Pimee kuja 9.2

Celluloid Dmage

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

9
Begga(R) 31.01.2007
ah! no nyt ollaan selvillä vesillä... tässä on joku samanlainen tunnelma kuin Bizarre Mycete Foret-projektini biiseissä, eli sademetsätunnelmaa jossain päin viidakon ja taivaan välimaastossa. tosin tämä on helpompi sulattaa, minun kappaleita täytyy kuunnella muutamaan otteeseen ennenkuin jaksaa sulattaa koko kokonaisuutta.
0   +1 +2
 
9
Martian Law 29.12.2006
Onpa crispiä! Ruokaa aisteille.
0   +1 +2
 
9
gimle 22.11.2006
Ihan kiva joo että uskalletaan laittaa niitä soundeja miltä tuntuu. Ei oo liian muottiin puristettua ollenkaan. Vähän tätä suomi-psykedeliaharmonian jatkokehittelyä progekehyksessä. Letkeetä.
0   +1 +2
 
Purple Helmet 11.10.2006
Kitaramusiikin korruptoimanakin on välillä mukava kuulla musiikkia, jossa ihminen on selvästi tekniikan herra ja sydän on mukana vaikka kuinka olisi koneilla tehtyä tavaraa. Minun korvissani tämä ainakin kuulostaa mielenkiintoiselta ja tuoreelta.
0   +1 +2
 
10
4-salamaa 28.09.2006
olihan mukavan kuulosta.ei ois haitannu,vaikka kesto olis ollu 10 minsaa.
tänhän vois laittaa lintsille kummitusjunan uudeks taustabiisiks.jee ja lisää.
0   +1 +2
 
8
spiritworld 27.09.2006
Pienten merkityksettömien härvelien, outojen härpäkkeiden, lukuisien tuntemattomien ollomaanien, tinkertuulien, vinkareiden sekä tillintallien psykedeelit valoshowtanhut kujalla jonne eksyin kun käännyin väärästä risteyksestä. Trippi jolta en palaa vähään aikaan...
0   +1 +2
 
10
Creased_Leaf 26.09.2006
No ei tässä oo paljon lisättävää kun tuolla ylhäällä on kaikki jo käyty läpi, voin vain sanoa että pidän tästäkin todella paljon, jälleen ensiluokkainen teos, pienet mausteet efekteissä ja dynamiikat.. Todella huipputason teos jälleen :]
0   +1 +2
 
10
sipulipekka 25.09.2006
Enpäs olekaan kuullut pitkään aikaan mitään näin hyvää!
Oikein hieno soundimaailma tässä. Mukava kuulla tällaista rauhallisempaakin psykeä, oli todellakin piristävän kuuloinen pläjäys. Nimestä huolimatta tuosta ei mikään pimee kuja tule mieleen, vaan pikemminkin vihreä ja kostea sademetsä. Muutenkin tulee sellanen "puhdas" ja "raikas" olo tämän kuuntelun jälkeen. Ei myöskään yhtään pöllömpi fiilistelyä varten. Ajatuskin lepää tätä kuunnellessa; ei ehkä ihan psykelle tyypillisin piirre.

Yksinkertaisesti parhautta.
0   +1 +2
 
Ilup Per Od Lid 14.09.2006
en_oikein_muuta_voi_sanoa_ku_että_ihan_pirun_hyvät_soundit_ja_oon_ku unnellu-tän_melko_monta_kertaa_lyhyessä_ajassa..LISÄÄ!!
0   +1 +2
 
Stocco 12.09.2006
Ehdottomasti pirteät saundit. Vuoden fresheimmän kuuloinen träkki. Tunkkaisia klubitteluja on tullut jo liiaksi kuultua muinakin vuosina. Sisällöllisesti ei kuitenkaan ehkä mitään huikeaa. Toisaalta enhän minä tämmöisen tahtiin hillukaan yleensä. Silti ihan kivan letkeä raina tämä olisi joku aamu yö bileiden jälkeen tai jotain sinne päin. Metsäbileisiin ehdottomasti tämän kera. Syksyisenä iltana. Joo. Semmoset fiilikset tästä tulee.
0   +1 +2
 
8
wtsalmela 09.09.2006
Sopivan hämärää. Tosin tyyli ei täysillä iske.
Hyvin tuotettu, mikä on tärkeää. Pidän tästä syna-äänimaisemasta, vaikkakin suuri osa on melko retroa (varmasti tarkoituksellista ja sopivan moderneissa puitteissa).
Pidin bassolinjan määrätietoisesta periksiantamattomuudesta ja lievästä saundillisesta narinasta.

