Production Demo 2006

5:47

Tässä muutama valitsemani keskeneräinen projektibiisi samplerin muodossa, niin näette vähän mitä olen puuhastellut. Raidat ovat masteroimattomia ja miksauksetkin ovat mitä ovat. Älä ihmettele kökköä saundia, kun mitään noista kappaleista en ole vielä hionut loppuun asti.

0:00 - 0:55 Rauhallinen Chill out -kipale. Inspiraatio on vähän hukassa tämän osalta, ehkä teen loppuun asti, ehkä en.

0:55 - 1:53 Perinteistä kiksua.

1:53 - 3:02 Tiukalla biitillä varustettua haikeaa kiksuttelua. Cellot ja sahat pääsevät tässä vauhtiin.

3:02 - 3:55 Eurotrancea. Väsäilin jonkun viikon tätä erästä remix-kilpailua varten, mutta niinhän siinä kävi, että tämäkin jäi keskeneräiseksi.

3:55 - 4:42 Pianosessari (instrumental). Tämä on vanha. Taitaa olla viime syksyltä, oli se haikeaa kun kesä loppui ja inttiin piti mennä. En varmaankaan julkaise tätä kokonaan, jollen saa kaunisäänistä vokalistia laulamaan tähän.

4:42 - 5:47 DnB:tä. Tummia saundeja ja agressivista meininkiä. Tämä voi olla yksi seuraavista julkaistavista teoksistani.

9.00   993 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

JamesMercy 08.09.2006
Trancesta kun en pahemmin välitä, niin ajattelin kurkata edes tämän samplerin, kun tässä chilliä ja deeänbeetäkin kerran lupailtiin.

Chillit kuulostavatkin oikein mainiolta. Kitarajutut ovat aivan erinomaisia, hienoa fiilistä tuovat. Rummuissakin on mukavan leppoisa ote. Koskettimissa reverbiä jo ehkä aavistus liikaa ja padit eivät ihan täysillä kolahda. Hyvää kuitenkin.

Kiksu kuulosti siltä, miltä se yleensä omaan korvaani kuulostaa. Aika tylsältä. Arpeggiot olivat ihan toimivia, samoin kokonaissoundi on melko miellyttävä. Kohtis, kohtis.

Seuraava onkin jännempi. Tiukka. Mieluummin olisin tämän kuullut jollain rikkonaisemmalla rytmiraidalla, sopisi paremmin näihin mukavan haikeisiin ja sinisiin tunnelmiin. Jotenkin tuo tasapotkinta ei vaan itselleni kolahda.

Ja sama koskee tuota eurotranceakin. Kelpo pörinäähän siinä on. Jotenkin vain koko fiilis vokaaleita myöten on niin tympeä ja ysäri, ettei vaan kolahda. Pahoittelut huonoista ajatuksista, mutta ei vain tämä lajityyppi itsessäni mitään rakentavaa tunnu herättävän.

Pianosessio sitä vastoin olikin erittäin nautittava. Olikos tuo ihan oikealla soittimella vai FL:ssä soiteltu. Oikein viehättävä, toimiva.

Samoin toimii myös rumpubasso. Mukavan synkkä fiilis. Rummut ovat bassoon nähden ehkä vähän turhan pienessä osassa, isomminkin saisivat kolista. Jotain semmoista hajontaakin siellä kuulisi mieluusti. Hyvää tavaraa kuitenkin, oikein mieluusti kuulisin tämän kokonaisena.

Tämmöisenä kokonaisarviona voisi sanoa, että miellyttävän kuuloista tuotantoa. Kokonaissoundit ovat mukavan vankkoja ja tasauksia, miksaukseen on panostettu - ja tärkeeähän se näissä onkin. Tuon tietyn genren edustajat tulen teoksistasi jatkossakin sivuuttamaan, mutta jos noita vaihtoehtoisia tyylilajeja ilmestyy, lupaan iskeä kimppuun kuin... No, tiedät kyllä. Hyvää tavaraa!
0   +1 +2
 
Fleeticer 17.07.2006
1. Kuulostaa hiukan väkisin väännetyltä, ainakin melodioiden osalta. Osa soundeista mallikkaan kuuloisia, mutta keskeneräisyys paistaa suurimmaksi osaksi läpi. Ei iske ainakaan tässä vaiheessa.

2. No tässä ollaan sitten sillä tutummalla pohjalla. Minimalistiset synat, pianot yms. miellyttävät ja tunnelma on kevyen raikas, hyvä! Tästä saisi mielestäni oivankin biisin jos tekee loppuun.

3. Rummut ihan hyvässä jamassa, melodiat ei. Biisi etenee ihan hyvin eteenpäin, mutta tuo syna on kyllä niin laiha, että se pudottaisi arvosanaa yhdellä jos tämä olisi valmiiksi tuotettua.

4. Samaiseen kilpailuun tuli itsekin osallistuttua. Ihan hyvää menoa ja vokaalit istuvat melodian päälle, mutta on niin perusmenoa ettei meinaa jaksaa innostaa vaikka ihan raikkaalta kuulostaakin.

5. No tämä on jo vähän aidomman kuuloista kuin tuo ensimmäinen, vaikka en hirveästi perustakaan näistä surullisista soitteluista. Paha sanoa enempää vielä kun ei ole pidempää pätkää kehissä.

6. Rankkaa menoa hyvinkin ja toimii. Rummuissa on potkua ja sub-bassokin miellyttää möyrynnällään. Hyvä ja agressiivinen.

