Ajan henkeen ja vereen

P. M. Kostiainen Project

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

8
Q_Raketti 25.10.2014
Siisti meininki, raakaa rokkia juuri niin kuin se kuuluukin esittää.
0   +1 +2
 
10
Elintasokas 22.10.2014
Tämähän on varsin rehellinen rock-biisi. Tuo sinun raaka laulusaundisi istuu varsin hyvin tähän rosoiseen kokonaisuuteen. Huomattavasti parempi kuin mitä olen sinulta aikaisemmin kuullut! Tässä on asennetta :D
+2   +1 +2
 
Modnar 22.10.2014
Rouhea biisi rasvaisella laulusaundilla. Letkeää rokkia ja tosiaan aikalailla autoiluhenkinen meininki.
0   +1 +2
 
9
MJ Antipope 20.10.2014
Varsin mutkaton kokonaisuus. Tuotanto tukee sävellystä. Kappale itsessään vaikuttaa sellaiselta parissa minuutissa syntyneeltä veisulta. Hieman kertakäyttöinen maku tässä kuitenkin on, liekkö suoraviivaisuus ja kommervenkkien välttäminen saanut hylkäämään biisin valmiina turhankin aikaisin? Tai voihan tämä olla vuosien kehittelynkin tulos.
+2   +1 +2
 
8
Ville Kotiranta 28.09.2014
Nyt kävi sillä tavalla, että joudun nostamaan arvosanaa seiskasta kasiin, johtuen edelleen tosta kovasta riffistä. Pähkäilin tätä pitkään, mutta kyllä nyt näin on asiat. Uusintakuunteluilla kappaleen meininki jotenkin ottaa lisää tuulta siivekkeiden alle. Arvosana nyt siis 8.
0   +1 +2
 
8
R-iQ 28.09.2014
Tätä olinkin jo kommentoinut aikasemmin, ja aikalailla samoilla linjoilla olen. Tollanen "ruma" zztop riffi toimii, mutta rupee vähän junnaamaan liikaa loppua kohden. Sitä ois voinut vähän varioida ja heitellä pieniä fillejä välillä. Soolo toimii, sanoituksetkin toimii, vaikkei nyt ihan Kostisen parhaimistoa. Asiansa ajava biisi.
0   +1 +2
 
9
polonium 26.09.2014
Tämmöiseen musikkiin on varmaan helpompi tehdä sanat englanniksi, koska muutamaan tavuunn saa silloin ympättyä enemän asiaa. Piti katsoa miten sanat menee kun säkestöstä ei meinannut saada selvää. Hyvät soundit muuten mutta komppikitarassa parantamisen varaa. Riffin varaan rakennettu ja mieleen tuli Saxon. Soolo taas mukavan psykedelinen. Hyvä biisi siis.
+2   +1 +2
 
8
Ville Kotiranta 25.09.2014
Popeda tuli mieleen heti alussa. Kitarariffi on yksinkertaisuudessaan oikein herkullinen. Kertsiltä olisi toivonut enemmän nostatusta. Nyt se jättää vähän kylmäksi, joskin autolla matkaa tehdessä tuo taustalla varmasti meneekin, varsin mainiosti. Laulutyyli on jälleen vanhaa tuttua Kostiaista. Ehkä joskus jonkinlainen hyppy tuntemattomaan olisi mukava Kostiaisen äänihuulilta kuulla. Kappale ei kokonaisuudessaan ole huono, mutta ehkä vähän keskinkertainen. Edelleen tuo riffi kyllä pelastaa paljon. Arvosanaksi vahva 7.
0   +1 +2
 
7
veezay 24.09.2014
biisi lähtee ihan lupaavasti käyntiin, joskin rumpujen soundi vois olla vähän jytympi ja leveämpi stereokuvassa. rumpali ja kitaristi(t) pysyvät tosin ihan hyvin rytmissä, joten sikäli asia ei pääse häiritsemään liikaa. vokaalit voisivat olla hivenen kirkkaampia – nyt laulussa käytetty äänensävy hukkuu vähän kitaroiden yläpään sekaan. sanoituksessa on joitain kohtia, joiden rytmitys menee osittain kaijakootyylisesti ("...henkeen JA ve-reen"), jota ei täntyylisessä biisissä ehkä odottaisi kuulevansa.

