1982

AAE

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

anttijuhani90 06.12.2008
tää on tosi hyvä biisi
0   +1 +2
 
10
Pöykäri 10.11.2007
Kaikki elementit nautittavalle kuuntelukokemukselle on laitettu todella taitavasti kohdalleen. Thö Piitlesmästä tunnelmaa tuutin täydeltä, kuitenkin turhaan kopioimiseen sortumatta.
Tosi onnistunut melodia. Jäi heti mieleen eikä tunnu kovin äkkiä kyllästyttävänkään. Monesti olen huomannut vihelteleväni tai hyräileväni.
0   +1 +2
 
9
_Haven_ 04.11.2007
Hyvin soitettu ja etenkin ihanasti laulettu ja sovitettu biisi, vaikka alussa häiritsi vähän se, että piano ja kitara menee eri tahtiin, tai mitä soittimia sulla siinä onkaan.. :)
onpas kaunsta musaa, ja ah! niin ihana lauluääni!!!
0   +1 +2
 
10
optiikka 30.10.2007
hmm, en ole oikeen koskaan kuunnellut tämän tyylistä musiikkia. mutta nyt ala kyllä kuunnella! kaikki kuulosti niin mahtavalta. ja omistat hemmetin hyvän lauluäänen, nyt menni kyllä kaikki biisit lataukseen. olet kyllä mikserin parhaimpia artisteja pakko myöntää. tätä tulee kyllä varmasti kuunneltua ja paljon.
0   +1 +2
 
9
Menijo 10.10.2007
Tuli niin mieleen beatles ja rollarit että huh. Jotenkin mountain goatskin. Mutta todella hyvää ja tunnelmallista. Ei kai tästä voi sanoa kuin, että hyvä hyvä keep on rock´n
0   +1 +2
 
8
Perhama 24.08.2007
Heijjuu!! Makee sötkötys kitaraa ja marimbaa, tai mitä lie.. Hyväsoundinen laulaja, sopivan pateettinen ote. Noi Beatles jutut, stemmat ja Huilu tai Hammondi, mikä lienee, ei oikein innosta. Piano on jees. Eli: Hienot kitarapikkaukset, Hyvä laulaja, Oikein kelpo biisi, mutta toi beatlesmeininki :(. Kyllä äijällä otetta on.!
0   +1 +2
 
10
Jaycob 25.07.2007
Omaperäinen alku lupaa aina hyvää :) Todella kauniit kitarasoundit ja melodiat. Sointukulku on aika perinteinen, mutta todella toimiva. E-Piano tuo tähän vähän sellaista sumuisuutta mukaan. Voisi kuvitella että jossakin klubilla soitettaisiin tätä, missä on sellainen 1m korotettu lava ja katsomossa pyöreät pöydät, jossa ihmiset kääntyvät katsomaan lavaan päin esityksen alettua. Vähän kuin yhdessä kohtauksessa Blues Brothersissa ;). Vähän olisi voinut joidenkin laulukohtien lauluääntä vähän hiljentää. Laulussa on myöskin ihan hitusen liikaa bassoa mukana. Vähän vähempi basso voisi sopia kuvaan paremmin. Todella hieno kappale! 10-
0   +1 +2
 
7
Vesa H 22.07.2007
Alku oli lupaava, mutta lopulta biisi ei ihan täysillä iskenyt. Köörit pelkällä omalla lauluäänellä kuulostavat kornilta. Laulu tuntuu muutenkin aika pinnistelevältä hönkäilyltä, josta tunnistan myös itseni. Artikulointi yrittää kovasti jäljitellä amerikkaa, mutta yritykseltä se lähinnä kuulostaakin. Kun sovitus on noinkin pelkistetty, on syytä laulua treenata ihan huolella. Kannattaa muuten lisätä pikkasen tilaa noihin miksauksiin =). Lisää biisejä, lisää laulua!
0   +1 +2
 
JamesMercy 21.07.2007
Rahinoita minä vaan rakastan. Heti alkuun tuli erinomainen fiilis ja kantoi varsin mukavasti koko kappaleen ajan. Kitaran soundi ja kuljettelu on varsin nautittavaa myös. Pieni lofistely olisi sopinut mielestäni vokaaleihin erinomaisesti, nyt ne pompahtivat tyylikkään sliipattuina vähän turhankin selkeästi muuten mukavan retroisten soundien joukosta. Enpäs muuten tiedä, mahtaako Super Furry Animals -yhtye olla lainkaan tuttu, mutta todella vahvoja samanlaisia ratkaisuja tästä löysin niihin verrattuna, stemmoista, rakenteesta ja instrumenteista. Samoin ehkä jotain kokeilevampaa Beatlesia. Sopivan rohkeita kokeiluja, kerta kaikkiaan herkullisia soundeja ja todella vahva rakenne. Uskallanpa sanoa että parasta tämän tyylistä musiikkia mitä olen pitkään aikaan kuullut. Harvinainen pakkofanituksen paikka.
0   +1 +2
 
odkid 16.07.2007
Vahva tunnelma, tässä on jotain 70-luvun tunnelmia vaikka sijoittuukin seuraavalle vuosikymmenelle. Hienot kerroksittaiset laulut. Kaiken kaikkiaan mukavan täyteläinen kokonaisuus. Täytyypä kuunnella lisää, tämä on hienosti paneutuen tehty suhteellisen intiimi kappale.
0   +1 +2
 
10
jasuman 13.07.2007
Kommeeta kamaa, mikserin kärkipäätä. Falsettiin kaipais vähän autotunee.
0   +1 +2
 
Pretty Boy Floyd 26.06.2007
Aivan mainiota indie/lowfi-meininkiä, tulee mieleen just tietyt Beatles-jutut ja toisaalta myös jollakin tavalla Lou Barlow...
0   +1 +2
 
9
ninny- 13.06.2007
Erittäin kaunis kipale kaikin puolin.
Laulusoundissa on sitä jotain; kiva yhdistelmä herkkyyttä ja varmuutta, vähän kuulostais kaihoisaltakin; ihan rupee kylmät väreet menemään pitkin selkää :) Sävelvaihtelut vähän takelteli, mutta se toi vaan kivan lisän biisiin; sopii hyvin siihen, kun biisi kuitenkin melko henkilökohtanen, panostettu enemmän sanojen esille tuomiseen. Lyyrisestä puolesta ei oikein mitään sanottavaa löydä; toimii :) Vaikka laulu ei meekkään ihan nuotilleen, niin toimii silti älyttömän hyvin.
Alun kitarasoundit kuulostaa varsin hienolta, ja akustiset biisit yleensäkin toimii aina!
Tunnelma biisissä on jotenkin vapauttava ja sellanen rennon puoleinen; ekan kuuntelukerran jälkeen jäi hyvät fiilikset ja kuunteli mielellään useampaankin otteeseen.
Selvästi puskee sellaset Beatles-fiilikset pintaan :)
0   +1 +2
 
9
Johann 13.05.2007
Hyvin soi litelin nyloni! Komia kipale sulta taas. Kiitos siitä. Lisää vain herkkua kehiin.
0   +1 +2
 
rokkineiti 25.04.2007
Lauluääni ihan kuunneltava, soundi paikoin miellyttävä,
mutta jotain tästä silti jäi uupumaan..ehkä kaipasin
vaihtelevuutta soundiin/ääneen..
Hieno sanoitus.
0   +1 +2
 
7
accent 09.04.2007
Vähän sekava kappale saundimaailman osalta. Vähän sellainen fiilis ettei homma meinaa oikein pysyä kasassa. Lyriikoissa on paikoin mielenkiintoisia ja toimivia ideoita mutta toisissa kohdissa vähän ontuvia kohtia. Mutta siellä mainittiin Commodore 64! Plussaa siitä. Sisällöllinen yleisilme on kuitenkin ok ja toimii. Vähän kiikun kaakun että mitä tästä nyt olisi mieltä. Toisaalta sekava ja ontuva mutta toisaalta viihdyttävä ja kivan kuuloinen. Silleen ihan oudosti.
0   +1 +2
 
8
heidiiiii 09.04.2007
Olipas vain biisi... melkein toivoisin että olisin syntynyt -82 =) mut ei nyt sentään... ;)
Ihan oli sun näkönen biisi, tykkäsin!!!
Ai joo, vuonna 1979 Suomeen päätettiin ottaa marraskuussa 20 venepakolaista lisää entisten 101 lisäksi, ja
yli 300 miljoonassa kotitaloudessa oli televisio... että sellasta... =)
0   +1 +2
 
9
digius 06.04.2007
Hyvä hyvä! Vaikka Sufjan vaikutteet paistaa läpi enemmän kuin faffasti, niin kuitenkin sillain kivasti, kunnioittavalla tavalla.

Kerroitkin joskus aiemmin että uutta matskua olis tulossa, mutten tiennyt milloin, ennenkuin nyt sattumalta käväisin tällä mainiolla projektillasi..
Ja itsekin kovana voksujen kannattajana ihailen otettasi laulustemmoihin panostukseen, way to go Antti! Kaiken lisäksi lausunta esimerkillistä!

Kivoja vaiheita kipaleesta löytyy, ja jos ei tää olisi ollut niin ilmiselvä pastissi niin olisin valmis povaamaan uraa musiikin ihmeellisessä maailmassa.
Noh mutta, uskon kyllä että näillä kyvyillä omakin linja on selvästi muotoutumassa! :)
0   +1 +2
 
10
Pedro 04.04.2007
Brilliant! Hienoja moodeja ja sävelkulkuja.
Makeita oivalluksia stemmasovituksessa, äänimaisemassa ja stereokuvassa. Tää kolahtaa mulle kybällä. Ei haittaa vaikka vaikutteet tulee näinkin hyvin läpi, kun biisi kuitenkin tekijänsä näköinen.

Niin ja intro oli kans kahdittavan salaperäinen.
0   +1 +2
 
10
Ahermanni 03.04.2007
Näin! Kun on taitoa niin kyllä Lidlin kitarallakin pärjää vaikka kuinka hyvin. :) Mukavan kuuloinen veisu. Tykkäsin laulumelodiasta ja vokalistin äänestäkin. Toi vanhan kuulonen syntikka oli mahtava!
0   +1 +2
 
Tukkajumalatar 01.04.2007
Nyt liikutaan herkkyyden ja naiiviuuden rajamailla. Onneksi ollaan ehkä vielä täällä ensimmäisessä. Hiano sävellajin muutos. Tällaista musiikkia en tosiaan kuuntele, mutta täytyy nostaa hattua rohkeudesta, tälle on ehkä vaikea löytää kuuntelijakuntaa Suomesta. Aika kaihomielinen kappale, jollain tavalla kuitenkin koskettaa minuakin. Stemmat eivät ajoittain vain osu täysin kohdalleen. Mutta selvästi musikaalinen mies on kyseessä. En osaa antaa tälle numeraalista arvosanaa, mutta eiköhän tässä tullut vähän tekstiä kuitenkin.
0   +1 +2
 
heli-] 01.04.2007
enpä jaksa kommentoida sen enempää kun, että on tosi nätti kappale :)
0   +1 +2
 
10
Scion 30.03.2007
Hienot Beatles-fiilarit, varsinkin mellotroni ja piano saundit olivat olivat kyllä ihan eri vuosikymmeneltä kuin mistä kappale kertoi. Ei sinäsä, hyvä näin. Mutta melodiat olivat upeita, nämä stemmalaulut oli nappiin vedetty. En yleensä sanoihin kiinnitä huomiota, mutta tässä ne saivat huomioni ja pidin niistä. Jes lisää!
0   +1 +2
 
9
Ktaemsshar 23.03.2007
Kommentoin epähuomiossa väärää biisiä, tarkoitukseni laittaa kommenttini kappaleelle seconds...pahoittelen...
0   +1 +2
 
9
Ktaemsshar 23.03.2007
Oikein kaunis ja melodinen kappale, erityisesti pidin pianosta...
Erittäin mielenkiintoista olisi kuulla tätä livenä.

Ja tällaisen mielikuvan kappale toi mieleeni:

Vaiti istuu pianisti
ääreen flyygelin
rauhallisesti
katsoo; hän on yksin

Aloittaa matkan
mustaan ja valkoiseen
"hetkeksi pakenen,
vaan palaan lentäen"
0   +1 +2
 
9
Eagle87 15.03.2007
siis aivan uskomattoman ihana ääni sulla ainakin on... kauhean kaunis tunnelma koko biisin ajan
0   +1 +2
 
10
Sidelines 09.03.2007
Mahtavaa Antti mahtavaa! Todella hieno ja lämminhenkinen kappale, ei voi muuta sanoa...Upeat stemmalaulut ja sopivassa suhteessa Beatleaanista äänimaisemaa ja vähän progempaa sävelkulkua. Tausta"rahina" kruunaa kokonaisuuden. Tämä on musiikkia parhaimmillaan ja aidoimmillaan, todella piristävää että tällaista vielä nykyäänkin joku tekee.
0   +1 +2
 
Mr.Dom 06.03.2007
Antimatter + touch of the Beatles. No need to go farther. Nice for the moments when mood meets music.
0   +1 +2
 
9
Valandir 05.03.2007
Kiva kitara alussa, laulajan ääni säväyttää edelleenkin. Laulussa varsinkin miksaus on onnistunut ihmeellisen hyvin, erittäin ammattimaista jälkeä on sen kanssa tultu tehtyä. Melodialinjakin säväyttää, varsinkin pianon vetämä melodia on erittäin kaunis ja hienosti ollaan siihen saatu nuo vokaalit sovitetettua. Vähän vaihtelevaa musiikkia paikoin ja tykkään kyllä noista hieman erilaisista melodioiden variaatioista. Tuosta laulutyylistä tulee jotenkin mieleen The Beatles, vähän samalla lailla etenee ja muuttuu. Hyvin olet nauhoittanut monta lauluraitaa päälekkäin ja kuulostaa oikeasti siltä, että kyseessä olisi enemmän kuin yksi tyyppi laulamassa. Loistava teos, tykkäsin kyllä kovasti.
0   +1 +2
 
8
Night Child 02.03.2007
Vanhoja mustavalkoisia valokuvia, grammarin rahinaa, puutaloja. Kappale nosti mielikuvia 50- ja 60-luvuilta, vaikkakin kertoo 80-luvusta. Läpi kuulsi vaikutteita Beatlesilta. Rauhallista, koskettavaa ja nostalgista. Ei mitään tusinataiteilua, siksi pidin kovasti.
0   +1 +2
 
10
A1mo 01.03.2007
Ohhoh. tämä kappale lämmitti sydäntä. Olen itse säveltänyt monia, lukemattomia samankaltaisia kappaleita, enkä ole tahtonut löytää ilmettä niille. Kaikki osat kokonaisuudessa täsmäävät loistavasti. Paikoin kappale tuo mieleen Opethin akustiset viisut, paikoin Pink Floydin, paikoin Queenin (josta en pätkääkään pidä, mutta tässä kappaleessa nuo laulustemmajutut toimivat. ;)) Sanat hehkuvat mukavan lämmintä fiilistä, vaikken niitä kovin kriittisesti osaakkaan arvioida. Huilujutut on muuten älyttömän hienoja, todettakoon vielä. Kukas muuten niitä soittelloo?

Kappaleen kuunteleminen oli todella erikoinen kokemus. Ehkäpä itsekin onnistun nyt muodostamaan kasvot omille vastaavilleni, kunhan kunnon mikrofoni olisi. :D Tämä ainakin rohkaisi ja antoi kipinää. Kiitos siitä!
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 18.09.2007
Loistava kitarointi, hienot saundit ja sävellys, erittäin mukava lauluääni. Jännittävät lyriikat. Aijoo ja loistavat harmoniat.