Oma suosikkini sun seuraavaksi biisiksi: nro. 2
0   +1 +2
 
Zeip 04.07.2006
Ei miulla oo pianofetissiä!! :DD..no okei..Ehkä sitä tulee käytettyä paljon, mutta se on vaan niin pirun hienon kuuloinen soitin. Kiitokset molemmille kun jaksoitte kommentoida noita biisinpätkiä :).
0   +1 +2
 
Frostbite 04.07.2006
Eka biisi on hieno. Tykkäsin leppoisasta biitistä, padeista ja tuosta bassosta. Erittäin lämpimää ja kesäistä tunnelmaa. Kitarasoundit vaan ovat jotenkin liian metalliset ja irralliset muuhun biisiin nähden. Pianokin toimii. Lupaava tuotos, jossa kitarasoundeihin voisi panostaa vielä.

Toinen biisi on jo aika hyvää menoa. Rummut vie näppärästi eteenpäin. Basso on ehkä liian yhteinäinen ja sen vuoksi vähän mössöinen. Sitä jos saisi erottuvammaksi niin avot. Synat ovat peruskauraa trancen saralla ja pianokin siellä vähän kilkkaa, sen soundi on ehkä liian kirkas. Hienoa, että sineäkin on saatu tähän biisiin. Sitä harvoin kuulee ja tässäkin sitä olisi voinut olla enemmän. Tässäkin on työstämistä vielä, mutta perusasiat alkavat olemaan jo ihan hyvällä mallilla.

Kolmannen biisin rummut ovat vähän keskeneräisen kuuloiset ja jotenkin vajaat ja irralliset. Joku yhdistävä tekijä niihin vielä. Sello on hyvä ideana, mutta tässä biisissä se ei oikein toimi näin. Sitä voisi käyttää enemmän suvannossa ja sillä pohjustaa nostatusta...

Neljäs biisi on peruseuroa. Sahaa, kovasti potkiva kick ja muuten vähän keskinkertainen muuten. Rummuissa on samaa vikaa kuin kolmannessa biisissä ja bassokin mössöttää hieman. Tai sit mun korvat on sekaisin ;) Lauluosaan en sano mitään.

Viides biisi eli tämä pianojuttu on nätti. Siinä on syksyistä sadetta ja utuisuutta havaittavissa. Enemmän synkkiä jousia ja padeja kaipaisi tonne taakse. Toi tilitushuilu ei oikein sovi tähän. Tuo sellaisen kääpiömetsätunnelman tähän. Mutta tosta laulusta...ei tähän välttämättä kannata hankkia mitään kaunisäänistä, mutta keskinkertaisesti lausuvaa laulajaa. Biisi on muuten niin minimaalinen ,että herkästi sitä tarttuu siihen lauluun ja jos siinä on vikaa niin se saattaa pilata hyvän bisiin. Mutta tätäkin voisit työstää ja etsiä sitä syksyistä tunnelmaa.

Sit viimeinen biisi onkin demon kruunaus. Hienoa aggressiivista dnb:tä. Biitti potkii upeasti ja noi lupailevat fillit toimivat. Toi "pää"soundi on sopivan repivä, mutta se on ehkä liian kovalla. Myös bassoon kaipaisin lisää säröä. Se on jokseenkin kliini tähän muuhun raakuuteen verrattuna. Ja tuo piano pois! Vaikka sinulla ehkä joku fetissi siihen on, mutta liiallisuuksiin ei sitäkään pidä vetää. Niin suuri kontrasti sen ja muiden riipivien soundien välillä, että se paistaa vähän ikävästi läpi. Tässä on muuten hyvin munaa ja tästä odottaisin valmista.

Hienoa, että pystyt näin monipuolisesti tekemään musiikkia. Itse haluaisin tehdä mahdollisimman monenlaista musaa, mutta taidot eivät vain riitä ja muutenkin on ollut vähän inspiraatiossa katkosta. Mutta isot rispektit siitä, että näinkin monipuolista ja laadukasta musaa teet. Odotellaan tulevia julkaisuja kovasti.
0   +1 +2
 
Valandir 04.07.2006
Ensimmäisessä kipaleessa on kyllä hyvä idea, tykkään kovasti noista kitaroiden(?) tapaisista äänistä. Elleivät ne sitten ihan kitaroita ole? Toinen näyte onkin sitten omijen sanojesi mukaisesti perinteistä kiksua, ja ainakin omiin korviini kuulostaa hyvältä. Miksauksen suhteen en viitsi mitään valittaa, kun kerran mainitsit tuossa että miksaus on mitä on. Kolmannessa biisissä on aivan mahtavasti sovitettu cellot taustalla! Kuulostaa erittäin uudelta ja kaikenkaikkiaan raikkaalta kiksuttelulta, mahtavaa! Neljäs biisi, noh, eurotrancesta en niinkään suoraan sanoen välitä. Aika juustoista menoa, mutta eurokiksuahan tämä on. Enempää en biisiä kuitenkaan kommentoi. Neljäs biisi, piano kuulostaa tosi hyvältä ja taaskaan en kyllä viitsi kokonaismiksauksesta sun muusta valittaa. Muuten kuulosti kyllä lupaavalta tuotokselta. Viides biisi, noh DnB:stä en niinkään mitään tiedä, joten rakentava palaute nyt ainakin jää pois. Oikein mehevää bassoittelua tässä biisissä kyllä. Itse pitäisin hitusen nopeammasta DnB:stä, saattaa olla että nopeampi ja kiinnostavampi haitsulinja sinne sopisi myös.

Kokonaisuudessaan hyvää settiä, mutta eipä tätä voi niinkään kommentoida kun kyseessä tosin on vain Production Demo. Hyvää kesää joka tapauksessa! :)
0   +1 +2