Biisinä esikuulemalta liian tasapaksu makuuni. Paljon tapahtumia, muttei selkeitä suurempia linjoja.
0   +1 +2
 
9
Wavescale 02.09.2006
Mukavaa rumpukikkailua alussa, tykkään synasoundeista. Lähtee tosi mukavalla, ei niin rajulla meiningillä käyntiin... toki mulle menee semmoinen rajumpikin rutina, mutta tämmöinen kyllä toimii upeasti.

Hyvin toteutettu perkussiot ja sen sellaiset naputukset ja elektronista saundia säestämään. Vähän selkeämmin olisi juu minustakin jotain elementtiä voinut nostaa pääosaan tässä biisissä, mutta siitä huolimatta, kiehtovaan kokonaisuuteen kyllä unohtuu niin tehokkaasti että oli kyllä tosi nopeat seitsemän minuuttia. :) Hyvä biisi!
0   +1 +2
 
9
Jukeboksi 30.08.2006
Alku on mukavan luonnonläheistä, kicki ei sit riko tunnelmaa kovinkaan kun lähtee, toimii itseasiassa todella hyvin. Blipit toimii, tai tollaset. Minimaalinen meno, mitä tää vaikuttais olevan, toimii muhun myös aina. 5 minuutin kohdalla basso jyrisee uljaasti :) Oi hitto, onpas herkullinen osa myös ton jälkeen. Menevää menoa kyllä koko biisi, mutta loppu lopahtaa melkoisesti. :D

Elikkäs joo, ysiä tippuu.
0   +1 +2
 
DJ Smash 30.08.2006
Samaa ku muutki on sanonu, tunnelmallinen, ja kiva alku. Kiksu sais kuulua kovemmin, mut paremmin sopii tälläinen kevyt "naputtelu" tähän äänimaailmaan. Ei mitään, ihan kivan kuuloista :) Tosiaan kiksu vain välillä peittyy kaiken muun taakse.
0   +1 +2
 
9
Ismo Laitela 29.08.2006
Hei parast celluloid "onks se dee-meidz? -ei ku iha damage" tähä mennes! ihanat viidakkovibat täs biisis, selkeesti jotai indiana jonesii kateltu ja oltu harrisonina tekemäs hyvää paahtoo. :)
melodiat on ihanan pehmeitä ja leijuvii, lisätää siihe viel ammattitaidol pujoteltui efektei ni kyl meitsi on asiakas.

vois antaa ysin et pysyy artisti nöyränä :------D

ps. teiän saundi on enemmä progetrancee ku psygee. :) ja siis progetrancee ei psygeprogee ;-----o
*nus* ku muutakaa jaksa. :]
0   +1 +2
 
sala 28.08.2006
Tää on taas niiii mukavan kuulosta. Sopivan sillai niinkö..sekavaa on väärä sana, mutta sillai sekavaa kera järjestyksen. Siis että tää ei mee sillai överi oudoksi, että ois vaan älyttömästi kaikkia efektejä vaa pistetty putkeen peräkkäin. Ei, vaan täsä on semmonen harmonia-järjestys!
Sää se ossaat kyllä. Golisee! :-)
0   +1 +2
 
