The Moth

AAE

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

10
Mizery- 08.12.2015
Miten mä palasinkaan tähän biisiin vielä vuosien jälkeen... ja miten tää onnistui koskettamaan mua yhä, ehkä jopa enemmän, kuin ikinä aikaisemmin. Tässä on jotain todella puhuttelevaa, kaunista ja surullista. Älä koskaan kadota tätä. <3 En anna arvosanaa, asteikko ei riitä.
0   +1 +2
 
10
Mizery- 17.01.2008
Ehkä yks sun parhaista. Rakastuin. Taas. En voi mitään muuta sanoa.
0   +1 +2
 
10
_Haven_ 04.11.2007
Marry me! <3
0   +1 +2
 
10
candy1 03.11.2007
tää oli aivan ihana! just se et siinä ei laulettu teki siitä niin kauniin :) mitään muuttamatta täys 10 !!!
0   +1 +2
 
9
Menijo 10.10.2007
Olipas kivan kaunista, tulee mieleen monta kappaletta ja yhtyettä ja asiaa.
0   +1 +2
 
Myotess 24.08.2007
Tämäkin on aivan sanoinkuvaamattoman upea kappale. Pystyn näkemään mielessäni pätkän elokuvasta, jossa tämä biisi soi haikeana hetkenä.
0   +1 +2
 
Mc Dragon 16.07.2007
tunnelma pysyy alusta loppuun.. hienoa sanoisinko kaunista.. enpä oikein osaa sanoin kuvailla.. kyllä sie ostaa.. pidin kappaleesta..
0   +1 +2
 
10
Quarius 22.04.2007
Aivan mahtavaa tunnelmaa tässä biisissä! Vetää sanattomaksi.. pahoittelen (siis kun kommenttiin ei taida tulla juuri asiaa sen takia..)
Loppu oli sykähdyttävä.. koko sanan merkityksessä..
0   +1 +2
 
9
Nasic 12.02.2007
Vau, tosi tunnelmallinen kappale...tuli oikee sellane yölline fiilis tästä, hienot soundit...tykkäsin kyl paljonki. Tällee illal ja pimeällä tuli kyl hyvät fiilikset täst. Hienoa.
0   +1 +2
 
10
Mortal Wompat 03.02.2007
Tähän oli loistava. Pidin kovasti melodiasta. Aivan mahtavaa. Sounditkin on aikas kivan kuuloiset. En tiedä mistä moittia... :)
0   +1 +2
 
9
Sti 03.02.2007
Upeaa. Tätä kuunnellessa tuli itsellekin inspiraatio mennä pimputtelemaan noilla kiippareilla melodiaa yhteen biisiin mitä oon ollut väsäilemässä jo jonkun aikaa. :) Tuli monia eri mahdollisuuksia mieleen, pitäis varmaan useammin kuunnella näitä sun kappaleitas... Ihan älyttömän hienoja. Enemmän kuin mitään mun tekis nyt mieli kirjottaa jotain. Ihan vaan ajatuksia ylös. Hienoja upeita mahtavia. Ei voi sanoa mitään muuta. Saat näihin kyllä parhaan numeron mitä ikinä annan.
0   +1 +2
 
10
Janne T 01.02.2007
mothman... tuli mieleen. Kaunis biisi, saa aikaa paljon erilaisia fiiliksiä - joka kai periaatteessa tärkeintä siinä musiikissa (ainaki jos ne fiilikset on hyviä :)

Hienon hienoa tunnelmaa.
0   +1 +2
 
Free-Soul 13.01.2007
Voin kuvitella tämän biisin jonkun hirmuisen surullisen elokuvakohtauksen taustalle, tuli mieleen elokuva Piano. Taitavaa pianismia itse kappale monine hienoine juoksutuksineen, ja lopun urkufiilistelyt laskevat biisin kauniisti takaisin alas. Tästä jäi jotenkin harras olo, surumielisen seesteinen. Vaikuttava teos kylläkin, mutta toisaalta tällä teoksella on potentiaalia suurempaankin tunnelmaan, johon ei nyt aivan vielä ylletty. Mutta siis oikein hyvää musiikkia vaikka näin tästä vielä tuntuu puuttuvan jotain, jos tämä olisi ollut elokuvan taustalla kun jotain surullista tapahtuu niin itkisin varmasti.
0   +1 +2
 
10
Inspira 03.01.2007
Itsekin haaveilen ja tulen haaveilemaan pianonsoiton taidosta, kunnes jaksan ottaa itseäni niskasta kiinni ja aloitan oikeasti yrittämään sitä soittamista. No ennen sitä pääsee nauttimaan näistä mahtavista pianoinstrumentaaleista, joita löytyy jonkin verran sieltä sun täältä. Tämäkin on yksi niitä kappaleita, jotka jollakin kummastuttavalla ja selittämättömällä tavalla kaivaa tiensä ihmisen sielunmaisemiin ja maalaa siitä kuvan.

