Earth to Jonesy

Matsya

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

9
metsäradio 04.03.2009
hyvin miellyttävän hitaasti nousee tää biisi. tosissaan niinku Olentolupa jo sano, tää on hyvällä tavalla erilaista. keep up!
0   +1 +2
 
NeDiS 04.10.2006
Rakentavaa kommenttia en osaa antaa koska en tällästä musaa kuuntele..srry..:D mutta hienosti kyllä biisi etenee. piti nyt jotain sanoa kun lupasin tulla kommentoimaan. :)
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 07.08.2005
Aika taidokasta tavaraa kyllä. Ensimmäinen risunaihe on heppoinen snaresoundi joka sen lisäksi että kuulostaa epämääräiseltä hutaisulta, ei myöskään sovi kickin pariksi ollenkaan. Kickisoundi sen sijaan on varsin toimiva, kuten myös kaikki tunnelmaaluovat atmopadittelut. Rytmiset efektit haitsuja ja kaikkia kilkuttimia ja kolkuttimia toimii hyvin. 2:50 tienoilla oikein piristävä rytminvaihdos. Vokaalisamplesta en pidä, kun se on typerästi alaspäin pitchattu, tuollainen vaatisi tuekseen vähän rankempaa efektointia vähintäänkin. Oli muuten pakko tarkistaa mistä tuo tuttu vokaalisample olikaan :p

Viiden minuutin kohdalla olevat phaseröidyt perkussiot kuulostavat erittäin kivalta. Alkaa kyllä odotuttamaan huolella että milloin tapahtuu. Kai Hallucinogenin (tai varmaankin Infectedin?) mieleentuova melodia kuuden minuutin tienoilla ruleksoi. Ja tuleehan se kiihdytyskin vielä sieltä kahdeksaa minuuttia lähestyttäessä. Lopullisen temmon löytyessä olevan perkussion rytmi ja soundi miellyttävät suunnattomasti.

Vähän olisin kyllä kaivannut koko biisin aikana enemmän tavaraa vielä. Ei nyt mitään fullon-paahtoa mutta enemmän hienoja proge-elementtejä, semmoisia todella syviä ääniä jotka luovat tilantuntua. Tällaisenaankin tämä oli todella hieno teos mutta kaipaisi vielä selvästi lisää. Loppupuoli saisi vielä kerätä raivokkaamman paahdon. Vähän tuntuu jäävän puolitiehen rakentelu. Miksauksesta ei isompaa sanottavaa, hilulla masteroinnilla tähän voisi kai saada vielä lisääkin potkivuutta helpohkosti?

Mutta joo. Ihan eri tavaraa kuin perussuomisoundi mikserissä. Toimii.
0   +1 +2
 
5
MusaPoju 08.11.2004
kyllä tää iihan liikuttava & tunteikas kibale on juu uu. Pikkaisen pöhköbiisi minä sanoisin. SAAAAMMBBBBAAAAAAA jiiiiiiipppppiiiiiiiiiiiijjjjjjjjjuuuuuuuuuu jiiiiiiiippppppppiiiiiiijjjjjjjjeeeeeeeee
0   +1 +2
 
overlord 29.10.2004
Hieman liian paljon toistoa. Ihan hauskoja muutoksia teemoissa mutta säilyykö kokonaisuus?
0   +1 +2
 
8
Tämähän on ihan toimivaa kamaa.
Annetaan kahdeksan.
0   +1 +2
 
H4p4 24.10.2004
Onnittelut! Ensimmäinen kuulemani trance biisi mitä jaksoin kuunnella oikeasti! Ei samanlaista hullua paahtoa kuin kaikki muut trancebiisit mitä mikserissä tulee vastaan. Täytyy muuttaa käsitystä "kaikki trance on paskaa"....
0   +1 +2
 
Verenn 23.10.2004
Psytrance.. Mulla ei oo tästä genrestä mitään hajua.. Miksaus kuulostaa varsin hyvältä ja selkeältä. Biisi muuttuu loppua kohden ihan mukavasti, "tauko" (fade-out) hämäs ja sitten taas alkoi uudestaan. Kyllä tätä jaksoi kuunnella vaikka oli aika pitkä kappale, pituus lienee tän lajityypin ominaispiirre? Tän tekemiseen on selvästi nähty vaivaa ja panostettu, mutta koska mulla ei tästä genrestä ole mitään tietoa/vertailukohtaa jätän arvosanan väliin.
0   +1 +2
 
6
Ilssi 22.10.2004
Aika vaisusti alkaa, tällästä aika hiljaista jumitusta tää on, eipä tiedä muuta sanoa kun et tää on aika keskiverto tavaraa mitä nyt täällä on kuullut.
0   +1 +2
 
9
Wraithverge 18.10.2004
Rauhallisuudesta ja rentoutumisesta kovaan potkintaan. Biisi sisältää hyvää menoa läpi biisin ja soittimet ovat täysin kohdallaan. Ainut vakavasti vituttanut biisin elementti oli toi karhee juoppohuuto! :)
0   +1 +2
 
6
eikkanen 18.10.2004
puuh mitähän tuohon nyt sanoisi.. piisissä kerääntyy kokoajan kamaa lisää loppuakohden mentäessä se on ihan hyvä mutta on jotenkin ykstoikkonen piisi
0   +1 +2
 
5
heiman 16.10.2004
en oikeen osaa sanoo mitään tälläsestä musasta... kai sitä joku voi kuunnella. en mä. ei mun juttu. en silti hauku huonoksi mutta ei uppoo muhun... liian outoa!
0   +1 +2
 
9
jonez 15.10.2004
Hieno soundimaailma kaikenkaikkiaan johon on käytetty aikaa ja sen kyllä kuulee. Todella hyvä biisi, mut jokin jäi häiritsee ja se oli ehkä se et, tuntuu et tässä ois niinku 2 eri biisiä väsättynä :). Mulle se ois toiminu paremmin niin että biisi ois voinu vaikka rakentua enempi silleen että ois tietäny että kohta lähetään toisee ulottuvuuteen :). Mut keep it up dudes!!!!
0   +1 +2
 
NeverSayYes 15.10.2004
Tämä on kyllä todella hämärää musiikkia, itse en tämmöseste tykkää ja vaikee mun mitään tästä on sanoo kun en mitään saanu irti.
0   +1 +2
 
ÄSSÄ poika 15.10.2004
Sori mut en tykänny yhtää.en vaa tajunnu et mist täs o kyse.pyydän anteeksi
0   +1 +2
 
8
makes69 14.10.2004
Mukavaa yö musaa juoksevan vedentakia en ennen nukkumaan menoa kuitenkaan suosittele ainakaan laajentuneesta eturauhasesta kärsivälle. Mutta tähtiä tsiikatessa voi tätä kuunnella. Tässä on muuten erinomaista jatko-bile musaa.
0   +1 +2
 
8
DMF 14.10.2004
Nätti alku, joskin hiiidas sellainen. Biisi rakentuu hitaasti, mutta ihan huomaamatta sinne vaan tulee äänimaisemaa. Soundit on hyvin kohdallaan, ja jälki muutenkin asiallista. Jossain kahdeksan minuutin paikkeilla alkaa tulla vauhtia ihan mukavasti, aikaisempaan nähden. Maukkaan narinat tuntuu myös löytyvän. Basarin häivytys (ehkä filtterillä?) lopussa kuulosti hyvältä. Laatukamaa, vaikka ei juuri sitä mistä pidän.
0   +1 +2
 
5
-Salamanteri 14.10.2004
Ei todellakaan oo mun makuun mä en ole ollenkaa mitää jumputus ihmisiä mutta kai tästäki joku tykkää!!!!Olis varmaan ihan hyvä jos kuuntelisin tän tyylistä musaa!
0   +1 +2
 
7
chezmoreau 14.10.2004
Menneisyydessäni oli aikakausi, jonka ääniraitana tämä biisi voisi toimia. Mehtässä tanssimista ja pehmeillä patjoilla chillailua. Nykyään mulle tulee vähän negatiivisia viboja tällaisesta meiningistä, mutta se ei ole itsensä musiikin vika. Pätevää matskua peräti.
0   +1 +2
 
Alkaline 14.10.2004
Basarin saundi on karmea. Liian pitkä intro. jotain ampumispelimusan kaltaista.. En tämän tyyppisestä pidä lainkaan.
0   +1 +2
 
Urbanrain 14.10.2004
ei toimi trance missään muodossa minulle. polkatkoon ken polkkaa. turha minun on tätä arvostella kun musiikkityylistä mitään ymmärrä, mielessäni kaikki kuulostaa samalta.
0   +1 +2
 
9
Taajuus 14.10.2004
Alkaa hienosti elementtejä keräillen ja jotain erityisen hyvää lupaillen. Puhtaita ja simppeleitä soundeja, hyvä juttu. Hitaampi biitti sopii tällaiseen fiilistelyyn aivan rikollisen hyvin. Samaa mieltä en ole noiden vokaalisämpläysten kohdalla, mutta kyseessä on ennemminkin makuasia.
Syntikat ovat kautta linjan hyvin mystisen kuuloisia, ovat omiaan lisäämään tarkkaanharkittua tunnelmaa. Välillä haittaa ehkäpä soundien yksinkertaisuus, mutta toisaalta puhtaus ja yksinkertaisuus korostaa tunnelmaa.
Seitsemännen minuutin loppupuolella lähtevä nostatus on kaikessa härskeydessään etevä :)

Kokonaisuutena oikein herkullinen pläjäys, tällaista hitaampaa ja yksinkertaisempaa tyyliä kuulee varsinkin mikserissä aivan liian vähän.
Tekniseltä kantilta tämä on mielestäni laatutuote aina itselleni tärkeää stereokuvaa myöten.

9 pistettä!
0   +1 +2
 
Baarimikko 13.10.2004
Häiriintynyt oli ensimmäinen sana, joka tästä tuli mieleen, mutta mun tapauksessani se ei ole huono asia. Nuo puhepätkät on kyllä aikalailla "far out" -osastoa. Musiikillisesti mukavia juttuja aina välillä, soundit osin vähän nintendot.
0   +1 +2
 
8
juss1 13.10.2004
(Kommenttirinki) Mukava alku, oisko Pink Floyd tehny jeesukset? Okei, ei sit kuitenkaan puhjennut ihan sillain kukkaan kun vähän toivoin ja odotin. Lajissaan kerrassaan siedettävä piisi kuitenkin. Toivottavasti kasi ei oo paha.
0   +1 +2
 
8
Imp 13.10.2004
balansi ei ole kohdillaan snaren osalta..se on liian hiljaisella muuhun nähden.muut soundit on hyvin aloillaan.biisi ei kolahda yhtään melodioiden puolesta.ei tartu millään.
0   +1 +2
 
8
Nettis 13.10.2004
näillä perinteisillä latteuksilla ilmaistuna, parempi kuin sata jänistä :) biisi oikeastaan alkaa vasta kasiminsan jälkeen... ammattimainen teos kaikenkaikkiaan, todella mietittyä ja harkittua juttua. eikä oikein ylimääräistä tai puuttuvaa löydy. sämplet pelaa hyvin yhteen jne jne. kestää kevyesti vertailut melkein mihin tahansa saman genren muihin biiseihin. tykkään, vaikkei ihan ihan omaa olekaan.
0   +1 +2
 
hipit 13.10.2004
Otsikon mukaan kenties jonkinlaisia avaruustunnelmia, mutta meikäläisen mieleen tuli ensin jossain sademetsässä konetuliase kourassa rämpivä Swartsenegger jonkun pirullisen predaattorin jäljillä.
0   +1 +2
 
9
DJ Mihailov 13.10.2004
Aika jännän kuuloinen biisi. Hyvän kuuloista tunnelmaa. Jännän kuuloisia efektejä biisissä ja se on vaan plussaa. Kyllä tämä ysin ansaitsee.
0   +1 +2
 
