Musta Kyynel (2014)

79 balls milk | 20.10.2014 | Gothic Rock
2:24

Kokeilu miltä vanha ”kunnon” Seiskaysi kuulostaisi nykytoteutuksella.

Kappaleen Sims2-musiikkivideo (itse video lähes 10 vuotta sitten tehty, mutta editoin biisin uuden version mukaan): https://www.youtube.co...;feature=youtu.be

Biisin alkuperäinen versio on vuodelta 2005, mutta tämä on kokonaan uusiksi soitettu versio. Pistin soolokappale ”Running Awayn” rumpusoundit näppikseen ja soitin pitkästä aikaa rummutkin itse näppäimistöllä. Lopputulos on tunnistettavaa Seiskaysiä niin hyvässä kuin (todennäköisesti enimmäkseen) pahassa. Alkuperäisessä täysin sivurooliin jääneet rummut ja bassokuviot ovat tässä uudessa jopa pääroolissa ja niissä on yllättävän punkmaista otetta.

Kuvaus: Fanien riemuksi (ja kriitikoiden järkytykseksi) 79 on taas täällä! Kädenojennuksena rappiolle ajautuneille bändikavereilleen Eero raahasi koko alkuperäiskokoonpanon ensimmäistä kertaa studioon vuosien tauon jälkeen. Bändi päätti äänittää vajaa 10 vuotta sitten ilmestyneen ”Mustaa Salaattia”-albumin uudelleen nykysoundeilla. Vaikka bändin jäsenet (Eeroa lukuunottamatta) tiettävästi asustavat nykyään paikallisen K-Marketin edessä pahvilaatikoissa, antaa Jonath bändin nykytilasta huomattavasti silotellumman kuvan: - Tää on tämä menestyksen varjopuoli, että musiikillinen inspiraatio kärsii. Siitä tää meidän hiljaiselo johtui, että ei vaan ollut aikaa kirjoittaa uutta materiaalia. Mutta nyt me ollaan laitettu jalat takaisin maan pinnalle ja tehdään uusiksi tää eka levy, ihan vain meidän fanien takia. Meidän fanit on tän ansainnut. Vähän tota Eeroakin ajateltiin, kun sillä toi sooloura vähän floppasi, niin aateltiin sitten jeesata miestä mäessä, että pääsee seki taas rundaamaan". Biisinä ”Musta Kyynel” on keskiaikaiseen linnaan sijoittuva menoraita, joka aivan alunperin oli Eeron ”Ready For Action”-niminen punk-kokeilu. Koska 79:n maailmassa kaikki mustan värinen edustaa synkkääkin synkempää goottimenoa, lauletaan tässäkin biisissä sysimustista asioista: kuten mustikoista esimerkisi.... Vaikka biisissä irvaillaankin (taas) Eeron kustannuksella, toimii Eero huhujen mukaan myös biisin laulajana, Jonathin psyykkisestä romahduksesta johtuen. Biisin musiikkivideossa Jonath on kuitenkin kuvattu biisin vokalistina.

0.00   206 kuuntelua
Linkki: http://www.mikseri.net/playsong.php?id=561931
Vastaanottajat
käyttäjätunnus tai sähköposti, erottele useammat rivinvaihdolla
Viesti
valinnainen
Nimesi
  tai Peruuta

Kappaleen sanat

Musta kyynel (79 Balls Milk)

Kerran eräänä iltana näin pöydälläni kirjeen.
Luin sen kynttilän valossa, irroitin sinetin mustalla veitsellä.
Kerroit siinä, että lähdet pois, lähdet Eeron luokse.
Minä en ollut uskoa
ja itkin mustan kyyneleen.

Eero, Eero!

Eero, mursit goottarin sydämen.
Teit sen nauraen,
teit sen hymyillen.

Luulin että oon ainoa,
mut nyt tiedän totuuden.

*Totuuden meistä kahdesta ja Eerosta.
Totuuden minusta ja sinusta ja Eerosta.

Lähetän lepakon puremaan
sinua. Sen hampaissa
on lemmen tomua, joka sisältää mustikoita.
Poimin ne itse metsästä, metsästä joka ympäröi linnaa.
Avaan portin jo valmiiksi, sillä tiedän että tulet takaisin.

Otan käteen pääkallon valkoisen
ja kysyn miksi, oi miksi teit sen?

*Nyt tiedän totuuden sinusta ja Eerosta.
Totuuden minusta ja sinusta ja Eerosta.

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään