The Old Kin

Enthring

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

9
Melodista, vähän folk-vaikutteista deathmetallia Uusimaan suunnalta. Ei vaikuta pahalta idealta arvostella vaihteeksi tällainen bändi. Mutta koska on levyarvostelu kyseessä, tulee arvostelusta melko pitkä! Aion tiivistää koko levyn kokonaisuuden tähän yhteen arvosteluun!

Näin yleiskatsauksena voisin sanoa, että hieman tuntuisi olevan vähän Borknagarin uuden tuotannon tapaista tunnelmaa ilmassa sekoitettu hieman deathmetal-painotteisuutta ja orkestraalisuutta eri hienoilla syntikkakuvioilla ym. pilli- ja torvisoundeilla. Kappaleissa riittää mahtipontisuutta ja asennetta moneen menoon. Kuten aiemmin sanottuna, niin folk-vaikutteita löytyy sieltä täältä eri riffitoteutuksilla ja rumpukompeista. Mutta ei kuulosta pahalta, joten siirrytään soitinosioon ym.!

Aloitetaas ekana kitaroista. Kitaroiden soundit olivat hyvät ja miellyttävän kuuloiset. Vähän soolokitara kuulostaa pikkusen tunkkaiselta ja alapääpainotteiselta, mutta onkohan se ollut tarkoitus, että vältytään varmasti liian terävältä soundilta? Noh, oli miten oli, käy se näinkin! Riffit ovat mukavaa kuunneltavaa, paljoa uutta tai mullistavaa ne ei tarjoa minun näkökulmassani, mutta tuohon tulee sellainen mutta, että toteutus on kuitenkin paikoin hyvin onnistunutta, että vaikka riffit eivät ole sieltä kaikkein persoonallisimmasta päästä verrattuna muihin tunnettuihin yhtyeisiin, jotka vähän tämänkaltaista genreä edustaa, mutta eipä niitä jaksanut huomioida, kun toimi joka tapauksessa hyvin!
Sitten kerrataanpas laulu. Laulu on aikalailla sitä perus deathmetal-korinaa, mitä kuulee monilta eri muilta laulajilta. Että jotain uutta ja säväyttävää olisi voinut lisätä lauluihin, kuten stemmoja esimerkiksi, niin olisi lauluihin saatu lisää pontevuutta ja aggressiivisuutta! Itse olen laulustemmojen ystäviä ja uskoisin, että semmoset näissä kappaleissa toimisi aika hyvin! Laulajan ääni kuitenkin oli yhtenäinen, tasainen eikä mitään sivuääniä kuulunut ja se on merkki myös oikeanlaisesta tekniikasta ja että laulaja osaa hommansa. Se on aina hyvä asia! Puhtaat laulut ovat kyllä jees, mutta vähän enemmän laulavuutta ja pontevuutta jäin kaipaamaan, että lisää voimaa touhuun! Mutta joka tapauksessa, laulut toimivat ja ei ollut mitään erityistä miinusta. Jäin vain kaipaamaan vähän jotain enemmän.
Basso on aikalailla kitaran soundin tukena ja ei soita mitään sen kummempia kuvioita kappaleissa, jos oikein kappaleita kuuntelin! Vähän persoonallisuutta bassokuvioihin, niin on basistilla kivaa soittaa ja kuulostaa myös jännemmältä, kun basisti voi vetää jotain muuta kuin vain pohja-ääniä. Tai jos basisti haluaa vetää vain pohja-ääniä, niin bassosoundista kannattaa tehdä siinä tapauksessa jonkin verran erottuva tai perseitä potkiva esim. säröpedaalin avulla. Bassossa ei ole mitään moitittavaa, muttei mitään erityistä kehuttavaa tai mainittavaa, perus bassottelua.
Rumpujen soundit olivat hyvät, vähän liian triggatun oloiset, mutta rumpalin taitavuus ja tarkkuus oli sen verran hyvän kuuloista, että voi välillä unohtaa turhan terävähköt soundit. Tuossa aprikoin vähän aikaa, että ovatko rummut ihmisen soittamat ja mikseri.netin mukaan, ovat. Iso plussa, kun on oikea rumpali kehissä. Yhä useampi artisti(kuten bändini Heria) ovat yhä useammin käyttäneet konerumpuja, kun ei rumpalia bändillä ole ja tavaraa pitäisi saada ulos. Mutta tämä nostatti bändin potentiaalia, kun on puikoissa joku inhimillinen äijä. Ja näin (käsittääkseni) alkutaipaleita tallustava bändi on saanut melko hyvän rumpalin kehiin. Yksi pieni miinus rummuissa oli se, että jäin kaipaamaan vähän jotain progressiivisuutta tai kikkailuja. Ne olisi lisänneet mielenkiintoa kuunteluun ja innoittaisi enemmän rumpaleita kuuntelemaan tätä rumpalia enemmän, jos tämä jotain omaa settiä vähän heittäisi. Nyt rummut olivat vähän suoraviivaiset, mutta kellontarkat ja onnistuneet. Hyvä homma!

Ja pähkinänkuoressa koko juttu: Kaikki pelaa keskitasoa paremmin. Soundit ovat jees, sävellykset ovat kelvollisia ja samoin toteutukset. Mutta instrumenttien välillä on yksi yhteinen pieni miinus ja se on hieman ylimääräinen suoraviivaisuus kappaleissa ja toteutuksessa. Jotain jäi puuttumaan ja sitä jäin myös kaipaamaan. Seur. julkaisussa kokeilkaa jotain todella uutta ja tehkää kappaleista enemmän mielenkiintoisia. Kappaleet olivat tunnelmaltaan todella kelpotavaraa, mutta musiikillinen tekninen osa jäi vähän minua avantgarde-musiikin ystävänä askarruttamaan. Soittajat osaavat hommansa ja osaavat varmasti myös jatkossa väkrätä jotain hyvin mielenkiintoista, kunhan vähän pähkäilee! Asteikolla 4-10, annan arvosanan 9.

-Isth kuittaa-
+4   +1 +2