Solumine (Original Promo)

Enternity

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

9
Style-0 09.11.2006
Alkaa tutulla ja turvallisella tyylillä , pikku hiljaa rakennetaan tunnelmaa..
tosiaan voi huomata vaikutteita spaceshyntistä, mennään ehkä siinä trancen rajamailla, mutta erittäin hyvän kuuloista on!
vois hyvin kuvitella tän kasari hitiksi, melkein nään äijän soittavan tätä syntikalla lavalla isot arskat päässä...ja 80-luvulla tottakai! :)

melodiat on upeita, tykkään paljon...kuulostaa vähän waspilta tuo "pää" instru...
kaiken kaikkiaan mahtava trance disco pläjäys, biisin ajoitusta kun oisit saanut aikaistettua 20 vuodella nii oisit taatusti rikas ja kuuluisa...:)
Todella iloisen kuuloinen kappale! jees!
0   +1 +2
 
necrovision 08.05.2006
Kelpo meininkiä :)
0   +1 +2
 
9
Xenopus 22.03.2006
erittäin hyvin toteutettu biisi.... äänimaisema ja masterointi on kyl vimpanräälle.
0   +1 +2
 
10
molekyle 22.03.2006
Vitun hyvän kuulonen träkki on ollu jo jonki aikaa mp3 soittimes emmä tätä rupee kritisoimaan koska pidän tästä 100%... peace fellow artist...
0   +1 +2
 
10
KAMUI 14.01.2006
Soundit on ainakin todella hyvät. Miksattu ja säädetty ihan tarkalleen. Melodiat on hyviä ja just oikein kasattu biisi. En kymppiin kumminkaan repeä vaikka pirun hyvä biisi. Tai no... ...tää biisin loppu osa on niin hyvä että kyl 10 tulee
0   +1 +2
 
Bemary 09.01.2006
Kommenttia kaipailit, joten koitan jotain ajatuksiani tähän koota, kun nyt lopultakin on aikaa. :)
Alku on sellainen aika perinteinen. Ei mitenkään poikkeuksellisen säihkyvä tai mieleenpainuva, mutta ajaa asiansa.
Efektit - ihan läpi koko biisin - tuntuvat olevan paikoillaan, mutta melodiaan jäin kaipaamaan lisää sitä suolaa ja pippuria, joka ahdistaisi biisin soimaan päähän loppupäiväksi. Nyt kuulin jotain tyylikkäästi masteroitua ja kirkkaasti pauhaavaa, mutta silti hieman munatonta leijuntaa. En vaan henkilökohtaisesti saa tästä irti kaikkea sitä, joka varmasti olisi tarkoituksena.
Pituutta biisillä on turhan paljon ottaen huomioon, että kyse on nyt mun mielipiteestä, joka kallistuu oikeastaan aina radio editin puoleen. En tiedä miksi, mutta niin vain on. Rakenteeltaanhan tää pysyy enemmän kuin näppärästi kasassa alusta loppuun, mutta olisin silti halunnut kuulla jotain ytimekkäämpää.
Paljon plussia tuosta lopusta. Tykkäsin valtavasti! Erottui positiivisesti edukseen. :)
0   +1 +2
 
9
Valandir 16.12.2005
Tuskin enää tarvitset rakentavaa kommenttia...

Menevää on, menevää on :)
0   +1 +2
 
9
JM 14.12.2005
Jännän "raaka" basari tranceen. Soundit hapohtaa mukavasti minun makuun. Päämelodia ei oikein tahdo iskeä, kaikki muu taustalla taas kuullostaa oikein hienolta. 3:40 lähtevä kohta on hieno, levyn parhaita paloja, varsinkin kun tuo pimputtelu tulee mukaan, siinä on hyvä melodia, hienosti jatkettu tuota päämelodian teemaa. Muutenkin loppua kohti biisissä tuntuu idea löytyvän paremmin ja biisin loputtua tahtoo lisää - mikä on merkki aika hyvästä biisistä. Mukavan omaperäistäkin tämä on, vaikka ihan trancelta kuullostaakin, on tässä silti ihan omat juttunsa. Todella hieno biisi.. en edes musita milloin olisin viimeksi näin trancebiisistä tykännyt, kun suurin osa mikseritrancesta on pelkkää kliseiden toistoa.
0   +1 +2
 
