Beautiful Illusion (Version 0.5)

alpha C | 29.01.2006 | Melodic Trance
6:05

Vihdoinkin löytynyt aikaa sen verran, että sain jonkin asteisen vedoksen kyhättyä tästä biisistä.

Paljon varmaan parannettavaa? Mutta varmaan jotain hyvääkin? ;)

8.58   4754 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Papa Dallas 23.05.2009
Hyvää trancea. Rumpuja olis voinu vie laittaa paremmiks. khomiaa!
0   +1 +2
 
9
PutteAtte 08.05.2009
Aika hyvää trancea, vaikka onkin kovin stereotyyppistä ja kliseistä. Mukavan avaraa ja avaruudellisen kuuloista. Mukavan raikkaita soundeja. Yleensä en trancesta niinkään pidä, mutta tämä toimii itse asiassa melko hyvin. Jees, not bad man!
0   +1 +2
 
8
Avaro 28.09.2007
Alussa träkki lähtee rullaamaan hyvin liikkeelle, mutta sitten suvantokohdan jälkeen tapahtuu jotain ja tunnelma lässähtää, itse ainakin jäin kaipaamaan jotain vähän suurempaa ja eeppistä nostoa. Melodiat ovat hyvät mutta kärsivät hieman soundipuolella laihuudesta, alaääniä varsinkin saisi tuoda enempi esille. Kokonaisuudessaan träkki on ihan vaikuttavan potentiaalinen mutta kuitenkin laiha. Keep it going.
0   +1 +2
 
Chronosis 28.02.2007
Plussaa loistavasta melodiasta. Miinusta biisin generisyydestä ja ohuesta liidisaundista. Varsinkin suvantokohta, jossa tuo liidi ei ollut häiritsemässä, oli hienon kuuloinen. Myös rummut toimivat siinä paremmin kun biisissä muuten. Itseasiassa tuota 3-> min kohdan menoa kuuntelisi mielellään vaikka erillisenä biisinä.
0   +1 +2
 
9
spiritusandasper 26.01.2007
Padimelodia toimii hemmetin kivasti. Ehkä tässä on aistittavissa vähän hätäilyn makua / sekavuutta rakenteen puolesta. Ainakin näin parin kuuntelun perusteella. Se mikä tästä jää mieleen ja mikä tekee tästä paremman kuin useista Mikserin melotranceista on tuo padimelodia ja se toimii kyllä todella nätisti ja nappas heti kiinni ensikuulemalta. Soundipuoli on ihan kivasti kunnossa mun mielestä myös, vaikka varmasti oot ehtiny kehittyäkin jo vuodessa taas monta askelta lisää. Henkilökohtaisesti tässä on kuitenkin minua miellyttävä soundimaailma. Tuohon alun seikkaan kiinnitin myös itse huomiota, että jotenki on aika laimea tuo kick/haitsu yhdistelmä siinä. Tässä olis kyllä aikamoiset ainekset vetästä tällänen 8-9 minsan kunnon koukutuskiksusetti pienellä rauhottelulla ja rakenteiden viilailuilla. Erittäin miellyttävä yllätys kuitenkin tämä biisi. :)
0   +1 +2
 
8
Juyiite 24.01.2007
Alkaa aivan liian yksinkertaisesti, ainakin mun mielestä. Jotain efektejä tuohon alkuun pitäis ainakin saada, niin sitten se saattaisi toimiakkin. Alun jälkeen kuitenkin yllätyin iloisesti kun padit alkoi ja melodia iski kuvioihin. Mutta niin kuin on sanottu jo parissa kommentissa, tuo basso. :/ Linja on hyvä, ainakin mun makuun, mutta itse bassoääni iskee liikaa naamalle kaikkien muiden yli.

Melodiassa ei ole muuta valittamista kuin että se jää vähän hiljaiselle. Biisi on kaikenkaikkiaan hieno, varsinkin suvannon jälkeinen "breakbeat" kohta. Nuo pikkuviat vaan korjaukseen ja tämän on lähes kympin työ. :)
0   +1 +2
 
9
apollo0100 04.09.2006
Herkkää musaa, jotenkin tuttu toi melodia yhdestä mainoksesta... :D Hieno alussa, mutta sitten loppua päin mennessä tulee pienoinen kyllästyminen. Mutta kyllä tätä jaksaa kuunnella jonkun aikaa... Melodiat ovat tosi hyviä, mutta ongelmana on se kun se toistuu. Eli enemmän muutoksia biisissä saisi olla. Niin ja loppua voisi parantaa, vaikka se ei ole niin tärkeä ;) Mutta pientä parannusta, niin tämä olisi loistava kappale! :D
0   +1 +2
 
9
Groovy-Guy 11.03.2006
Nimi iskee kohdalleen kyllä todella hyvin. Tuli nimen mukainen fiilis ennen kuin edes katoin nimeä.

