Eclipsed

Argon

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

9
Awenion 07.08.2010
Mukava kappale. Lähtee mallikkaasti ja antaa loppuaan myöten yllättää itsensä. Välissä piti tarkistaa vaihtuko biisi, mutta sama se oli. En nyt ELP:ä ihan löytäny (kuunnellut kyllä yhtyettä melko vähän), mutta Dream Theateria kylläkin. Alkusoitanta reippaasti yli 2 minuuttia....ehtaa progee :P (huom. kieli poskella sanottuna)

Kipaleen alku ja loppu ovat biisin parhaimmat osat. Keskivaihe jäi liian keskirikkaaksi - Faith No Moremaista, mutta ei tarpeeksi iskevää. Sanotaan, että keskivaihe meni ensimmäisellä kerralla huonosti läpi, mutta lopussa biisi nousi suorastaan uuteen nousuun. Kokonaisuus on toki parempaa kuin 8, mutta keskivaihe verottaa loistavan kipaleen arvon. Hyvä kappale!
0   +1 +2
 
Sental 24.11.2007
Vähän on masterointi jäänyt puoltiehen. Muuten ihan menevän oloinen zipale.
0   +1 +2
 
8
Shadow_fox 24.11.2007
Biisissä on paljon hyviä osia, joista olisi saanut koottua monen monta lyhempää rokkikappaletta joihin olisi hyvät lyriikat voinut tehdä. Nyt tämä ei nähdäkseni palvele oikein ketään kun kaikki on väkisin lyöty samaan laatikkoon. Hyvät sävellykselliset ideat eivät kunnolla pääse arvoonsa.
0   +1 +2
 
Art Alta 28.08.2007
Jo toinen biisi peräkkäin kommenttiringissä, kun jyräkitarat on miksattu niin jumalattoman pintaan, ettei millekään muulle sitten ole tilaa. Olenko minä tullut niin vanhaksi, etten ymmärrä nykymusiikista enää mitään? Esimerkiksi pianon olisin mielelläni kuullut selvemmin. Laulut ei oikein minusta uponneet tuohon miksaukseen, vaan olivat vähän irrallaan. No sentään pääsivät kitaroiden päälle. Niin paljon tässä kuitenkin oli elementtejä, ettei biisi tuntunut ollenkaan niin pitkältä, kuin olisin voinut kuvitella, vaikka pitkähän se on kuin kunnollinen lounas.
0   +1 +2
 
hirvone 20.08.2007
Vähän on laihat soundit. Soittohan tässä toimii ja biisi jaksaa aika hyvin pitää mielenkiintonsa. Alun instrumentaaliosuus olisi mielestäni voinut olla vähän lyhyempi, tai siinä olisi pitänyt olla joku ultimate-koukku. Biisin loppupuolella tapahtuu jänniä asioita :).
0   +1 +2
 
kimkorho 14.08.2007
Kohtalaisen mukavaa soitantaa, muutamissa taitteissa vielä tosin toivomisen varaa. Solistilla miellyttävän vahva ääni, ja kaksiäänisistä osuuksista erityisplussa.
0   +1 +2
 
sntc 10.08.2007
liian pitkä intro.. tässähän kyllästyy kuoliaaksi. ei tässä kyllä mitään progressiivista ollut, en ainakaan sitä tästä löytänyt. eipä muutenkaan säväyttänyt YHTÄÄN tämä.
0   +1 +2
 
8
Tantsku 08.08.2007
Rummut kuulostaa tosi laihalta ja kitara on tosi pinnalla, pikku väsäämisellä olis saatu kivemman kuulonen. Biisin perusasiat on mukavalla tolalla, riffit pysyy tiukkoina eikä muutenkaan ole pahemmin eriaikaisuuksia. Bassosoolot oli ihan mukavia. Laulu kuulostaa äänenlaadullisesti aika karmeelta, mutta siis kuten sanoin muuten soitossa eikä biisissäkään ole mitään vikaa, stemmalaulut on ihan sikamakoisat. hyvä biisi.
0   +1 +2
 
9
inFern0 07.08.2007
Hyvä kokonaisuus, ehkä jotain pientä jäi viel puuttumaan. Rakenne oli kertakaikkiaan hyvä ja soittajat osasivat hommansa. Eli ihan erinomainen biisi!
0   +1 +2
 
7
Joonas Y 23.07.2007
Tosta bassointrosta en oikein pitänyt. Kuulosti vähän kuin olisi vaan roiskittu vähän nuotteja sinne tänne. Kitaraoiden tullesessa mukaan tunnelmakin nousi. Noihin alkuriffeihin kyllä voisi jotain laulua tulla. Nyt alku kuulostaa vähän siltä että on muuten valmis kappale, mutta lauluja ei vielä ole ehditty äänittämään.

Laulaja voisi kyllä laulaa hiukan agressiivisemminkin. Paikoitellen laulussa myös pientä epävireisyyttä. Toi laulussa oleva huonekaiku vähän hämää. Kuulostaa kuin laulaja olisi eri tilassa kuin muut soittajat. Kitaroihin olisi voinut lisätä keskiääntä. Ei tämä ihan hirveän prgressiivista ollut. Loppua kohden kappale kyllä parani. Tosin toi seitsemän minuutin kohdalla ollut juttu ei oikein mielestäni sopinut. Lopusta olisin varmaan jättänyt tuon bassojutun pois.
0   +1 +2
 
Fata morgana 21.07.2007
Ah, ainakin terässnare taitaa rumpalin työpöydän takaa löytyä.. Muuten tää tais nyt jäädä vähän tylsäks vedoks, ainakin omalle kohdalle...
0   +1 +2
 
9
rene 17.07.2007
Bassosoolo olisi ehkä voinut jäädä alusta pois, koska se ei oikein tuntunut kuuluvan biisin tunnelmaan. Muutamassa muussakin kohdassa on basson soolo-osissa hieman epätarkuuttaa ajoituksen kanssa. Koko bändin soittaessa soitto on kuitenkin hyvin kasassa. Kitarat toimivat todella hienosti ja muutenkin sovituspuolella on jaksettu tehdä töitä koko papyryskäärö täyteen.
0   +1 +2
 