Paintaster 27.08.2006
Mukavaa nakuttelua. Toimii taustamusiikkina.
0   +1 +2
 
9
spiritusandasper 26.08.2006
Eloa löytyy soundimaailmasta mukavasti. Ensimmäisillä kuunteluilla ei hahmota lähellekään kaikkea pientä korvakarkkia jota on ripoteltu sekaan. Pidän tosta alun fiiliksestä. Ei oo niin sellasta normaalia psytrancea. Semmonen peruskaura, jota yleensä vastaan tulee ei oikein sytytä meikäläistä. Tässä kuitenkin saatu homma toimimaan laadukkaasti ja mulle nuo muutamat tämän genren ärsyttävät kliseet on saatu jemmattua mukavasti tähän settiin, niin etteivät tule pintaan häiritsemään. Soundimaailmaa täytyy kyllä ihastella. Selkeää ja vielä selkeämpää soundia sekä erittäin ilmava miksaus kaikin puolin. Tämä iskee biisissä ehdottomasti eniten. Kuuntelee uudelleen jo mielellään tästä syystä. Mitään erityisiä huippuhetkiä taas ei sitten jäänyt omien korvien väliin, vaan biisi kiitää kerta toisensa jälkeen ohitse, miellyttävällä, mutta sisällöltään nopeasti unohtuvalla tavalla. Taustamusanakin voisin tällästä soitella. Harvinaista psytrancebiisille. Ei tässä tuotannollisesti ole mulla mitään valittamista, mutta ei ihan täysillä sytyttänyt, niin en ihan tolla kympillä rankase kuitenkaan. Kiitettävää on pakko kuitenkin väläyttää jo pelkästään tuon mestarillisen tuotannon vuoksi. :)
0   +1 +2
 
9
^MaiGe^ 25.08.2006
Alku erittäin kaunis, raikas ja kesäinen. Tuli mieleen kaunis luonnon elämää kuhiseva alkukesän aamu mieleen. Äänimaailma on kerrassaan mielenkiintoinen ja monet tehosteet saa mieleen: "aa.. tälläsenki tehosteen voi laittaa tähän ja se sopii siihen, eipä olisi ittellä tullu mieleen". Kokonaisuutena varsin letkeä ja mukava biisi pieneen haaveiluun ja leijuntaan. Pienenä miinuksena voi sanoa, että kunnon kohokohta jäi puuttumaan (mielestäni) ja loppupuolella oli pientä "puuroutumista" eli tietynlainen alun selkeys katosi. Loppu olisi voinut olla pehmeämpi.
0   +1 +2
 
9
Redfox 23.08.2006
Mukavaa näin pimeässä huoneessa pelkässä näytön hohteessa. Soundit on orgaaniset ja aiheuttaa mitä mielenkiintoisempia seikkailuja ja visoita päähäni. Juuri loistavaa musiikkia oman inspiraation hakemiseen. Rummut ovat miellyttävät, vaikkakin snare olisi kai voinut olla muhkeampikin.
0   +1 +2
 
8
JM 22.08.2006
Aika "herkkää". todella onnistunutta siinä, että melodioita saa etsiskellä itse, kun hallitsevaa elementtiä on vaikea sormella osoitella.
Basso nyt ainakin on todella makea. Jotenkin toisaalta jäin odottamaankin tietynlaista 'selkeytystä' jota ei sitten tullut. Tai jotain nostattavaa juttua, ridea tai jotain ihan yksinkertaista pikku juttua loppupuolella, mikä olisi hiukan eritellyt biisiä. Aika vaikuttava loppu.
Mukaan olisi ehdottomasti mahtunut minun mielestä joku selkeäämmin hallitseva liidi.
0   +1 +2
 
10
Lunar Vegetarian 21.08.2006
No nyt lähti!.

Alku miellyttää suuresti, ihanan leijuvat vibat räiskyvät kehon läpi.
Basso linja lämmittää suuresti dubahtavalla vivahteellaan, Efektit ovat taas sitä huiman hienoa tasoa. Kun biisi potkasee käyntiin, virne vain kasvaa.
Hienosti rullaa eteenpäin.

Suhteellisen progressiivisella vivahteella. Keskivälissä tuleva erittäin kimeä distortio tosin ei jostain syystä miellyttänyt omaa korvaani.

Kuitenkin todella mukavaa maalailua, pitää pienessä kiusauksessa kokoajan, Tuotannosta en viitsi edes mitään sanoa, se kun on suhteellisen moitteetonta. Eritoten nostattaa mukavan "morningtrance" fiiliksen ylle.

Lopussa biisi kuitenkin tuntuu hieman kiepsahtavan "ylösalaisin", meininki muuttuu salakavalasti ja suhteellisen härskisti ovelan hämyksi.

Ainoa minkä toivoisin loppua kohden vielä saavan täydellisen paahdon päälle on bassolinja, ja perjaatteessa sen päälle joku tykittävä melodia olisi kanssa aika pop.

