Ei Sanoja

Veli Vinell

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

9
AnttiJ 20.10.2019
Hieno Suomi-pop-biisi sekä melodialtaan että sanoitukseltaan. Akustiset kitarat soivat todella heleästi ja kokonaisuus pysyy mainiosti kasassa. Tausta on vähäeleinen, eikä enempää tarvitakaan koska laulun pitää kuulua jotta biisin sanoma selviää puolikuurollekin kuulijalle. Loppukin oli mietitty ja se toimii hyvin.

Konstailematon tulkinta sekä korjaamaton & käsittelemätön laulusoundi sopii tällaiseen biisin todella hyvin. Voi hyvinkin olla, että sekalaisten separaattoreiden läpi ajettu ja viimeisen päälle kohdilleen viritetty laulu olisi alkuperäistä raitaa huonompi, koska siinä kyllä persoonallinen tatsi katoaa jonnekin bittiavaruuteen. Tässä biisissä ei kaivata Tom Jonesia tai "hienoja" fraseerauksia.

Täällä on aprikoitu mikä voisi olla biisin "viitekehys"; itselleni tuli mieleen Pauli Hanhiniemi jos joku on ihan pakko nimetä.
+2   +1 +2
 
9
Laissez-faire 06.04.2009
Hyvät sanat. Ei oo mitään ärsyttävää peruskamaa, vaan on hieman omaakin seassa. Todella jännä, omaperäinen ja hieno lauluääni. Stemmoista tuli jotenkin Eput mieleen, mutta voi olla tietysti muualtakin peritty... Joka tapauksessa kaunista :)
+2   +1 +2
 
10
ipikka 31.08.2007
hyvä biisi lepposa tunnelma.
+2   +1 +2
 
10
maalto 15.08.2007
Mahtava rakkauslaulu, hieno ja aito esitys. Tykkäsin tekstistä, ja sävellys/sovitus tukee sitä hienosti. Sävellyksessä mukavia kerroksia siten, että "vieläkin löytyi uusi taso". Memo kaipasi sus-sointuja, kun oli niin houkuttelevia paikkoja. Samaa mieltä, mutta toisaalta: silloin on houkuttelevaa jättää niitä käyttämättäkin, ettei kuulostaisi liian "tutulta". Minusta tämä ratkaisu toimi hyvin, joten 10 pinnaa tästä aidosta vedosta.
+2   +1 +2
 
9
carcasonneman 29.07.2007
Hieman tuli mieleen 70-luvun N. Young. Letkeä meno ja kerto toimiii!
Hyvä hyvä.
+2   +1 +2
 
9
Arcaoth 31.05.2007
Erittäin mukavankuuloista menoa, lauluääni oli miellyttävän kuuloinen, soundit on hyvät ja soitto pelaa :) Kyllä tälle minulta irtoaa 9.
+3   +1 +2
 
8
Johann 25.04.2007
Toimiva paketti! Soundit pysyivät hienosti kasassa. Sanatkin olivat myös hyvät. Piano kuullosti kyllä hienolta taustalla. Voisihan tämän kuvitella kuulevan radiossakin :D
+2   +1 +2
 
9
jarpat 12.04.2007
Kiva "veli-biisi". Jännä juttu, kun tietsariskobeni kuulokelähtö pätkii, laulu katosi kokonaan? Minkähän vaihevirheen tuo liitin aiheuttaa...? Totahan voisi vaikka hyödyntää karaoke-tyyppisiin ratkaisuihin. Nojoo, biisiin...
Tää on mulle vähän sellaista Jore-Marjaranta-osastoo... ei juuri puhuttele ja jättää ihmetyksen, että kenelle, miksi... mutta kuten sanottu, Veli taitaa biisinteon ja hieno zibalehan tääkin on. Ehkä jää snadisti demonomaiseksi laulun puolesta. Ainakin mun korva poimi tosta jollain tasolla harjaantumatonta esitystä. Ja varmaan tästä on monen muunkin "helppo tykästyä". Ysi tulee eniveis...
+6   +1 +2
 
10
Pedro 29.03.2007
Hieno biisi ja ennen kaikkea sovitus. Kaikennäköistä soitinta on mukana, mutta biisi ei mene tukkoon, kun dynamiikkaa löytyy. Piano on hyvän kuuloinen ja muutenkin on onnistunut sekoitus. I like.
+4   +1 +2
 