10
Wavescale 02.12.2005
Katsopas kehveliä, intro esittelee häpeilemättä basarin ja bassojen laadukasta saundia. Eipä käynyt tylsistymään vaikka aika hitaasti biisiä lähdetäänkin rakentelmaan alusta, kun aika meni nopeasti hyvästä saundista nauttiessa. :)

Pelkäsin jostain syystä, että biisi keskittyisi liikaa saundiin ja sävellyspuoli jäisi huonommalle viimeistelylle, mutta moiseen pessimismiin ei kyllä ollut aihetta. :) Siis oikein hyvä trancebiisi, ei ainoastaan saundin osalta, vaan myös kokonaisuutena tarkastellen, vaikka itse olisinkin muutamista soitinratkaisuista pitänyt enemmän "kiksutrancemaisempana". Mutta siis pidän myös tällaisesta leijailevasta, dreamtrancemaisesta osastosta todella paljon!

Rakenne hyvin kasassa. Alun melodiantyngät jotka johdattelevat kertsiin, kertsin jälkeen tuleva suvantokohta padeineen sekä 4:22 kohdalla alkava biisin B-osio menevät kaikkien trancen taiteen sääntöjen mukaan.

Kyllä tämä on reippaasti parempaa kuin perushyvää. :)
0   +1 +2
 
10
spiritusandasper 01.12.2005
vai että kommenttia... no pistetään nyt sitte. Masterointihan on luonnollisesti onnistunut täydellisesti. No ei vais... yritin sentäs parhaani tän kans. ;) Mut juu, itse biisi toimii helvetin hyvin. Samaa mieltä kuin moni muu, että tää on jätkän paras ja laadukkain biisi. Melodiat toimivat ja muutenki kaikki setit kohdillaan. Soundivalinnat olit suorittanu lähes parhaalla mahdollisella tavalla. Tuosta ennen taukoa tulevasta efektistä on vielä pakko mainita, että iha vitun hyvä. Siis tarkalleen kohdassa 2:55 alkava efekti. Itse kuvittelin sille jo päässäni jotain melodiakikkailua siihen, mutta kauhukseni se loppuikin lyhyeen. No ei silti, efektinäkin toimii helvetin hyvin. Nuo tauon paditkin toimivat hyvin ja bassoakin on sopivasti tukemassan niitä. Tuo melodia joka siitä sitten alkaa on se koukku tässä biisissä. Kirkas soundi vaan parantaa vaikutelmaa ja tunnelma on korkealla. Tätä tulee ja on tullut soitettua tossa winämpärissä ihan mukavasti, eikä ole tullut yhtään fiilistä mennä delete-napin läheisyyteen. Helvettiäkö mä tässä jauhan. Lisää vaa tällästä ja hyvä on. Isketää ny ukkelille täydet pointsit, ku se on mulla aina tapana, jos on loistava biisi ja artisti on ylittänyt itsensä aikaisempaan tuotantoonsa nähden. :)
0   +1 +2
 
9
syny 30.11.2005
Perushyvää trangea, ja painotan sanoja perus ja hyvää. Soundit on kohdallaan, basari ehkä napsuttaa aavistuksen verran liikaa. Lähtee hieman hitaasti ja innottomasti liikkeelle, vaikkakin kokoajan suht laadukkaat soundit houkuttelevat kuuntelemaan. Alussa voisi kuitenkin antaa kuuntelijalle jotain viitettä siitä että paljon rikkaampaa äänimaailmaa sieltä on tulossa biisin puolenvälin aikoihin. Hieman enemmän saisi olla "draivia", kenties pari bpm:ää lisää ja compuraa vähän lisää pistäisin tähän. Kahden ja ½:n minuutin paikkeilla alkaa jo paremmin toimia, varsinkin sitten kun päästään suvantokohtaan. Päämelodia on hyvä mutta menee pikkasen liian läheltä jotain tuttua biisiä, joka kyllä taitaa tässä genressä olla aika usein ongelmana jos ei vedä tarpeeksi omia ratkaisujaan. Melodioissa saisi olla enemmän tunteen paloa muuallakin, vaikka tuossa viiden minsan paikkeilla kunnolla irrotellaankin. Tosin sehän taitaa olla aika yksilöllistä mikä melodia nappaa. Pituutta biisillä on ainakin riittävästi.
Soundeista voisin antaa ysärin, melodioista kasarin ja omaperäisyydestä seiskan. Kokonaisuutena kuitenkin taipuu enemmän tuonne ysin puolelle. Hyvältä kuulostaa mutta omia, keskitieltä poikkeavia ratkaisuja sekä melodioissa että soundeissa enemmän mukaan!
0   +1 +2
 
9
Avaro 29.11.2005
Ensimmäiseksi totean että tuotannon laatu noussuit huimasti muihin biiseihisi verrattuna, alun kumiseva kicki ei oikeen iske mutta onneksi tämä peittyy vähitellen soundien rakentuessa, alun efekti kikkailut tuo mukavaa syvyyttä.Melodiapuoli on kaikin puolin kunnossa ja toimii, mutta jotain jäin kaipaamaan, että tulisi niitä vanhoja kunnon shivereitä.Sounditkin ovat kaikinpuolin kirkkaat ja toimivat tosin tuosta clap soundista en oikeen pitänyt, tiivistettynä kaikinpuolin toimiva leijuntakiksu, uusia träkkejä odotellessa

Tiivistettynä:

Soundit :: 9
Melodiat :: 9
Miksaus :: 9
Omaperäisyys :: 9
0   +1 +2
 
9
Jaycob 29.11.2005
alku aika mielenkiintoinen...
hitto mikä studio sulla!
niin, että alku oli erittäin mielenkiintoinen, "padit" toimi kivasti, alkua ehkä venytettiin liikaa.
joo tiiän, aika sekava kommentti.
mut kuiteski tää toimii aika hyvin! hittu mite pitkä.
noh nyt tää kommentti riistäytyy käsist, just täl hetkellä en ole kommentointimielellä, joten lopetan tähän*piste*
0   +1 +2
 
10
Ei helvetti! ONKO EES HYVÄ BIISI!!! Saatana! Ihanan positiivinen biisi! Nyt voi olla vaikee pistää rakentavaa kommenttia kun on niin perkeleen hyvä biisi... En oikeestaan keksi mitään mihin puuttua :/ Ehkä kun biisi alussa lähtee ois saanut olla vähän energisempi mutta... Tai enpä tiiä, ei ehkä ois sopinut tähän. Tälläsenään juuri paras. Niin ja yritä nyt tosta tehdä sit remixiä, just joo! :)
0   +1 +2
 
9
Putte 18.11.2005
Empä ole aikoihin kuullut yhtä upeaa basarisoundia!
0   +1 +2
 
9
K-83 18.11.2005
hmm tälläistä tällä kertaa mielenkiintoisia efektejä olet käyttänyt ei huonoja ollenkaan . soundt ovat kohdallaan mukavan raikkaita ja sopivat ku nyrkki silmään . mukavasti kulkee eteenpäin aika pro matskua sainoisin jopa . mutta sitten 1 ASIA pistää korvaan ja pahasti voi olla vaan omaa kuvitelmaani mutta ihan kuin tuon melodia olisi jo ennenkin kuultu jollai kaupallisella levyllä mene ja tiedä . hyvä melodia on ei siinä mitään bassolinja on myös todella muhkeaa kuultavaa tätä oisi kaumminkin kuunnellut en oikein huonoa sanottavaa keksi. pelastit taas päiväni kun täällä mikserissä seikkailin ja eri biisejä kuuntelin ja sitten muistin sun projektis ja tulin kuunteleen jatka samaan malliin .
0   +1 +2
 