Tälläisenään todella muikeaa leijuntaa, ilman sitä selkeää kliimaksia. Mutta kuka kaipaa kliimaksia, jos voi leijua pysyvästi pilven päällä.

Love your sound!
0   +1 +2
 
10
Kitka 21.08.2006
Toimii kuin **** aamubileissä,keep on rolling!
0   +1 +2
 
Tsume 21.08.2006
Maltillista ja tunnelmallista psykettelyä, joka vie kuulijan suoraan syvälle sademetsään. Tunnelma on ehkä lievän painostava välillä, mutta pitemmän päälle rentouttaa sopivasti. Rytmit ovat erinomaisia ja paketti rakentuu hyvin loppua kohti. Kyllä pidän. :)
0   +1 +2
 
KeenLand 20.08.2006
Noniin, sainpas vihdoin kommentoitua :)
Elikkä.. alku on ikäänkuin terminaali jossa odotellaan liikkeelle lähtöä. Siinä jo hiukan tutkaillaan reittioppaita, ja otetaan tuntumaa paikkoihin joihin ollaan lähdössä. Sitten päästäänkin liikkeelle. Tähän väliin heitettäköön hiukan teknistä scheissea, eli rytmipuoli jää mielestäni turhan heppoiseksi naputteluksi. Yhtään massiivisempaa soundia en tähän kaipaisi, mutta painopiste on varsinkin tuossa basarissa ehkä hieman turhan korkealla noin taajuudellisesti. Muilta osin varsin omaperäisen kuuloista menoa.

5 minuutin paikkeilla päästäänkin perille ja nyt matka taittuupi jalan. Sen jälkeen tuo sauma jossa vaihtuu uusi osa on ehkä vähän liian pinnassa. Positiivisena seikkana mainittakoon kuitenkin, että tässä vaiheessa äänimaisemasta tulee jotenkin mieleeni Underworld, joka on omasta mielestäni parhaimpia yhtyeitä, joilla noita tasabiittisiä kappaleita on.

Tässä on runsaasti hienoja yksityiskohtia, mutta koska jokaiselle äänelle on oma paikkansa ja aikansa, niin päällekkäisyyksiä ei synny, eikä soundipuoli tunnu ahtaalta. Biisi on muutenkin sopivan ilmava, muttei silti turhan holtiton. Dynamiikka on hyvin aisoissa, muttei kuulosta yhtään kompressoreilla pilatulta. Soundit kuulostaisivat olevan jo valmiiksi kerrostettu siten, että yhtäaikaiset äänet eivät vie turhaan toistensa tilaa.

Tuo lopetus voisi olla sellaisenaan ihan toimiva, mutta tässä biisissä se kuulostaa hiukan irtonaiselta. Sinänsä hyvä idea lopettaa 8-minuuttinen ralli näinkin nopeasti. Kaikkiaan kuitenkin äärimmäisen kiehtova biisi, josta ei puutu enää kuin lähes yhtä kiehtova musiikkivideo.. ehkä joku futuristinen animaatio voisi toimia ;-)
0   +1 +2
 
9
Eino Mutku 20.08.2006
jepjep, hyvin potkii.
0   +1 +2
 
10
Xns 19.08.2006
Ootko deelejä testannu joskus... musa on vähän sen kuulosta. Tai sit sä vaan diggailet nii kovasti jotain psyke elementtejä...

Helvetin hyvä biisi varsinkin tässä tilassa.
0   +1 +2
 
GettoMajava 18.08.2006
Kyl tää jossai skutas ois hyvä aamu styge... Lentäs jossai svääreis!!
0   +1 +2
 
Nebula_Meltdown 18.08.2006
Introssa on tiettyä shponglemaisuutta havaittavissa, saundit ovat sopivan Posford/Rothfield-uskollisia koko kappaleen läpi, kuitenkaan turhaan mukailematta heidän tyyliään. Mukavan unimaista leijailua milloin valonsäteiden siivittämänä ja koko spektrin värikirjon läpi luotaavana. Violetti on mielessäni hallitseva väri tässä. Bassot on mukavan groovet, napakat suorastaan. Kick sen sijaan kuulostaa korvaani hieman turhan napsaukselta, joten bassoa voisi jonkin verran siihen lisätä vielä. Tosin kappaleen edetessä pitemmälle huomaan, että kickillä on tarkka oma paikkansa äänimaailman keskellä. Miksaus on todella kirkasta ja puhdasta ja kappale elää koko ajan, äänimaailma on erittäin syväluotaava ja vie kuuntelijan taatusti jonnekin tosi pitkälle, läpi mielen syövereiden, jättäen arkisen maailmanmenon jonnekin kauas pois mielestä. Teidän optimistinen maailmankuvanne paistaa oikein läpi tästä biisistä. Koko kappaleen läpi leijaillaan jossain ihan muissa (psykedeelisissä) maailmoissa. Miksauksen laadusta iso plussa, sillä mielestäni edellisiin kuulemiin biiseihinne verratessa siinä on tapahtunut todella iso ero. Voisin vielä hieman napista lopun töksähtämisestä päin näköä, en osannut ollenkaan odottaa sitä. Kokonaisuutena kappale on kuitenkin taatusti Suomen tämänhetkisen psykedeelisen musiikin parhaimmistoa.
0   +1 +2
 
9
Alåne 18.08.2006
Juups eli en ole psytrancen ylimpiä ystäviä... mutta tämäpäs kuulostaa oikeen mielenkiintoiselta. En tosin saa pimeää kujaa tästä mitenkään mieleeni. Lähinnä joku sademetsä jostain toiselta planeetalta ehkä. Saundi maailma on kyllä mahtava. Taattua Celluloid Dmage laatua!
0   +1 +2
 
9
Jaycob 18.08.2006
Lähtisköhän tänää sitten...Jee winamp aukes :)
Hieno basso alussa ja basari. Tosi muhkeet. Aika unenomainen alku ainakin. Mitään melodiaa en saa tästä alusta ainakaan irti, mutta soundit kuulostavat aika hyviltä. Aika hienosti on osattu laajentaa stereokuvaa ja varsinkin hoitaa pannaus kuntoon. Harvoin kuulee onnistuneesti pannattua trancea mikserissä. Mainostit tätä minulle sanoilla psytrance, prog.trance ja melodinen trance. Tosiaan pakko sanoa että melodista ja psykedeelistä on, mutta paljon progea en tässä näe. Perkussiot ovat oikein rytmiset ja toimivat, ei moitteita. Vähän kyllä tässä 3.50 alkaa tylsistyttää, liikaa tälläistä unimeininkiä on, väsytää :D. Basso on vähän tuollainen dancemainen soundiltaan, mutta kuvio on sellainen hardtrance/technomainen. Nyt tuli vähän muutosta menoon. En ole muuten pitkään pitkään aikaan kommentoinut mitään, tättä se lähtee. Pitkä biisi, pitkä kommentti. Varmasti lajin harrastajien mielestä onnistunut kappale, itse en pidä psykestä, mutta tämä kapale oli jotenkin hyvin lumoava. Annan ysin sen soundien saavutuksesta vaikka rakenne ei miellytä, mutta ketä melodista kiksuttelijaa tuollainen miellyttäisi :)
0   +1 +2
 
10
Itapuoli 17.08.2006
oi oi ko ois tatteja nii aah..tää on kyllä aika kova.. tarpeeksi monipuolinen ja äänirikas soundi.. menevän rauhallinen.. =)? parasta on psygedeelinen vaikutus... tätä voi kutsua psytranceksi ;)
0   +1 +2
 
9
Radio24h 17.08.2006
Loistavasti rakennettu... Intro erittäin monilaajainen. Erittäin taidokkaasti tehty intro, ja sieltä sujuvasti itse biisimaailmaan...
Tekijän hallinta on huippuluokkaa kun tajunnan taajuudesta siirretään nämä hienot elementit äänitaajuudeksi.
Biisi kuuluu psytrancen siihen taiteelliseen osaamisalueeseen jonka osaaminen ei ole se helpoin juttu. Moni pystyy rakentamaan omalla jytkeellä tapahtuvan hässäkän mutta tässä ollaan oikeasti tekemisen ja ääniosaamisen ammattipuolella, ja ylitetty se osaaminen ja luovuus... Ollaan siellä paremmalla puolella. Biisin tasaisuus ja idearikkaus on loistavaa. En muista mihin psytrancen alagenreen tämä tarkkaanottaen menee... (juuei, ei mene päälajin suoraan omaan loossiin) Mutta loisto kokonaisuus biisin ideoinnissa tekemisessä ja teknistä huippuluokan osaamista jälkityössä... :)
0   +1 +2
 
9
keltsuRnR 17.08.2006
Kuten jo vieraskirjassa mainitsin niin tämä on sellaista kesäyönvalvomismusiikkia. Mukavan kuuloista. soundimaailma kohdallaan. Ei mtn häiritsevää tekijää. Helposti tulee tätä kuunnellessa tokaistua että -"oho, kellopa onkin jo 5.17 a.m"...
0   +1 +2
 
Style-0 17.08.2006
Ensimmäinen mielikuva mikä tuli alun äänistä olii eräs todella vanha elokuva nimeltään vihreän timantin metsästys!
Jotenkin ääni maailma saa mieleen jonkin eksoottisen maan...Kolumbia! sehän se on!

mukavaa fiilistelyä mutta jo neljän minuutin jälkeen alkaa pikku hiljaa kyllästyttää ja muutosta biisiin kaipailisin...

pyörittää pyörittää mutta kun ei oikein starttaa...jää vähän ontto olo...odotin koko ajan että biisi pamahtas täysillä käyntiin kun kuitenkin noin siisteillä efekteillä mentiin eteenpäin...

hieno kappalehan tämä kuitenkin kaikenkaikkiaan on!
0   +1 +2
 
9
Jaycob 17.08.2006
Kova yritys palkitaan ;) Winamp ei taas käynnisty...Noniin...kestää.
Pittöö näköjää kuunnella WMP:llä. Jahas, sekään ei käynnisty. Luovutan.
Koitetaan huomenna uuestaan...>:| perkeleen kone...
0   +1 +2
 
10
väy 17.08.2006
Hienoa! Mahtavat soundit ja intro! Tätähän jaksaa kuunnellakin useimminkin. pituutta ehkä vähän liikaa..
0   +1 +2
 
9
D-Beat 17.08.2006
Kyllä joo. Alku rakentuu mukavan kevyesti. Hieman jungle-meininki ennenkuin tuo naputtava basari taas ilmestyy. Flanger oli velmun kuuloinen tuossa yhdessä kohdassa. Hieman tulee mieleen Juno Reactorin tietyt biisit noista perkussioista.

Sitten tulee pykälän yksitoikkoinen kohta. Vaikka taustalla pientä toimintaa onkin, niin silti odottelin pitemmän aikaa jotain tapahtuvaksi. Viiden minuutin kohdalla oikeastaan seuraavan kerran mielenkiinto heräsi. Mitähän nyt on luvassa? Pieni katvealue, jonka pienehkö nostatus saattaa viedä biisiä uusille urille? No eipä siinä kummia tapahtunut suuntaan jos toiseen.=) Loppuun asti mentiin samalla asenteella.

Niin, siis biisihän on teknisesti oikein hieno ja taas on vaivaa nähty soundien kanssa kikkailuun. Oivat perkussiot ja synakuviot taustalla. Itse biisi on meikä makuun ehkä hieman kevyt ja "toistava". Huono tämä ei silti missään nimessä ole. Laatutavaraa taas kerran. Teknisesti 9½, musiikillisesti 8+, joten eiköhän se ole ysi...=)
0   +1 +2
 
10
Naapuris69 17.08.2006
Hyvin, hyvin mielenkiintonen biisi, kyllä tätä jaksaa kuunnella kerrasta toiseen!
0   +1 +2
 
10
Heavenlytrolls 17.08.2006
hyvää rutinaahan toi taas oli. Varsinkin linnunlaulut - vai mitkä ne siinä heti alussa sitten olivatkaan - oli aika mielenkiintoset. Biittikin lähti rullaan sitten aika kivasti...
0   +1 +2
 