8
Paronie 22.06.2007
Asiallista kamaa. Dream theater tulee mieleen vähän joka osa-alueella. Ja sehän ei väärin ole. Tästä on jätetty se turha kikkailu sopivasti pois. Se kitarasoolo jäi vain uupumaan :)
0   +1 +2
 
9
Jezebel 19.06.2007
Olikohan tuossa alussa joitakin bassokuvioita, ne kyllä olivat aivan liian hiljaisella, olisi halunnut kuulla paremmin. Sitten alkaa perusteellinen paatos. Ennen laulua jompikumpi (basso tai kitara) on kyllä epävireessä. Lauluista stemmoineen tykkäsin, kyllä sitä voi örisemättäkin metallia tehdä. Kun osaa, niin osaa. Ahah, ja tulihan se örinäkin sieltä, mutta mausteena oli tyylikäs. Kiva, että loppui vähän samalla tavalla kuin alkoikin. Elementtejä tässä oli paljon, ehkä osin vähän liikaakin. Mutta sehän on vaarana juurikin näissä pidemmissä biiseissä. Soittotaidoissa ei valittamista.
0   +1 +2
 
Valhalla 14.06.2007
Soolo alussa (basso) oli aika jees. Sitten alkoi aika perinteinen rynkytys. Laulajalla kyllä paljon treenattavaa sekä laulussa, että englannin lausumisessa. Muutaman uuden idean olisi kaivannut lisää, tällaisia progemetal-biisejä kun on tehty aika paljon. Rohkeasti vaan omia ratkaisuja ja linjaa mukaan.
0   +1 +2
 
D19 12.06.2007
Ihme muovisoundit alussa. Demppikitaroissa onkin sitten ihan mukava meno. Tuo syna vaan vituttaa siinä päällä. Ei tämmöistä teosta kyllä ole järkeä tänne kommentoitavaksi pistää. Laittakaa keskeltä poikki vaikka. Laulut vähän ponnettomat, siinä se heikon lenkki lienee. Ja koukkuja tietty menis.. ja sitä ommaa juttuu.
0   +1 +2
 
Guitarwall 02.06.2007
Miten niin kitarasooloilu olisi sortumista? Tuo nykyinen jää liian vähäiseksi, olisi tuonut paljon lisää biisiin jos siellä olisi hieman enemmän juttuja ollut. Nyt se nojaa heikohkoon lauluun liikaa. Mielenkiintoisia ideoita, joista ehkä saisi kasattua hyvän biisin.
0   +1 +2
 
8
Soitanta pätevää, introsta tulee ihan "odottava tunnelma" (eli "koska se laulu ny alkaakaan"-tunnelma) Sitten kun biisi alkaa niin itse odotin jotain vähän erilaista intron perusteella (pirun progeilijat sotkevat meitä pop-kaavoihin kangistuneita yksinkertaisia kuuntelijoita) ;-) Vielä kun mennään örinä-osioihin niin eihän tässä kärryilä pysykään. Tyylilajissaan toimivaa, ehkä rumpusoundeissa olisi saanut olla hitusen enemmän potkua (tai sitten oman kuuntelulaitteiston toisto-ominaisuudet ovat surkeat)
0   +1 +2
 
Pitk 26.05.2007
Johan on pitkiä biisejä tänään ringissä. Alku hiukan haikea. Särökitarasoundit toimii, virvelisoundi ei. Muutenkin rummut voisivat olla vähän enemmän esillä ja soundi stydimpi. Pianosoundi on suorastan ankea. Laulua alkaa toudellakin kaipailla. Ei oikein jaksa kantaa sinne saakka, mutta kuunnellaan nyt kuitennii. Laulussa hyvää otetta, etenkin kun aletaan vetää äijästi. Lausuminen tosin on aika kamalaa (kellä nyt ei olisi ehe-ehe). Kannattaisiko koittaa ihan kotimaisella? Biisissä on kyllä yritystä, esikuvat kyllä kuuluu. Valitettavasti ei kuitenkaan oikein lähe. Kaksiääninen kitaraosuus erinomainen.

Tuotantoon lisää panostusta ja etenkin soundit kondikseen. Soitattehan te livenä yhtä hyvin? ;-)
0   +1 +2
 
7
twisted 20.05.2007
Vajaa yhdeksan minuuttia oli kyllä mulle vähän liikaa, lisää "väriä". Laulaja saattaisi kuulostaa paremmalta jos laulaisi suomeksi. Nyt kuulostaa siltä, et ei pistetä ihan kaikkea peliin. Pätevää kamaa muuten.
0   +1 +2
 
Ukkonoa 20.05.2007
Aika paha mennä kommentoimaan kun en ole kyseisen genren miehiä. Saundit ihan mukavasti kohdallaan
0   +1 +2
 
ArseAssassin 19.05.2007
Introssa miellyttävän tunkkainen soundi. Sitten kun räminä lähti käyntiin, niin tippui leukaperät lattianrajaan, sen verran tökerösti siirryttiin seuraavaan osaan. Melkein olisi parempi, jos intro olisi kokonaan jätetty pois. Melkein yhtä tökerösti hoituu siirtymät läpi biisin. Siitä johtuen kokonaisuus muistuttaa lähinnä tilkkutäkkiä. Paljon on toimivaa tavaraa, loppupäässä etenkin, mutta paljon siitä hukkuu turhien elementtien väliin. Itse karsisin tästä epäolennaisimmat osuudet pois ja katsoisin mitä jää käteen.
0   +1 +2
 
9
vamplobj 18.05.2007
quite a brave song and in spite of those almost 9 minutes it can still surprise, great job with the vocals, and well, the connection with faith no more is quite clear, but it´s only o good thing in my opinion, the only thing is that they sound a lil dry, but is not a big thing, good job.
0   +1 +2
 
9
performanssi 17.05.2007
kyllähän se progemetalli aina kiinnostaa. Soitto on hallittua ja ilmeisen omien taitojen rajoissa soitettua, mikä antaakin paljon ammattimaisemman kuvan kun yliampuva kikkailu, johon ei enää luonnollisesti pystytä. Kitarasoolon puute ei ole siis huono asia, pikemminkin omaperäinen ratkaisu.

Solistin tulkinta on paikoitellen erittäin vaisun kuuloista, ikäänkuin fiilis puuttuisi kokonaan. Tämä saattaa johtua myös vokaaleitten todella kuivasta miksauksesta. Toimivista kaksiäänisyyksistä kuitenkin plussaa. Murinat viiden minuutin paikkeilla ovat todella tervetulleita ja toimivia. Juuri näin.

Vaatii todellakin taitoa ja kauaskatseisuutta saada toimimaan lähes yhdeksän minuuttinen metallipläjäys. Biisin kokonaisuus on selvästikkin tarkkaan harkittu. Kuulijalla ei missään vaiheessa tule sellainen olo, että biisi olisi liian pitkä. Osat vaihtuvat alusta loppuun hyvän maun rajoissa ja tarpeeksi useasti sekä luonnollisesti. Sovitukseltaan mielestäni täydellinen paketti.
0   +1 +2
 
7
mooonis1 16.05.2007
Hyvin vedetty biisi. Kuitenkin musta ois miksaukseen ja tuottamiseen voinu kiinnittää enemmän huomiota, et ois oikee tunnelma saatu kehiin. Noi kitarat kun jyrää kaiken alle. Eli vähä saundi vaihteluu... Viimeisessä puristuksessa alko sitä tunnelmaa löytymään.
0   +1 +2
 
8
Jannuli 13.05.2007
Toimivaa, hieman fiilistelevää, runttausta. Biisi sisälsi paljon hyviä juttuja, eikä pituus alkanut tuntumaan itsetarkoituselliselta. Keep up the good work!
0   +1 +2
 
drlecter 12.05.2007
vesikielellä odotan mitä tuleman pitää.
meinaa olla vähän yksitoikkoista makuuni.
0   +1 +2
 
9
MajorForce 12.05.2007
Hyvän kuulosta kamaa. Nyt ei olla ekaa kertaa asialla. Hyvää soitantaa. Toimii. Progemetalli on aina kiva juttu ja tää on kyllä kelpo yksilö edustamaan omaa genreään.
0   +1 +2
 
Jules Varjola 10.05.2007
Soundit on ihan demo tasoa välttävät. Selvän saa, mut tuo kitara on vähän köyhän kuuloinen. Muuten kappaleena vähän rikkonainen kokonaisuus, mut niinhän nämä eeppiset progeilut aina on. Laulajalle tarvitsee vähän saada lisää rutiinia, koska nyt ulosanti on vähäisen arasteleva. Sitä kyllä tulee keikkailun ja levyttelyjen myötä ihan melkein kuin itsestään. Rohkeutta vain, ja palleista kiiinni.

Mukavasti rullaa. Ei muuta kun lisää kaikkea paljon, niin löytyy rutiini, joilla näitä hommia tehdään.
0   +1 +2
 
8
((((-!-)))) 10.05.2007
Ei paha, ei paha.. Yhtye on selvästi soittotaidoiltaan lahjakasta porukkaa, mutta vokaalit eivät täysin vakuuta. Kysymys voi tietysti olla henkilökohtaisesta preferenssistä, mutta parempi tuotanto (kuulostaa toki nytkin erinomaiselta) tai suurempi efekteihin turvautuminen voisi olla ratkaisu.
0   +1 +2
 
8
semisuper 08.05.2007
Vähän ohut soundi, alapäässä ei tunnu olevan oikein mitään mutta yläpäässä sitten sitäkin enemmän. Kitarasoundi on leikattu oikein mallikelpoisesti, mutta missä se basso sitten on? Basarikaan ei potki, vaikka rumpusoundi onkin erittäin hieno ja luomu - tosin sekin yläkireä.

Laulun soundi ja kaiku on hassu, ihan kuin olisi vedetty pienessä vaatekomerossa, joka on samalla holvikirkko. Miksaus ei tältäkään osin ole kunnossa, tuplaukset eivät sulaudu yhdeksi hyväksi.

Kiipparisoundi on tudella piilossa, en edes huomannut että siellä on sellainen, ennen kuin tuli se hiljainen kohta. Siinä pianosoundi oli ihan totaalisen hanurista.

Eli tiivistäen: huono miksaus. Kuulostaa matkaradiolta.

Biisi on hyvä ja vaihteleva, jaksaaa kantaa vaikka onkin pitkä. Jos jostain pitää valittaa, niin kitarariffit eivät aina ole ihan timanttisia ja kompit jotenkin tylsiä. Tää-dät-tät-tät vaan. Jotain kiinnostavampaa voisi niissä olla, ei tarvitsisi paljon - kuulostaa jotenkin kaljulta kaiken tuon muun kikkailun seassa.

Hyvää soittoa kautta linjan, laulun "matala korina" vaan ei oikein toiminut. Sopi kyllä kohtaan, mutta laulajan soundi ei miellyttänyt. Puhtaat menevät kyllä hyvin, ei siinä.
0   +1 +2
 
mr4 08.05.2007
alku lupailee hyvää...virppasaundi on tosi hyvä :D rummut muutenkin saatu purkkiin mallikelposesti...hyviä riffejä ja sopivan ärtsy kitarasaundi. muutamaan otteeseen on saatu makeeta rytmikikkailua, jota sais ehdottomasti olla proge-hengessä lisääkin :) rakenne on toimiva ja erilaiset "hiljaset" ja taas menevämmät kohdat tuovat menevyyttä lisää. laulu toimii parhaiten taustalaulujen kanssa.
näinkin pitkäksi kappaleeksi on sinänsä hyvä että loppupuolella on ns. ördäystä ja rajumpaa menoa, mutta koko homma toimi silti paremmin kun oltiin puhtaassa laulussa ja vähän rennommassa soitossa. 6:23 alkava rytmittely toimii kuin junan vessa :DDD tosi hyvää kokeellisuutta kuultavissa koko biisin ajan
0   +1 +2
 
bize 07.05.2007
Alku on erittäinkin mainio, mutta laulun tullessa mukaan sen huomaa miksatun liian pintaan. Laulajassa ei ole mitään vikaa, mutta laulu saisi tulla jotenkin sulavammin, ikäänkuin osana musiikkia. Nyt se jää erilliseksi.
0   +1 +2
 