9
Frostbite 14.11.2005
Täytyy sanoa, että hyvän biisin olet tehnyt. Tässä olen muutaman kerran biisin kuunnellut läpi kerätäkseni intoa tähän kommenttiin, jota pyysitkin.

Alku on ensimmäisen minuutin osalta todella perinteistä rumpujen ja muiden elementtien kasailua. Elementtejä ja soittimia tässä biisissä onkin runsaasti. Osa ehkä menee liikaa päällekäin ja rakenne kärsii osittain liiasta tavarasta.

Melodiaosasto on kohdallaan. Monenlaista melodiaa kerkeää kuulemaan ennen päämelodiaa. Tosin onko kaikki melodiat yhteyksissä toisiinsa, tai päämelodiaan? En osaa sanoa, mutta kieltämättä todella hyvin soittimet tukevat tosiaan ja melodiat käyvät yhteen.

Parasta osa-aluetta biisissä on päämelodia. Todella upea ja jännä tunnelma huokuu kun melodia täräytetään ilmoille. Se yhdistettynä hyvin rullaavaan basslineen ja eteenpäin vieviin rumpuihin niin kyllä on nannaa kuunneltavaa. Tosin harmi kun tuo päämelodia ei kauhean pitkään soi ;(

Tämä on kyllä paras biisisi tähän mennessä. Biisi sisältää todella paljon hyvää tavaraa, mutta pientä hiomistakin olisi.
0   +1 +2
 
Mike H 14.11.2005
Pistetään nyt tänne tämä Peraninkin kommentti. :D

good job congratulaions

ofcourse i have critics too :-)
it sounds too plastic
too static , unreal
everything too clean

you need some soul to give it a live feel

try work with a sample that is not from a synth
a sound that is different then the other clean sounds in your track
maybe soflty a nice drumloop or a short drumfil acoustic sample will be a good change
in this way you get some dimension in your music , now its too monotone in sound

i like the effects with reverb , great job
melody is cool

example ; listen to old tracks from ferry corsten , carte blanche , the drumsounds , not plastic , smart mix...

i listened a couple of times again
i like the track ,

but its still too plastic ..
so work to do :-)

there is a lot i like in the track
you try make it look as a masterpiece

nice

the track is good
but i would work on a more soul in the sound , not all plastic

you took the most easy way to play your music
all in plastic
it is hard to find the exact combination with plastic and soul
if you find it , you get something great special sound

for example
you use a 303 sosund in the intro
but the synth sounds as a cheap copy from a real great 303

the strings in the midle break sound too plastic
try real string samples or combination
you will see the difference
0   +1 +2
 
10
Aurisgale 13.11.2005
Hienoa! Enpä ole ennen kuullut aivan virallisesti puhdasta leijuvaa melodista trancea sinulta. Erinomaisen kuuloinen miksaus.

Alun hitaan (onneksi mukana on pieni happoinen linja) rakentelun jälkeen kuulostaisi juuri siltä millä mennään minun makuhermoon. Aivan mielettömän puhdasta soundia. Melodiat leijuvat todella kauniisti. Square leadi on mielestäni todella kaunis ja onnistunut valinta.

Sopivasti juustoista kuorrutetta on mukana, kuitenkaan mikään ei tursu välistä. Täytettä on riittämiin ja soundi ei kuulosta missään vaiheessa heikolta. Above & Beyond tulee tästä biisistä kovasti mieleen... mut mikäs siinä, kun pidän kans heidän biiseistä. Onhan tässä paljon uuttakin soundia...

