Astronomical Foreplay

Aimo Vainikainen

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

Ilmiselvä 06.12.2006
Ohoo, Babylon5-sample. Huomatkaa erektioni!

Mukavia rutinoita ja miellyttävän minimalistisella saundilla käynnistytään. Basso jää aika vaimeaksi, eli sinne päähän vähän enemmän munaa (kokeilisin kevyttä säröä ja lisäksi lisäisin bassosynaan sopivasti releasea).

Minuutin jälkeen, kun pellit tulevat mukaan, niin meininki jotenkin hajoaa; haitsut ovat liiallista mössöä, eli eivät oikein anna biisille ryhtiä vaan kuulostavat vain epämääräiseltä diskanttipuurolta. Kunnon kompressointia kaipaisivat.

2 minuutin kohdalla tuleva lasku on miellyttävä, mekaaniset saundit toimivat hyvin. Se kuitenkin junnaa tästä eteenpäin turhan paikoillaan, jotenkin koko ajan odottaisi että alkaisi kunnolla tapahtua, mutta vaikka uusia elementtejä tulee niin biisi tuntuu pysyvän koko ajan samalla tasolla, ainakin puolentoista minuutin ajan.

Kolmen minuutin jälkeen mukaan tulee erinomaisen mukava melodia joka on biisin parasta antia. Jää vain lopulta harmillisen taustalle. Jotain chorus+särö-meininkiä ehkä harkitsisin sen pintaantuomiseksi, ja tietysti sopivaa equttelua. Tuon melodian kadottua biisi palaa turhan paljon takaisin aiempiin fiiliksiin; jotenkin kaipaisin selkeämpää kehitystä johonkin suuntaan paikallaanjunnauksen sijaan.

Vikat pari minuuttia eivät tunnu vie biisiä oikein mihinkään. Murinan ja vipinän taustalle kaipaisi enemmän jonkinlaista melodista otetta, tai vaikka padeja, tai jotain.

Monia hyviä elementtejä, mutta biisikokonaisuutena jotenkin vajavainen. Miksaus toimi suurelta osin ihan hyvin, keskittyisin vielä kehittämään saundien selkeyttä ja potkivuutta. Ja saundimaailman vaihtelevuutta ja persoonallisuuttahan ei ikinä ole liikaa, perusliidit kun on jo psykessä aika monesti kuultu. Ja sitten tosiaan se selkeä rakenteellinen pyrkimys tiettyyn suuntaan "vapaan haahuilun" sijaan.
0   +1 +2