Valandir 17.08.2006
Alkaa jotenkin DnB'mäisesti, josta tykkään. Elikkä intro ainakin kuulostaa erittäin taidokkaalta. Kuulee kyllä taas alusta asti, että äänimaailma on erittäin hyvin tuotettu ja koko ajan kuulee pientä renkutusta jommassa kummassa korvassa. Efektit kuulostavat kyllä erittäin maukkailta. Bassorummusta en hirveämmin pidä. Se on tuollainen napauttava ja bassoinen, joka kuulostaa jotenkin liian retromaiselta omaan korvaani. Kahteen minuuttiin asti mennäänkin sitten hyvänkuuloisella rakentelulla, ja pienimuotoista breikkiäkin siinä sitten tulee. Kaikki kuulostaa erittäin puhtaalta ja raikkaalta, elikkä miksausessa en ainakaan näin äkkiseltään mitään virheitä kuule. Bassolinja murisevalla tavallaan sopii hyvin kyllä tuon bassorummun kanssa yhteen, enkä osaisi kuvitella kyllä erikuuloista bassolinjaa tähän. Haitsulinjoista tulee mieleen kyllä DnB:n haitsulinjat, koska ne ovat tuollaisia lyhyitä ja nopeita renkutuksia, jotka sopivat biisin kyllä erittäin hyvin. DnB:mäinen vaikutelma on kyllä mielestäni erittäin positiivinen asia ja antaa biisille oman lisämausteensa. 5 minuutin kohdilla tuleekin sitten taas breikkiä, ja nuo breakbeatmainen tapainen linja kuulostaa kyllä erittäin hyvältä omaan korvaani. Olisin kaivannut kuitenkin jotain lisää tuon breikin jälkeen, koska nyt vain vaikuttaa siltä, että mennään samalla menolla eteenpäin. Rakenne on myöskin jotenkin hassu, vaikkakin rakentelut itse ovat hyvin tehty ja oivallettu. Jotenkin vain tulee mieleen sellainen sekava tunne, mutta sepä vissiin tässä psykessä onkin vähän tarkoitus, hehe. Outro on mukavan kuuloinen, ja tuo viimeinen efekti sopii biisin kokonaisteemaan hyvin.

Kokonaisuudessaan kyllä ehdottomasti teidän paras tuotos. Tämä on tähän astisista biiseistänne kaikista nautittavin, tai sitten vain alan enemmän ja enemmän sisäistämään psykeä. Äänimaailma on jälleen kerran loistoluokkaa, mutta tässä biisissä se mielestäni vietiin vielä pari astetta korkeammalle. Erittäin ammattitaitoisesti luotu atmosfääri on tässä biisissä valttia. Miksauksesta en edelleenkään oikeastaan löydä mitään negatiivista, jokainen ääni kuulostaa juuri siltä kuin pitääkin. Tai no mistähän minä sen tietäisin miltä äänen pitäisi kuulostaa? Haha.. Kompuran käyttö on suorastaan erinomaista. Bassorummulta olisin jotenkin kaivannut enemmän potkua, kenties keskitaajuuksilla. Nyt vain kuulostaa siltä kuin olisi pelkkiä ylätaajuuksia ja alataajuuksia, joten se kuulostaa ehkä turhankin napakalta bassoiselta napautukselta. Efekteistä kyllä vielä jälleen kerran erikoismaininta, niihin ei vain yksinkertaisesti voi kyllästyä, koska koko ajan tulee jotain pientä lisäystä, ja samoja efektejä ei käytetä turhaan, vaan juuri sopivasti. Niinkuin aikaisemminkin sanoin, niin tässä on jotenkin DnB:mäinen ote mukana, joka miellyttää omaa korvaani erittäin paljon. En sitten tiedä olenko taas ihan väärillä jäljillä, mutta tälläinen kuva minulle tulee tästä kipaleesta. Synakokonaisuudesta en edelleenkään oikeastaan pidä, mutta alankin jo tottumaan tähän psyken retromaiseen synatteluun, joten siitä minun on turha oikeastaa mitään mainita, koska tähänhän se kuuluu ja on artisteiden oma taiteellinen näkemys. Joka tapauksessa äänimaailmaaltaan hyvin luotu, jotenkin sielullisen tuntuinen ja taiteellinen paketti, joka ei varmasti oikeita psyken faneja jätä kylmäksi. Ehdottomasti parasta teiltä tähän mennessä.
0   +1 +2
 
