The Glory Of The Space

Mika Thorwine

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

9
-Midian- 22.11.2010
Hitto, näin 3 vuoden jälkeenkään tää biisi ei ole menettänyt tehoaan yhtään. <3 Aivan loistavaa.
0   +1 +2
 
9
Martian Law 24.04.2007
Hieno biisi... oikeasti - huono kommentoida jos on lähinnä sanaton! Toimiva, vaikkakin ehkä samoja elementtejä on kuultu jokunen kerta. Ei välttämättä artistin vika, vaan enemmänkin genren ominaisuus.
0   +1 +2
 
Mika Björklund 19.09.2006
Aluksi pitää todeta, että epäkohdat ja ongelmat mitä näin laadukkaasta kappaleesta löytyy on lähinnä mielipidekysymyksiä ja sivuseikkoja, koska kokonaisuus toimii. Toisin sanoen tämä on hyvä biisi.
Sitten itse asiaan. Alussa on vähän liikaa toistoa, biisi lähtee kunnolla käyntiin vasta 1:30 kohdalla ja sitä ennen ei oikeastaan tapahdu mitään kiinnostavaa. Puoli minuuttia alusta pois ei olisi haitannut yhtään.
Melodia lähtee käyntiin oikein painokkaasti ja hyvällä fiiliksellä joka jatkuu aina 2:40 kohdalla olevaan suvantoon asti. Tämän jälkeen melodioissa voisi olla vähän enemmän variaatioita. Hyviä melodioita pitää tietysti toistellakin, mutta voisi olla vähän selvempiä lisäyksiä tai eroja tuomassa vaihtelua. Omaan makuun vokooderi voisi olla paljon terävämpi.
Tiedät varmaan miksauksesta itse paljon enemmän kuin minä joten ei siitä muuta kuin se,että äänet tulee esiin kirkkaasti ja stereokuva on tilava.
Ja orch hitit... no ei ne nyt niin hirveät ole kuin muita kommentteja lukemalla luulisi, mutta olisi ne voinut jättää vähän vähemmälle. Oma huomio kiinnittyi tomisaundeihin jotka ovat vähän liian kasarit. Noh, pikkuseikkoja.

Hyvää ja laadukasta, mutta ei erityisen omaperäistä spacesynthiä. Eli toisin sanoen tästä löytyy kaikkea mitä avaruussyntikkabiisiltä yleensä odottaa.
0   +1 +2
 
necrovision 08.05.2006
Todella laatua
0   +1 +2
 
8
The CraZ 01.01.2006
ihan hauska ja pirtee biisi.eikä oo sekanen vaikka niin sanoitkin.
yvä hyvä
0   +1 +2
 
HW 21.11.2005
Tässä oli rumpukikkoja niin paljon että vaativampikin kuuntelija oli ihan tyytyväinen.
Synasoundit, varsinkin tuo eniten esillä ollut, olivat aika teräviä... Olihan niissä sellaista avaruudellista henkeä mutta jotenkin ne jäivät vähän steriileiksi.
Ihan kivaa tämä oli mutta ei oikein kolahtanut.
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 03.11.2005
bIISISTÄ TULEE HIUKAN MIELEEN 80-LUVUN KUNNON KURAUTUKSET Soljuvaa meininkiä!!
0   +1 +2
 
9
medium 20.10.2005
hienon pehmeä vocoder mellastus. vastapainona rummuissa ja melodioissa olis voinu olla hieman voimaa...

tän rakenne on just hyvä sellaisenaan, hieman sekavana.
hyvä biisi. näin aamuvainofiiliksiin.
0   +1 +2
 
Drakmin 07.10.2005
Stabeilla tarkoitin tietenkin orch-hittejä....
0   +1 +2
 
Drakmin 07.10.2005
Intro on hyvä, mahtavia sointuja säästellään eikä niitä isketä aivan heti mukaan. 0:30 lupaa niin hyvää biisille kuin vain mahdollista. Itse oisin ottanu bassolinjan mukaan jo 0:45, eli kun soinnut on vetäny ekan kierron. Eka melodia on ihan reipas, vähän turhan iloinen mun makuun. Seuraavassa melodiassa on ainesta mutta se on vedetty liian täyteen, liian sekavaksi. Omasta mielestä biisin paras melodia on 1:55 alkava, varsinkin tuo sointuvaihdos nostattaa tunnelmaa huikeasti. Vocoderit kuulostavat todella onnistuneilta, sopivan pehmeät ja utuiset mun makuun. Keskivaiheen vaihdos on tosiaan aika kömpelö.

Tuli taas mulle tyypillinen kronologinen arvio. Hyvää biisissä olivat tottakai soundit, muutamat uskomattomat melodiat ja onnistuneet vocoder osiot.

Parantamista on rakenteessa. Lisäksi 2:27 melodiasta kannattaisi poistaa tuo naurettava stabi-rykelmä.

Kokonaisuutena ehdoton hittibiisi.
0   +1 +2
 
9
Fleeticer 02.10.2005
Alun perusteella lupaa hyvää biisiä. Melodialinja on jossain määrin koukuttava ja soundivalinta onnistunut varsin hyvin. Bassolinjakin rullaa ihan mukavasti ja perinteisesti. Soundeissa ei hirveästi löydy valittamista, ehkä tehoa voisi vain olla lisää yleisesti ottaen. Rummuista täytyy mainita hyviksi clap-filli tasaisin väliajoin sekä tietysti tutut tom-fillit. Basari liian löysä, snare jää ehkä hiukan liikaa taka-alalle. Hihatit pomppii ihan kivasti koko biisin ajan. Efektejä lisää peliin vaan niin saadaan kiinnostusta nostettua entisestään. Rakenne toimii alusta loppuun hyvin. Vocoderit ihan ok, soundi voisi olla sekin tehokkaampi ja attackia vähän vähemmän niin tulisi tismalleen oikealla lyönnillä ne sanat. Jeps, ihan mallikasta työtä. Basari oikeastaan se heikoin lenkki biisissä, muusta ei hirveästi tarvitse valittaa. Päämelodian linja hyvä oivallus ja menevyyttäkin biisissä riittää. Parannusta on tullut.
0   +1 +2
 
10
FLUX 02.10.2005
Lajityyppinsä ehdoton valio. Näkemyksellinen soundimaailma. Tyylitajuinen vocoder tuo lisänostetta. Tässä on sisäistetty avaruuden alkuperäinen olemus mutta kokonaisuus buustattu dynaamisemmaksi, lajityyppiä kunnioittaen mutta sitä myös uudistaen ja tähän päivään tuoden. Monimuotoinen, mielenkiintoinen ja erittäin kuunneltava biisi. Arvosana 10.
0   +1 +2
 
Electron 18.09.2005
No perhana. Sun biisit tosiaan paranee ihan pelottavaa tahtia. Mahtava biisi. Negatiivista sanottavaa löydän rakenteesta: jossain kohdin se punainen lanka tuntuu katoavan. Ja nuo liialliset orch hitit jo mainittiinkin.. Nojoo. Loistavaa!
0   +1 +2
 
siiki 18.09.2005
Ohops, olipas taas hienoa materiaalia. En itse sinänsä ole Spacesynthin ystävä mutta tällaista kyllä kelpaa kuunnella. Rummut ovat hyvin toimivat vaikkakin ihan peruskamaa mutta siltikin hyvän kuuloiset.
Melodiat ovat todella upeat ja muutenkin kappale rullaa erittäin hyvin eteenpäin. Soundimaailmakin oli melko hyvän kuuloinen eli ei minkäänlaista ongelmaa ole. Upea kappale kerrassaan.
Tosiaankin tuo Juno taitaa olla suuressa osassa mutta eihän se mitään haittaa kun kerran hyvältä kuulostaa. Vai mitä?
Miksaus on myös todella onnistunut ja sitten kappaleen rakennekin on loistava. Hienoa työtä!
0   +1 +2
 
qso 18.09.2005
Vaikka ton saman basson on kuullut tsiljoona kertaa, jaksaa se silti yllättää - tuo lämpöä biisiin ihan mielettömästi. Alun stabit tod. hyvät. 1:25-1:40 ihan ok, vaikka toi LD-brass vetää ehkä liiankin tuttua kuviota ;) 1:40 alkava melodia ensimmäisiltä nuoteilta mahtava, mutta loppu ei mene niin hyvin. 1:56 toimii myös, erityisesti pidän 2:03 sointumuutoksesta. Vocoder ei mene ihan synkkaan aluksi, mutta aika hyvä kuitenkin. 2:26 kuulostaa kyllä joltain LD:n tai Koton biisiltä... en saa vaan nyt mieleen miltä. Ja kyllä noi orchhitit sotkee tossa.

Eniveis. Hyvää avaruuspoppia kokonaisuutena. Sun biisit on kyllä parantunut aika huimaa tahtia ja varmaan jatkossa odotettavissa erittäin laadukasta settiä. Että ei tässä kai auta ku odotella ja kuulostella =)
0   +1 +2
 
9
JaDubb 18.09.2005
Alun basso toimii kyllä ja tuttu äänihän siinä mörisee. Iskupatterit ovat taattua kasaria, varsinkin nuo tomrollit, tuovat aina hymyn huulipieleen. Melodiat soundaavat mukavalta, tuovat mieleen paikoin Megamanin, joka on tietenkin sikahyvä juttu. Voksusample on tyylikäs ja riekaisee mukavaan väliin. Vocoderisoundikin toimii oivasti.

Miksaus on ihan hyvin toteutettu, ainoastaan basarin lievä nahkaisuus ja yleistason vaimeus (vai onkohan vika volanupissani) häiritsevät hiukan. Kestoa kappaleella on mukavasti, eikä mihinkään yksityiseen soundiin kerkeä kyllästymään, koska ääniskaala on sen verran laaja.
0   +1 +2
 
9
Anssi H 18.09.2005
joo, intro ei ehkä ollut minun mieleen että lähdetään suoraan arpilla, pidän enemmän että aloitetaa jollain rennolla efectillä tai jollain muulla vastaavalla systeemillä. :) mutta haitannaako tuo.
rummut ehtaa avaruutta, eikä niissä ole mitään valittamista.
ihan kiva melodia tossa minuutin jälkeen, mutta mielestäni sitä olisi voinut korostella enemmän.
sitten tuo puolentoista minsan jälkeen tuleva melodia on myöskin ihan kiva. joo tää on kyllä yhtä sävellystä koko genre, joten en arvostele melodioita ihan yksittäin. :)
soundeissa on selbvää parannusta, varsinkin "yllätys" bassossa! ihan mieletön juno basso aidolla raudalla. ei ole kyllä valittamista ollenkaan.

kuiteskin melodiat ei iskenyt niin kovaa kuin angels fallingissa, mutta miskaus on tässä huomattavasti selkeämpi, ja basso kuuluu paljon paremmin. teknisesti 10, minulle 9.
0   +1 +2
 
Mark Vera 17.09.2005
Niin Sound Instrustralin kysymykseen mikä vocoderi.. taisi Mike käyttää tuota Magix Studion vocoderia?
0   +1 +2
 
Mark Vera 17.09.2005
Basson oot nyt saanu vireeseen (jekukas se juno välillä ;). Sit noi mitä irkissä kommentoin suomeks..

Ekan melodian alkua odotellaan ehkä hieman pitkään kun muuten on loistava alku. 1:25 melodia on hyvä ja noi brassit on paremmin synkassa (mut jotain outoo niissä vielä) ku previkoissa. Seuraava melodia on biisin paras, jos se ei siis lähtisi noin kulkemaan omia teitään. Ekat pari sekkaa siitä melodiasta on ihan 101% kamaa, että kun vaa loppu ois yhtä tarttuvasti.. eli keep-it-simple.

Vocoderit on loistavat suht hyvin synkassa, ehkä aavistus olisi voinut alapäätä leikata lisää. 10Hz korkeammalta, tjsp. Muuten on pehmeät ja muhkeat. Sanoista saa hieman selvää ja ihan hyviltä ne tuntuu kuullostavan.

Vocoderin jälkeen menee vähän vikaraiteille, melodia kuullostaa vähän kopioidulta. En osaa suoraan sanoa mistä, mutta tutulta kuullostaa. Orchitit ei sovi noin tonne yhtään. Yksittäiset hitit voisi sopia, mutta noin on klajunaksen (irkistä) tyyliä kommentoiden "kaaottinen".

Tuo vaihto kohdassa 2:58 on kumma. ihan kuin jostain megamix biisistä ja alkaisi eri biisi. Vanha bassolinjan kuvio ennen vaihtoa olisi voinut asian pelastaa - ehkä.

Puheet sopii biisiin kuin nappi silmään. Ehkä olisi voineet olla hieman kompressoidut niin olisivat olleet selkeämmät - itse olisin lisänny mono kaiun keskelle vielä (siirtää leveän puheen keskemmälle). Mut hyvät ne noinkin.

Rakenne kaipaisi hieman työtä. Käytännössä tuntuu että biisi toistaa kahdesti saman. Rummut jauhaa samaa. Haitsut olisi voinut jättää jossai pois.

Stabeista ja soinnuista nyt en kommentoi suuremmin kun noi on mun tekemät. Kuten sanoin, itseäni ärsytti kun ne oli liian Twilight Imperiumin tyyppiset.

Yksi sun parhaista biiseistä. Aika pitkälle taitaa olla tuon Junon ansioita.. :) toivottavasti jatkaa toimintaansa vielä pitkään ;)
+13   +1 +2
 
10
Sound Industrial 17.09.2005
Jes. Hienon kuuloinen, vokaalit hyvät ja ois saanu olla kyl enemmänkin.
Tosin muu tavara on niin laadukasta, että toimisi ilmankin.
Kiinnostaisi tietää mikä vocoder täs on käytössä..
Hit-soundi on hyvin saatu mukaan ja muutenkin toi drum ja varsinkin bassss! osasto on todella laadukas! Hyvä hyvä!!
0   +1 +2