9
Scion 24.03.2007
Ei sanoja, ei kommentteja, no ei sentään. :) Kaunis kappale, antaa rauhallisen olon. Mies ja kitara on taas vauhdissa, mutta hyvin on sovitettu piano ja urutkin mukaan säestämään. Selvää radiokamaa!
+4   +1 +2
 
theplan 23.03.2007
Tää biisi herättää aika ristiriitaisia tunteita. Ensinnäkin, sanoituksen idea tuntuu aika läheiseltä ja koskettavalta. Esitys oli varsin uskottava, mutta sittenkin ehkä pikkuisen vaisu. Jotenkin ajattelin että tässä vois olla mukana ripaus raivoa myös.

Mua myös häiritsi pikkuisen jotkut fraseeraukseen liittyvät jutut. Ikään kuin sanat olisivat tulleet suusta vähän väkinäisesti, tai että sanojen hinkkaaminen laulumelodiaa varten (tai päin vastoin) olis jäänyt vähän kesken. Jäin myös miettimään oliko sana 'tärkeitä' valittu tahallaan juuri niin, ettei se täysin rimmaa.

Sävellyksessä on mukavaa pop-tarttuvuutta, ja se toimii fiilikseltään hienosti sanoituksen kanssa. Kokonaisuutena mukava, tekisi mieleni sanoa tärkeä biisi, josta jäin kaipaamaan kuitenkin jotain. Ehkä joku hiukan yllättävä rytminen juttu tai sointu tai jotain olis tehnyt terää?
+2   +1 +2
 
10
Ray-Ska 20.03.2007
hieno kipale, toimii
+3   +1 +2
 
9
PeteQ 1 20.03.2007
Hienoja pieniä lauluja - koskettavia sanoja - mitäs täs muuta tarttis? ...ei niin mitään : ) (..ysi-kopalle kävelen - kuultuani tän sävelen ; )
+2   +1 +2
 
10
makes69 20.03.2007
No perhana loistoveto!!
+4   +1 +2
 
9
jussial 19.03.2007
Mukavalla kitaralla alkaa, tykkään soundista. Oot selvästi ruvennu viljeleen enemmän stemmoja hiljattain biisien kertseissä :) Todella hienosti sovitettu nuo dempatut kitarat tuonne taustalle, luo aivan oman tunnelmansa jo valmiiksi tunnelmapitoiseen biisiin. Jotenkin tästä tuli paljon enemmän semmonen perus suomi-rock-mielikuva ku muista Vinell-ralleista, siis jos mietitään Juicea ja näitä vanhempia. Oli ihan positiivinen mielikuva, näki vähän uusia ulottuvuuksia.

Olihan hieno kipale!
+4   +1 +2
 
sazy 19.03.2007
Haikeaa..koskettavaa.. Liian tuttu fiilis tässä piisissä. On taas osattu kirjottaa sanoiksi asioita, joita ite ei osais kirjottaa.

soittokokoonpano on hyvä ja kivasti oot ujuttanu synasoundiakin tonne kertsin lopusta ->, sopii mainiosti.
Stemmat on hyvät, sellasta perusjuttua mutta mitä ihmeempää tää tarviskaan. Muuten laulu olis voinu olla enemmän "kertova", jotta piisin sanoma iskis kuunteljaa lekalla päähän, koska tippa on vähällä tulla silmäkulmaan.

Soinnutuspualeen olisin ite lisänny muutaman sus-soinnun pariin paikkaan, ku olis nii makoisa paikka niille =P
Itelle jäi sellanen kuva päähän, että kertsi olisi tuo "en saata hengittää....tunnen tihenevän" kun jotenki siinä kohtaa vasta osa heräs henkiin ja sanat painuivat mieleen.

Hyvä piisi =)
+4   +1 +2
 
emppuli 25.04.2008
Tämä jää soimaan päähän, ei voi mittään :D
+2   +1 +2
 
10
DOGHILL 09.04.2009
Olipas makee veto..minä pidin
+2   +1 +2
 
Koivulahti 29.06.2008
Laulu sukkaa mutta biisi on jotakuinkin ihan jees.
+2   +1 +2
 
9
keefer07 08.06.2007
Aika mainio sovitus tässä biisissä ja elämänmakuinen teksti. Erittäin soljuva ja svengaava laulu, jossa on mukavasti vaihtelua ja koukkuja. Vahva ysi.
+3   +1 +2