WaurioRocks 13.10.2004
Kuplasoundi oli hyvä. Känniörinätkin piristi ihan mukavasti. Tempon alhaisuuskin miellytti suuresti. Biisiä olisi kyllä voinut lyhentää ainakin puoleen. Biisin osien muutokset tapahtui aikasen hitaasti. Afrikkarummuista aluksi innostuin.. mutta siitä alkoikin perinteisempi osuus.. Väärä ihminen olen arvosanaa tästä antamaan.
0   +1 +2
 
7
Commandant 13.10.2004
Milloinkahan tämä alkaa? ... Anna mulle samaa mitä Jonesy on ottanu! pitkä orkasmi.
0   +1 +2
 
Einsteins 12.10.2004
Varmasti ihan hyvin tehtyä, mutta en vaan voi sille mitään että ei vaan kiinnosta. 12 minuuttia?
0   +1 +2
 
9
theplan 12.10.2004
Mukavasti (joskin vähän hitaasti) lähtee, herättää paljon odotuksia... Ihmettelin hiukan alkuosan snaresoundia, vähän eri maailmasta kuin muut soundit, ja jotenkin etäinen ja ponneton. Saattoi johtua osittain siitä, että se ei ollut pannattu keskelle niin kuin yleensä? Nyt vasta huomaankin, että tämähän onkin suhteellisen pitkäkestoinen teos... Jo viiden minuutin kohdalla aloin ajatella, että tapahtuukohan tässä enää mitään. Mutta tapahtuihan siinä, kivasti ja sopivan johdonmukaisesti tuntuu teos kasvavan. Jopa hiukan yllättäin mielenkiinto tuntuu säilyvän loppuun asti, samoin kuin intensiivisen hypnoottinen tunnelma. Kaikinpuolin taidokas ja onnistunut veto, odotukset täyttyivät!
0   +1 +2
 
8
TNP 12.10.2004
Odotukset oli kovat kun huomasin et genre on psytrance mut petyin. Oli tylsän oloinen enkä meinannu jaksaa kuunnella loppuun asti. Soundit on erinomaiset ja puolen välin jälkeen alkanut osuus alkoi hivelemään korvia. Olisi saanut olla lyhyempi tai alkaa vaikka puolesta välistä.
0   +1 +2
 
drlecter 12.10.2004
PItuutta ainakin on riittävästi. Kyllä passaa minulle taustamusiikiksi, tykkään noista puheista jotka kuuluu vaimeana taustalla.
0   +1 +2
 
alussa oli hyvä tunnelma. toi revesattu kick(?) kuulosti aika tyhmältä kuten myös normaali kick (joka on liian kovalla). Syntikkasaundit ovat hyviä, mutta siihen se sitten jääkin. ei oikein kolahda.
0   +1 +2
 
Huginn 12.10.2004
No on biisillä ainakin pituutta! Mun mielestä tämän tyyppinen musiikki toimii parhaimmillaan siivousmusiikkina. Tämän tahtiin kerkee tämmösen pienemmän kämpän imuroimaan, OK.
0   +1 +2
 
9
fallen_angel 12.10.2004
intro lähtee mukavan lepposasti liikkeelle. ja kivasti lähtee rakentumaan eteenpäin. basari iskee ainakin tuhdisti. hyvin outoo eri elementit oikeissa kohti kehiin. resonanssia on ainakin käytetty kivasti.
vaikka psytranse ei oo mun juttu ihan niin tää kyl toimi mulle hyvin.
kaiken kaikkiaan tää oli seikkailu koko piisi.. ja hyvä sellainen olikin :)
0   +1 +2
 
9
Salminen 12.10.2004
Alkuun meinasin jo ruveta marisemaan, että onpas harvinaisen hidas kappale psytranceksi. Ehdin jo kuvitella kappaleen loppuvan tuossa seitsemän minuutin kohdalla, mutta siitä lähtikin ainoastaan hurjan pitkä builduppi "varsinaiseen" kappaleeseen. Tässä kohtaa jalka rupesikin taputtelemaan hyväksyvästi tahtia ja pörinät pistivät mukavasti kalkkeja aivoissa liikkeelle.