8
Modnar 06.05.2007
Hämmästyttävän mahtavat saundit. Hyvin runttaavat sekä raskaammat osiot että kontrastia luovat hidastukset ja kevennyksetkin. Pitkään kappaleeseen on todella upeasti saatu kaikenmoista mielenkiintoa ylläpitävää elementtiä. Toimiva biisi.
0   +1 +2
 
10
karateadonis 05.05.2007
Alun bassokuvio aivan mieletön!! EIkä tossa menoriffissäkää mitää vikaa ole... Ehkä tuntu ajoittain hieman pitkältä tuo alku eli jotain variaatiota ois ehkä toivonu. Ei se kuitenkaa mitää tiluttelua kaivannu..
Laulu on hyvänkuulosta vaikka vähän hukkuukin taustalle. Sanoista ei kyllä saa mitää selvää... Asiallisen synkkiä riffejä kyllä pukkaa kokoajan. Örinälaulu tuli vähän puskista, mutta toisaalta kuulostaa aika paljon opethilta.
Tässä on kyllä niin paljon kamaa tässä biisissä ja kaikki on vielä helvetin hyvää!! Saundit ei ehkä oo mitkää mielettömät mutta kokonaisuutena toimii hyvin!
0   +1 +2
 
8
Honolulu_Mankii 03.05.2007
Alku oli loistava, siis ennenkuin laulu lähti. Vokalistista en pitänyt niin erityisemmin, mutta kyllä sekin meni. Kunnianhimoista, mutta toimivaa progehäröilyä, jossa on jotain Dream Theater -henkeä, ja ripaus Devin Townsendiäkin. Elikäs ihan mainio tekele, joka olisi vielä paremmin tuotettuna kovaa valuuttaa. :)
0   +1 +2
 
par_sakaali 03.05.2007
Alku on ihan hienon kuuloista ja mahtipontista. Synasoundit on liian ohuita ja tyhjiä tällaseen massiiviseen juttuun. varsinkin tuo pianonkuulonen on aika ontto. Laulun tullessa kehiin tulee mieleen, että sopiiko näin kliini laulu näin säröisten kitarasaundien kanssa hyvin yhteen. mielestäni pitäisi joko vähentää säröä tai saada munaa ääneen.
Soitto rullaa näin teknisesti kyllä. Biisinä ihan menevää matskua kyllä, mutta rakenteeltaan ei ehkä mielenkiintoisin biisi; ei ole sellaista kehittyvää tunnelmaa, osia on vain osan perään. Syntikan saundimaailmaa voisi käyttää mielestäni enemmän, mutta ehkäpä enemmänkin mattojuttuja tunnelmaa luomaan?
0   +1 +2
 
A.S.H 03.05.2007
Hienoa osaatte soittaa. Nyt sitte tuotannon pariin, vaivanäkö on silti se mikä vasta palkitaan. Lauluihinlisää ääniä köörejä,
ja kaikkee ja kas kummaa alkaa kuulostaa ammattimaisen jännältä, kunnes pitää tietää se mitä sittenkin jätetään pois.
siinä kukaan e ivoi neuvoa. Parempi tehdä liikaa ja karsia siitä kuin kelata et tohon viel ois pitäny -....Hyvä näinkin.
0   +1 +2
 
9
Fuck Aksaj 01.05.2007
helvetin hyvä...sounditkin suht kohallaan. Sooloilu näköjään hoideltu synalla, mikä on hyvä ainakin mun korvaan. Laulu kuulostaa vähän lattealta, mutta jos olis enemmän reverppiä, ja/tai muuta efektiä niin asia vois korjaantua. Rumpali on kyllä äijä paikallaan, ja voisi ottaa kyllä vähän isompaakin roolia.
0   +1 +2
 
tep 28.04.2007
Se on muuten makeeta, kun laulu alkaa kunnon intron jälkeen. ELP ja Yes ovat vieraita, mutta omista suosikeistani vaikkapa The Curelta löytyy paljon biisejä, joissa laulu tulee messiin vasta parin minuutin soittelun jälkeen.

Mutta mitäpä muuta tästä sanoisi? Tänään tuntuu tulevan ringissä pelkästään viiden minuutin haamurajan ylittäviä biisejä, joten tuo pituuskaan ei tunnu niin hämmentävältä kuin voisi kuvitella. Olisin tosin kuvitellut pelkän pituuden ja esittelytekstin perusteella, että biisissä olisi ihan tolkuttomasti erilaisia osia, mutta eihän niitä nyt ihan niin paljoa ollut. Melkoisen pitkiä osia kylläkin, ja soitolle oli tietenkin annettu paljon tilaa. Metallista en hirveästi tykkää, mutta tässä oli kyllä monia ihan mielenkiintoiselta kalskahtavia osioita, jotka itse ehkä sovittasin / tuottaisin hieman toisin. Rakenteen makein puoli oli ympyrä sulkeutuu -juttu, eli biisi alkoi ja loppui samalla tavalla.

