Satellight

Somnam

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

9
westis 27.07.2007
Mukavalla tavalla junnaava ja kehittyvä biisi. Pianon ja sähköpianon yhdistelmä toimii hyvin luoden tietynlaista pehmeyttä yksinäisen raa-an pianon sijasta. Tuotantopuoli hyvä ja sopivan avoimeksi jätetty soundimaailma ilman turhia täytteitä. Melodia se on se tärkein!
0   +1 +2
 
8
dixi 26.07.2007
Tässä on juuri sellaista hyvää fiilistelyä, mitä tykkään kuunnella aina toisinaan. Ihan pienenä miinuksena se, että koskettimien meisinki kuulostaa välillä vähän siltä, että ne olisi napattu suoraan jostain metalliballadista, joka taas ei ihan sydäntä lähellä ole :)
0   +1 +2
 
8
polte 25.07.2007
Ehkä turhan yksitoikkoinen vai johtuneeko että yleisesti ottaen tulee kuunneltua musaa joka sisältää laulun, mene ja tiedä. Muutoinhan tässä on kaikki palaset kunnossa.
0   +1 +2
 
Freyelise 25.07.2007
Pianon saundista tykkäsin heti kättelyssä, mutta siihen verrattuna rumpusamplet eivät vetäneet vertoja edes lähelle. Lisäksi tekele tuntuisi särkevän ajoittain. Suurta ja pientä sarkaa näyttäisi olevan saundipuolella siis. Itse biisi on taas mukavan rauhallinen ja melodinen, jotenkin tuntuu että jossain määrin samaa juustoa mitä itsekin tykkään tehdä. Ainakin olen hulluna pianovetoisiin fiilistelyihin. Valitettavasti nuo rummut saavat tämän kuulostamaan aika halvalta, mikä on sääli.
0   +1 +2
 
esw 24.07.2007
Hmm. Omituinen soundi. Miksauksessa luulisin olevan parantamisen varaa. Samoin soundit muistuttavat pääosin jotain ysäri-workstationin sisäistä demobiisiä. Tarvittaisiin lisää jonkinlaista studiovelhoilua. Arvostaisin, jos vaikkapa nuo pianoinnit soitettaisiin dynaamisemmin ja inhimmillisemmin - tuossa muodossa ne jäävät liian ohjelmoidun kuuloiseksi. Sama pätee rumpuihinkin - varsin itseääntoistavia ja emootiovapaita tyyliltään. Enemmän ekspressiota odottaisin tällaista genreä edustavalta biisiltä.
0   +1 +2
 
Sweetie 24.07.2007
Tulipas hauskasti tämän kertainen somnam annos ringistä. En edes vaivautunut katsomaan, että mikä orkesteri on kyseessä, ku kuuntelin. :DDD Noh, samat sanon silti:

Rumpusoundit on auttamatta liian koneelliset ja töksähtelevät muuten tähän niin aamunraikkaaseen ja tyylikkäästi tunnelmoivaan kappaleeseen. Mikä on vähän sääli, vaikka toisaalta niihin saattaa tottua, ja se voi olla se pieni ärsytys kynnys, joka kappaleessa pitää olla, että siitä tulee hyvästä erinomainen. Mut valitettavasti kommenttirinki ei tue moista luokittelua, joten tämän pitää jäädä hyväksi. Hyvä sekin on. :D
0   +1 +2
 
IconW 23.07.2007
Soundit hieman tunkkaiset ja tasapainottomat. Konerummut erottuvat hieman liikaa muusta soinnista. Kaipaisisivat pientä lisämiksausta. Nopeampi poljento loi mukavaa kontrastia biisiin. Hyvää haikeaa tunnelmaa, mitä basso- ja konerumpusamplet hieman rikkovat.
0   +1 +2
 
8
JimInDreams 22.07.2007
hyviä saundeja ja onnistunut miksaus .laulua vielä mukaan ja homma saa aivan uutta potkua .8
0   +1 +2
 
6
mahan 20.07.2007
Elektropoppista rauhoittumismusiikkia. Ihan mukavia teemoja olet käyttänyt. Tätyy kuitenkin myöntää että kolmen minuutin kuuntelun jälkeen odotin jotain uutta peliin, soundillisesti, nyt tuntui 5:18 liian pitkältä. Tsekkaa tasoja joku piano ikävästi säröilee. Kaikua voit vähentää reippaasti, tai käytä sitä vain loppumiksauksessa. Nyt kun kaikilla soittimilla on omat kaiut ne puuroutuu.
Rummut pikkuisen töksähtelee paikoin ja häiritsee muuten hienoa tunnelmaa!

t. mahan
0   +1 +2
 
8
Jaycob 20.07.2007
Lähtee käyntiin kauniilla, raikkaalla pianolla. Rumpuihin olisi voinut saada jotain omaperäisempää mukaan, soundeihin ja komppiin. Vähän särkee oikealla puolella missä on tuo bell- tyyppinen soitin. Kick rummuissa kuulostaa todella paljon joltakin miksaamattomalta samplelta. Sen samplen olisi voinut jopa vaihtaa, tai vain miksata kuntoon. Tässä 2:20-2:30 kohdalla kuuluu taustalla jokin toinen kicki, mikä olisi voinut sopia kickiksi koko kappaleeseen. Pianon melodia on oikein kiva. Tämä välikohta, missä piano ja basso soittavat (3:20) vähän harvemmin, on oikein kiva. Tämä hiljainen kohta, jossa kappale lähtee taas käyntiin tomi-fillillä ei ovi kappaleeseen ollenkaan. Sen olisi voinut jättää kokonaan pois. Muuten ihan ok kokonaisuus. Miksauksessa vielä on parannettavaa, mutta rakenteeltaan ihan kiva.
0   +1 +2
 
Abaddon 19.07.2007
En ole genren ystäviä, mutta melodiat ja sävellys toimivat hyvin. Mutta mutta. Miksus oli tukkoinen ja rummuissa ärsytti kaikki: rumpusoundi ja -kompit eivät tuntuneet istuvan biisiin laisinkaan. Biisi oli ajoittain säröllä ja soundi oli kautta linjan melko tunkkainen. Suosittelen alapääpesua.
0   +1 +2
 
7
Fata morgana 18.07.2007
Biisiä olisi voinut maustaa enemmän.. jäi vähän tylsähköksi ..
0   +1 +2
 
Oliver Kaïma 18.07.2007
Laulua kaipaisin, mutta instrumentaalina tuntuisi pysyvän. Sävellyksellisesti kaipaisi jotain kokoavaa kuviota, tässä on nyt vähän kuin paloja siroteltuna, lievästi progena. Temponvaihdokset saattaisivat olla myöskin paikallaan (rummuthan kyllä varioivat ajoittain mainiosti, mikä on aina plussaa), mutta tämä nyt on taas ihan vaan päsmäröintiä jonka voi jättää huoletta noteeraamatta. Oraalla on jotain kyllä, mutta se ei oikein avaudu kukkaansa.
0   +1 +2
 
Pitk 18.07.2007
Biisissä on yritystä, mutta etenkin soundi tiputtaa armotta mobiilipelin taustatauhkaksi.
0   +1 +2
 
5
bvilis 13.07.2007
Uskaliaampaa soundimaailmaa olisin tähän kaivannut. Kuulostaa hieman liian muoviselta ja varsinkin keskeneräiseltä. Harkintaa toteutukseen...
0   +1 +2
 
6
Joonas Y 13.07.2007
Jotenkin tuntuu että kappale on koko ajan kasvamassa, mutta ei koskaan pääse sinne huipulle. Kyllähän tämä jossain taustamusiikkina menee, mutta ei tämä mitenkään sävähdyttävä ollut. Tuolla lopussa menee äänentaso särölle.
0   +1 +2
 
Markus Y 12.07.2007
Ihan hyviä melodioita mutta vähän jää biisi junnaamaan paikalleen. Vähän pituutta pois ja vähemmän toistoa niin hyvä tulee. Tämä on tämmöistä leppoisaa taustamusiikkia :)
0   +1 +2
 
8
Epoche 12.07.2007
Hhm, äänet särkee pikkasen..Onkohan tarkotus, tiedä en. Toisaalta tulee semmosta lämpöä pikkusen saundiin. Sävellys on ihan hiano, mutta rummuista en tykkää. Tämmöstä tosin en toista kertaa jaksaisi kuunnella, mutta olenhan hevari%)
0   +1 +2
 
9
Piru Kange 12.07.2007
Nättiä tunnelmointia. Kyllähän tätä kuunteli mukavasti taustalla. Soundit olivat myös mukavan heleät. Melodiasta tykkään, joskin kappale tuntuu paikoin toistavan itseään liiankin pitkään. Tämän huomaa vasta, kun oikeasti keskittyy kuuntelemaan. Parhaiten tämä palvee tarkoitustaan juurikin taustamusiikkina.
0   +1 +2
 
6
Hamilton Groove 11.07.2007
Pianohommat ihan kauniita ja osiot toimivia mutta jos rumpujen "näpyttely" raidalle on tuota tasoa niin suosittelen jättämään kokonaan pois. Vaikka onkin pari kaunista melodiaa ja ne toimii keskenään niin ei niillä viittä minuuttia kyllä jaksa. Lyhyempi ja rummut pois niin homma olisi parikin numeroa korkeamman arvosanan saanut.
0   +1 +2
 
8
Oscar R 10.07.2007
Vaikken konemusasta tykkääkään hirveämmin, oli tätä ihan hauska kuunnella. Loistavaa ns. taustamusiikkia.
Eipä tuu mieleen mitään huonoa sanottavaa, kivahan tää oli! :-)
0   +1 +2
 
Satta Timo 08.07.2007
Kiva biisin nimi. Soundit on vähä köyhiä, muovisen oloisia, piano varsinkin. Otaksun tämän FL Studiolla tehdyksi, mikäli tunnistan FL:n rumpusoundit ja synasoundit oikein. Korjaa jos olen väärässä!

Onhan tässä ainesta, mutta kaipaa huutaen parempia soundeja ja elävämpää miksausta.
0   +1 +2
 
rumpoint 04.07.2007
Kaunis melodia. Ei tunnu lähtevän eteen päin vaikka sitä selvästi yritetään eri elementeillä.Väliosaa en oikein tajunnut.. Junnaa sitä samaa, taustamusaks.
0   +1 +2
 
drlecter 04.07.2007
Piano meinaa särähtää näillä fostexin monitoreilla. Keskiääniä vois leikkoa..?
0   +1 +2
 
9
kaneheinonen 04.07.2007
Nättiä on. Vähän häiritsevän middlevoittoinen soundi, tai sitten se johtuu pitkistä kaiuista. Muuten hyvää matskua!
0   +1 +2
 
9
Thimns 03.07.2007
Mukavaa fiilistelyä. Rummut vähän ärsyttävät siellä taustalla, kuulostavat vähän siltä kuin eivät kuuluisi tähän kappaleeseen ollenkaan. Muuten oikein kivat ja pehmeät saundit vaikka välillä (tarkoituksella?) vähän särähtelee.
0   +1 +2
 
Slack_Haddock 01.07.2007
Hieman pitkältä introlta kuulostaa. Vokaalit tekis tähän paljon. Mukavan kuuloista, mutten ehkä jaksaisi kuunnella pidempään.
0   +1 +2
 
7
daredevil 01.07.2007
Rumpu raita on ehkä hieman jäänyt pienemmälle huomiolle koottaessa tätä biisiä, enpä tiedä sitten onko jäänyt vielä vähän kesken. Piano melodiat ihan jees, mutta kyllä tästä olisi pienellä miettimisellä paremmankin saanut.
0   +1 +2
 
9
Piru-Ile 28.06.2007
Piano kuulostaa lähes aina kauniilta, ainakin tällaisissa yhteyksissä. Sopiva kappale tuli kyllä, kun juuri piakkoin aion alkaa nukkua. Mukavan uniset soundit ja kaikki. Rummuista kyllä kuulee, että on konerummut kyseessä, mutta jos niihin ei niin huomiota kiinnitä, niin kyllä tämä kappale mukavasti alkaa väsyttää... sillain hyvällä tavalla.
0   +1 +2
 
MajorForce 28.06.2007
Kaunista melodista fiilistelyä. Mulle putoaa kyllä aina tällänen. Toimisi varmasti ihan hyvin jonkin sortin kuvamateriaalia tukevana audiona...
0   +1 +2
 
7
apache 27.06.2007
rummut ovat jotenkin tuhnuisen kuuloiset, jonka takia biisin rytmiikka kärsii hieman. melodia on kuitenkin ihan hieno, joten mukava tätä on kuunnella.
0   +1 +2
 
8
Hieman rauhallisempaa elektronic-tunnelmointia, toimii ihan kohtuuhyvin, vaikken genren päälle sen enempää ymmärräkkään. Tässä on kyllä ihan hienonkuuloisia osuuksia. Harmittaa kun en oikein osaa kommentoida tällaisia biisejä mitenkään hirveän rakentavasti, en osaa juuri muuta sanoa kuin että tämäkin kappale menee selkeästi useimpien saman genren edustajien yläpuolelle. Hienoa fiilistelyä!
0   +1 +2
 
malvo 26.06.2007
Siististi soi kiipparit, rummut vois olla jopa inan yksinkertasemmat ja hiljemmat, tois vieläkin enemmän noita pianojutskia esiin. Oho jumaliste, läks iha käsist tosa välis! Erinomainen pyrähdys!
0   +1 +2
 
8
JuZe77 26.06.2007
Mukavaa fiilistelyä, jossa tunnelman luominen lienee tärkeämpää kuin itse kappale. Soundimaailma on mukavan eteerinen ja ilmava, sopii kappaleeseen hyvin. Kappale ei sinänsä ole mitään aivan ihmeellistä, eikä ihan jaksa koko kestoansa pitää mielenkiintoa yllä, mutta fiiliksen onnistuu maalaamaan ihan tyydyttävästi, joten siitä pisteet.
0   +1 +2
 
8
JuZe77 26.06.2007
Mukavaa fiilistelyä, jossa tunnelman luominen lienee tärkeämpää kuin itse kappale. Soundimaailma on mukavan eteerinen ja ilmava, sopii kappaleeseen hyvin. Kappale ei sinänsä ole mitään aivan ihmeellistä, eikä ihan jaksa koko kestoansa pitää mielenkiintoa yllä, mutta fiiliksen onnistuu maalaamaan ihan tyydyttävästi, joten siitä pisteet.
0   +1 +2
 
dj musical 22.06.2007
Ihan hyvän kuuloinen biisi kaikenmoisilla kikkailuilla höystettynä. Itselle tämä ei oikein avautunut, mutta ihan kiva.
0   +1 +2
 
Phunck 21.06.2007
Pretty. But i take a dislike to the unrealistic instruments. They might have been OK 10 years ago. If you wanna go retro, then you should go further back, e.g. C64.
0   +1 +2
 
Luopio666 21.06.2007
Unimusiikkia! Ainoo käyttötarkotus mitä mä tälle keksin.. Tää on liian rauhallista ja melodista mun makuun..
0   +1 +2
 
8
av 20.06.2007
Genreä kun aluksi vilkaisin niin odotukset kyllä olivat todella matalalla kun en oikeastaan mitenkään hirveästi tämän tyyppisen musiikin ystävä ole... Mutta biisihän toimii, mukava tunnelma koko kappaleen ajan, instrumentaalina olisi voinut mielestäni olla hieman lyhyempi, mutta kyllä tää ainakin mulle toimii ihan hyvin tämmösenä fiilistelynä.
0   +1 +2
 
7
Paronie 20.06.2007
Biisin nimi on kyllä erittäin kuvaava itse biisille. Tämmöstä musaa jota vois laittaa kuulumaa ku ei meinaa nukuttaa. Konemusa ei oo sydäntäni lähellä, joten on paha lähteä tarkemmin arvioimaan. Tunnelma on kuitenkin hyvin luotu.
0   +1 +2
 
Sikakreisi 19.06.2007
Nytten sitten kuuluukin pianoa. Hienoa pienoa. Hianoa pianoa. Tosta noin plim plom ja kilkati kilinää juu ja sitten tuollaista rumpua tossa noin ja kaikua. Kyllä pianoa riittää nii!
0   +1 +2
 
A.S.H 18.06.2007
Hei fileissä kuraa. Ihme rutinoita ennen 1.15 pitkin matkaa. 2.13 missä rumpuraita putos kehistä ni biisi parani. Ymmärrän että kun ei ole rumpaleita joka oksalla niin pitää konetta käyttää. Mutta miksi sen pitää imitoida rumpusettiä, sitä en ymmärrä? Rytmiset tapahtumat olisivat esitettävissä muutenkin. Äläkä vastaa että pianokin on itseasiassa syntsa. Älä.
0   +1 +2
 
Zagaar 18.06.2007
Intro toimii, mutta kokonaisuus mielestäni vaatisi enemmän kenties jotain ambienssia ja pientä soolo pianoilu osuutta, joka loisi biisille lisää mielenkiintoa.. Rummutkin uusiksi, mutta noin pohjiksi ihan jees veto...
0   +1 +2
 
7
HollowOne 18.06.2007
Mukavaa maalailua kivoilla melodioilla. Rumpusooloilut huvittivat paikoin, varsinkin ennen 2 minuuttia tulevat lähes "rässihtävät" laukat. Hyvät melodiat, joista saisi paremmilla taustoilla ja rytmisoittimilla vielä enemmän irti.
0   +1 +2
 
7
Deftari 18.06.2007
hieman synkkää/surullista saundia.. hyvin kuitenkin käytettyinä.. miksausta oisi ehkä vähän voinut tosiaan parantaa.. kokonaisuudessaan erittäin yksinäisen kuuloinen kappale.. mutta kyllä se siit etenee..
0   +1 +2
 
7
Nättejä, alakuloisia melodioita, mutta rumpusoundit ovat pahvisuudessaan kamalat, ja osa kosketinsoundeista särkee aika pahasti. Tuotanto siis tökkii, mutta kappale on sangen miellyttävä, vaikka mittaa on sävellyksen sisältöön nähden enemmän kuin tarpeeksi.
0   +1 +2
 
Jezebel 18.06.2007
En ole elektroniseen musiikkiin hirveästi perehtynyt, mutta tässä oli erittäin kauniita äänimaisemia. Hauskoja rytminvaihdoksia.
0   +1 +2
 
Namorbia 17.06.2007
Hmm, tuo matala piano on melko ponneton, korkeemmalta kuulostaakin jo paremmalta. Saundit ei ihan parhaimmistoa ole, tuossa rhodes soundissa on välillä vähän säröä :( Fiilikseltään biisi on kuitenkin jo parempi. Äänimaailma on kiva, täyeliäs mutta ei kuitenkaan ahtaan oloinen.
0   +1 +2
 
9
Error303 16.06.2007
Bu tsi bubbu tsi bu tsi bubbu tsi bu tsi bubbu tsi bu tsi bubbu tsi bu tsi bubbu tsi bu tsi bubbu tsi bu tsi bubbu tsibubu. Tämä oli aika paksusuolen tyhjentävä biisi. Kiitti.

Aika hassuu et ruudulla oleva kärpänen pörisee niin kovaa. En muista oikee mut jotenki hämähäkki söi kärpänen pörisee niin kovaa. Eedes takasi vih vih vihihihi! <- Tos kohas se kärpänen pörisee niin kovaa. Mut ihan jees!
0   +1 +2
 
8
mikainen 16.06.2007
Alku tasapainoisen kuuloista ja miellyttävää. Tämmöistä taustamusiikkiahan tämä, ei tarpeeksi koukkua jotta tulisi tarkasti kuunneltua, mutta hyvin soljuvaa ja rauhallista. Rytmimuutokset hyviä, ne herättivätkin kuuntelemaan tarkemmin.
0   +1 +2
 
8
Coivisto 15.06.2007
Haikeaa tunnelmaahan tässä haetaan, ja kyllä se saavutetaan jos mieltä avartaa tarpeeksi.
Ei millään tasolla täydellinen biisi muttasiinä on paljon hyviä koukkuja.
Pääosassa oleva piano tuo tunnelmia aika laidasta laitaan, surua, haikailua, unelmia. Kaikkea löytyy jos haluaa sen niinpäin ajatella. Vähän liian pitkä kun tässä ei kovin isoja muutoksia tule koko kappaleen aikana.
0   +1 +2
 
9
SipeliuS 14.06.2007
Alku ihan hyvä. Jotenkin ihan hyvä tunnelma kappaleessa, mut jotenki jäi jotain vaatimaan. Menee taustalla mut en kyllä kuuntelis kuuntelemalla. Ysi kuitenki hyvästä toteutuksesta.
0   +1 +2
 
Valhalla 14.06.2007
Ihan mukavaa leijuntamusaa, vaikka vokaalien puuttuminen häiritsee aina itseäni. Tulee vähän sellainen fiilis, että olisi vain "taustamusaksi" sävelletty. Rummuissa hyviä kuvioita ja hevikompit tuolla välissä piristivät. Eipä tästä enempää osaa sanoa. Tulee tietokonepelien musiikit mieleen aika vahvasti.
0   +1 +2
 
Toni Pandora 13.06.2007
Harvoin kuuntelen tällaista musiikkia, mutta kyllä tämä vaikuttaa ihan onnistuneelta tekeleeltä. Eipä tässä muuta sanomaan.
0   +1 +2
 
9
Antisocial 13.06.2007
Helkkarin hienoa tunnelmointia, ehkä ainoat miinukset voisin pistää biisin kestosta ja siitä ettei ole vanhanajan mellotroni soundia:) Ei huono, sopivan rytmikäs vielä. Nyt huomasin, että rumpusoundi on aika fruityloops:mainen mutta ei se pisteitä vähennä. 9.
0   +1 +2
 
9
mf 13.06.2007
kuuntelen tän "tyylistä" musiikkia päivittäin ja täytyy sanoo et biisissä on potentiaalia vaikka muille jakaa. yhdessä kohtaa rummut mun mielestä "innostu" vähän liikaa, siinä ois voinu olla pikkasen malttia..biisissä on hienoja ja kauniita teemoja mut sitä olis voinu ehkä värittää erilaisilla soundeilla pikkusen..mut niinku sanoin, potentiaalia löytyy.
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 12.06.2007
Nättiä kuviota ja mukava sävellyetä. Muodostaa yhdessä sellaisen mukavan leijuvan fiiliksen!!
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 12.06.2007
Nättiä kuviota ja mukava sävellyetä. Muodostaa yhdessä sellaisen mukavan leijuvan fiiliksen!!
0   +1 +2
 
6
fheratus 12.06.2007
jaa a no tää kuulostaa ihan sikana jonku madtracker väänölle......................
0   +1 +2
 
D19 12.06.2007
Vähän muovinen piano alussa, mutta nätti melodia. Anttilan synasta biitti ja basso.. eli soundit ihan perseestä. No, arvostellaanpa sitten itse piisiä enemmän. Liian tylsä instrumentaali. Hyviä teemoja, mutta soundit pitäs olla kyllä mahtipontiset, että jaksais kantaa. Puolet pois vois ainakin typistää.
0   +1 +2
 
5
p-t 12.06.2007
Aika muoviset äänet, sanoo välineurheilija.. melodia on ihan hyvä. Muutosta kaipaisi väliin noin pitkä biisi...
0   +1 +2
 
8
((((-!-)))) 11.06.2007
Vai sellasta pimputtelua. Sopisi hyvin johonkin vanhempaan tietokonepeliin taustamusiikiksi. Nimi on hyvin oivallettu. Avaruus löytyy tietokoneen sisältä, siellä pimeässä välkkyvät neonvalot ja merirosvolaiva seilaa tähtisumun hohtavassa usvassa.
0   +1 +2
 
8
Raivonakki 10.06.2007
Kuulostaa melko hyvältä. Toimiva kokonaisuus kaikenkaikkiaan.
0   +1 +2
 
Guitarwall 02.06.2007
Ihan nättejä melodioita, ei siinä mitään. Vaikken kyseisestä tyylistä juuri välitäkkään, niin tämän sentään jaksoi kuunnella loppuun asti. Konemeiningeistä rumpujen ja basson osalta en henk. koht. tykkää, mutta genressään luultavasti normaalia. Idea ei ehkä jaksa kantaa noin pitkää biisiä, joitain osia olisi ehkä voinut karsia.
0   +1 +2
 
Giuse 02.06.2007
Vähän ponneton Somnamiksi, mutta oli tässäkin tunnelmaa. Tästä tulee jo vähän mieleen Zappan Synclavier-kauden tuotokset. Jazz from Hell.
0   +1 +2
 
Meddi 01.06.2007
alkaa kivasti, mutta melodia jää kyllä vähän mitäänsanomattomaksi, mielestäni. olisi kiva tietää mitä laitteita/soittimia tässä on käytetty. sähköpiano(soundi) on kyllä ihan hieno
0   +1 +2
 
7
Muistikuva 01.06.2007
Sama vaiva kuin tällä genrellä yleensä. Miten nämä erottaa toisistaan? Sori, ei kolahda.
0   +1 +2
 
8
aeuk 01.06.2007
Rauhallinen kipale, soljuu mukavasti ja ... kehittyykin hiljalleen? Kuin pieni puro keväällä. Tuotannollisesti aivan pätevä. Rentouttavaa musiikkia, jota kuuntelee ihan mielellään. Laulua ei ole, mutta eipä sitä kaipaakaan. Uusi genre: Puroproge ;)
0   +1 +2
 
7
mooonis1 01.06.2007
Alku lupas hyvää, mut sit biisi jäi ehkä vähän toistamaan itteensä. Tässä mua häiritti noi rumpusaundit, niihen vois pistää vähän äänenvoimakkuuden eroja eri iskuille, ni tulis elävemmän kuuloset.
0   +1 +2
 
repulse 31.05.2007
Hyvän kuuloista matskua...hienon kuuloinen alku biisissä. Soundit on ihan maailmanluokkaa. Itse pidän kyllä enemmän rosoisesta meiningistä, mutta tämä toimii tähän sateiseen päivään;)
0   +1 +2
 
jrnn 31.05.2007
Pääasiallinen tunnelmallinen vaikutelma on jollain tasolla haikea, samalla ikään kuin toivoa enteilevä. Sekä musiikilliset ratkaisut että pianon kanssa keskusteleva kirkas leadisoundi tuovat mieleen meren syvyyksiä luotaavan tutkan tai vastaavasti avaruuden syvyyksiä kartoittavan luotaimen. Toki biisin nimelläkin VOI ehkä kenties olla assosiaatioita ohjaavaa vaikutusta...

Toisaalta avaruutta tai muita suuria, tuntemattomia syvyyksiä vastaan kilpailee äänimaailman ohuus. Kauaskatsovaa, arjesta irtaantuvaa otetta (jota ainakin harmonia ja melodiat tukevat) olisi palvellut vahvempi kaikujen käyttö, ehkä joku syvä ja massiivinen padi, ehkä myös vähän hitaampi tempo. Rummut kuulostavat irrallisilta, jotenkin liian teräviltä ja läpitunkevilta. Estradi ei tässä kappaleessa kuuluisi rytmeille!
0   +1 +2
 
9
marccus 31.05.2007
Piano arpeggiot kuljettavat biisiä tasaisen varmasti eteenpäin. Kappaleessa on muutenkin hyviä melodiakoukkuja, ja soundivalinnat ovat jälleen kerran erittäin onnistuneet. Rumpusovitukset muistuttavat "autenttista" rumpalia, tosin rumpusamplet ovat hiukan ohuet, mutta ei tämä menoa haittaa.
0   +1 +2
 
chijuhajuha 30.05.2007
Ei kuulu millään tavalla musiikkimakuun, joten johtuu varmaan siitä ettei se minuun iskenyt. Mutta toi pianointro on iha kiva (Y)!!
0   +1 +2
 
8
Joylove 30.05.2007
Mukavaa tunnelmointia, jotenkin tähän ehkä kaipaisi kuitenkin hiukan lisää dynamiikkaa. Varsinkin pianoon, nyt se kuullostaa liian konemaiselta, jokainen nuotti tuntuu tulevan samalla voimakkuudella. Ehkä tähän reiluun viiteen minuuttiin olisi mahtunut myös hiukan enemmän vaihtelua. Kappale ei kuitenkaan ole ollenkaan huono, kyllä tätä kuuntelee tällaisena sadepäivänä varsin mielellään. :)
0   +1 +2
 
Begemot 30.05.2007
Sinäänsä hauska electronic-biisi, että tästä tulee rummuista ja pianosta mieleen heviballaadit? Biisissä on aika paljon "paukkuja", varsinkin noita pianoteemoja ja komppeja on aika paljon. Ollaanko jo lähellä ns. tuhlausta?

Onhan tuolla myös mukavia sähköpianomattoja, joka tuo miellyttävää pehmeyttä biisiin. Jotkut pianoteemat oli mieleenpainuvia, tuli myös mielleyhtymiä "lumiukkobiisiin" ja "myrsyluodonmaijoihin".
0   +1 +2
 
mhotby 30.05.2007
Melodiat ovat enimmäkseen tylsiä, varsinkin taustapiano joka jolkuttaa mitäänsanomattomia kuvioita. Rumpujen crashit kuulostavat heikolta.
0   +1 +2
 
8
popovan 30.05.2007
Ihan kypsän kuuloinen kappale. Rummut olivat rankkuudessaan häiritsevät. Eivät oikein tukeneet kappaletta kunnolla. Jonkin verran progevaikutteita olin aistivani. Laulu myös vähän kaipailin.
0   +1 +2
 
rene 30.05.2007
Äänimaisema on hyvä ja pianon "kuulaus" sopii hyvin tunnelmaan. Rumpujen aksentoinnin olisi ehkä voinut ennemmin toteuttaa yhdistelmällä basari+crash kuin virveli+crash.
0   +1 +2
 
Maxhine 29.05.2007
Tummaa tunnelmaa. Melodia kuulostaa ihan ok, mut noi rummut ei kyllä toimi mulle yhtään.
0   +1 +2
 
tep 29.05.2007
Hauska sanaleikki biisin nimessä. Biisin alku toi mieleen vahvasti 80-luvun alkupuolen synkistelyn, mutta erikoisella sovituksella. Toinen, mikä tuli mieleen oli jonkin tv-sarjan tunnusmusiikki - mutta molemmat mielikuvat kyllä hävisivät nopeasti biisin edetessä.

Isoin miinus tippuu rummuista. En tiedä, oliko kehnon kuuloisen rumpukoneen kaltainen äänimaailma ja ohjelmointi suunniteltua, vaiko pelkästään pakon sanelemaa. Pahiten homma tökki siinä kohtaa, kun rummuilla koitettiin pistää vähän dynamiikka ja räimettä peliin, se ei vaan oikein toiminut. Ehkä siihen tottuu, mutta ensireaktio oli vähän negatiivinen.

Biisissä oli kuitenkin todella kivoja melodioita ja melodia-aihioita, ja niiden pohjalta muodostunutta kaunista tunnelmaa eivät edes paikoitellen halvat soundit pystyneet pilaamaan millään. Jotenkin tuntuu, että biisi voisi ikäänkuin puhjeta kukkaan pienellä jatkotyöstämisellä - ihan ok on nytkin, mutta tästä voisi tulla jotain todella nättiä. Eli sävellyskynä on tukevasti näpeissä, mutta sovituskorva kaipaa treeniä.
0   +1 +2
 
8
Telaketju 29.05.2007
Pätevät soundit kokonaisuudessaan mutta sampleja olisi ehkä voinut harkita enemmänkin kun paikoin kuulostaa vähän pilipalilta mutta jos ei parempaa tarjolla niin kyllä se näinkin menee. Suht hyvää tunnelmameininkiä on kuitenkin kyseessä
0   +1 +2
 
RattleMachine 29.05.2007
Biisissä on kaunis, leijuva tunnelma; mukavasti soljuvia pianokuvioita ja sopivasti rytmisiä jippoja. Hieman tosin häiritsee tuo rumputausta, joka on tatsiltaan turhan töksähtelevän konemainen, kun siinä on kuitenkin haettu elävän soittajan soittotyyliä ja soundia. Lisää nyansseja rumpuohjelmointiin, tai sitten selkeästi elektronisempaa biittiä tilalle?
0   +1 +2
 
T.Rautakari 29.05.2007
Alussa jäin odottamaan laulua perään - toimii kyllä ihan näinkin.
Reverbiä voisi olla rummuissa, mutta ihan hyvin vedettyä.
Teemasta tuli yksi oma projekti mieleen inttiajalta v. 83. :)
0   +1 +2
 
Slimer 29.05.2007
Pohjasample saa aikaan positiivista odotusta kappaleen kasvusta, mutta kuuntelija joutuu nopeasti pettymään. Kappale ei sisällä oikein minkäänlaista variaatiota ja saa aikaan lievän puutumisen, johtuen juurikin kappaleen monotonisuudesta ja pituudesta. Jokin, edes yksi, koukku olisi voinut rikkoa, kappaleen muuten turhankin harmonista muotoa.
0   +1 +2
 
9
Zebhyr 28.05.2007
Suuntaus on edelleen kohti tavanomaisempaa poppia, poispäin kokeilevasta ääniulottuvuuksien kokonaisuuksista. Tekemisen tyylikkyys kuitenkin erottaa Somnamin ja popin selvästi toisistaan. Ryhti on edelleen säilynyt hyvänä eikä biisin sisältöäkään tarvitse moittia tylsäksi.
0   +1 +2
 
8
Mielikuvituksessani tämä kuulosti progressiiviselta heviltä (jos olisi oikeat soittimet käytössä). Muuten äänimaailma oli kohdallaan, mutta tämä rumpusample tökkii. Mutta sen käyttöönhän voi olla syynä esim. se ettei parempaa ollut käyttää? Hienoja melodia-elementtejä ja juttuja tästäkin korvani poimi.
0   +1 +2
 
MKDELTA 28.05.2007
Kiva eteerinen ja melankolinen tunnelma, ja kappale vaikuttaa ammattimaisesti toteutetulta.

Äänimaailmaan olisi kaivannut ehkä hieman enemmän vaihtelua, toisaalta kappaleen rakenne ei junnannut liikaa. Tuo yksi virveliääni ei oikein iskenyt. Pientä viilausta niin tämä olisi oikein loistava.
0   +1 +2
 
Deadg 28.05.2007
Ihan mukavan kuuloinen slovari-idea. Oikeat soittimet ja vokaalit vaan mukaan ni kyl lähtee.
0   +1 +2
 
8
NinjaBaka 28.05.2007
Mukava kappale! Piano kuulostaa hyvältä ja myös soitto. Ehkä rummut vähän turhan häiritsevästi tos yhdes vaihees voimistuu, mutta tosi rauhallinen ja mukava biisi kuunnella. Vähän ääni särki lopus, mutta voi johtua mun paskoista kajareistakin :)
0   +1 +2
 
8
mct76 04.06.2007
Ihan kauniin oloista helinää. Hienoja melodioita. Jotain rutinaa tässä vähän kuuluu (liekö tullut mp3 muunnoksessa). Muut soundit on ihan tyylikkäitä, rumpusoundit ehkä vähän ottaa korvaan.
0   +1 +2
 
7
TLaamanen 17.06.2007
Sävellys on kyllä hyvä ja se piti mielenkiinnon yllä n. neljään minuuttiin asti. Nuo rummut ovat kököt. Oliko osa raidoista punaisella, vai oliko tuo paikoin kuuluva särö tarkoituksellista? Minua se ainakin häiritsi.
0   +1 +2
 
9
Intohimo 23.06.2007
Alku oli erittäin lupaava, mut välillä hiemen jotenkin "pysähtyi". Hyvät soundit. Ne pari rummutuskohtaa särähti, mulle mutta makuasioitahan ne. Ehkä makuuni vähä liikaa eri osia. Mut annetaan nyt vaikka ysi. Tämmöstä "asseblymusaa".
0   +1 +2
 
No jestas, bassoa on sen verran että joutuu pistämään pienemmälle ettei pää halkea. Sinänsä sääli, kun hienoja melodioita kuuntelisi mielellään kovemmallakin volalla. Sopii hyvin taustamusaks. Odottelin tosin jonkunlaista huippukohtaa mutta sitä ei tullut. Mutta taustana toimii mainiosti :)
0   +1 +2
 
Trize 05.06.2007
Vokaaleja yhä kaipailen, vähän on tylsä kuunnella. Hyvin tehty kuitenkin ja kelpo tekele lajissaan.
0   +1 +2
 
8
Mr. Poison 04.06.2007
Soundit hyvää laatua, rummut vaan vähän elottomat. Jotenkin painostava tunnelma tässä (joka lienee tietysti tarkoituskin) mutta silti jollain lailla positiivinen. Plussat siitä, etten heti osannut nimetä vaikutteita.

Tykkäsin, on tämä taidolla selkeästi tehty!=)
0   +1 +2
 
8
Leka 04.06.2007
Hämyinen teos, kauniita pätkiä siellä sun täällä. en saanut kunnon otetta, mutta todella toimivaa taustamusiikkia ainakin
0   +1 +2
 
10
Kaunista ja Euforista... Pirun hyvä soittaja... Mahtavaa musaa...
0   +1 +2
 
8
Jusa83 05.06.2007
Kevyttä ja utuista meininkiä. Äänimaailma on mukavan rauhoittava. Tämä toimii hyvin rentoutumiskappaleena. Voi asettaa aivot lepotilaan ja antaa mielen lentää hetken aikaa. Tähän tarkoitukseen biisi tuntuu toimivan hyvin, mutta superaktiivisena kuunneltavana ei ihan niin hyvin tästä uneliaisuudesta johtuen, mutta se ei varmaan ole ollut tarkoituskaan.
0   +1 +2
 
6
Skiessi 25.06.2007
FL Studion tunnistaa heti alussa :D Tässä ottaa päähän resonoiva kaiku ja sitten tuo soitin oikeassa kaiuttimessa, joka on kuuluu turhan kovalla suhteessa muuhun...Oikeasti, alko särkemään päätä tämän biisin kuuntelu. Sen lisäksi tästä puuttuu selvä melodia ja välillä toistetaan liian lyhyitä pätkiä. En kuuntele toiste. Tiedän että tämä ei ole huonoimpia mikserissä, joten 6 on hyvä.
0   +1 +2
 
