Through the tunnel

Kalaforn

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

8
Kallemania 10.11.2009
Biisissä on kieltämättä jonkinlaista pelottavuutta. Mielikuvana tulee pahojen henkien uhkaava valitus jossain pimeyden keskellä. Sinänsä biisi on näennäisesti ainakin yksinkertainen ja itseään toistava, toisaalta tämän tyyppisessä se menee. Olisi tässä jotain muutakin vielä voinut olla, itse laittaisin joihinki kohtaan semmoseen kolkon bassomaisen soundin nousemaan taustalta, jotain melodian poikastakin sen yhteyteen. Soundeiltaan, ne vähät mitä tässä oli, laatu oli kohdallaan. Stereokuvaa ois voinu käyttää enempi.
0   +1 +2
 
Tyhjä, pimeä tunnelli... Mitä siellä näkyy? No ei helvetti mitään ja sehän vasta pelottavaa onkin. Kuuluu kaikkea kummaa, mutta mitään äänenlähdettä ei näy. Äkilliset äänet saavat sydämen hyppäämään kurkkuun ja vain adrenaliinin voimalla pääsee jatkamaan eteenpäin eikä lyyhisty mahaan epätoivon vallassa. Pitää jatkaa eteenpäin, että pääsee pois. Mutta mitä sitten, jos ei pääsekkään...
Suhina ja humina ovat mielestäni yksiä parhaita elementtejä dark ambientin tunnelman luomisessa. En tiedä miksi, mutta suhina saa usein kylmiä väreitä aikaan jos se onnistuttu laittamaan oikeaan paikkaan kappaleessa. Tämä kappale taas kostuu melkeinpä kokonaan suhinasta ja huminasta. Ihan toimiva ratkaisu, mutta ehkä se kuitenkin kaipaisi jotain vielä lisäksi. Esimerkiksi kilinää, kolinaa, pauketta tai tunneliteemaan sopivia askeleita. Näin tämä kyllä toimii sopivana tunnelmaläjäyksenä, mutta tämmöisenään sitä ei niin toistuvasti jaksa kuunnella.
0   +1 +2
 
JM 29.01.2006
Huutoa tämä kaipaisi, nyt vaan puhallellaan muniin kun kylmä meinaa olla, niinkuin luolissa yleensä on. Hauska pätkä, mutta ei tunnu riittävän, vähän kuin ois hyvä ideaollu ja sitten inspiraatio loppunu kesken kaiken.
0   +1 +2
 
9
NicklauZ 28.01.2006
On kyllä helvetin mahtava tunnelma täs, en kyl välttämättä lähtis kävelee pimeelle hautausmaalle tää soidessa kuulokkeista ;) Jotain naputusta tohon kyllä olis saanu laittaa taustalle, puhumattakaan voksuista sun muista. Pakko kysyä, millä pluginilla oot tehny tän?
0   +1 +2
 
8
accent 22.01.2006
Huu, aika jännittävä tunnelma. Pakko tykätä tästäkin. Mutta ainakin kuulokkeilla kuunnellessa paljon mitään ei kuulu keskeltä, kaikki keskittyy vasemmalle ja oikealle (ja jonnekin pääni sisälle/ylle). Siis äänimaiseman "sijoittelun" olisi voinut tehdä jotenkin toisin. Lisäksi tähän toivoisi jossain vaiheesa tulevan jotain uutta (siis tuon osan jälkeen, lisäten pituutta), esimerkiksi jotain hiljaisia kilkutteluja jostain kaukaa. Mutta tunnelma joka tästä tulee on silti mahtava.
0   +1 +2
 
6
Honolulu_Mankii 21.01.2006
On kyllä varsin kokeellista ja yksinkertaisen kuuloista taustahuminaa. En löytänyt itse tästä mitään suuria taiteellisia aspekteja oikeastaan, jätti aika mitäänsanomattoman kuvan.
0   +1 +2