Pharaoh's Treasure

Eero Ritter | 02.12.2013 | Instrumental
3:24

Tämä on sävellykseltään hieman power metal-henkinen, uljasta ja mystistä tunnelmaa tavoitteleva instrumentaali. Syystä jota en muista, rummut ovat kuitenkin melko diskohenkiset. Eero innostui vääntelemään nappuloita tavallistakin enemmän ja siksi kappaleessa onkin mm. mielenkiintoisia rumpukaiutuksia. Versio olisi voinut olla jykevämpi ja metallisempi, mutta kertsin melodia on kyllä joka tapauksessa aika siisti.

7.00   376 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Felix N 02.01.2014
@Kerel En ole kopioinut. Ainakaan itsellä ei ole käynyt mielessä, että olisin jossain kuullut aikaisemmin. Näitä säveltäessä kuvittelin sellaista marssikomppia taustalle, niin siitä syntyi tuo melodioiden tyyli. Suhteellisen vaatimatonta kieltämättä tämä biisin menestys Mikserissä ollut, ottaen huomioon, kuinka tyytyväinen näihin melodioihin itse olin. :) Mutta kai sekin on jotain, että edes itse on innoissaan. :)

En tiedä mitä tuolta paremmalta soundilta haluan, kun omalla koneella kuunneltuna en ongelmaa huomaa. Mutta muilla kuuntelijoilla kiinnittyy ensimmäiseksi huomio huonoihin soundeihin, niin kai tässä jokin mättää. Täytyy laittaa koneen ääniasetukset kuntoon. Tuo tieto liiasta diskanttisuudesta on hyödyllinen, koska olen sen verran pihalla ongelmasta, että olisin saattanut jopa kokeilla diskantin lisäystä jossain vaiheessa. :) Täytyy varmaan säätää koneen asetukset siten, että kuulostaisi liian diskanttiselta ja pienibassoiselta itselläkin ja sitten lähteä muokkaamaan biisin soundia.
0   +1 +2
 
6
Kerel 01.01.2014
Mitä haluat paremmalta soundilta? Tai siis miten parempaa soundia? Miksaamalla? Melodiat oli tuttuja, ehkä hivenen modattuja. Kaikki puhuu tän kohdalla jostain ihme soundillisesta ja miksauksellisesta ongelmasta. Toi soundi oli kokonaiskuvaltaan vaan liian diskanttinen ja ohut. Rummut paksummiks ja osa melodiasta. Sillä hyvä. Tää menikin tämmöseks postiks. No annan 6p perustuen melko varmasti kopioituihin melodiapätkiin.
0   +1 +2
 
7
polonium 31.12.2013
Oliko tämä power-metallia vai? Minusta vaikutti enemmän yhdistelmältä venäläistä kansanmusiikista ja mission impossible hitistä. Ihan ok kuitenkin mutta olisi kai vaatinut isomman kuoron lentoon lähtöä ajatellen.
0   +1 +2
 
6
Lassi Heiskanen 30.12.2013
Tää sävellys on hirveen tutun kuulonen, ihan kun jostain kopsattu. Jos ei ole, niin siinä on kyllä paljon semmosta, mikä toimis, mutta tällä toteutuksella on aika vaikeeta kuunneltavaa :(
0   +1 +2
 
Felix N 30.12.2013
Jos jollain olisi vinkkiä, että voisiko tuon soundin vielä jollain yksinkertaisella jipolla jälkikäteen (edes osittain) pelastaa, niin olisin kiitollinen neuvosta. :) Esim. jos laitan tämän hetkisen version wave editoriin, niin mitä nappeja kannattaisi väännellä? Ongelma on varmaan syvemmällä, mutta ehkä vähän voisi parantaa? Vaikea oikein mitään tehdä, kun omalla koneella kuunneltuna tämä on ironista kyllä, ihan yksi omia suosikkibiisejäni. Tuli siis yllätyksenä, että se soundi on tosiaan noin huono.
0   +1 +2
 
6
vvaurio 29.12.2013
Hm, sävellys kuulostaa ihan kasaritukkaheviltä. Mikä ei ole välttämättä yhtään huono juttu! Hyvin tehtynä voi mistä tahansa musiikkityylistä tehdä hyvää musiikkia.

Tässä jäi kyllä nyt vähän vajaaksi tämä kokemus. Saundit turhan laihoja tälläiseen musatyyliin, miksaus on liian suppea ja heikko - ei löydy sellaista kunnollista munaa tai poweria siitä saundista. Kuulostaa vähän 90-luvun träkkeribiiseiltä.

Tuo sämplätty ja sekvensoitu kitara ei oikein toimi juuri missään (no voi toimia jossain mutta se on tosi vaikea tehdä niin että kuulostaisi hyvältä)... jos tuollaisia voimakitarariffejä haluaa laittaa biisiin niin kannattaa soittaa ja äänittää ne riffit ihan kokonaisina, tulee paljon parempaa jälkeä.

Ainesta tässä on, mutta toteutus jäi kyllä nyt sen verran puolitankoon että annan kutosen.
0   +1 +2
 
Felix N 27.12.2013
Soundit ovat tosiaan itsellä täyttä arpapeliä (sama ongelma varmaan kaikissa biiseissäni), johtuen siitä, että olen edelleen eksyksissä siitä mikä on hyvä soundi. Kuulostavat eriltä joka paikassa. Myös tässä oli paljon paksumpi soundi alunperin, mutta piti sitten säätää myöhemmin sähköisemmäksi ja bassot minimiin, kun oli toisessa laitteessa kuunneltuna täyttä puuroa. Metsään taisi mennä, vaikka kyllä tämä omissa kajareissa ja etenkin kuulokkeissa vieläkin toimii.
0   +1 +2
 
7
Kostiainen 27.12.2013
Saundit voisivat olla huomattavasti tiukemmat. Rumpuihin ja bassoon etenkin lisää ytyä vaatisi. Mutta hyviä melodioita löytyi kyllä.
0   +1 +2
 
6
R-iQ 27.12.2013
Aika vähän löysin mitään mitä tuossa kuvauksessa kerrotaan. Melkoista tilulilu heiluntaa alusta loppuun. Saundi puolikin on aika köyhää ja ohkaista. Ehkä tää sävellys toimisi paremmin bändin vetämänä. Tälleen aika tylsää kuuneltavaa
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat