Luutarhuri

Saattue

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

saattue 11.06.2007
Paskaa kultaisissa käärepapereissa? x)
0   +1 +2
 
saattue 29.03.2007
Hehe! Jotta sullakin olis mietittävää tällekin päivälle. Kyllä niistä selkoo saa jotka on tottuneet sitä kuuntelemaan ;)
0   +1 +2
 
10
loituma 12.03.2007
Aivan mahtava kipale! Kitarat sopivan raskaat (haluun samanlaisen soundin), laulu toimii ihan kunnolla ja kaikki muutkin on kohillaan. kertsin aikana ei voi olla moshaamatta!
0   +1 +2
 
9
Shagr 19.09.2007
Saatanan asiallinen ja miellyttävä kappale. Miksaus, sovitus ja soitto miellyttää niin mieltä kuin korvaa. Sanoista täys kymppi. Hidas tempo ei ole sitä mitä yleensä kuuntelen - tarkastakaa vaikka Aseveli ;) - mutta tämä on kyllä hyvä biisi. Mörinät tuovat kontrastia ah niin mahtaville karjunnoille. Hienoa. Lepo.
0   +1 +2
 
10
slutmachn 03.03.2007
Hienosti kasvava biisi !
Kitarat jylisee ja melodiat hivelee korvia.
Ainoa miinus alun hieman ponnettomasta murinasta.
Tulee vain mieleen että miten hemmetin "tappavaa" kamaa tämä biisikin paremmalla tuotannolla olisi ! ARGH !
Hittiviisu !
0   +1 +2
 
10
sentenced_girl 02.10.2006
Rakastan<3
0   +1 +2
 
8
Bablo Diablo 22.05.2006
Mukava raskasta jynkytystä heti alustapitäen, ja toi rauhallinen pätkä akustisella kitaralla oli mainio koukku, laulussa joku häiritsi, en vaan keksi mikä, ja muutenkin minä olen sitä mieltä ettei suomen kieli ole tarkoitettu laulettavaksi :D, muttamutta, kyllä tämä loppupeleissä vallan mainiosti toteutettua tavaraa on kaikin puolin. Tämäkin on sitä musiikkia mitä pitää kuunnella useampaan kertaan ennen kun tähän pääsee kunnolla sisälle.
0   +1 +2
 
10
Modnar 06.04.2006
Alkuriffitykset kuulostavat ihan My Dying Briden veivauksilta, ja se kuulostaa tietenkin aivan helkutin hyvältä. Jotain katatoniamaista synkkää melankoliaakin soitannassa esiintyy ja kenties pieniä pisaroita kansanmusiikkihenkistä tunnelmaa. Vokaalit toimivat hyvin. Murinoista ja raskaasta junttauksesta tulee mieleen perinteisempi duumi, mutta puolipuhtaat laulut kuitenkin kruunaavat kaiken melodisen taustan soidessa taustalla. Suomenkielisistä duumiyhtyeistä ehdottomasti parasta. Eipä sillä, ettei muutenkin. Swallow the Sunin esikoinen tuli myös kovasti mieleen.
0   +1 +2
 
9
Lil' Andre 28.05.2007
Örinäst ei saa kun pari kohtaa selvää..SIks 9
0   +1 +2
 
9
VoIgor 04.02.2006
Rajua on, kuunnelkaa kuiten vähän tuota suomalaista metallia ennen kuin teettä lisää. Muuten fanituksen arvoista on!
0   +1 +2
 
9
Doomsayer 02.02.2006
Vähä jäänyt toi suomenkielisen metallin kuuntelu, mutta tää iski kuin lapio! Erinomaista työtä! Eipä ole juuri mitään moittimista. Genre ei vaan ole KAIKKEIN mieluisin.
0   +1 +2
 
9
-Alcoholic- 31.01.2006
Vitun rankkaa..
0   +1 +2
 
Saphira^ 27.01.2006
Musiikilliseen puoleen en pahemmin puutu, doom on jäänyt todella vähälle kuuntelulle... Hyvältä kuulostaa. Mutta sanat. *sanaton* En oikeasti tiedä mitä sanoa. Ne ovat hyvät. (kuulostaa liian laimealta, mutta en keksi parempaakaan... -__-') Fanittamisen arvoista tämä on. Jatkakaa.
0   +1 +2
 
9
_Black Angel_ 26.01.2006
Aikas jykevä alku... Loppu jatkuki hienosti. Kuulosti tosi hyvältä. Hyvä.
0   +1 +2
 
9
CinnamonGirl 22.01.2006
Hienoo musaa. Ajattara tulee vähän mieleen. Laulajan ärrävika pikkasen häiritsee puhtaissa lauluissa, mut muuten tosiaan aika huippu! :)
0   +1 +2
 
7
kuuban keisari 17.01.2006
Aika laiha... Ei siepannut mukaan. Se silleen laahas. Örinät oli kans aika surkeat.
0   +1 +2
 
On muuten varmaan ensimmäinen doom-biisi maksalaatikon listalla, ainakin muistaakseni. Tjoo, elikäs Saattue onpi tuttu nimi noista vanhemmista biiseistä, joita musiikkikansioni kätköistä löysin. En kuitenkaan muistanut, että Mikseristä löytyy. No hyvä, että törmäsin tähän, koska edistystä on todellakin tapahtunut, niin vokaalipuolella kuin muutenkin musiikissa.
Melodiat tehdään samalla linjalla kuin aikaisemmissakin kipaleissa ja kyllä ne hyvältä kuulostavatkin, vaikka ennen niitä vähän vieroksuin. Enemmän kyllä vieroksuin sitä suomimetallista laulua, joka väkisinkin tunkee Niskalaukauksen mieleen eikä meinaa millään sopia mielestäni doomiin. No sitä ei, onneksi, enää tässä ainakaan kuulla, paitsi kertsissä, mutta se vedetään niin tunnelmallisella otteella, ettei haittaa yhtään.
Toinen uudistus kuuluu selvästi tunnelmassa, joka ainakin minusta on mennyt huomattavasti raskaampaan ja synkempään suuntaan. Se kuuluu jo melodioissa ja ehkä se örinäkin tuo vähän sitä raskasta tunnelmaa lisää. Doomissa se tunnelma on kaikkein tärkein ja tässä se kuuluu erityisesti kertsissä. Se on synkässä tunnelmassa, niin toimiva ettei voi kuin tykätä. Todella toimiva kappale.
0   +1 +2
 
9
damn_pc 11.01.2006
Intro ja sitä seurannut teema olivat aivan helvetin hienoa kuunneltavaa. Sävel, tauotukset, saundit... siis kaikki, puhdasta 10+ matskua. Säkeistö (ne molemmat osat ennen kertosäettä) ei sitävastoin lumonnut ylisanoja antamaan. Laulu oli hieman "kuivaa" ja rytmi töksähtelevää, ei iske minulle. Jälkimmäinen osakaan ei omaperäisyydellään esiin rynninyt. Kertsin laulumelodia ja "juttu" toimivat taas kuin se kuuluisa junan vessa. Summa summarum, biisin teema on mahtava, saundit ja ilmapiiri juuri sitä mitä pitääkin. Annan ysin säkeistöstä huolimatta, pidän siis. Lisää tällaista
0   +1 +2
 
9
HraH 10.01.2006
Pieni epäilys ja ihmetys vallitsi 2:20 minuutin kohdalle asti: doom-teräsbetoniako vai mitä ihmettä? Sitten pääsin melodian myötä aaltopituudelle ja kaljatuoppi kädessä alkoi tuntua enemmän kuin oivalliselta ajatukselta. Stadionkertsi soinee päässä vielä ensi yönäkin. Tätä tekisi mieli kuulla elävänä (kuolleena). Pientä lisäjyrkkyyttä vielä örinään, niin se on kymppi.
0   +1 +2
 
8
turpo 10.01.2006
Aivan helkkarin hyvä biisin nimi!! Soittokin rullaa hyvin. Tämän tyylistä doomitusta ei vielä hirveästi ole suomeksi tehtykkään. Onnea tulevaisuudelle...
0   +1 +2
 
9
Kappaleen selvä ja riittävän massiivinen soundipolitiikka saavat höristämään korvia heti alussa, minkä jälkeen huomio kiinnittyy komeisiin lead-kitaroihin. Säkeistön ponnettomanpuoleinen örinälaulu tökkii hieman vastaan, soundi kaipaisi joko lisää terävyyttä tai vaihtoehtoisesti syvempää viemäröintiä, mutta kertosäkeestä laulaja vetää pisteet kotiin tunteikkaalla tulkinnallaan. Kokonaisuutena varsin uljas biisi, jonka sävellyksessä kunnon junttaus ja melodiat kohtaavat hedelmällisesti.
0   +1 +2
 
9
^Nocturna 27.12.2005
Juma tää biisi on kyl aika loistava... Laulaja omistaa hienon äänen ja kitarat toimii hyvin... Ainut miinus melkein tulee suomenkielisistä sanoista... Se ei kyl pahasti haittaa menoa... Tämähän on kuin borgirin hitaimpia biisejä kuuntelisi.

