Third plateau

Electrical Shaman

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

7
Raudantakoja 23.12.2007
Progressiivisen rockin saloihin tällä kappaleella tuskin yltää. Ja jos yltää niin ai kyllä pohjamudista ole tietä ylöspäin näkyvissä. Makunsa kullakin mutta kyllä tämmöinen itseironinen progeilu kallistuu ainakin allekirjoittaneen silmissä vai silkaksi lahjattomuudeksi. Eiköhän se olisi parasta jättää tämäkin musiikkityyli niille jotka sen osaavat tuottaa oikeasti fiiliksistä jotta ei se liika yrittäminen paista niin kovasti läpi.

Yrityksestä (joskin heikonlaisesta) pitää antaa pisteet.

(vuoroin vieraissa eikös vaan)
0   +1 +2
 
8
[[panu]] 24.04.2007
huhhuh pitkä biisi meni hetki kuunnellessa tätä ;) mielikuvitteellista musiikkia :D mut joo kommenttivaihtokaupasta ollaan eli käy kommaamassa ja arvostelamassa takasin kuhan kerkeet =)
0   +1 +2
 
Carbon 20.04.2007
En käsitä miten jotkut osaa edes tehdä tällasta :) Oma mielikuvitus ei kyllä riittäisi tällaiseen... nojoo, itse biisi nyt ei oikeen säväyttänyt.
0   +1 +2
 
5
Cranky 20.04.2007
Ei niitä kaikkia jamisessioita tarvitse nettiin laittaa ja kutsua biiseiksi. Kuulostaa enimmäkseen rumpukoneen päälle soitetulta pitkitetyltä kitarasooloilulta/näpertelyltä mikä ei kuulosta mitenkään mielenkiintoiselta.

Noh.. viiden minuutin kohdilla on jotain yritystä melodisempaan suuntaan, mutta aika epämääräistä tuokin ja sekin siitä hiipui aika äkkiä. Ei tämä voi olla tarkoitettu selvinpäin kuunneltavaksi. Vai onko tämä tarkoitettu kuunneltavaksi ylipäätänsä? Kenties sopisi johonkin sienensyöntipippaloihin.

Mitä ihmettä tuossa 9 minuutin kohdalla tapahtuu? Soitetaanko siinä jousisoitinta säröllä vai ihan kitaraa jousella? Siltä vähän kuulostaisi. Tulee mieleen Jimmy Pagen jousikikkailut jotka eivät minua ole ainakaan koskaan sytyttäneet.

Jos biisistä 80 % se olisi silti aika epämääräistä. En kuullut pahemmin mitään käyttökelpoista materiaalia tästä äänityksestä, mutta jatka toki soittelua. Jotkut tykkää, minä en.
0   +1 +2
 
10
Finalize 20.04.2007
Kun näin nimen "Electrical Shaman" riehaannuin ja pääni sekosi jo ennen biisiä. Sitten sain painettua "pleitä".. Loistavan rento aloitus ja sitten muuttuu psykefiilistelyksi jossa pääsee matkalle.. Uskomatonta. Ja kun sitä trippiä vielä kestää näin tarpeeksi kauan niin ei tässä voi sanoa kuin vesi myyntiin vain. Myöhemmin esiin astuu loistavat, hieman häröhtävät syntikat ja saundit. Lentofiilis pysyy ja mieli tasaantuu. Täyden kympin biisi; tässä on sitä. Tää on niin siinä. Lopussa pirteää meininkiä ja fiilis korkealla, huomaa kyllä miten on tehty ;) <3
0   +1 +2
 
10
Progesankari 19.04.2007
tätä kun kuuntelee niin tulee ajatus että voisi apteekissa käydä... joo eiköhän toi arvosana kerro mun mielipiteen tästä biisistä. menee kyllä ainaki parisen viikkoa ennenku palaa henkisesti samalle tasolle ku ennen tän kuuntelua. sit ku uskallan taas ni kuuntelen noi muutki biisit... tommosta kitaran käyttöä arvostan aina. kiitos.
0   +1 +2
 