Biisille tarjottu selitys koin tavoista voidaan sinällään heittää pois. Ihminen koin tilalle ja saadaan näin kuvaelma jonkun ihmisen elämästä; elää synkeydessä, mutta tavoitella valoa. Sellaisen kuvan tämä maalaa.

En osaa vain sanoa miksi, mutta piano juuri oikealla melodialla ja sävellyksellä tavoittaa aina minun sisimmän. Siksi juuri rakastan kyseisellä instrumentilla tehtyä musiikkia. En tiedä siitä lähemmäs mitään, mutta se tuntuu joskus tietävän kaiken minusta. Pianolla tehty musiikki on...unohtumatonta ja ajatonta. Hieno kappale.
0   +1 +2
 
9
Wavescale 27.12.2006
Toivoisinpa osaavani säveltää tämän tapaisia tunnelmallisia pianomelodioita biiseihini... soittamisesta puhumattakaan. Oikein mukava kokonaisuus vaihtelevine melodioineen ja tunnelmaa luovine introineen ja outroineen.

Heh, tuota yöperhosia käsittelevää tekstiä lukiessa, samalla kun biisin alkua kuunteli, ajatukset meni juuri oikeille raitelle ja pääsi tavallaan sisään biisin tunnelmaan. Ja mitäs vielä.. eipä minulla mitään huomautettavaa ole tästä, sillä vaikka äänenlaatu ei ole paras mahdollinen, niin kuunnellessa lähinnä tulikin keskityttyä kappaleen melodiseen antiin, ja tunnelmaan.
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 06.12.2006
Alku antaa odottaa jonkinlaista hyvin tunnelmallista maalailua. Nätti pianomelodia tulee sisään, saundiltaan turhan usvaisen ja tunkkaisen kuuloinen. Piano on niin dynaaminen ja kontrastirikas soitin että sen ei soisi mielellään soivan näin tukahtuneella saundilla.

Sävellys miellyttää, tuntuu vain että siitä saisi _paljon_ enemmän irti kunnon dynaamisella pianotaituroinnilla. Sinänsä mukavan kuuloisesti soitettu, mutta tuntuu että instrumentin täydet mahdollisuudet jäävät käyttämättä (amatöörin korvani sanoo että kyseessä on kuitenkin digipiano eikä aito :)

Hieno ja tunnelmallinen teos kuitenkin, ei siinä mitään.
0   +1 +2
 
JamesMercy 28.11.2006
Aijaijai kun oli makeat introt. Vetää melkein kananlihalle tuo kasetinrahina tms. Tehokas. Piano olisi voinut alkaa siinä vaikka hitusen aiemminkin. Kiva soundi siinä; aito, pehmeä ja vähän lofi. Hmh. Mainiota fiilistä. Jotenkin semmoinen vakavan piirretyn soundtrack -meininki. Jossain kohdassa töksähti vähän äänitysten välillä. Lopun uruttelu on taas mainiota, vaikka vähän tukkoiseksi soundi tuntuukin menevän. Ovelia taas nuo laajemman stereokuvan soundit siellä taustalla hiipimässä. Älyttömän hieno ja vahva fiilis. Ei pahaa sanaa tästä, komea veto kaiken kaikkiaan.
0   +1 +2
 
10
Night Child 07.11.2006
Tekisi mieli kuunnella biisiä uudestaan ja uudestaan. Koskettava ja surumielinen öinen tunnelma. Piano on ihana! :)
0   +1 +2
 
10
Modnar 21.10.2006
Kaunis teos jälleen kerran ja jotenkin näistä fiiliksistä tulee mieleen Henkien Kätkemä ja sen lukuisat satumaiset sekä nostalgiset kohtaukset, jotka huokuivat kauneuttaan ja haikeuttaan. Sopii kyllä mitä parhaiten tällaiseen kylmään ja pakkastavaan syysiltaan.
0   +1 +2
 
10
heidiiiii 10.10.2006
En tiiä johtuko vaan omista fiiliksistä mut uppos ku veitsi sulaan voihin...=) Todella kaunis biisi, vaihteluineen loistava kokonaisuus!
0   +1 +2
 
9
peeping tom 10.10.2006
Ollut niin tyhjentäviä kommentteja, etten osaa sen rakentavemmin sanoo kuin, että hyvä on hyvää silloin, kun se kuulostaa hyvältä... ja tämä on hyvää... \o/ intro johddattelee hienosti biisin tunnelmaan... laulua ehkä olisin kaivannut...biisin lopetus on mitä nerokkain! hyvä antti :) hi ho let`s go!
0   +1 +2
 