Alussa basari ei kuulosta mun makuun kovin mahtavalta, mutta menettelee. Sen jälkeen kun bassoa tulee mukaan ja padit vetää taustalla muuttuu oletus tulevan biisin laadusta. Sointu vaihtelu todella tartuva ja mukava kuunneltava. Tämmöistä melodiaa olen odottanut monesta biisistä, tässä se nyt tulee. Mahtavaa fiilistelyä. Suht "pehmeä" tuo rumpu/basso linja joka sopii varmasti hyvin tähän, mutta en tiedä jos olisi ollut vähän enemmän attackiä niissä, niin olisiko ollut vielä parempi. FXiä ei käytetty paljoa, joka on sinänsä mutta tässä olisi voinut myös käyttää fiilikseen hyvin sopivia FXiä. Vaikka biisi osittain toistaakin vähän itseään, niin se ei haittaa, koska tuohon melodian ei ihan herkästi kyllästy.
Filleihin en ole oikein tyytyväinen, ehkä hiukan enemmään fiiliksen nostatusta, mutta ei tietenkään sillä perinteisellä tavalla (kiihtyvällä snarella).
Rakenne on todella hyvä, passaa täydellisesti muiden elementtien kanssa. Parempaa rakennetta ei voisi odottaa.

--

Todella hyvä fiilistely kokonaisuus trance muodossa. Pieniä vajanaisuuksia on, mutta eihän sitä aina täydellisyyttä kannata odottaa.

Arvosanaksi tulisi semmoinen kuin 9-
0   +1 +2
 
Dj Senheis 06.03.2006
Alkaa Liian yksinkertaisesti kickillä ja haikalla joka vetää offbeattia. Sitten heti tuleekin mukaan pad, jonka mukana bassline. Bassline on varsin tökerö, etten sanoisi. Ja soundikin on liian pehmeä ja tuollainen matala. Liian vähän viety eteenpäin. Padi vetää ihan hienoa melodiaa, mutta kaikki tapahtuu aaaaaivan liian nopeasti. Sitten tulee mukaan pieni suvanto josta nousee mukaan hieno arp syna, muttakun kuuleekin että se onkin biisin päämelodia. Hieno melodia sinänsä, mutta alkoi aivan liian bliisusti. Kaikki tässä biisissä tapahtuu liian nopeasti. Lisää kikkailuja! Lisää "säätöjä" :) Omaperäisyyttäkään ei kovinpaljoa ole. Padi on ainoa hieno omaperäinen säätö minkä kuulen biisissä. Soundit ovat kuitenkin yleensäottaen ihan hyvät, lukuun ottamatta bassoa. Basso pilaa biisin, varsinkin 3:01 alkavassa breikkikohdassa. Ei pelaa yhtään, ainakaan minun korvaan. Onneksi tuo hieno padi oli tuossa päällä ;)

Sitten rumpu ja efektiostastolle. Rummut olivat erittäin laihat, ja yksinkertaiset! Enemmän haikkoja, sheikkereitä, rytmejä, percussioneita. Kaikkea sinne lisää, ja volaa mukaan ;) nyt rummut jäävät liian taka-alalle. Ei edes kick potki tarpeeksi lujaa. Ja sitten efut, niitä ei ole juuri ollenkaan. Niitä paaaljon lisää, ja erikoisia, siistejä efektejä nimenomaa ;) ne saa kappaleeseen tunnelmaa lisää, vaikka tässä sitä kyllä on tuotu kohtuuhyvin melodioilla. Mutta osa niistäkin mielikuvituksettomia. Päämelodia oli kyllä aika nostattava, mut ei ole tarpeeksi "sälää" tuolla rumpuosastolla tukemassa sitä.

Lisää pituutta reippaasti, minkä saat sillä että tuot kaikki elementit rauhassa, ilman kiireitä, ja kikkailet taidoillas ;) Kyllähän tämä tästä jos jaksat säätää :) "Paljon varmaan parannettavaa? Mutta varmaan jotain hyvääkin? ;)" Tuo pitää TÄYSIN paikkansa ;) paaaljon on säädettävää, mutta padi oli kieltämättä namu ;) eipä tässä kai muuta.
0   +1 +2
 
8
Fleeticer 04.02.2006
Kick tuntuu alkuun vähän ontolta, mutta ihan mukavan softilta kuitenkin. Tukee jotenkuten muita soundeja siellä taustalla, mutta mielellään olisi kuullut siinä soundissa jotain kovempaakin kohtaa EQ:n osalta. Muuten aika perusmenoa rumpujen osalta, snare vaikuttaa ihan hyvin läimähtävältä.

Soundit alkaa olla melodiapuolella jo aikas hyvin kunnossa, mutta edelleenkin näissä sun biiseissä diskanttitaajuudet vie liikaa tilaa soundeissa ja bassotaajuudet jää liian vähälle. Filteröitynä nuo leadit sun muut kuulostavat hienoilta, mutta aukinaisina ne pääsevät vähän jopa ärsyttämään ulinansa ansiosta, kun ei ole tarpeeksi bassoa tukemassa taustalla. Itse basson soundi ei sovi ollenkaan tähän mielestäni, tuollainen sub basso. Sitä olisi kannattanut kehitellä trancempaan suuntaan, vähän sellaista konemaista otetta lisää mukaan. Miksaus on pääosin mukava, mutta ehkä hiukan lisäsäätöä olisi voinut heittää kehiin.

Mukava biisi pitkästä aikaa sultakin, mutta suurin ongelma on basso- ja diskanttitaajuuksien liiallinen ero, sekä itse bassolinjan soundi. Miksaus toimii suht hyvin ja muutenkin meno on sillä mallilla ettei se pääse pahemmin ärsyttämään (paitsi nuo diskantti/basso erot). Hyvää työtä!
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Viimeisimmät kuuntelijat