Synteettinen (läpeensä) äänimassa melodisessa muodossa johtaa ajattelemaan että kaveri on päässyt leikkimään esim cakewalk-ohjelman kanssa, muttei ole ihan keksinyt mitä sen kanssa tehdä (jos olet oikeasti soittanut tämän syntsallasi niin sori). No, melodinen unenomainen maisema kyllä, mutta jotain melodisesti tai soinnullisesti eteenpäin vievää siitä minusta puuttuu. Toisaalta huomaan ajattelevani että olisipa minulla sinunlaisiasi kavereita joilta pyytää apua komppiraitojen tekemiseen!
0   +1 +2
 
8
Zatt 25.06.2007
Osittain kuulosti loistavalta melodia sykkeeltä, mutta sitten taas iski sellainen itsensä toistavuus noissa melodioissa. Tuo crash on aika kamalan kuuloinen, yhdistettynä tuommoisiin orgaanisiin rumpuihin.

Kiva fiilis tässä jokatapauksessa on.
0   +1 +2
 
7
Jahman 12.07.2007
Kannattais varmaan pikkasen liikutella noita rummuniskuja pois siitä gridistä,ja ottaa enemmän samoja sampleja mut eri velocityilla,nyt käy hämäämään ku iskut on kokoajan aivan samoja,itellä meni kans kauan ennekuin hokasin.Biisi on ihan kiva fiilispala,intro on melkeen sama ku itellä yks kans pianoviisu,joku valkosen miehen pakkomielle kai :D
0   +1 +2
 
ArseAssassin 07.06.2007
Pahasti clippaa välillä. Et kai pukkaa mp3:sia suoraan sekvensseristä ulos?

Sävellyksenä tämä on ihan hienoa työtä. Hapuilevasta rakenteesta huolimatta tässä on selkeä etenemissuunta ja biisi selvästi puhkeaa kukkaan loppuvaiheilla. Kuitenkin jäin kaipaamaan vanhempien biisiesi selkeää tematiikkaa, ambientinomaista maisemanrakenusta.
0   +1 +2
 
8
Salma 23.07.2007
Miellyttävän tuntuinen kipale, mikään ei juurikaan ärsyttänyt.Kuuntelisin tätä mieluiten aamulla hiukan hiljemmalla...
0   +1 +2
 
5
Jimmy_1 04.06.2007
ei kyllä oikein iskenyt.enemmän vaihtuvuutta tähän biisiin ois pitäny saaha.aika ykstoikkonen
0   +1 +2
 
Zombo Bobolous 08.06.2007
miksei ihan kelpo musiikkia oikeaan fiilikseen ja tilanteeseen. esim hissiin :)
0   +1 +2
 
v_salo 08.06.2007
Perin nättiä. Rumpusaundit jotenkin häiritsevän "ysärit" ja kompit puski turhan pahasti päälle. Akustisen pianon kuvioit eivät mitään erikoisia, mutta tuo rhodes tyylinen upposi minuun hyvin. Omaperäinen kappale, mutta tosiaankin nuihin rumpuihin kiinnittäisin enemmän huomiota.
0   +1 +2
 
ina.kazooka 09.06.2007
Hyvää fiilistelyä. Oikea piano voisi tuoda lisää sävyä melodiseen kaareen. Miellyttävän kuuloista ja rauhoittavaa, jopa elokuvallista maalailua. Rummut voisivat soida ehkä vielä enemmän filtteröiden. Särötetty laulu/spoken word toisi lisää iskua. Tuo mieleen jopa Moon Safarin tämä!
0   +1 +2
 
zenri 09.06.2007
Heti pisti korvaan pahasti soundimaailma, joka on omaan makuuni aivan liian muovinen. Lisää orgaanisuutta ja paljon. Sävellyksellisesti ihan mielenkiintoinen pläjäys, mutta tosiaan soundit ovat niin hirvittävät, ettei tätä oikein pysty kuuntelemaan antaumuksella.
0   +1 +2
 
NapalmHead 09.06.2007
Alku lupasi hienoja tunnelmia, mutta meininki vähän latistui Fruity Loopsista tuttujen rumpusoundien astuessa kehiin. Tämä ei kuitenkaan muuta sitä faktaa, että bassolinjat ovat perhanan hyviä ja synat vangitsevia. Biisi on siinä mielessä jännä, että siinä on elektronisesta toteutuksesta huolimatta rock-fiilis. Tämä johtunee rumpusoundeista sekä rock-tyylisestä rytmikikkailusta. Tulee mieleen Mogwai ja kumppanit. Kokonaisuutena oikein hyvä biisi.
0   +1 +2
 
7
chakkimatti 08.06.2007
Hieno introsäestys ja hyvänkuuloinen stemmasoitinkin siellä. Mutta sitten siirtymäkohta ei toiminut ja "huilu" jää kiertämään.. Särkee korvaa ja tuhoaa äänimaailman.. Kohtia on monta, mutta yhtenäisyyttä niiden välille pitäisi luoda.
0   +1 +2
 
7
AlluBoy 09.07.2007
Salaperäinen intro loi mukavasti tunnelmaa ja se jatkuikin sitten melko pitkälle. Loppupuolella biisiä alkoi vähän tylsistyttää vaikka hyvä biisi muuten. Soundeista vähä miinuksia kun oli tukkosta ja välillä särisikin.
0   +1 +2