10
Valandir 10.10.2006
Yöllinen ja synkähkö tunnelma heti alusta alkaen. Intro kuulostaa kyllä hyvältä ja sieltähän se pianokin tuli mukaan. Vetää kyllä hyvää melodialinjaa. Olisi kyllä huomattavasti enemmän saanut pistää reeverbiä messiin, koska noin kuulostaa melko ontolta. Noh, minä se jaksan aina valittaa liian vähäisestä reeverbin käytöstä. Oikein kauniisti etenee aina siihen kahteen minuuttiin asti, ja siitäkin vielä eteenpäin. Oikein näppäriä sointuja käytetty tässä, hyvin sovitettu muutenkin yhteen. Erittäin hyvin hidastetaan ja nopeutetaan tahtia juuri oikeissa kohdissa ja se antaa biisille varsin sielullisen ja tunnelmallisen suhteen. Sitten tuleekin vähän matalempaa nuottia tuossa 3:45, erittäin omaperäinen ratkaisu mielestäni. Kaunis maalailu pysähtyy ikäänkuin seinään ja sitten jatketaan synkähköllä menolla eteenpäin, ja muistuttaa paljonkin biisin introa. Tässähän se toimii outrona varsin hyvin.

Kokonaisuutena erittäin kiva kipale kaikinpuolin. Synkkä tunnelma vie alusta kuuntelijan kauniiden melodioiden siivittämänä syvälle biisin syövereihin ja outro ikäänkuin pudottaa kuuntelijan takaisin maanpinnalle omista ajatuksistaan. Loistavaa. Enemmän kirkkautta tähän olisi tosin kaivannut, mutta tiedän tietosi miksauksen suhteen, joten jätetäänpä se nyt kummemmin kommentoimatta. Teoksena kympin arvoinen suoritus, ja siitähän se kymppi tähän rävähtää. Mahtavaa.
0   +1 +2
 
10
AquaSonic 09.10.2006
Jos osaisin soittaa pianoa niinkuin mieleni luo säveliä, soittaisin juuri tällaisia biisejä. Vaan tekniikkani ollessa lähinnä alkeellinen jäävät tällaiset taiteelliset luritukset lähinnä haaveeksi.

Intro-osassa sähklölampun rätinä ja yöperhosten siipien lepatus synnyttävät siirtävät mielen yölliseen tunnelmaan. Tarina jatkuu pianolla, jonka rakenteessa tahtilajimuutos 5/4:stä 4/4:ään (vai liekö 8/4) on kauniin onnistunut ja kappaleen teemaan istuva. Lopussa taustalla soiva matala urku ja syntikka pehmentävät lampun kajosta maahan putoavan yökkösen laskua ennen viimeistä hiipuvaa pyrähdystä...
0   +1 +2
 
10
A1mo 01.03.2007
uskomaton. minulle tämä toi visuaalisen mielikuvan jonkinlaisesta merimatkasta. Lofi-pianosoundi oli enemmän kuin kohdallaan, ilman sitä tälläistä tunnelmaa ei olisi saavutettu. Ilmoita heti jos teet jotain tuotosta myyntiin, sillä olen sen takuuvarma ostaja.
0   +1 +2
 
10
Creased_Leaf 28.05.2008
Kauneinta mitä olen kuullut pitkään aikaan, sai todella liikuttuneeksi. Hiljentävän kaunista, kaikki mitä tästä voi sanoa on sisällä tuossa biisissä.
0   +1 +2
 
10
Hienoja kuvioita pitkin biisi menee kylläkin... Välillä korkealta tulee ääniä jotka herättävät utuisen maailman ja sitten 3 minuutin kohdalla (lempi kohta kappaleesta) herättää kuuntelijan ja vie sen kauas todellisuudesta ja pudottaa johonkin kuoppaan... hmm... Itseni mielestä biisi olisi kaivannut pituutta ja siihen paljon kaikkea kivaa mukaan... Mutta taiteilijan näkemys on aina tärkein eli jos se on hieno sinun mielestä niin sitten se on niin!
0   +1 +2
 
10
Dahlia 03.02.2009
Katkeransuloista.

Mahtavia tunnelmia suht pienellä olet saanut aikaiseksi, pidän erityisesti pianon "hieman rosoisesta" soundista. Kuten joku on jo maininnutkin, alun rätinät toimivat tosi hyvin ja muutenkin tuntuu siltä että biisin alku ja loppu sitovat itsensä yhteen. Biisistä syntyy sellainen kehä. En osaa sanoa asiaa selkeämmin.

Hienoa kuunneltavaa, pitää korvailla joskus uudestaan!
0   +1 +2