vajaan parin minuutin kohdalla alkaa kaivata jotain uutta sisältöä, ja onneksi kitarasoolo tuleekin hetken kuluttua piristämään menoa. oikeastaan tällaiseen suoraviivaiseen ja konstailemattomaan autoilubiisiin ei juuri muuta kaivatakaan, mutta esimerkiksi kitaran rytmissä ja soittotyylissä olisi voinut käyttää joitain pieniä esim. neljän tahdin pituisia variaatioita ennen sooloa.

ihan biisin nimen kaltaiseen mielikuvaan ei biisin aikana juuri päästy, mutta biisi ei toisaalta juuri pettänytkään antamalla odottaa mitään liian eeppistä.
0   +1 +2
 
7
buranaC 21.09.2014
Selvästi kieli-poskella-meiningillä tehtyä meininkiä, luultavasti siitä johtuen jätetty kusuja hiomatta, erityisest sanoituksissa ja voksuissa. Funereal kävi nuo sanoitukselliset FLAWS läpi aika tyhjentävästi. Itellä kans tökkii vähän nuo lainit jotka ei oo kokonaisia lauseita, niinku "Mietittävä tekojaan" ja "Matkaan mutkia" etc. Mut se on enemmä tyylijuttu sit varmaan.

Miksaus on kyl yllättävän tasapainoinen kuitenki ja sounditki ihan hyvät, paitsi et lauluun oisin ite lyöny jonku pikkasen tasottavan kompuran ainaki, nyt on vähän turhan amatööriimäisen "exporttasin tän suoraan äänitysohjelmasta"-soundi. Samoin kitarasta puuttuu vähän botne kans.

Biisinä aika keskiverto, RASPISESTA VOCAL DELIVERYstään huolimatta tästä puuttuu viel sellanen UHMA, tyyliin räkäinen soundimaailma ja muutamia UGH! tai vastaavia karjasuja tai jotaki. Mut sit taas "kieli poskella" tehdyks biisiks tää ei oo tarpeeks OUTRAGEOUS, KREISI. Voi olla makuasia tietyst. Joka tapauksessa, sellane "iha ok" seiska. 7.
0   +1 +2
 
8
vvaurio 21.09.2014
Joo, eipä tämä huono ollut. Melodia ihan reipas, sanoitukset ja laulu tuttua tyyliä. Kokonaisuus jää ehkä hivenen keskiverroksi, ei tule sellaista fiilistä että tämä on pakko kuunnella uudestaan. Mutta ihan hyvä meininki ja kyllä mä automatkalla kuuntelisin tällästä ihan mielelläni.
0   +1 +2
 
7
JM 18.09.2014
Tässä on kyllä ihan hyvät soundit. Lsulutyyli ei oikein iske, alkaa käydä lähinnä rasittavaksi pidemmän päälle. Ymmärrän kyllä tuonkin tulkinnan mutta se ei nyt jotenkin toimi. Tykkään harvoin kitarasooloista mutta tässä biisissä se on oikein toimiva elementti.
0   +1 +2
 
Peloukoufa 18.09.2014
Levyraati x: Ihan yllättävän hardrock-henkinen biisi K-tuotannosta. Tanakkaa kitarointia. Tekstihän on tuttua vähäeleistä Kostiaista.
0   +1 +2
 
Funereal 13.09.2014
...ja jatkokommenttina: itse olisin ehkä korvannut säkeet "Mittarissa tuhatta ja sataa / Mä ajan henkeen ja vereen" esim. seuraavalla tavalla jotta oudot ilmaisut olisivat poistuneet: "Ajan tuhatta ja sataa / Autoilija henkeen ja vereen"
0   +1 +2
 
Funereal 13.09.2014
Onkohan tämä ("henkeen ja vereen") kanssa niitä ilmaisuja, joiden alkuperäinen merkitys on hämärtymässä? Vrt. "olen natsi henkeen ja vereen (asti)". "Henkeen ja vereen" ajaminen tarkoittaa siis alkuperäisen merkityksen mukaan sananmukaisesti ajamista sielun sisään.

Hauskana huomiona myöskin "mittarissa tuhatta ja sataa" on "väärin" sanottu, sillä vaikka "tuhat ja sata" viittaakin mittarilukemiin, niin "tuhatta ja sataa" tarkoittaa nopeutta, joka on mittarilukeman "tuhat ja sata" (mitä se sitten tarkoittaakaan) mukainen. Toisin sanoen "mittarissa tuhatta ja sataa" tarkoittaa, että mittarissa jokin menee tuhatta ja sataa -- olisiko se viisari?

Itse biisi on ihan hyvin toteutettu. Ei mitään ihmeellistä kuitenkaan noin sävellyspuolella.
0   +1 +2
 
8
Segis V 04.09.2014
täs on kova asenne ja äänimailma soundaa tosi makeest:)todella omaperäinen ääni on laulajalla joka on omasta mielestä todella hyvä asia koska se eroaa muista:) mitä lyriikoihin tulee nii osuu muhun aika hyvin vaikken tän generen musaa teekkään niin kyl se musiikki aina kolahtaa oli se mitä vaa kunha on hyvää:) kertsi aivan mahtava!!!
0   +1 +2
 
Toni Pandora 01.09.2014
Joo hyvinkin automusaa. Siihen sopii. Natsaa
0   +1 +2
 
8
Immunity DBL 27.08.2014
nythän lhti hyvin .. ihana rumpu soundi ja vielä kostianen vokaaleissa :D

aika pirun hyvä... laulu eikai maailman paras mutta ei se menoa haittaa :)
0   +1 +2
 
7
Threeros 27.08.2014
Melodiat simppelit ja rytmi tarttuu.
Äänimaailma kohdillaan.
Amerikkalaista rokkia.
0   +1 +2
 
8
Tons Of Monarchy 23.08.2014
Makee veto (taas)... Booorn to be wild.. Hyvät tunkkaiset skebat ja kuten aiemminkin, tuo ääni +++!!
0   +1 +2
 
5
Linkless 22.08.2014
Alun perusteella odotin parempaa. Laulu kuulostaa lähinnä viskiversiolta cheekistä. Soitantoa taas tässä lopun instrumentaaliosiossa aloin kuuntelemaan, mutta ei tämä silti mieleen jää.
0   +1 +2
 
Jusben 22.08.2014
Asenteella pärähti käyntiin :) Karskia meininkiä. Laulu kyllä vaatii hiomista, vaikka on tuossa jokin särmä joka kannattaa säilyttää :)
0   +1 +2
 
8
R-iQ 18.08.2014
Hyvää räimettä taas. Toi pää riffi on ihan siisti, mutta mutta snadisti rupee toistamaan itteään. Tossa olis kyllä tilaa pienille variaatioille siihen riffiin, ilman että se sotkee tota junnaavaa fiilistä. Mutta autoilu musana tää toimii varmasti hyvin.
0   +1 +2
 
Lahkonen 18.08.2014
Melodioilla ei tässä mässäillä, mutta soundit rumpujen ja kitaran osalta ovat kohdallaan. Suora junttaus, joka on luultavasti tarkoitettu juurikin tällaiseksi - moni olisi lisännyt yksinkertaisen C-osan soolon perään ja nostattanut siitä perinteisesti kertosäkeeseen, mutta ehkä parempi pitää lyhyen yksinkertaisena tämä.
0   +1 +2
 
9
Felix N 16.08.2014
Teemaan täydellisesti sopiva biisi. Tulee vähän Steppenwolf-tyyppiset bändit mieleen. Äijämäinen ja uskottava veto. Tyylikkäät kitarat (kuulostaa jotenkin poikkeuksellisen hiotulta, kun vertaa joihinkin aiempiin biiseihisi) ja vokaalityyli sopii meininkiin. Mainio korkea soolo.
0   +1 +2
 
heart_head 16.08.2014
Kunnon autoilumusaa, jota täytyy kuunnella volyyminuppi kaakossa (tätä ei ole kompressoitu pilalle). Laulusoundi voi jakaa mielipiteitä, mutta melodia on menevä ja kitarariffi kulkee sujuvasti läpi kappaleen. Kertosäettä voisi piirun verran enemmän korostaa muusta kappaleesta. Lopun kitarasoolo tulee mukavana piristeenä matkan varrelle.
0   +1 +2