Laulu oli mielestäni ehkä vähän turhan paljon pintaan miksattu, se jotenkin tökkäsi korvaan kun se ensimmäistä kertaa alkoi. Pitkissä nuoteissa laulu kuulosti korviini jotenkin kummalta - oliko siinä jotain vireenkorjausta? Ja jossain vaiheessa oli jotain matalalta tulevaa murinaa, joka ei ihan vakuuttanut. Samoin täytyy sanoa, että runttakitarat harvoin korviani miellyttävät - se oli juuri se, mitä olisin sovittanut toisin. Muuten ihan hyvä, joskin vähän turhan tasainen äänimaailma, olisin ehkä kaivannut hieman rankempia dynamiikanmuutoksia pitkin biisiä, etenkin niihin kohtiin joissa mennään äänekkäimmistä osista hiljaisimpiin ja päinvastoin.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin pätevästi tehtyä. Kunnianhimoisemman metallin ystävien luulisi tykkäävän enemmänkin.
0   +1 +2
 
Cazeus 28.04.2007
Paljon plussaa siitä että biisiin ei ole lähdetty tunkemaan mitään ynkkä-tyyppisiä-tilutuksia. Hyviä riffejä löytyy sieltä täältä ja muutenkin hommasta jää osaava kuva. Joistakin synasoundeista miinusta kun olivat aika kökön kuulosia muuhun biisiin verrattuna. Laulu myös kuulosti hieman lattealle, oisiko ehkä miksauksessa kehitettävissä. Örinä-osio hauska ylläri ja toimi hyvin noin lyhyenä antina. Biisin loppu myös hyvä veto. Kokonaisuus hyvin toimiva.
0   +1 +2
 
Carbon 26.04.2007
Todella ilmava ja selkeä miksaus, ehkä jopa hiemaan liian kirkas. No enivei... itse biisi ihan hyvä, laulu mukaan niin tästä tulee todella hyvä.
0   +1 +2
 
IconW 25.04.2007
Ihan mukavat soundit. Että ainakaan niiden suuntaan ei tarvitse keskittyä. Hyvää ja melko tarkkaa soittoa. Riffit aika perinteistä meininkiä, mutta tehty hyvällä maulla. Biisi myös pitää sisällään mukavan määrän erilaisia osia. Laulu sopii oikein hyvin ja laulaja vetää hyvin. Kyl kyl.
0   +1 +2
 
malvo 25.04.2007
Mukavasti lähti alusta rokkaamaan, väliin sanottakoon, että biisin kesto kyllä pistää punk-musiikin ystävän hiuka hämilleen. Vokaalit tuntuis olevan hiukan pinnassa, muuten on soundit kohdallaan, selkeet rummut, hyvät särösäädöt kitaroissa. Soitto kulkee, mutta hiukan on liian pitkä biisi omaan tottumukseen.
0   +1 +2
 
Zebhyr 25.04.2007
Kaikki kunnia tekijöille spektaakkelimaisesta teoksesta. Tuotantoon kannattaisi uhrata aikaa ja voimavaroja, niin lopputulos voisi olla häkellyttävän komeaa kuultavaa.
0   +1 +2
 
Muistikuva 25.04.2007
Alku on tukevaa meininkiä, ihan ok soundeilla. Miksi tämä on niin pitkä? Hyvää soittoa , mutta valitettavasti ei pysty kuuntelemaan loppuun asti.
0   +1 +2
 
9
Hmm... Vaikka progesta tykkäänkin niin metallinen sellanen menee aina ohi... Joo mutta itse tykkäisin pitemmästä tavarasta... Biisiin olisi voinut tulla pituutta ja lisää tavaraa... Itseni mielestä jäi vähän lyhyeksi... Mutta tykkäsin silti... Paljon asiaa biisillä ja mukavaahan tämä oli... Kiitos...
0   +1 +2
 
oozer 25.04.2007
Hyvä fiilis tässä. Kuulostaa siltä, että bändi on melkein valmis kokonaisuus. Instrumental-osioista tykkäilin, tosin olisin tiivistänyt jonkin verran - vähemmän osioita, enemmän tavaraa ja juonta yhteen. Örinän jättäisin pois. Lisäksi miettisin alkupuolella olevan piano-osion jälkeen tulevan hentoisen urkuosion soundia. Mutta aineksia tässä on vaikka mihin. Lopun soitannollinen avautuminen erittäin hyvä, olisi saanut tulla aikaisemmin. Kannattaa miettiä missä kulkee monipuolisuuden ja keinotekoisuuden raja... sama laulu siis kuin kaikille muillekin progepumpuille :)
0   +1 +2
 
8
Brutalisti 25.04.2007
Kivan kuullosta tavaraa.. Vaikka en kylläkään tällästä kuuntele pahemmin.. Mut ei tässä mitää vikaa ole
0   +1 +2
 
MKDELTA 29.04.2007
Metallia en osaa teknisesti arvostella, mutta tässä tulee mitä mieleen tulee: kappaleessa on tarpeeksi vaihtelua, mikä on mielestäni tärkeää tälläisissä pitemmissä kappaleissa (ellei kyseessä ole drone-musiikki mikä nyt on juttu erikseen), kappale on raskaan kuuloinen, mutta silti ajoittain löytyy progehtavaa, mielenkiintoista ääntä. Kappale kasvaa, kehittyy, ja elää. Hieno juttu, tasasempana tämä lähes yhdeksän minuuttinen kappale olisi ollut aivan liian raskas. Nyt mielenkiinto pysyi yllä loppuun asti.
0   +1 +2
 
RattleMachine 17.05.2007
Ensimmäinen reaktio oli se, että rumpusaundit voisi olla toisenlaiset, ehkä jyhkeämmät. Virveli kuulostaa nyt irtonaiselta, tällaiseen kamaan sopimattomalta. Vaikka laulu alkaakin myöhään, biisi menee mukavasti eteenpäin; ei tullut tylsää odotellessa. Plussaa siitä! Laulusaundit voisi olla myös vähän ...isommat, erityisesti stemmoissa, muuten stemmat toimii hyvin ja stemmalla aloittaminen oli virkistävä ylläri. Erinomaisen mielenkiintoista melodiaa paikoittain. Lyriikat esiin!!!
0   +1 +2
 
9
Telaketju 17.05.2007
Perusjunttausta alussa ainakin josta kuulee hieman tarotin ja Kotiteollisuuden vivahteita. Alavirettä kitaroissa todellakin on hyvä olla, vielä kun soundit olisi kokonaisuudessaan paremmat niin potkisi hyvin. Biisi kun on edennyt niin todellakin kappaleesta löytää DT- ja tarot-vivahteita ja bassosoundikin kuulostaisi olevan lähellä marcoa (se TAROTin basisti)
0   +1 +2
 
8
kUOLLUTMIEs 01.03.2007
Alun bassottelu oli toki ihan hienon kuulosta, mutta ei sopinut mielestäni biisin alkuun. Sen jälkeen lähtevä kohta oli nimittäin niin menevää, että se olisi itseoikeutetusti kuulunut olla biisin käyntiin potkaisijana. Tuolla biisin välissä olevat bassolla maalailut taas oli ihan hienoja. Tuli X Factorin aikanen Iron Maideni vähän mieleen niistä. Biisissä on välillä hemmetin hienoja koukkuja, kun taas välillä oli aika mitäänsanomatonta. Ei toki koko aikaa voi olla vetämässä kuulijaa mukaan kun saattas olla liian hapokasta, mutta ne "palauttavat" kohdat oli kuitenkin välillä liian pitkiä. Onneksi kokonaisuutena biisi oli niin vaihteleva ja tarjoaa niitten mielestäni laahaavien kohtien jälkeenkin aina jotain uutta ja sitä jaksaa kuunnella tuosta pituudesta huolimatta. Aikalailla huomaan soitossa yhteyksiä länsinaapurin Opethiin, tosin paljon kliinimmällä linjalla.. Tällainen musiikki ei yleensä avaudu parillakaan kuuntelulla hyvin, mutta kuitenkin se sai minut kiinnostumaan, joten ehkäpä tätä pitää popittaa joskus vähän enemmänkin.
0   +1 +2
 
7
Ikinae 29.01.2007
Sävellyksenä hienoa työtä kyllä, mutta valitettavasti lauluista pitää antaa pitkähkö miinus... Puhtais lauluis pitäis olla aika lailla enemmän voimaa, väriä ja tulkintaa... Se ei vain riitä että pysyy tarkasti nuotissa. Ja hieman oli ehkä vaisuhkoja nuo örinävetäsytkin... Täs ois ollu aineksia helvetin kovaan biisin, mutta vähä se nyt kyllä jäi vajaaks...
0   +1 +2
 
7
perro 28.01.2007
Parin minuutin "alkusoitto" oli mielestäni varsin hieno sovituksellinen ratkaisu. Miksaus tuo lauluja ehkä hieman liikaa esille. Rumpusoundit on ku suoraan DT:n Change of Seasonsilta. Kitaroihin taas kaipailen lisää melodiaa. Jätti vähän kylmäksi..
0   +1 +2
 
Jusa83 23.07.2006
Miksaus tässä biisissä on selkeä. Hiukan pitkähkö minun makuuni, mutta jaksoin kyllä kuunnella läpi. Vähän ahdistava fiilis biisitä jäi. Olisi tehnyt mieli rokata kunnolla, mutta tämä biisi ei minulla oikein tarjonnut siihen mahdollisuutta. Tämä on ehkä hieman hajanainen rakenteeltaan, mutta sen ymmärtää kun progesta on kyse. Mielenkiintoisesti tässä on örinääkin jossain kohtaa laulun välissä. Vähän ennen biisin loppua päästään onneksi vauhtiin, mikä nostaa kivasti tunnelmaa.
0   +1 +2
 
rokkitrippi 22.07.2006
Joo ihan hyvää meininkiä, ei tälläinen musiikki ole kuitenkaan meitsin musiikkia niin sanotusti. Mut soundit on ihan jees ja jatkakaa samaa rataa!
0   +1 +2
 
kaneheinonen 20.07.2006
Soundit hieman nuivat ja kuivat. Ehdottomasti lisää alapäätä, ja muutenkin. Soittimet kuulostavat kuin olisivat jossain kaukana, ja laulaja taas siinä edessä laulelee. Eli vähän miksausta parantelisin kyllä.
0   +1 +2
 
Imp 20.07.2006
eipä oikeen nappaa..en osaa oikeen arvostella kuin miksauksesta että kuullostaa ihan hyvin miksatulta mutta ois toivonu lisää alapäätä koko soundiin.
0   +1 +2
 
9
Ace Metalhead 15.07.2006
Hyvät soundit. Alkuun mahtuu paljon materiaalia. Riffeissä löytyy kyllä tosiaan "ylimääräisiä" iskuja siellä jos täälläkin. Riffeissä on nerokkaita koukeroita. Itselläni ei riittäisi järki eikä hermot tällaisen kokonaisuuden hallitsemiseen. Bassosta tulee välillä mieleen Rime of the Ancient Mariner.
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 15.07.2006
Alku introilun jälkeen päästään itse asiaan eli kunnon jynkkä metallin pariin. Homma toimii suorastaan helvetin hyvin.
0   +1 +2
 
Veritaikina 14.07.2006
Soitto toimii. Englannin lausuminen hiukka särähtää korviin, mutta ei paha.
0   +1 +2
 
Eyjölfur 09.07.2006
Vocals start a bit too late for my liking. What language is this? Oh. English it seems...
0   +1 +2
 
Jaycob 09.07.2006
Metallia, ja viel progressiivista. Oikeastaan kaksi genreä, joita kuuntelen aika vähän :) Miksaus on kunnossa (kai) ja ihan mukavat soinnut tästä löytyy. En osaa sen enempää kommentoida. Luultavasti hyvä omassa genressään.
0   +1 +2
 
LuGia 07.07.2006
Rummut sais elaa enemma ja jotenki laimeelta tuntuu.
0   +1 +2
 
9
Julukki 06.07.2006
Paljon mahtuu biisiin tavaraa, ja näinhän sen (toisinaan) pitääkin mennä. Kaikesta en pitänyt, mutta siinä 6:30 tienoilla alkava kohta (lauletaan jotain eternityy... agonyyy....) oli varsinkin mainion kuuloinen. Kah, biisi loppuikin jo. Eli siis biisin loppu oli erityisen hyvä. Pianosaundista en pitänyt, se kuulosti sikamaisen ohuelta. Laulaja vetää lähes tosi hyvin, mutta hyvin kuitenkin. Ja rummuissa on tosi hyvät soundit.
0   +1 +2
 
Meddi 04.07.2006
miellyttävä särö ja alasviritetyt kitarat tuo black sabbathimaisen tunnelman. vokaalit kuullostaa hyviltä. mulle tässä on liikaa metallia ja liian vähän progea, mutta kyllä tässä on makeita kohtia. mutta ei helvetti, pitääkö sitten tulla vielä örinä-osuus (vai mikskö tuo ärinä kutsutaan piireissä)?
0   +1 +2
 
