Auri sacra fames

Authentique | 29.04.2005 | Ambient
7:08
9.17   2254 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
Nuke 21.08.2005
Jälleen kerran toimivaa sykettä.
Itselläni puski mielikuva kylmistä sukellusveneistä lipumassa kohti vihollisen syvyyspommien kehittelemää tuhoa.
Sonar-soundit ja syvällä vedessä kaikuvat metallit kärsimättömästi ajalehtivat pitkin päämääräämättömyyttä.
Ehkä pari ruumista tippuneena kohti kosteaa hautaa...
Toimii
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 07.08.2005
Alkaa oikein miellyttävällä minimalismilla, tasapainoisen toimiva äänimaailma joskin ehkä paria alhaista taajuutta olisi vähän voinut saksia, vähän raskas korville, ehkä? Tai sitten vika on minussa. Tästä on vähän vaikea kirjoittaa. "Noni, nyt tulee tommosii äänii jotka on siistei ja sit toisii äänii jotka on myös siistei" blahblah.

Kuumottavaa. Ja aika unettavaa myös. Luola. Luola vieraalla planeetalla. Painottomalla, ilmakehättömällä planeetalla jossa kliseisen leffamaisesti jostain syystä silti kuuluu ääntä. Kuumottavaa, yhä. Jaha, kuumotus lisääntyy. Mitä tapahtuu? Katselen peloissani ympärilleni. Kiusaavaa. AARGH! Olisipa minulla mukana liekinheitin! Tai minigun! EIH! Puristan käsiä nyrkkiin rystyset hehkuen. Tarkistan mittarista että matkaa on vielä n. 1/4 jäljellä. Kuinka selviän tästä?

Jaa. Ei mitään sitten tapahtunutkaan. Tätä oikeastaan uskalsin toivoakin.

Tämä oli vitun hyvä.
0   +1 +2
 
10
Jayskae 31.05.2005
Jälleen synkkää tunnelmointia. Biisi tuo mieleen puoliksi vedenalaisen maailman, mutta myös metsäisen polun. Teemana voisi siis olla suo. Mies vaeltaa yksin suon poikki odottaen kohtaloansa. Tämä nyt on taas tällaista laatukamaa, josta voi nauttia täysin siemauksin. Silmät kiinni, mukava asento - ja niin elokuva alkaa pyöriä. Tämä teos on täynnä jännitteitä ja pelkoa, hyvät tunnelmat siis. Erityisesti haluaisin osoittaa huomiota hyvää miksausta kohtaan. Bassot ja diskantit ovat loistavassa balanssissa, ainakin näin kuulokkeilla kuunneltuna.

Onnistunut miksaus ja masterointi tukee varmastikin myös biisin aiheuttamia tunteita. Jännittävää huomata, miten ääniteokset voivat vaikuttaa näin vahvasti fiilikseen.
0   +1 +2
 
10
MItä mä voisin tähän enää lisätä?
Sä olet hyvä ja osaat asiasi. Ja sä osaat LATINAA:
0   +1 +2
 
NapalmHead 08.05.2005
Loistavaa pörinää. Olen suuri bassopörinän ystävä, ja tästä biisistä sainkin melkeinpä puhdasta bassoa mahan täydeltä. Pörinässä on erikoinen ja jotenkin tarttuva rytmi. Sen päällä kuuluu kolahduksia ja suhahduksia, jotka ovat se kirsikka kakun päällä. Aivan mielettömän hieno tunnelma. Sitten alkoi ulina. Kuuntelen tätä nyt varmaankin toista kertaa, ja sain ensimmäisellä kerralla oikein kunnon kicksit noista ulinoista. Vähitellen siirrytään astetta levottomampaan, jousilla varustettuun osioon. Kaoottista ja aavemaista. Kilahduksia siellä täällä. Jouset lopettavat biisin elokuvamaisesti. Erittäin hyvin onnistunut teos.
0   +1 +2
 
Haava 29.04.2005
klassinen tyntä myrskyn edellä alku. Yllättävän laadukkaita aavemaisia äänimölinöitä. Kaikua riitti ja kuplinta takasi omituisuuden muiden aavemaisten äänten joukossa. Kiintoisaa. Kerrassaan kiintoisaa. Pienestä ajoittaisesta kliinisyydestä huolimtta äänikenttä jaksoi viehättä suorastaan kiitettevän hyvin. Mystiikka ja metafysiikka olivat kivasti läsnä ja turhilla melodioilla ei juhlittu vaan luotettiin hienosti äänten ja äänimaisevan kantavuuten. Mikä parasta, niin niihn ei luetetu turhaan, vaan äänet etenivät orgaanisesti ja rumpuäänet + mut pöristelyt istuivat kappaleen myöhemmässä osassaan sekaan kuin nakit perunamuusiin keskellä talvea. Etenkin jos otetaan huomioon, että perunamuusi on vielä höytyävän kuumaa. Dynamminen kasvu kappleessa oli hyvä vieläpä menemättä liiallisisuuksiin. Jos jotain pitää haukkua, niin loppu oli melkoisen mielikuvitukseton.

Kiitos. Kokonaisuus oli kuin kummitus barokkimessuilla... olettean toki, että barikkimessujen järjetäjä on saanut liian ison tilan kontolleen, eikä kamarimusiikki salin kokoista tilaa siis millään löytynyt.
0   +1 +2
 
9
Dj Tomka 29.04.2005
Kylmiä väreitä nostattava biisi... Tätä biisiä kuunnellassa tulee kyllä vainoharhanen olo. Sunnuntai aamulle sopivaa musaa.... Eli silmät kiinni, maata sängyllä ja tämä biisi soimaan. Mielenkiintoinen teos.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta