Theogony

Antipope

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

Holic 05.03.2009
Olisiko tämä sitten hiukan hitaampaa poljentoa? Ainakin alun perusteella on. Tuo hiljainen kohta tuntuu toimivan aika mukavasti. Ei hitto mä en vaan tajua teidän kamaa... Jotenkin tuntuu niin monimutkaiselta. Aaaaaiiieeeee... Jatkakaa samaa rataa siis. Ei sitä kaikkien tule tajutakaan.
0   +1 +2
 
8
MixTer.G 30.01.2009
kyllä teillä on sellane omaperäinen ote näissä biiseissä. Ja vaikka saundeihin ei nyt pitäs kiinnittää huomiota, niin eihän nää saundit tee oikeutta itse biiseille! vittu että on oldskoolia!! :D
0   +1 +2
 
9
GoSu 18.01.2009
Mitä helvettiä :o jopas oli taidokkaasti väsätty ja hieno kappale. Parasta mitä tältä bändiltä ikinä kuullut, muutenkin nämä neljä uutta jota Mikserissä ovat, tuntuu olevan aivan eri maailmasta kuin vanhemmat nauhoitukset (vaikka näyttää tuossa yksi vanha biisikin olevan uudestaan äänitetty). Todella hienoa sävellytyötä ennen kaikkea tässä biisissä.
Tuntuu myös soitto menevän huomattavasti paremmin kohdilleen kuin ennen, ja sounditkin alkavat jo olla paranemaan päin. Myös laulajan kehitys on todella huomattava, vokaalithan alkaa toimia tässä ihan perkeleesti. Aika personaalliseen kuuloista, ei tule itselle mieleen yhtään laulajaa jolla olisi vastaavaa äänenkäyttöä. Helvetin hyvä homma kaikinpuolin. Kympin antaisin sovituksen ja sävellyksen puolesta, mutta soundeja vaivaa tietynlainen munattomuus, ei tosin ollenkaan samalla tavalla kuin ennen.
0   +1 +2
 
8
Hatesociety 08.03.2008
Eipä tästä sen kummempaa sanottavaa kuin edellisestäkään.
Ihan kiva biisi.
Nyt päinvastoin kuin edellisessä,Biisi on pitkä mutta kuullostaa lyhyeltä.
Tämä on varmaan paras teiltä.
Vinkkinä annettakoon että laulaja tässä loistaa eniten,Nostakaa riffit ja rumpali enemmän näytille,tämä on enemmän laulua kuin soittoa.
0   +1 +2
 
10
Doom Teme 20.02.2008
parhaiten jäi mieleen ainaki örinä laulu hyvin vedetty ja miten helvetisti sanoja, on hienoa huomata ettei noin pitkää biisiä vain soitettu vaan sitä oli mukava kuunnella ja ei se tunnu pitkältä biisiltä, hyvin tehty /,,/
0   +1 +2
 
10
Fezer 09.01.2008
varmasti on käytetty paljon aikaa ja harjoittelua tällaisen eepoksen tekemiseen ja se jopa kuulostaa helvetin hyvältä aina loppuun saakka,vaikka pitkä biisi onkin!Tosin olen vasta pari kertaa tämän kipaleen kuunnellut,joten en ole täysin päässyt sisään tähän biisiin.En keksi enempää sanottavaa...MAHTAVAA
0   +1 +2
 
9
Gööf 03.01.2008
Perus hyvää Antipopea. Ei niin kovin iskeny kuin nuo edelliset. Pituuteensä nähden hyvä kappale, ei väsy kuunnellessa. Hyvä kappale kaikin puolin!
0   +1 +2
 
9
_Panzerfaust_ 03.01.2008
No niin nyt on kinkut sulateltu samoin kuin tämä biisikin. Aikaa se vei, mutta ei tällaista eeposta yksinkertaisesti pysty analysoimaan yhden tai edes viiden kuuntelukerran perusteella. Jos ei sitten tyydy kommentoimaan, että ihan huippua tai totaalista paskaa.