Begemot 04.07.2006
Peliliike jättää turhat kitarasoolot kylmäksi. Laulua tosiaan annetaan odottaa. Siistit kiipparit tulee hiemaan HAlloween-tunnari mieleen. Mulle tämä muistutti etäisesti Faith No Morea ja sitä tuskin kukaan ottaa haukkuna.
En kyllä ole kummoinen progemies, mutta olihan tässä helvetin hyviä osia, editoinnin kautta olisi uponnut mulle vielä paremmin. Niin, ja genreksi laittaisin Rock `n roll!;)
0   +1 +2
 
Riku Rotten 04.07.2006
Aivan liian pitkä. Ääniteknisesti onnistunut veto. Skittasundi jopa on oikein mainio. Sävellyksestä on annettava krediittit siitä, että biisi jaksaa elää eli säv on tarpeeksi monipuolinen ja tapahtumarikas, jotta totaalinen kypsyminen ei iske päälle. Vaan silti liian pitkä.
0   +1 +2
 
7
jaskak 02.07.2006
nyt täytyy myöntää, että ihan loppuun asti en kuunnellut. hyvin tehtyä matskua on. ainoana pikku miinuksena (minun mielestä) laulajan uskottavuus.
0   +1 +2
 
Michikawa 02.07.2006
Mukavan tehokkaita ja intensiivisiä riffejä. Soitto rullaa teknisesti ja taidokkaasti ja pakka pysyy hyvin kasassa. Kokonaisuus on minusta eheä ja toimiva. Ei mukisemista, genressään oikein maukas tuotos.
0   +1 +2
 
Eisenstang 29.06.2006
Raskasta ja toimivuutta löytyy, lisää sovitusideaa niin kohoaa potentiaaliin!
0   +1 +2
 
sikki-six 29.06.2006
Kylläpä on vaihtelevaa matskua. Vaikkakaan tästä ei kaikessa jyräävyydessään se perinteisin proge tule ekana mieleen, niin progressiiviseksi tätä voi jossain määrin kutsua.
0   +1 +2
 
Piru Kange 29.06.2006
Kovasti on erilaisia osioita... variaatiot ovat tietenkin aina tarpeen. Oikeastaan jokainen osio tuntuu toimivan hyvin, mutta ongelmaksi muodostuu niiden kokonaisuus. Lisäksi biisin pituus on selkeästi liikaa. Näin kappaleeseen puutuu jo hyvissä ajoin, mikä on sinällään harmi. Osioissa on nimittäin sen verran persoonallisuutta, että biisi ei menisi lyhyempänä mitenkään tylsän perusbiisin puolelle, vaan säilyisi paremmin tajuttavampana, mutta silti omaperäisenä teoksena. Viiden ja puolen minuutin paikkeilla tullut örinäosuus ei toiminut. Muuten kappale on hyvin soitettu ja soundienkin puolesta valmis.
0   +1 +2
 
luoja 29.06.2006
Nii, ja ei ollu yhtää liian pitkä ja ei saa kiroilla = edes puhua mistään radio soitosta, jos päätyy tämän päivän radioon (eli soittolistoille) on silloin tehnyt jotain väärin :)
0   +1 +2
 
luoja 29.06.2006
Laulun tullessa biisi kadottaa jotenkin itsensä... ja minusta laulu on miksattu liian kovaa ja kitarat on hieman ponnettomat, ehkä enemmän tuplauksia....
Nautin kyllä ehdottomasti eniten instrumentaali menoista. En siis sano laulajaa huonoksi, varsinki tuo örinä oli aivan loistavaa, mutta jotenkin vain ne osat oli "tylsempiä" kuin kokonaan instrut... mitä jos pitäisitte melodiat soittimilla ja laulun örinänä? :)

Hyvä biisi, ehkä pientä eloa kaipaisi, eikä noin paljon vain vitos soinnuttelua.... Tai sitten enemmän panostusta äänimaailmojen luontiin ala Devin Townsend...

En tiiä, Tykkäsin joka tapauksesta kokonaisuudesta, hyvää kamaa :)
0   +1 +2
 
hoffe 29.06.2006
Enpä tällaisesta musasta ymmärrä mitään. Vaikea sanoa mitään järkevää. Pitkä biisi todella on, kai se kuuluu tällaiseen menoon. Progesta vain tulee hieman eri kuva musagenrenä kuin tämä...mutta ei haittaa..
0   +1 +2
 
9
C2H5OH 28.06.2006
Soundit on ainakin varsin miellyttävät! Introsta tulee jotenkin DT mieleen, vaikkei ihan suoria yhtäläisyyksiä siihen löydykkään. Vanhojen progepumppujen vaikutteet kuuluu biisistä valitettavan vähän. Biisin edetessä alkaa se muistuttaa yhä enemmän joitain Metallican pisimpiä kappaleita, ainakin tyylillisesti! Örinän sovittamisessa ei ole moittimista! Biisiin on saatu yhdisteltyä melko saumattomasti eri bändien vaikutteita. Silti kopioinnistakaan ei voi syyttää! Biisi ei ollut sekunttiakaan liian lyhyt tai pitkä!
0   +1 +2
 
Zoidberg 28.06.2006
Hyvistä saundeista plussaa! Pidin erityisesti snaren äänestä, tosin kaikua saisi olla siinä lisää. Lauluäänestä en oikein pidä, se ei oikein sovi tähän. Ehdoittaisin laulamaan matallemmalta ja hitaammin voisi toimia myös paremmin. Jaahas, nyt tuli ördäystä, joka toimii muuten paremmin kuin puhtaat osuudet. Ihan kiva kappale, mutta vaikka tämä onkin progea, leikkaisin biisistä minuutin pari pois.
0   +1 +2
 
