Dark Forest

Abstract Aspects

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

Felix N 29.01.2015
Psykedeelistä menoa todella. Treenikämppämäisyys paistaa, mutta synkeitä tunnelmia on taitavasti saatu luotua. Ei yllättänyt, että The Doors merkattu esikuvien joukkoon, sen verran hämärää meininkiä. :) Hyvin improvisoitu, ei voi muuta sanoa.
0   +1 +2
 
9
har 10.12.2007
Joksikin leffamusaksi minäkin tämän genreisin. Ahdistaa niin pirusti, että jotakin muutakin kuin ankaran jälkkärin aiheuttaman kuvan minä tämän taustalle tahtoisin.
Ei liene hyvin suomalainen metsä tämä. Koska suomalaisen mielenmaisema lepää metsässä. Tässä menee kaupunkilaiset skiidoolla ja mönkijällä ja pelkää karhuja. Ehkä tämä on villi sade-erämaa Vietkongin sissien väijyessä höyrypäistä hippitaistelijaa ?
Piisihän on hyvä ja toimii jäntevänä alusta loppuun.
0   +1 +2
 
10
janiceps 02.06.2007
Kappaleen alku tuo mieleen savuisan fuusio jazz -kapakan, mutta onneksi tunnelma vaihtuu nopeasti ja parempaan suuntaan. Tämähän vois sopia Gigerin Installaatioon taustaksi. Toimii
0   +1 +2
 
9
Kärsimys ei jalosta, mutta se on ihanaa ! !

Nautinnoista suurin on suurin nautinto, hmm, että onkin loogista.

Biisin anniksi koen nimenomaan kaaottisuuden ja sen aiheuttaman epämääräisen levottomuuden tunteen kuuntelevaisessa.

Aivan kuin katsoisi kuvaa joka muuttuu koko ajan uudenlaiseksi silmissä, Escherismiä musiikin keinoin, mainiota.
0   +1 +2
 
10
dasx 31.01.2006
Helvetti soikoon! Onpa hienoa fiilistelyä. Hieman sellanen Lynchin elokuvien fiilis päällä... Olisin toivonut, että biisi ois vielä jatkunut.
0   +1 +2
 
10
AkiVee 15.10.2005
Jaahas, Electric Ladyland kuunneltu ainakin kitaristin taholta :) Hyvin lähtee biisi joraamaan Creamin White Rooms tyylisen rumpaloinnin pohjustamana psykedeelisen alkuintron jälkeen.

Se mikä minua viehättää erityisesti on tuo bändin kingcrimsonmainen kokeilevuus, jonka seurauksena kuulijalla ei ole takeita siitä, minne biisi vie...minut se vie tällä erää kauppaan ostamaan alkoholituotteita...
0   +1 +2
 
9
Piirakka 20.09.2005
Jotenkin tää kuulostaa mun korviin tyhjätä amfiteatterilta : ) Loistavaa!
0   +1 +2
 
10
Scion 13.04.2005
Hämärä tunnelma, tuo mellotroni on mahtava. Muutenkin maalaillaan tummia melodioita ja rytmejä ilmaan leijumaan.
0   +1 +2
 
8
-CSPR- 16.03.2005
kitarointi on hyvää. siitä tämän biisin parhaat pisteet tuleekin. tosiaan psykedeelistä. swing swing ja veitsi heiluu. hyvä biisi psykedeliciksi, jopa pystyin kuntelemaan loppuun asti ja se on paljon. mp
0   +1 +2
 
9
Airola 16.03.2005
Jahas, taas teitä.

Alku oli vähän tylsä ja tähän mennessä heikonta teidän tuotostanne. Kyllähän siinä sitte alkoi fiilistäkin tulla, kun rummut tuli mukaan. Ja syntikka tuo mukavaa jännää tunnelmaa. Kahden minuutin jälkeen kuulostaa jo tosi hyvältä.

Tää kipale kasvaa hienosti!
Mukavaa kuunneltavaa.
0   +1 +2
 
teilband 16.03.2005
Kitarasoundit vähän lelupedaalin tuotoksen kuulosia mutta eipä muuta häikkää :D Koska nuo purkkiurut tavallaan sopii tähän :)
0   +1 +2
 
Harulf 16.03.2005
tää on ny taas tämmöstä sieni-rokkia, ei oikein mun tyyliä. Jälleen kerran huonot soundit pilaa jotain semmosta mikä vois olla jees biisi
0   +1 +2
 
Michikawa 16.03.2005
Ehkä turhan kokeellista omaan makuuni. Soundimaailma on paikoitellen myös turhan suttuinen. Vaikka tällainen vapaamuotoinen kokeellisuus onkin välillä suotavaa, jonkinlaisen punaisen langan olisi voinut kokonaisuuteen rakentaa. Kyllähän biisissä tietty harmoninen rakenne on ja muutama kuvio toistuu, mutta kokonaisuus jää vähän irrallisen oloiseksi.
0   +1 +2
 
Miguel_LV 15.03.2005
menee wayyy out of mun genre.... eli en ala tätä haukkumaan enkä ylistämään
0   +1 +2
 
Piru Kange 15.03.2005
Leffamusiikkia... tunnelma biisissä säilyy kaiken aikaa. Valitettavasti se säilyy samalla turhan samankaltaisena. Enemmän sävyjä ja jotain poikkeuksellisuutta olisi kaivannut lisää. Ei huono, muttei mitenkään järin sytyttäväkään.
0   +1 +2
 
Mikoleit 15.03.2005
kenellä on mellotroni? mä luulin että suomessa on vaan yksi... huh... aika rankkaa. aika messevää sekoilua muutenkin tämä. muistakaa sitten että ei knanata syödä ihan kaikkia sieniä mitä sieltä metsästä löytyy.
0   +1 +2
 
theplan 14.03.2005
Aika mystistä meininkiä, joita jyrinät kivasti tehostavat, ja toisaalta täyttävät tuota muutoin hiukan ohutta treenimetsäsoundia. Enpäs muuten tiennytkään, että mellotronejakin on vielä olemassa, saati että vielä joku niitä käyttää?

