Ei ole liikoja vuosia

Rikhard Black

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

10
Yacca 11.03.2007
Ei varmaan tarvinne muuta sanoo ku että tääon tähän mennessä projektisi paras biisi. Yak
0   +1 +2
 
10
jjlightning 26.02.2007
Ei ole helppoa tämä mainstreamin ja omaperäisyyden aallokoissa surffailu, tässä kuitenkin minusta on onnistuttu olemaan molempia, taiteellinen taso säilyy ja kertsissä on tarttuvuutta. Kuten tuossa ylempänäkin, tässäkin kaipaisi vähän rumempaa kitaraa, soundeihin muutenkin purevuutta, erottelua ja draivia.
0   +1 +2
 
9
Zebhyr 26.01.2007
Kulkeva ralli. Tasapainoinen äänimaailma. Tämä yltää mikserin johtotähtien seuraan.
0   +1 +2
 
9
Begemot 30.12.2006
Kaikkihan me täällä olemme indie-artisteja;). Stooges assosiosaatio on mukava ja toimii myös aika mallikkaasti, muutamakin biisi tuli mieleen.

Sanat olivat ihan mallikkaat, mutta rivi "oliko se ´86 vai ´95 kamalia vuosia, niistä viis" oli pienoinen tyylirike. Ensinnäkin viis/viis riimi on aika klisee. Ja tuskin kukaan on niin huonomuistinen, että tosissaan miettii tapahtumia noin suurella akselilla. Ja onhan tuossa noita melko vakio maantieromantiikka kuvastoa auringonlaskuineen, mutta kyllä ne jossain määrin on paikallaan, sillä sopivat fiilikseen.

Stooges a-osan jälkeen biisi kääntyy hieman Don Huonot -meininkiin. Kertsihän toimii oikein mallikkaasti. En usko, että olet kovin väärässä sanoessasi, että tämä on "hittibiisi". Tässä oli myös jonkinlaista "kypseempää" otetta joten uskoisin, että tämä voisi upota myös hieman vanhenpaakin, eppunomraalihenkiseen miespuoliseen porukkaan.

Hyvin tehdylle työllä täytyy antaa kiitettävä numero.
0   +1 +2
 
8
fheratus 04.12.2006
toimivaa matskua mut ei mun matskuu. se ei tarkota et tää ei ois hyvää
0   +1 +2
 
TJA 18.11.2006
jees ihan hyvin potkii joskaan ei aivan mun makuun mutta oikeilla jäljillä ollaan
0   +1 +2
 
joo ihan soittotaitoista musaa..
ei paha biisi!!
ihan ok meno =)
0   +1 +2
 
Maxhine 14.11.2006
Kaunis laulu. Ihan toimiva biisi. Don Huonot tulee mieleen tästä.
0   +1 +2
 
8
Soulstab 10.11.2006
Yllätävää tässä on esityskieli, sillä biisi kuulostaa ihan Amerikalta. Toisaalta ihan hauska veto. Mukavaa jumitusta säkeistössä. Kertsiin fiilis vaan valitettavasti vähän latistuu. Tämä biisi olisi kaivannut selkeästi menevämpää kertsiä. Mutta hei, se oli pre-chorus. Tämä kertsi toimii oikein hyvin. Siinä oli juuri sitä kaipaamaani energiaa. Itse heivaisin tuon pre-choruksen menemään, sillä se latistaa meininkiä turhaan. Lyhentyisi samalla biisi sopivaan kolmen minuutin mittaan.
0   +1 +2
 
7
semisuper 06.11.2006
Jaa, Bryan Adamsko se siinä?

Karut konerummut. Vähän enemmän voisi panostaa niihin, samplejahan maailmassa riittää ja ohjelmoimalla saa muutakin kuin koneellisen kuuloista jynkkää. Miksauskaan ei ole paras mahdollinen.

Sanat eivät ainakaan tule liian kovaa vauhtia, pitkät tauot eivät oikein toimi. Pitäisi olla todella painavaa asiaa, jos meinaa sanoa sen noin. Eli ei toimi tällaiseen kevyeen bilerokkiin.

Laulu ei tahdo pysyä vireessä, etenkään pitkissä äänissä. Sanoitustakin voisi vielä miettiä, jotenkin vasemmalla kädellä tehdyn oloista.

Kitara soitettu timmisti, siitä pointsit.
0   +1 +2
 
10
Zombo Bobolous 05.11.2006
vokaalit tosiaan toimisi sulla alempaa uskottavammin. Tykkäsin tost liian nopeesti biisistä enempi, mut sou? sun matsku alkaa olla sitä luokkaa että kritisoiminen alkaa olla jo vaikeata joten tästä lähtien vain vittuilen huvikseni. ettei kusi pääsisi nousemaan päähän. tosin taidan olla vuosikymmenen myöhässä...
0   +1 +2
 
Lentsu 03.11.2006
Sanon tähän saman kuin moneen muuhunkin biisiin, mielestäni alapäätä puuttuu varsinkin rummuista ne ovat kautta linjan aikasen "munattomat" minun makuuni. Lauluun pikkaisen enemmän tarkkuutta.
0   +1 +2
 
Michikawa 03.11.2006
Mukavan suomalainen meininki. Kokonaisuus tuntuu mukavan polveilevalta ja dynaamiselta. Laulajan tyyli sopii kappaleen perusmeininkiin hyvin. Soitossa on intensiteettiä ja varmuutta. Hyvä fiilis kyllä jäi
0   +1 +2
 
zenri 31.10.2006
Aika hyvä meininki, joskin sanoituksissa on vähän liikaakiin ysiviis - siitä viis -meininkiä. Panostusta sille saralle, niin hyvä tulee.
0   +1 +2
 
vihreamaa 30.10.2006
Rockia ja rollia. Soundit sais olla miun mielestä jotenki "rumemmat", tosta Stooges jutskaa jos tarkotuksella haetaan. Hitti kertsi
0   +1 +2
 
Bengt 24.10.2006
Toimiihan tämä.. Säkeistö esityisesti rokkasi tyylikkäästi ja kertsissäkin oli imua.. Kaikin puolin hyvää soitantaa ja hyvä meininki..
0   +1 +2
 
9
vahtoma 22.10.2006
Mainio biisi tässäkin. Hyvin toisistaan erottuvat osaset nivoutuvat kivasti yhteen.
0   +1 +2
 
dimi 18.10.2006
hyvä biisi kaikinpuolin.
laulut toimii ja soitto on hyvää.
diggaan tosta leadistä ennen kertsiä.
0   +1 +2
 
Kp-Kukka 18.10.2006
ihan hyvän kuulosta musaa on tämäkin vaikka nyt vähän tylsää.
0   +1 +2
 
8
mpetteri 13.10.2006
Ihan kiva vetäsy, mutta melko perus... Ois saanut musta olla ehkä jotain koukkui vähän enemmän... Älykkörokkii=)
0   +1 +2
 
7
Musa on hyvin soitettua ja kuulostaa passelilta suurimmalta osin. Laulu välillä häiritsee hiukan, vaik aika mallikkaasti meneekin, en sit tiedä onko se tuo lauluääni vai mikä on kun jotenkin ei vaan iske... Mut musa on hyvvää.
0   +1 +2
 
Meddi 09.10.2006
makea riffi säkeistössä. tarttuva kertsi. rummut kuullostaa vähän ihmeellisiltä, konemaisilta. ettei vaan ole jotain ohjelmoituja juttuja? mutta sävellys tarttuu tarttuu. au.
0   +1 +2
 
10
Eversincetheday 05.10.2006
Sähkörummut ei oikein toimi tällaisessa menossa, mutta tässä on sellaset varmaan olosuhteiden pakosta, joten ei rokoteta siitä. Todella toimiva biisi, heti ekalla kerralla tarttui. Bridge oli silkkaa taidetta, en ois odottanu kertosäkeeltä enää sen jälkeen paljoa. Muttamutta, yllätti puskista ja oli kyllä toimiva, ja tarttuva. Tuo Stooges-säkeistö ei ehkä se optimaalisin vaihtoehto tähän biisiin, mutta kyllä se siinä toimii. Soitto toimii hyvin ja laulaja osaa hommansa. Oktaavistemmat oli mahtavat! Toinen kertosäe oli hienosti kasvatettu. Eka kierto pelkkää basaria ja vähemmän soittimia, ja sitte toinen kierto täysillä. Paljon käytetty kikka, ja aina yhtä toimivaksi todettu. En osaa negatiivista sanoa muutaku konerummuista, ja niistäkin pitää antaa plussa siitä että meni tahdissa ;) 10 pistettä ja papukaijamerkki.
0   +1 +2
 
pihlaja 03.10.2006
Hyvää tavaraa ja hyvä biisi, erityisesti tuo rauhallisempi osuus ja kertsi toimii, se säkeistön stooges-juttu ei minusta niinkään. Mutta hyvä biisi joka tapauksessa.
0   +1 +2
 
9
kaupunkihaissi 29.09.2006
Alku lähti tehokkaasti käyntiin, kahden kitaran "keskustelu" jotain uskomatonta. Lisäksi siirtymiset tunnelmasta toiseen kävivät vaivattomasti. Sähkörummut soivät vähän meiniä, mutta onneksi ei liikka, että antisin ysin ;)
0   +1 +2
 
10
anarkia 25.09.2006
Kahdesta uudesta se parempi kokonaisuus.

Säk. teksti on aika suoraan Stoogesilta reväisty vuosilukuineen kaikkineen.

Bridgen melodia on helvetin hieno.

Tässä biisissä popin ja punkin kontrasti ei ole liian suuri ja biisi pysyy kasassa eikä lässähdä.
0   +1 +2
 
9
TLaamanen 21.09.2006
Blackin piiseistä tämä menee selvästi kärkijoukkoon. Biisin kuuntelee mielellään uudelleen ja uudelleen. Kaikki osat toimivat ja sopivat yhteen. Myös laulu toimii, erityisesti bridgen tuplalaulut. Kertosäkeen "ei ole liikoja vuosia" menee hassun alavireisesti, ilmeisesti tarkoituksella? Kertosäe on avoimen hittihakuinen, mutta hyvä sellainen.

Soundeissa mikään ei erityisesti herätä (positiivista tai negatiivista) huomiota, joten silloin tässäkin on varmaan onnistuttu ihan hyvin? Säkeistössä kuuluu jokin hassu kolina, mikä lienee?

Kokonaisuutena biisi rullaa hienosti eteenpäin, asia jota ei ole aina helppo toteuttaa vaikka sävellys ja soitto teknisesti toimisivatkin!
0   +1 +2
 
Eisenstang 20.09.2006
Hyvänkuuloista matskua, kyllähän tuossa hittipotentiaalia on tarjolla!
0   +1 +2
 
A.S.H 20.09.2006
Kertsikka meinaa lähtee...mut ei ihan. Sahaa ja kanittaa alusta loppuun stooges/donhuonot jotenkin nää osat jää irralliksiksi enkä osaa sanoa mikä se liima voisi olla jolla vois asiaan vaikuttaa.
0   +1 +2
 
Itapuoli 20.09.2006
ihan jees biisi... ei paha..
ihan kuunneltavaa..:)
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 12.09.2006
Uljaasti soipi biisi. Omaperäisyydestä 20 bojoo!! Biisi on mukavan junnaava, mutta samalla kuitenkin melodinen ja mehukas!! Kertsi laitaa tän äijän nytkyttämään viimeisiä ehjiä niskanikamia!!!
0   +1 +2
 
theplan 12.09.2006
Rikhard Blackin tason tuntien tätäkin teosta on syytä ruotia varsin tiheällä kammalla... Kokonaisuutena hieno biisi ja miksei varsin hittipotentiaalinenkin. Yleissoundi ei mua jostain syystä kauheasti miellytä. Ehkä pikkuisen liikaa kamaa ja kihinää, joka tosin alleviivaa hyvin biisin kiihkeyttä.

Jonkinlainen lievä yliyrittäminen tuntuis leimaavan tätä biisiä. Voi olla, että tää fiilis tulee siitä, että mun mielestä herra Blackin laulu toimii paljon paremmin alemmassa rekisterissä.

Sanoituksesta tykkäsin. En oikein osaa selittää miksi, sillä en ole ollenkaan varma ymmärsinkö sanojen ideaa sittenkään. No, ehkä siksi, että ne kuulostavat erityisen luontevilta rytmisesti ja muutoinkin sopivat hienosti biisin fiilikseen.

Sävellys on tiukka ja sopivan simppeli, silti aika omaperäisen oloinen. Hyviä riffejä. Osiosta toiseen johdatellaan tyylikkäästi. Kertsi jyrää vahvasti ja veikkaanpa, että se iskostuu mieleen vääjäämättömästi.
0   +1 +2
 
9
Riku Rotten 12.09.2006
Stoogesia on lorahtanut tosiaan sekaan, vokaaleihinkin. Vieno poppisosuus teroittaa tuota iggymäisyyttä. Saundimaailma on muuttunut jotenkin naturaalimpaan suuntaan noista edellisistä, minusta parannus. Skitta on ultra retro tuossa stoogies osassa, virveliin kaipaisin läskiä lisää. Onks toi virppa parodia 80-luvun kaikusydeemeistä?

Mainio biisi ja ennakkoluulottomasti ammenettu eri kulhoista. Akustinen kitara tosiaan tukevoittaa noin käytettynä, loistava ratkaisu.

Biisi muuten tuntuu lyhyemmältä kuin todellisuudessa on, tämä kestänee ajan hammasta hyvin.
0   +1 +2
 
7
circusfolk 11.10.2006
Pehmopunk on heti syntyessään tuhoontuomittu tyylisuunta. Sovituksellisia puutteita on myös paljon, aika kökköä paikkapaikoin. Biisi on sävellyksellisesti ihan keskitasoa, josta saisi hinkkaamalla ihan kelpo tuotoksen.
0   +1 +2
 
Hyvin vaihteleva biisin kulku, tosin ei tee hyvää elämykselle, huutaminen ei aina ole paras tapa tuoda sanomaansa esiin :)
0   +1 +2
 
10
Snacke 14.12.2006
toimii. kertsi vois olla mun makuun hieman tarttuvampikin ellei tuu jotai tappavan huippua c-osaa...ja se tuli. hyvä ihmiset, tää on hyvää musaa!
0   +1 +2
 
Veritaikina 03.10.2006
ok biisi. toimiva kertsi. säkeistöriffikin jyrää ihan jees.
0   +1 +2