Bassline on oikein groovi, vaikka hiukan minimalistinen soundiltaan... toimii oikein loistavasti, varsinkin kun sweeppaava kakkoslinja on apuna. Jos jotain miinusta olisi pakko vääntää tästä, niin kuulostaa massatuotannolta... tosin se ei ole minua koskaan haitannut jos vain kuulostaa hyvältä^^ Voisi luulla että tämä soisi joltain tutulta trance-kokoelmalta... (tosin tämä kyllä taitaa soida jatkossa usein)

Paras kappale mitä olen sinulta koskaan kuullut ja tarkoitan sitä aivan sydämmeni pohjalta^^ Vaikuttaa tietysti oma maku...

Tuossa spacesynth -maisesta suvannosta biisi vain lähtee hienosti etenemään. Iiiihanaa:)

Lopussa hiukan häiritsee, että biisi kuin alkaisi soittamaan pääleadia uudestaan...(miettii että eikö tämä lopukkaan vielä, vaikka luulee jo lopun olevan lähellä) mielestäni olisi riittänyt ilman sitä tiiviimpänä pakettina... mut ei häiritse suuresti. Tosin sillä ei ois lähtenyt kuin muutama kymmenisen sekuntia biisistä pois...^^

Pahoittelen sekavaa kommenttia, kun ajatukset lähtee harhailemaan, kun tätä unohtuu kuuntelemaan... ansaitsee täydet pisteet. Huolellista jälkeä.
0   +1 +2
 
9
Fleeticer 13.11.2005
Alkupuolella hyviä efektejä, muuten vähän tasapaksua menoa, bassoa saisi olla hiukan enemmän. Minuutin kohdalla meno paranee kun tulee matalaa bassoa kehiin. Pudotteleva synasoundi nousee selkeästi muita soundeja paremmaksi alkumatkalla. Hyvää rakentelua aina päälle kolmen minuutin. Taukokohdan padi ei säväytä oikein, kaipaisi enemmän syvyyttä ja tunnelmallisuutta. Muuten taukokohta toimii mukavasti. Melodiat kokonaisuutena mukavaa kuunneltavaa ja linjatkin ovat toimivia. Miksaus kauttaaltaan puhtaan kuuloista, ei tapahdu puuroutumista. Rakenne toimii kokonaisuutena hyvin, mutta esim. nostoihin ja vaihdoskohtiin kaipaisi lisää tehoa. Osa väliosuuksista kuulostaa myös hiukan tylsältä, joten niihin kaipaisi jotain jippoa. Rummuista sen verran, että tuo basari pyrkii vetämään tätä biisiä keskinkertaisuuden puolelle, kun muu osasto rummuissa taas pelaa hiukan paremmin. Eli siis basaria olisi voinut säätää vielä. Sen jälkeen biisi olisi ollut täysin nautittava, nyt jäädään vähäsen siitä. On tämä kuitenkin oikein hyvä veto sulta aika monen tylsemmän biisin jälkeen. Melodiat parasta antia, etenkin "minimalistisemman" kuuloiset soundit. Hyvää jälkeä, vielä on säätämisen varaa.
0   +1 +2
 
9
siiki 13.11.2005
Nyt oli kyllä todella paljon taidokkaampaa trancea kuin yleensä koskaan on sinulta totuttu kuulemaankaan. Tämä oli kyllä jo niin hieno kappale että en oikein tiedä mitä sanoa.
Rakenne on edelleen sama kuin entisissä biiseissäkin. Eli kappale alkaa rummuttelulla ja sitten eri soittimia ja soundeja tulee mukaan pikkuhiljaa!
Kappaleen soundimaailmasta muuten sen verran, että se oli tässä biisissä aivan selvästi parhaimmistoa. Ja samoin melodiat upposivat ainakin minuun ihan täysin.