JamesMercy 17.08.2006
Hoh, lähteepä kivoilla äänillä käyntiin. Mukava fiilis kaikesta orgaanisuudesta. Läheinen olo. Kivasti kupliva alku, ehdottomasti. Mukavasti sieltä alhaalta lähtee itse kappale käyntiin. Hmm. Ei oikein pimeältä kujalta tunnu, enemmänkin tämä on semmoista Mario-hyppelyä sienimaailmassa - mutta uskoakseni enemmän tämmöisestä tykkäänkin. Jotenkin tosiaan pelimusiikkiviboja tästä irtoaa - eikä halvenna tätä tietysti yhtään. Rummut ovat aika pienimuotoista kilkuttelua, jotenkin olisin kuvitellut psytranceen - niinkuin tranceen yleensäkin - kuuluvan vähän tuhdimmat rummut. Hyvä että tietämättömyyteni tulee ilmi, ja hyvä että näin on - rumpupolitiikka on tässä ehdottomasti oikein maistuvaa ja toimivaa. Bassotkin narisevat taustalla oikein kivasti. Breikki tulee juuri silloin kun rupesin sitä odottelemaankin, ja mukavasti basso tulee siellä vielä isompaan osaan, saa jo melkein korvat lukkoon. Hyvin rakennellaan siellä taas uusia osia ja polkuja. Oikein toimiva rakenne siis tässä, parempi kuin muistaakseni tuossa Motaatissa. Selkeämpää variointia ja kehitystä - mutta kuitenkin sitä vanhojen osien kierrätystä. Kokonaisuutena loistava paketti - hyvät soundit ja tuotannot, mielyttävästi toimiva rakenne ja hyvän fiiliksen lähde. Jos joku aukaisee silmäni psytrancelle, niin olkoon se sitten tämä. Hieno biisi.
0   +1 +2
 
8
StoRBa 17.08.2006
Biisissä on tosissaan ilmava tunnelma niinkuin sanottiinkin. Soundimaailma on iso ja leijaileva. Kappale kehittyy mukavasti edetessään silti säilyttäen tunnelman läpi kappaleen. Jotain räväkkyyttä olisin johonkin kohtaan ehkä kaivannut enemmän joko soundien tai sävellyksen puolesta. Pieni melodiapätkä johonkin väliin olisi myös voinut rikastuttaa biisiä lisää. Toimii kuitenkin oikein pätevästi näinkin leijailuun.
0   +1 +2
 
10
Metratronic 17.08.2006
Upeen kuulosta! Kuunnellessa tulee kieltämättä vähä psyche fiilis:)
Rupee väkisinkin toi jalka menee biisin tahtiin. En löytäny huonoja puolia tästä kappaleesta. Loistavaa! *jälleen kerran:)
0   +1 +2
 
10
e2 17.08.2006
Hienoilla soundeilla alkaa, orgaanisuuttakin kivasti mukana. Linnun laulut piristää aina. Tuo Shponglemaisen "änkyttävä" melodia on kyllä parhautta. Bassolinja kuulostaa mainiolta (vaikka nyt aika huonoilla kuulokkeilla kuuntelenkin joten kovin tuhteina ei matalat soundit kuulu) ja mukavan omaperäinen sävelkulkukin siinä, ei mitään perinteisintä full-on-rullausta.. Soundimaailma on jälleen laadukas ja laaja, esim. nuo panoroidut "prrrr" äänet yms. pienet yksityiskohdat miellyttävät kovasti.

Ideoita löytyy vaikka kuinka ja uutta putkahtelee tarpeeksi usein mukaan niin ettei kyllä millään ehdi missään vaiheessa kyllästymään. Kyllä tää on sellasta psykee mistä mä tykkään. Psykedeliaa löytyy, mutta tää ei oo mitään ahdistavan agressiivista mielenräjäytyssekoilua vaan sopivan hypnoottista tunnelmointia raikkailla soundeilla. Loistavasti sopii kuunneltavaksi yksin yön pimeinä tunteina, mutta toimii varmasti vähintään yhtä hyvin bilemusiikkinakin. Hienoa jälkeä, ysi puol.
0   +1 +2
 
9
FLUX 16.08.2006
minimalistinen ja kurinalainen ote miellyttää; tiukkaa, kirkasta, harkittua ja omaperäistä soundia :)
0   +1 +2