Itse olen sitä koulukuntaa jotka pitävät pitkistä kappaleista ja sen suhteen tämän kuunteleminen ei tuottanut vaikeuksia. Varsinkin kun biisi suorastaan tulvii rikkaita oivalluksia. Tämä on monisyinen kokonaisuus joka on monipuolisuudessaan punottu oivasti kasaan ja lyriikat ovat myös erittäin tärkeässä asemassa. Teksti on tyylikästä luettavaa/kuunneltavaa
ja toimii erittäin hyvin kieron progehtavan sävelannin rinnalla. Soittotaidoista ei enää jaksa mussuttaa muuta kuin että hyvä on "soittelomuisti" ukoilla. Mitenkähän livenä aivonystyrät sykkii kun settilistassa on tällaisen rihmaston vuoro? Varsinkin rumpali sai tyylillään ja kikoilla minut puolelleen. Saundit ovat päällisinpuolin hyvät ehkä hieman kevyehköt vain,
mutta voi olla parempikin ettei tätä murskata "isommalla" äänitykistöllä.
Asia mistä olen erittäin iloinen niin siitä, että CoF on häipynyt unistanne pois :) Vokalisti kuulosta oikeasti pätevältä jätkältä eikä enää pelkästään miltään iso Deeltä.

Yhteenvetona voisi sanoa että kehityksessä on saavutettu jotain suurta ja varmasti joku taho kiinnostuu vielä tästä kovinkin. Ei muuten riittänyt kuppi tai kaksi kahvia eikä lavallinen olutta evääksi tähän perehtyessä.
0   +1 +2
 
9
lavascale 03.01.2008
hmm, itseasiassa tykkäsin :) hyvää musiikkia pojjat :D aika mielenkiintoinen biisi kokonaisuudessaan eikä hymyilemättä voi olla millään :P
laulustakin plussaa ... hyvä hyvä
0   +1 +2
 
8
Täytyy myöntää, että ei tämä ainakaan kovin mitäänsanomaton kipale ollut.
Näin pitkäksi biisiksi tässä oli sopivasti vaihtelevuutta, eikä tämä käynyt tylsäksi eikä itseääntoistavaksi kertaakaan. Vokaalit ovat onnistuneet, niistä kuulee, että asialla on nuori vokalisti, ja se on mielestäni plussaa; en niinkään pidä mörinästä, joka kuulostaa haudan partaalla keikkuvalta vanhukselta.
Kenties biisin alkupuolella oli havaittavissa jonkinlaista kankeutta, eikä biisi kuulostanut niin "mahtavalta" kuin olisin odottanut. Onneksi nämä seikat kuitenkin korjautuivat loppua kohden.
Kokonaisuuden sanoisin olevan ehkä hieman sekava, mutta kuitenkin aivan loogisen kuuloinen. Pistin merkille myös taitavan kitaroinnin ja rummuttelun; hienoa ja virheettömän kuuloista meininkiä molempien, erityisesti kitaroiden osalta.
Pistemääräni koostuu monista tekijöistä, sillä näinkin laaja-alaista kipaletta on hyvin vaikea lähteä arvostelemaan vain yhdellä numerolla. Toiset osiot voisivat ansaita kympinkin, toiset taas pikemminkin kuutosen. Annan siis numeron siitä välimaastosta, eli kasin, joka on kylläkin helppo ja tylsä numero, mutta sopisi siitä huolimatta tämän kipaleen kylkeen hyvin.
0   +1 +2
 
10
LaHo^ 14.12.2007
vinkki heti alkuun, ottaisitte varoituksen pitkästä biisistä pois, ei tarvi selitellä tälläisen teoksen kanssa mitään.
Kerrassaan hieno, aika hyvin sanottukin jo kaikki oleellinen, eli eeppinen ja tumma ja rokkaava. Helvetin toimivat vokaalit
ja soittopuoli. Soitto etenee luonnollisesti ilman että kuulostaa kikkailulta ja pituutta ei tosiaan ole yhtään liikaa. Kertovaan laulutyyliin nojaava sovitus toimii loistavasti loppuun saakka. parasta näistä.
0   +1 +2
 
9
Mc Dragon 14.12.2007
oli niin mainiota kamaa et en huomannukkaa sen pituutta, kuulosti niin hyvälle.. aika säväyttävää ja omanlaista/tyylistä minun mielestäni, ei joka päivä tule vastaan tällaista joka taas onkin hyvä juttu.. soundit kyllä toimi ja piisu jyräsi mennessään..hienoa..
0   +1 +2
 
9
_semen_ 13.12.2007
meitsi diggas tosi paljo. ei ees tuntunu kauheen pitköltä
0   +1 +2
 
9
Arcaoth 11.12.2007
Pitkät biisit progediggarina iskee ainakin mulle ;) mielestäni tässä on kehitytty noista vanhoista biiseistä tosi paljon, vokaaleissa varsinkin. Lyriikoista täytyy antaa plussaa, itsellä ei koskaan riittäis kärsivällisyys näin pitkien lyriikoiden tekemiseen :D olisi kiva analysoidakin vähän, mutta enpä siinä mikään hyvä oo niin jätän analysoimatta. Äänenlaatu on myös parempaa kuin ennen, vaihtelua löytyy 11-minuuttiselle kappaleelle sen verran mitä pitääkin. Eipä tässä oikeen negatiivista sanottavaa olekaan :)
0   +1 +2
 