5
Deftari 19.04.2007
eli kone rummut ja freestyle kitaraa vai ? eihän siinä, huonohko laatu.. soittoki välillä vähän kuullostaa kehnolta.. toisaalta en oo kyl mikään paras arvosteleemaan tälläistä musiikkia kun itse olen kitaran kanssa niin kivi..
0   +1 +2
 
Zombo Bobolous 19.04.2007
mäkin tarvitsisin, jotta jaksaisin kuunnella vartin tätä.... ei millään pahalla, mut moottorisahalla
0   +1 +2
 
Phunck 17.04.2007
There are some very cool moments in this but it is a little too prog for my taste....
0   +1 +2
 
Deltaforest 16.04.2007
No on kyllä itse biisi aika tsygedeelistä meininkiä. Vähän vaimean ja kämäisen kuuloinen saundi tässä, mutta kyllä selvästi läpi paistaa tekemisen meininki. Kitarariffittely on ihan asiallista.
0   +1 +2
 
slvs 16.04.2007
Vaikka biisiä on kulunut vasta minuutin verran, niin on pakko sanoa, että aivan liian pitkä, mutta yritän taistella.
Rumpali pitää tempon ainakin tarkasti..
Häiritsee että kitara soittaa sen ohi välillä. Saattaa olla tarkoitusellista.
Rauhallinen osio n. 5-7,5 min kohdassa on kaunista kuunneltavaa.
Sen jälkeen taas pamahti aika ronskisti yli hilseen.
Kuuntwlin kuitenkin loppuun :)
0   +1 +2
 
Tulkitaan alkua, ZOOMin kitarapedaalin rumpukomppi(?) suoraan tietokoneen linjasisääntuloon. Sen jälkeen mauttoman Electric Wizardmainen kitara mollotus, siitä sitten lähetään vetämään sooloa ilman mitään tukijuttuja. Melkeinpä niinkin nerokas, että voisin verrata tätä rättö & lehtisaloon. :) Samanlaista kokeilumeininkiä ja ihan oikeinhan se on.
0   +1 +2
 
Begemot 16.04.2007
Jokohan kohta on koko tuotanto käyty läpi:). En halua olla epäkohtelias, mutta arvelen, että en viiden minsan jälkeen aivan jaksa kuunnella tätä teosta loppuun saakka. Toivottavasti Taiteilija ei loukkaantunut.

Aika pop-sointukierto tuossa alkujaksossa, jossain Eppu Normaalin punk-biisissä on sama kierto. Ja hullut tilutukset päälle.
0   +1 +2
 
tuntematon_pelle 15.04.2007
Hmm... Aika karun pitunen, mutta jos jaksaisi vaikka kuunnella loppuun... Propsit kyl kitaristille ku vetää cleanilla noin hyvin tilutukset... Tossa ennen 6 minsaa on aika ihmeellisiä ja epämääräisiä instrumentti ja rytmitys ratkaisuja... Se koht akuulostaa aivan kännissä tehdyltä :D... Sinällään tässä on ainesta, mutta ainakin minun korvaani soi pieni päämäärättömyys. Varsinkin noitten riffien vaihdoksia olisi kannattanut miettiä uusiksi, koska nyt ne menevät ja tulevat miten sattuu, mutta kai se progessa on jossain määrin tarkoituskin. Biisi on soundi maailmaltaan hyvin monipuolinen, mutta jossain kohdissa tulevat hiljaiset kohdat eivät oikein iske... Täytyy kyllä kysäistä, että millä helvetillä tohon skittaan saa tollasen soundin. Oikein korvia riipivä :D...

No joo kokonaisuudessaan tätä biisiä vaivaa päämäärättömyys, mutta onhan tässä hyviäkin ideoita... Joo ja olet nähtävästi melko monipuolinen kaveri musan suhteen
0   +1 +2
 
Zoidberg 15.04.2007
Aluksi en meinannut uskoa silmiäni -> yli 15 minuuttia pitkä biisi mikserissä! Noh kuuntelin alusta loppuun. Alussa lähti erittäin ärsyttävillä rumpusaundeilla käyntiin jammailu. Kitaran ääni tulee kuin metrin paksun betoniseinän takaa. Välillä biisissä on hiljasia kohtia, jotka laimentavat tunnelmaa, mutta tuovat hieman tilaakin muille osioille. Loppu oli varsin miellyttävä. Rumput heitettiin helvettiin ja käytettiin vain kitaraa, hienosti soitettu lopussa. Kokonaisuudessa oli ihan virkistävä, vaikka ehkä vähän liian pitkäkin. Useat kommenttiringissä tuskin jaksavat kuunnella kokonaan. Potentiaalia ja omaperäisyyttä tosiaan löytyy, jatka vaan kappaleiden tekemistä!
0   +1 +2
 
10
Muistikuva 15.04.2007
Loistavaa, järjettömän hienoa meininkiä. Tätä kuuntelee todella mielellään. Erittäin tarkka rumpali ja hieno soolokitaristi. Annan kympin.
0   +1 +2
 
Giuse 15.04.2007
Alku oli vähän hermostunutta, mutta puoliajan jälkeen lavan valaistus himmeni ja shamanistiset käytänteet pääsivät valloilleen, lopun lohdullinen soinnuttelu toi myös jonkunlaista kappaleen pyöristävää sopua? Vähän pitkäksi on päässyt kappale venymään...
0   +1 +2
 
9
P-Mies 18.04.2007
alku oli aika erikoinen miksaukset luo menevän tunnelman =)) rentoa 60-70 luku fiilistä !
aika psykedeelinen soitanto, bayto way hyvin vedetty skitalla =))
cool sound =)
0   +1 +2
 
zenri 19.04.2007
Kylläpän on tuhnut soundit. Soittokin vähän hakee sijaansa. Mittaa on tosiaan ihan progeilun verran, mutta valitettavasti ei ihan kanna pituuttaan. Hyviäkin kohtia sinne sekaan jää monia, mutta kyllä tässä on kirveellä sijaa. Eli veistoa vaan kehiin ja uudemman kerran kylään.
0   +1 +2
 
10
Darkel 29.04.2007
Todellakin hajottaa kahtia, itse hajosin jo siinä kohtaa kun huomasin kappaleen kestävän vähän päälle 15 minuuttia. No mut helskari, omasta mielestäni tämä sopii vallan mainiosti jonnekin hämypubin taustalle soimaan, missä porukka notkuu baaritiskillä kasvot peitolla tuopit kourassa, ja yksinäinen sähköshamaani fiilistelee kitarallaan lavalla. Kolmen vuoden mittaisen setin jälkeen kukaan ei edes muista, milloin saapuivat baarin tai että oli olemassa muutakin musiikkia! Se ei välttämättä ollut tarkoitus, mutta löysin kappaleesta huumoria. Tahatonta tahi ei, niin jo pelkkä kappaleen pituus on melkein kuin haistattaisi vitut kaikille standardinomaisille kolmen-neljän minuutin kappaleille.

Keep 'em coming!
0   +1 +2
 
9
daredevil 17.04.2007
Kuuntelin koko biisin ja hieno oli.. Äänityksen taso olisi voinut olla vähän parempi. Siksi en anna kymppiä. :)
0   +1 +2
 
9
Nonniih, että kuunneltu on tämäkin suurteos, aikajänne oli tosi jäntevä :)

Jep, eli kyllähän biisissä oli tunnelmanvaihtoa hyvinkin monensorttista, mutta mieleen jäi silti kokonaisuus, tavallaan kuin olisi kuunnellut hyvän, monen biisin yhteennivotun version. Pidin erilaisista tunnelman muutoksista.

Sinänsä aika haastava kuunteluelämys tällaisenaan, tämä vaatii selkärankaa ja kansalaisrohkeutta suorastaan :)

Mutta, mainio paketti, jossa on todella paljon aineksia, moneenkin soppaan. Itse olen kyllä jopa yli 20 minuutisia biisejä kuunnellut sujuvasti, joten tämähän sujui vaivattomasti.

Arvotan tämän koosteen kyllä ihan myönteiseksi ysiksi, kiitos elämyksellisyydestä.
0   +1 +2
 
repulse 17.04.2007
olipas erikoinen biisi...jätti miettimään ihmisen olemisen merkitystä universumiin
0   +1 +2