En kyllä kymppiä tästä vielä anna sillä tietysti jotain parantamisen varaa on mutta tämä osuu kyllä jo niin lähelle että..
Miksaus ja masterointikin osuu täysin nappiin.
Hieno kappale kaikin puolin. Hyvä!
0   +1 +2
 
8
Zeip 12.11.2005
Pakko kai se on kommentoida kun noin kauniisti pyysit...

Biisi lähtee liikkeelle hyvin perinteisesti, mutta olisiko se sitten edes trancea jos siinä ei olisi tuota pakollista rakentelua introssa? Bassorumpu toimii ihan mallikkaasti, mutta bassolinjassa saisi olla reilusti enemmän botnea. Nyt tämä toimii riittävästi näin kotisoitossa, mutta jotta tämä pistäisi yhtään jalkaa tamppaamaan tarvittaisiin enemmän sitä alapäätä. Miksaus ja saundit peruskamaa, mutta toimii hienosti. Tämä on sellaista perustrancea, toimivaa, mutta ei oikein säväytä millään tavalla.

Melodiapuoli on kyllä ihan kunnossa, tuollaista sopivan kaunista ja rauhallista maalailua. Saundeista huomaa että äijä on retkahtanut tekemään lähiaikoina spacesynthiä :D..

Jooh, eipä kai tässä sen enempää enää sanoja tarvita. Kiteytettynä; Toimivaa ja taidolla tehtyä perustrancea, joka sopisi hyvin taustamusiikiksi esimerkiksi jonnekin tavarataloon (hehe..nyt olin kyllä jo ilkeä..:D), mutta, jotta se säväyttäisi tarvitaan jotain uutta ja mullistavaa, mikä nostaisi sen pois massasta. Sen kun keksit niin on mainetta ja kunniaa tarjolla.
0   +1 +2
 
10
Anssi H 12.11.2005
Aloitetaan perus trance fiilistelyllä. Hyviä effectejä, niinkuin Viimalla yleensäkkin. Clap on hauskan kaikuva, ja taajuudet menevät enenmänkin keskipuolelle, kun korkeille. Basson soundi on hyvä, mutta vähän matalia taajuuksia eqttelemalla saisi muhkeemman. Ensinmäisistä leadeista pidin paljon. Mukavan pehmeitä, ja puhtaita. 3 minuttia ennen ei nyt mitään mullistavaa ilmennyt, mutta hyvältä trancelta tämä kuulostaa!

OHH! Päämelodiassa on nii perkuleen hyvä soundi, ja linja. Rakenteet ovat tarkkaan suunniteltuja, ja biisi rullaa melodian kanssa aivan loistavasti. Fx:ää on erittäin paljon, mikä myöskin auttaa mielenkiintoon todella hyvin, ja pituus saa pitää paikkansa :).

Loppuun tultaessa. ehkäpä jotai muunlaista melodiaa, tai jotai epärytmitystä, ni saatas vielä parempi, mutta rullaa mukavasti samoilla mitä oli alussa. Eihän Trancen ole tarkoituskaan olla niin vaihtuvarikasta :). Oishan tuohon varmaan jotenkin saatu mahtumaan toinenkin kertosäe, mutta menee se yhdelläkin. :) Hienoa työtä, ja ehdottomasti paras trance biisi mitä olet tehnyt!
0   +1 +2
 
9
-Juha- 12.11.2005
Mukavan kuulloista menoa ja rakentelua tuossa alussa! Soudit kuullostavat parhaimmilta, mitä sulta on tullut. Päämelodia ei kuitenkaan itselleni kovin paljon kolahtanut, mutta ei se missään nimessä huonolta kuullostanut. Enemmän pidin kuitenkin näistä ennen päämelodiaa tulevasta ja sen jälkeisestä rakenteluosioista.
Rakenteesta puheenollen, toimii aika hyvin. Löytyy muutamia omaperäisiäkin ratkaisuja.
Kokonaisuudessa kiitettävän arvoinen biisi.
0   +1 +2