Taisin pitää tästä aika paljon enemmän kuin monista muista saman bändin biiseistä. Tunnelma kehittyi mukavan maltillisesti ja improvisaatio-osuudetkin olivat aika hallittuja/hillittyjä, jolloin kokonaisuus pysyi hyvin kasassa ja tuntui johdonmukaiselta. Soitto on tasokasta ja kautta linjan mielenkiintoista. Ei mennyt lainkaan kärsimyksen puolelle tämä kuuntelu! :)
0   +1 +2
 
7
Freyelise 14.03.2005
Alku lupailee jotain pink floyd tyylistä progeherkuttelua. Muutenkin tulee mieleen liquid tension experimentin tai transatlanticin tyyliset poppoot mieleen. Ainoastaan saundit ovat vähän tunkkaisemmat :) Hyvää soitantaa tämä on, tunnelmallista instrumentointia. Rummuissa havaittavissa kyllä nykimistä, joka välillä häiritsee kokonaisuutta. Biisi ei oikein etene mihinkään, mutta toisaalta tämä menee fiilistelykategoriaan, ja pisteitä tulee tunnelman säilyttämisestä alusta loppuun.
0   +1 +2
 
MajorForce 14.03.2005
Hmm... tuosta alun kitarakuviosta tuli mieleen Metallica. Muistaakseni niiden livelevyllä on tuollainen kuvio kitarasoolon aikana. :) Pelottavaa musiikkia. Mieleen nousi kaikenlaisia kuvia. Hämärää, mutta niin on varmasti tarkoituskin, kun psykedeliasta on kyse
0   +1 +2
 
g.o.r.e. 14.03.2005
Psykedeliaa tosiaan. Tällä on varmaan juuri se vaikutus kun mitä on tarkoituskin. Ei irtoa meikälle mitään erityisiä kicksejä mutta kyllä on pimiää...
0   +1 +2
 
Möhökki 14.03.2005
Teitähän on tullutkin latailtua koneelle aiemminkin. Psykedelia antaa heti hyvän merkin ja mellotronit lyö sellaisen fiilingin jo sanana, että eihän tätä voi enää edes moittia. Soittovirheet on vain fiilistä ja piru vieköön muutes nuo kingstonwallimaiset jutskailut tässä. Mä taidan rakastaa teitä kaikkia jo nyt. Hienosti sopii tähän mellotronit ja metsä on tuonut kivat kaiut. Mistä saitte sähköä? Hei kiva kaiku mikset sä vastaa, sanoi smurffitkin aikanaan. Jos joisin pilveä niin tämä sois. Mutta pitääpä laittaa lautaselle punaviiniä ja herkutella kämppiksen säikäyttäin. Ja toki tämä siihenkin sopisi.
0   +1 +2
 
mnsk13 14.03.2005
No tuota. Psykedelia ei varsinaisesti ole koskaan erityisemmin uponnut. Kuulostaa tosi jumissa varmasti ihan tajuttoman hyvältä. ;)
0   +1 +2
 
Lady Escape 16.02.2005
Yhdyn aukikcon kommenttiin tässä siinä että biisin tunnelma on mukavan hämyinen. Syntsat ovat päällekäyvän uhkaavat alussa, mutta ideat loppuvat jo puolessavälissä biisiä. Aika jumitusta tosiaan. Neliraiturisoundit kuuluvat tottakai asiaan jossain määrin, mutta ei tuota suhinaa jaksa liikaa kuunnella. Näin pienenä annoksena toimii.
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 01.02.2005
Tyylilaji ja nimi lupaavat hyvää. Soundit ovat aika härskit, mutta pidän silti, asiallista tunnelmointia. Puolentoista minuutin kohdalla synat häviävät aika hölmösti, ja tuo syntikka on muutenkin kovin päälleliimatun kuuloinen. Kömpelö äänenlaatu, tosin tässä ei liene tarkoituskaan hifeillä. Meininki sen sijaan on oikein kiva. Ehkä vähän etenemätöntä mutta tyylikästä ja tunnelmallista blossijunnausta.

Kuulisin tästä silti mieluusti sen hifiversion, hyvältä kun muuten kuulosti :p
0   +1 +2
 
Haava 13.01.2005
Mukavaa.. rentouttavaa.. Vähän ehkä siinä introssa se kitarointi tympäännytti, mutta kun koneet pyörivät käyntiin niin ilo oli kuunnella. Ei nyt oikein osaa arvostella tätä sen syvällisemmin. Tunnelmapuoli kunnossa.
0   +1 +2
 
10
makes69 10.04.2005
Hurjaa metsä fiilistä sumuinen kuusimetsä jonka läpi paistaa kevät aurinko lämpimänä. Sumun läpi näkyy sininen taivas.Hienoo.
0   +1 +2
 
9
Hrvimulli 27.09.2004
Alku lähti tosi mukavasti, sopiva rumpukomppi jne. Jatkuikin mukavasti. En kyllästynyt kertaakaan tän biisin aikana. Siistiä matskua.
0   +1 +2