Mutta kyllä tää nyt ysin arvonen on \../ \../
0   +1 +2
 
HW 23.12.2005
En olekaan aikaisemmin kuullut suomeksi laulettua doomia. Ensijärkytyksen jälkeen kuulosti aika jännältä. Oli mukava saada sanoista selvää tosin jokin tuossa vokaaliosuudessa vähän kiusasi. Saattoi olla ehkä himpun verran liian mahtipontista...
Soitto kulki vallan komeasti. Varsinkin kitarointi oli mieltälämmittävän sujuvaa.
Kokonaisuudessa ei mikään ärsyttänyt paitsi tuo laulu ihan vähän.
0   +1 +2
 
8
KurtDragon 20.12.2005
PERKELE!!! Ihan ok jyräys. Laulajan ääni jäi tosin hieman häiritsemään, örinäosioissa jotain mätää...
0   +1 +2
 
7
R.i.p 20.12.2005
sanoisn vähä samaa kun muut eli ilman karjuntaa ton voi vielä kuunnella tosi nautittavasti mut se karjunta latistaa tunnelmaa. kertsis se menee vielä laulun kaa on hyvää muts äkeistöise latistaa. kitarat on hyvii ja sanoisin että kertsin laulu vielä menee 8 arvosta
0   +1 +2
 
8
Suomenkielinen mörinä kuulostaa melkein aina typerältä, niin nytkin. Huutavampi ilmaisu toimii hiukan paremmin. Soundimaailma potki ihmeen hyvin, ihmetyin kun kappale lähti soimaan. Ehkä kuitenkin liian Timo Rautiaista ollakseen Doomia tai edes sinne päin. Hittibiisi yhtä kaikki kuitenkin.
0   +1 +2
 
8
Huomattava parannus vokaalipolitiikassa! Naislaulu heivattiin toisaalle ainakin tän biisin ajaksi ja kunnon äijäily sai vallan.
Tuo kertosäe tuo väkisinkin mieleen popmusiikin, mutta onneksi muu biisi on mukavan raskas ja melodinen. Kappaleen alku on sitä oikeaa doomia, loppubiisi on sitten taas sitä trio Niskalaukauksen kaltaista rokkia. Ei sillä, ei siinä mitään vikaa ole, mutta minua tällainen kombinaatio hieman huvittaa. Jos ei tietäisi bändin historiaa, saattaisi puhtaat vokaalit hieman ihmetyttää.
Kyllähän tän tahdissa nyrkkiä heiluttaa, etenkin jos siinä nyrkissä tosiaan keikkuu kaljatuoppi. Sanotukset on aika osuvat. Ainakin matalamman laulun kohdalla, eihän tuosta jollotuksesta juuri selvää ota :P
Jos noiden puhtaiden vokaalien tilalle (etenkin kertosäkeeseen) saisi esim. sairaampaa rääkymistä, niin meikäläinen tykkäis. Tällaisenaan nuo kevyemmän musiikin vaikutteet eivät minun mielestä tee oikeutta doom-metallille. Mielenkiintoinen idea, mutta ei pue minua.
Mutta hyvä biisi, tarttuvat melodiat ja mukavan raskasta poljentoo. Kitaratyöskentely on erityisen hyvin onnistunutta/taidokasta.
0   +1 +2
 
9
SFPerkele 13.12.2005
Perkeleen hyvin tää uus toimii, ja livenä kanssa. \,,/ >.< \,,/
0   +1 +2
 
9
Tacere 13.12.2005
Täähän on ihan vitun hyvä!
Seitan \,,/
0   +1 +2
 
9
Ainoa Uni 13.12.2005
Seitaaaan!

Mahtava nimi biisillä muuten! :) Sääli kun mulla on niin huono äänentoisto nyt käytössä.. Messevää mahtipontiaa anyway. Että mä tykkään sun äänestä, naapurin seitan.
0   +1 +2
 
10
Egypt 12.12.2005
ZoiZoiZoi Saattue Dudes!! :D Paketti paremmin kuin hyvin kasassa!! Rockaa kuin The Hirvi!!!:) Hmmm....ja siis janohan tässä tulee väkisin!!! ;) Doom & Death´s Gonna Save The World!!! \,,/
0   +1 +2
 
9
Mc Dragon 10.12.2005
Täähän on mahtavaa.. prkl kunnon biisi..!
0   +1 +2
 
7
No MORO.
Ei oikein mun juttu.
Ilman laulua kuuntelis kyllä.
Mut,mut omassa sarjassaan ihan kärjessä varmasti.
0   +1 +2
 
8
firefox 09.12.2005
tunnelma on synkkää,prkl!!!! kyllä toimii stana! kitara stemmat hivelee aina korvia..........
0   +1 +2
 
9
Memoria 08.12.2005
Tunnelma viimeisen päälle kohdallaan. raskas hiukan doomimainen vääntö karhealla laululla, toimii!
0   +1 +2
 
9
Hatesociety 04.09.2007
Tuo doom genre on kyllä vähän väärä..Sopisi matalampi murina ja puhtaaseen lauluun kunnon räkäne örinä.Sitten minä pitäisin.Vielläkun saissi nuo melodiat ja ilostelut hevonvittuun niin voisin kuunnella uudellekkiin.Mutta tätä musiikkia teette te,en minä.
0   +1 +2