Tuo reversenä tuleva bassorumpu on aika häiritsevän kuuloinen ja ainakin itseni palauttaa takaisin todellisuuteen aina astuessaan kuvioon kappaleen muuten mukavan hypnoottisesta tunnelmasta. Myös tuo tempon nostatus on melkoisen pitkä, joskin kappaleen iso suunnanmuutos huomioon ottaen aivan perusteltu. Muut asiat tässä kappaleessa eivät sitten häiritsekään. Tämä on juuri sellaista perinteisen narisevaa psykeilyä jonka tahdissa on hyvä paneutua esimerkiksi koodaamisen ihmeelliseen maailmaan, sulkien kaikki ulkopuoliset häiriötekijät pihalle. Allekirjoittaneeseen uppoaa.
0   +1 +2
 
Jadyley 12.10.2004
ovelalla fiiliksellä biisi alkaa. odotuksen tunnelmaa. mitähän on luvassa...kuplia alkaa nousemaan pintaan, hui ihme ratkaisu tuo merimiehen huudahdus. ravistettua limupuolloa avataan hitaasti. biisi todellakin kehittyy hitaasti, ja luo selkeitä mielikuvia kuuntelijalle. onnistunut.
0   +1 +2
 
g.o.r.e. 12.10.2004
Kyllähän tää on ihan mukiinmenevä. En kyllä ole yleisesti tällaisen musiikin ystävä mutta tämä vaikuttaa varsin laadukkaalta.
0   +1 +2
 
9
Lunar Vegetarian 08.10.2004
No jopas jotakin, Alku suorastaan ärsyttävän hitaasti antaa odottaa, ja reversattujen potkujen tullessa mukaan peliin homma alkaa kiihottamaan mieltä jo todella terhakasti.

Biisin rauhallisempi osio on varsin mehukasta menoa, ainoa mielestäni isompi klikki on tuo erittäin tunkkainen snare soundi, siitä puuttu ilmavuutta, muutenkin se on todella piilossa. Se kuitenkin on vain pieni miinus tämän todella mahtavan ja rauhallisen paketin lihassa. Aistin hieman ehkä Shullman vaikutteita, ja Dubbimainen meininki onkin osittain pinnalla.
Fiilikseltään todella muiketa menoa tarjoaa myös hieman gammagoblins tyylinen melodia osi, josta voisi jopa pompata suoraan tamppaukseen. Biisin rauhottuessa vienosti utuiseen pilveensä. Tulee tunnelmallinen nopeutus. Ja kun se räjähtää, kick potkii päähänin magnumin luodin mentävän aukon. Perkeleen mahtava potku. Perkussiot ovatkin hyvällä mallilla, ainoa mistä voin valittaa on snaret. Synat ovat myös kundiksessa, Hyvät efekti väännöt, ja filtteri kikkailut. Biisin pituus karmaisi aluksi, mutta kuitenkin biisin edetessä 12 minuuttia ei tehnyt ollenkaan tiukkaa.

Mahtava pommi, tälläisiä lisää kiitos. 9.p plus fanitus.
0   +1 +2
 
9
Putte 08.10.2004
Mitä muuta tässä voi enää Ape Effectin kommentin jälkeen sanoa kuin että hienoa jälkeä olet saanut aikaan! Alun basarin turhan napsuvasta soundi ei hirveämmin korvaa miellyttänyt, mutta muut elementit kuulostivatkin paremmalta. 12 minuuttia on aika pitkä aika uhrata yhden biisin kuunteluun, mutta eipä sen menettäminen paljoa tämän jälkeen kaduta. Psytrancen suurkuluttajana odotin hieman toisenlaista, nopeampaa jytkettä. Tämä kun ei aivan saanut samanlaiseen otteeseen kuin esim. Hallucinogenin väännökset. Lopussa tosin tilanne korjaantui.

Kyllä tämä sellaiselta biisiltä vaikuttaa jolle voi kiitettävän antaa. Aivan kympin vertaa en tälle syttynyt, mutta ei se kaukana ole. Taidanpa fanittautua..
0   +1 +2