8
kaupunkihaissi 27.06.2006
Hieno bassoriffi alussa, piano oli liian hiljaisella, taitaa rumpali ollut opetellut peartinsa ja portnoynsa :), Kyllä tämä ainakin kitaroiden puolesta kuulosti aivan DT:ltä. Kitarasoolon harmoniajuttu oli aika hyvä. Kokonaisuutena oikein hyvä juttu, paitsi en tykännyt örinäosuuksista
0   +1 +2
 
10
louis 27.06.2006
Tuomiota? Aika julma sana. Pitkä biisi.. Radiosoittoon pitäisi ola huomattavasti lyhyempi. Huokaus.. Taytyy tässä kuunnella biisiä.. Varsinainen taideteos tykkään kokonaisuudessaan, pitkäsoitolle mahtuu :)
0   +1 +2
 
7
Deadg 03.06.2007
alku ei niin hirveän progeilevaa ollut, lähinnä punkahtavalta gootti musalta kuulosti.. kitarasooloiluun ois kyllä ollu lupa sortua, olisivat tuoneet kasaria biisiin ja värittäneet meininkiä. vokaalin pätkiä ois voinut aiemminkin tulla, mutta kun ne sieltä viimein mukaan saapuivat, saapuivat ne hieman syömään muuta biisiä. ei sinänsä huonot vokaalit mutta ehkä miksattu välillä turhan pintaan. ajoittain puhtaitten vokaaleiden paikalle olisi voinut sitä paitsi pistää kunnon örinöitä enemmänkin vaihteluksi kun tunnelma muutenkin oli aika synkkä ja vähän jopa doomahtava.

näihin sekavan kommenttin tunnelmaan jätän lopputuomioksi seiskan (7), syystä että kokonaisuutena biisi hajoili ja tunnelma oli turhan vaisu progeksi mutta paljon hyviäkin puolia löytyi.
0   +1 +2
 
esw 26.04.2007
Rumpusoundi on hiukan haalean oloinen. Se voi tosin kuulua genren ominaisuuksiinkin. Kuitenkin sanoisin, että vaikka yleissoundissa joitain positiivisia puoliakin on, olisi miksauksessa hieman parannettavaa. Rakenteeltaan biisi on hyvin, öh, progressiivinen ja käynnistyy/etenee sitä kautta melko hitaasti. Tämä ei sinänsä ole negatiivista, biisi sisältää riittävästi vaihtelua ja tavaraa, ja täten pitääkin otteessaan varsin hyvin kuudennen minuutin paremmalle puolelle. Jossain vaiheessa alkaa kuitenkin tuntua liian pitkältä.
0   +1 +2
 
zenri 06.08.2007
Tämä on kyllä taitavasti rakennettu kappale. Soitto tuntuu rullaavan hyvin ja biiseihin on saatu sopivasti nyanssia. Lauluun vielä pitäisi saada vähän enemmän jotain potkua. Tämä voisi löytyä ihan tuotannolliselta puoleltakin. Muutenkin masteroinnin puolella olisi vielä työtä. Kaikkiaan silti varsin vakuuttavaa meininkiä.
0   +1 +2
 
9
Joni Koskimaa 22.05.2007
Hyvää progea. En tiedä tosta ELP:in ja Yesin linjasta voksujen suhteen, mun mielestä siitä kolmesta minuutista vois tinkiä puolet pois niin säilyis vähän paremmin mielenkiinto. =D Osioiden väliset vaihdokset on todella sulavan kuuloisia ja saunditkin on kivasti kohdallaan.

Kun laulut sitten lopulta alkavat, ovat ne oikein hyvän kuuloista kamaa hyvien stemmojen kanssa... lisäksi ne on tuotu miksauksessa kyllin pintaan, mikä on valitettavan harvinaista mikserin metallisemman musiikin tarjonnassa.

Tykkäsin.
0   +1 +2
 
8
Zagaar 25.06.2007
Bassointrot on musta melkein aina jees. Kitarat puskee kivan unelmanomaisesti. pianomelodia ei ehkä ole ihan niin vahva. 1:50 kohta on jees. Tää ei kyl progeteoksena ole ihan parhaimmistoa. Laulumelodia toimii hyvin. Kertsissä on jotain Megadethmaista. Yleisesti tykkään teidän soundita, mutta tiedän että teil on paljon parempiakin biisejä. 5minsan kohdalla tulevat kitarat on siistit. Örinä toimii välissä ihan hyvin. 6:20 huomaa, että Opethit on tullut kuunneltua... :) kohta toimii kyllä hyvin. Apinointi on vaan ehkä turhan ilmeistä. Ihan ok progebiisi.
0   +1 +2
 
7
beepo 05.05.2007
Biisitä jäi mieleen piiiiitkä intro. Kiva fiiliksen vaihdos kuitenkin ennen kuin vokaalit tuli mukaan. Olisipa tämä progempaakin voinut progeksi olla. Aika perus doom / dark saralla liikuttiin kuitenkin? Bassojutut toimi välissä.
0   +1 +2
 
marccus 08.06.2007
Intro oli turhankin pitkä. ööh, tuo bändin oma vertaus Yes -tyyliseen lauluun on kyllä aika kaukaa haettua, mutta muuten kappaleessa on mukavasti progehtavia elementtejä. Kokonaisuus on kyllä lähempänä puhdasta metallia. Bändi soittaa kaikin puolin mallikkaasti, ja kappaleesa on hyviä sovituksellisia kikkoja.
0   +1 +2
 
eki pop 26.08.2007
Metallitausta soi niinkuin metallin pitää. Laulua edeltävä osuus oli mielestäni liian pitkä. Bändin toiminta ihan oikeaoppista, mutta biisistä puutui se elementti joka olisi tavaoittanut meikäläisen. Liiiiiiiiaaan pitkä.
0   +1 +2
 
6
jabsonik 19.08.2007
Vasta kun laulu alkaa, biisi herää eloon. Jotta pitkä instrumentaaliosuus alussa toimisi, kyllä sen nyt vähän mielenkiintoisempi pitäisi olla kuin pelkkää perushevisahaamista.

Vähän jähmeää meno on alusta loppuun, vaikka kitarakuvioissa on koukukasta otetta paikka paikkoin. Soundit hiukan munattomat. Rummuista puuttuu potku.
0   +1 +2