9
aZaril 10.12.2007
Tässä on justiinsa sitä eeppisyyttä mitä blackista ja deathista usein puuttuu, mukavaa progeilua lisäksi. Helvetin mahtavaa, tosin kunnon sooloiluosuuden olisi voinut lisäillä.
0   +1 +2
 
10
Silver_hair 10.12.2007
Voihan perkele...
Ehkä munakkain AP-ralli koskaan, on sitä "rentoa" meininkiä ja karmeeta kaahausta. Ja kyllä päänaukoja osaa hommansa!
Pirun selkeä äänimaailma ja mitään ei ole liikaa. Tätä kuuntelee mielellään.
Tässä menee ihan sanattomaksi.
0   +1 +2
 
10
HeartlessLeper 28.12.2007
Hittolainen!
metka on sävellys ja mallikas muutenkin. Tässä osataan eikä meinata!
Ihmettelen vaan, että millä helvetin konstilla voi ihmisen kynästä tuollaisia lyriikoita pyörähtää? Vai liekö on edes ihminen, joka näitä kirjoittaa?

Tämän genren musiikki on mulle kuitenkin vielä aika vieras käsite, mutta erotan silti hyvän blackin huonosta ja tämä on sitä hyvää!
Laulaja vetää ku viimistä päivää noita dirge infernon kuolonkorinoita!

Jep, mun mielestä kappale olisi ehkä saanut olla lyhyempikin, että olisi potkinut enempi perseelle, eikä olisi niin kiinnostus hyytynyt kappaleen aikana. Asiansa olisi ajanut lyhyempänäkin.
0   +1 +2
 
8
-HypnotiC- 17.12.2007
Kahvikuppi tuli ja meni. Mielenkiintoinen intro, tykkäsin kyllä. Soittopuolessa ei mitään vikaa eikä laulukaan huonompaa ollut, ei lähelläkään perus bläkki kärinää, mutta toimivaa ja omanmausteensa biisiin antavaa. Aiemmin mainitun "kunnon" soolo-osuuden puuttuminen jäi hieman harmittamaan, mutta antakaamme se anteeksi.
Eniten teidän biiseistä diggaan kyllä tosta A Dying Godista, eikä tämä ihan sen tasolle yllä vaikkakin hyvä biisi tämäkin. 8 voin hyvillä mielillä antaa :)
0   +1 +2
 
8
Ocky Vlakdow 11.12.2007
näin aamukuudelta ei voi paljoa odottaa mut käydään ny tsekkaamassa ku pyydettiin.
Eniten jäi mieleen Vokaalit jotka on kyl aivan saatanan hyvin vedetty!
Kitarat olisi voinu olla ehkä vähän epäselvemmät tai jotain säröbassoa olis ehkä kaivattu.
muuten soundit toimii kivasti loistavan laulun kanssa
Monipuolista riffittelyä ja tunnelma pysyy kivasti yllä vaikka mikään kohta ei mieleen tunnu jäävän.
0   +1 +2
 
9
Euthanasia 30.12.2007
Hyvä laulaja, hyvät sanat.
0   +1 +2
 
9
SaunaChum 28.01.2009
Tämäkin on aivan kelpoisen kuuloista metallia. Saundit ovat hieman latteat, ja laulussa olisi tässäkin parantamisen varaa. Soitannasta kuitenkin pidän enemmältiki.
0   +1 +2
 
10
Todellinen mestariteos, eikä biisin mitta haitannut ollenkaan, päinvastoin.
Biisi tuo kokoajan jotain uutta mitä ei ole aiemmin kuullut (tai jota ainakaan voisi odottaa). Muuta ei voi sanoa kuin että aivan erinomaista musiikkia.
0   +1 +2
 
8
Luinpa nyt tämän sanoitukset, kun pyydettiin, ja tässä on erikseen pieni analyysi niistä:

Jos minä nyt oikein ymmärsin tämän sanoman, niin tässähän on kyseessä jonkinlainen taivaan ylivallan vastustaminen ja uuden maan (ja jumalan?) luominen.
Tämä on mielestäni hyvin kirjoitettu siinä mielessä, että tässä ei oikeastaan selitellä mitenkään tarkasti mitä milloinkin tapahtuu, vaan luodaan sitä tarinaa ja mieikuvamaailmaa enemmänkin yksityiskohdilla. Tämä herätti muutamia kysymyksiä, enkä ole varma, onko se, mitä itselleni tuli mieleen, lähellä tuota lopun avonaiseksi jätettyä kysymystä, vaiko hyvin kaukana siitä, mutta minulle nousi mieleeni, että onko niin sanotusti kaikki paha sittenkin lähtöisin Jumalasta?
En nyt saanut pääteltyä kunnolla, että ketkä tässä niitä kapinallisia oikeastaan olivat, mutta arvelin, että asialla olivat joko helvetin väki, taivaan oma porukka tai mahdollisesti ihmiset. Tarinan kertojalle tämän mainitun Jumalan voitto ei ilmeisesti ollut mieleen, mutta entäpä taistelun lopullinen tulos? Ymmärsin, että eivät ne Jumalan aikomuksetkaan enää lopulta mitenkään hyviä olleet.
Tekstinä tämä on melko kiitettävä, sillä kieli on sujuvaa ja ymmärrettävää, eikä ainakaan omasta mielestäni itselleni aiemmin tuntemattomia sanoja ollut liikaa. Kiitettävää oli mielestäni myös noiden vanhempien ilmausten käyttö, sillä ne ovat aina mielenkiintoista kuultavaa.
Aivan kokonaan tämä ei vielä auennut minulle, ja arvelen, että tämä vaatii vielä hieman perusteellisempaa syventymistä ja pientä etäisyydenottoa. Kenties taustatyönä on myös tehtävä jonkinasteista tiedonhakua, jotta pystyy ymmärtämään eri asiayhteydet ja niiden luomat haarakuvaukset, joita ei välttämättä ole muutoin selitetty.
0   +1 +2
 
saikk 28.05.2008
Aika hyvä, vaikka räppii enemmän kuutelen ;D
0   +1 +2
 
9
Chi-Xi-Stigma 18.12.2007
On tässä selkeästi kehitystä tapahtunut verrattuna vanhaan materiaaliin.. Soittopuoli ainakin tuntuisi toimivan paremmin. Soundit on omaan makuuni ehkä hieman liian ohuet ja kesyt. Kitarat varsinkin saisivat soida massiivisemmin. Jotenkin tuntuu, että tämä materiaali toimii varmasti paremmin livenä kuin näin tallenteena. Melko "sankarillista" ja kunnianhimoista materiaalia kuitenkin ja ehkä jopa paikoitellen Peccatumia tai Ihsahnin soololevyä muistuttavaa äänimaisemaa, mutta itse henk.koht. jäin kaipaamaan astetta tylympää menoa.
0   +1 +2
 
10
Zedroge 14.08.2008
paljon hyviä kitarariffejä ja muutenkin tätä kuunnellessa kappale vangitsee kuuntelijansa :) tosi hyvä huomata että kappale ei jumiudu vaan se vaihtelee tarpeeksi mielenkiinnon säilymiseksi... Tiukkaa settiä...
0   +1 +2
 
9
trashead 23.12.2007
Kyllä hyvä biisi . Ehkä vähän turhan hidas ,mutta muuten ei mitään vikaa. Soundit olivat mieleiseni.
0   +1 +2
 
8
solesurvivor 04.03.2008
Pirun pitkäksi biisiksi ei kuitenkaan ollut tylsä. Hyvä! Örinälaulu toimii kivasti, ehkä aavistuksen ponnetonta on ajoittain. Ainakin nyt kun on ensin kunnolla kuunnellut tota uutta matskua, tosin siinä biisi jo erilaisuutensa vuoksi vaatii rankempaa tulkintaa.Ei siis voi täysin verrata. Kuitenkin sieltä löytyy mukavasti erilaisia sävyjä ja tulkinta pysyy melko hyvin ajantasalla biisin edetessä, vähän herkkyyttä tiettyihin kohtiin kaipasin vielä lisää. Biisinä kyllä tämä viehätti muuten kovasti, tunnelmaa ei puuttunut, vaikka ehkä jostain tuolta keskimain olisi pari minuuttia voinut kyllä ottaa poiskin, eikä silti mitään kovin olennaista jäisi pois.
0   +1 +2
 
8
keisarikukko 24.01.2008
iha jees. missä basarit? :O örinä vähä nii ja näin mut iha jees
0   +1 +2
 
9
Azag 24.01.2008
Päätin ottaa haasteen ja kuunnella kappaleen pituudesta välittämättä loppuun. Mielenkiinto kyllä pysyy loppuun asti kappaleen vaihtelevaisuuden ansiosta. Jaksaa vaan ihmetyttää, että mistä helvetistä sanoittaja repii näin mahdottomasti ainesta. Jälleen hyvä teos ja Antipopea parhaimmillaan.
0   +1 +2