Varsin loistavaa, ostaisin kyllä levyllä. Tykkäsin tosi paljon, näin joudun toteamaan tässä parinkymmenen minuutin kuuntelun jälkeen.
0   +1 +2
 
10
millan 17.07.2007
hei nythän vasta tajusin, mitä mulla tulee tosta alusta mieleen: led zeppelinin babe i'm gonna leave you! sehän se olikin! samanlaiset kitaraharmoniat. mutta siis aivan mieletön biisi edelleen. en oo pitkään aikaan kuunnellu tätä ja nyt, kun tähän palaa uudestaan niin oon edelleenkin tällee :OOOOOOOOO upeaupea. kaikki noi jotku synajutut tai noi ni ne istuu tohon aivan mahdottoman hyvin. rätinä ja stemmalaulut ja ja mitä vielä oli mahtavaa... ainiin, hyviä ja oivaltavia osioita tästä biisistä löytyy ja niitä on poikkeuksellisen monta erilaista, kuin tavallisesti tämän tyyppisessä matskussa. mmm
0   +1 +2
 
9
Pieta 13.04.2007
Tunnelmaltaan juuri se, miten vuosi 1982 voisi soida. Jännittävä sävellys. Kunnianhimoinenkin.
Ehkä juuri tästä syystä soundimaailmalta kaipaisin jotain lisää. Esim. kaikua, kohinaa, paisumista - enemmän! (Itse tosin olen tyystin ulalla studiotekniikan puolella..)
Tempoon ja rytmiikkaan kaipaisin enemmän tarkkuutta. Toisaalta tietynlainen laahaavuus biisissä luo myös jännän tunnelman..Ehkä juuri sen kesäkuun lumisateen.
Laulusta voisin sanoa sen verran, että potentiaalia kyllä on. Se mikä minulla aina särähtää korvaan on runsas glissandojen käyttö laulussa. Jos siirtyisit "puhtaasti" sävelestä toiseen (toki glissandoja voi ja tulee käyttää välillä tyylikeinona), olisi lopputulos jotenkin raikkaampi.
Kaunis biisi joka tapauksessa. Kuin pieniä vauvoja avaruudessa :)
0   +1 +2
 
Snacke 18.12.2007
70e kuulostaa ihan hinta/laatusuhteeltaan onnistuneelta. emmerdalea joka päivä ja matkit kaikki repliikit. 3 kk ja englanti sujuu. kiva mellotronifiilistely, hauskaa kamaahan tämä!
0   +1 +2
 
9
peeping tom 26.02.2007
Ohoh olipas hieman erilaista kuin olin kuvitellut... :) Eipä mitään hyvä biisi silti Toi toistuva perusmelodia on erittäin tarttuva, muuten mielestäni aika moniuloteisessa ja muunatutuvassa biisissä! Stemmoista tulee vahvasti mieleen beatles ja queen... ;) (Antti pystynkö koskaan unohtamaan) Tosi hieno tuo syna juttu tuola säkeistössä... ja tuo intron ja outron levyrahina on piste i:n päälle! Kyllä A osaa... \o/ .... respectiä... \o/
0   +1 +2
 
10
millan 25.03.2007
hyviä biisejä sulla! kaikissa melko samanlainen tunnelma. tuli mieleen yhtye nimeltä Stars (jos tiedät kyseisen bändin). pidin eniten kuitenkin tästä ja secondsista. ennalta-arvattavat sointukulut toimivat hyvin näissä kappaleissa ja pidän myös siitä, ettei ole mitään turhaa kikkailua tai pyrkyröimistä kuuntelijan suosioon. seconds oli ehkä vieläkin parempi biisi kuin tämä. tykkäsin 'kertsin' kokosävelin nousevista soinnuista. piano soi kauniisti ja laulukin mielestäni sopivan "huolimatonta", herkkää. aitous on piirre, jota arvostan musiikissa ja tässä sitä mielestäni on.
0   +1 +2
 
9
svwn 02.08.2007
Tässä on jotain niin erilaista kuin mitä yleensä (täällä) kuulee. Tulee mieleen ne ajat kun vielä kuuntelin Extremeä, stemmat lähinnä muistuttaa niitten juttuja. Mut joo, tää oli siisti veto. Plussaa siitä et väännät yksin (ihan niinku mäkin ;)).
0   +1 +2
 
9
Apollon 02.08.2007
Hienoa! Ihan, kuin olisi LP-levyä kuunnellut. Krohisi aluksi niin mukavasti. Näköjään tuolla halppis-kitarallakin saa hyvää aikaiseksi. Sanat hyvät, mutta vain sinä tiedät niiden syvemmän merkityksen. Ja niin ... tuli välillä hieman Beatles mieleen, mutta ei liikaa.
0   +1 +2