Thailand Dreams (Demo Versio)

Eero Ritter | 13.10.2015 | Rock
5:34

Kappaleen vanha, sovitukseltaan täysin erilainen versio, kuin myöhemmin tekemäni. Myöhemmin äänitin kappaleen kokonaan uudelleen, joten tämä on tavallaan kappaleen demo.

Kuvaus 2015: Kesällä sain tehtyä tämän yhden uuden biisin. Thaimaan aurinkoisille hiekkarannoille ja kaupungin yöelämään sijoittuva kesäkappale, joka alkaa itämaisella introlla ja sitten jonkinlaisena rockin ja kasaripopin yhdistelmänä. Kertosäe on kuitenkin lähinnä kesäistä iskelmää.

Sävellys on muutoin uusi, mutta alkumelodia oli lähellä päätyä jo ”Tokyo Nights”-kappaleeseen mukaan. En tiedä muistuttaako tuo kertsi jotain iskelmää, mutta se soi päässä koko kesän, siitä lähtien kun sen sävelsin. Piano tuo ihan mukavaa sävyä ja mm. koto-soitinta jäljittelevä syna on ahkerassa käytössä. :) Säkeistöt menevät kyllä melko matalalta minun lauluäänelle. Tämä on tavallaan yhdistelmä ”Kuuma Kesäyö”- ja ”Tokyo Nights” biisien tyylejä. 3:19 alkaa melkoisen hyväntuulinen soolo, jota väliosa seuraa.

Lopputulos on rummuiltaan demomainen, koska en käyttänyt rumpusampleja, vaan ohjelmoin biisiin muutaman sekavan rumpukompin, joiden sekaan yritin sitten soittaa fillejä ja percussioita näppiksellä.... Tunnelmaltaan sovitus on kuitenkin ihan hyvä.

Jälkikäteen jos vertaa uuteen versioon, niin uusi on kyllä soitettu huolellisemmin ja etenkin laulettu paljon paremmin. Tästä puuttuu paljon sävyjä, joita olin kuulevinani biisiä tehdessäni. Mutta tämän vanhan version säkeistöissä on kyllä sykettä ja särökitaroista plussat. Vaikka uusiksi teinkin, niin tässä on monia mielenkiintoisia juttuja.

8.00   261 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kostiainen 25.10.2015
Jees biisi. Rummuista itseasiassa tykkäsin., niissä oli sykettä. Tutun kuuloista menoa noin muuten
0   +1 +2
 
8
heart_head 20.10.2015
Laulumelodiat ovat tuttuun tapaan meneviä ja äänesi sopii hyvin mataliin säkeistöihinkin. Biisin läpi rullaava rumpukomppi on aika samankaltainen, mutta toisaalta vangitsee kuuntelijan jollain mysteerisellä tavalla. Aallot sopivat hyvin tunnelman luojiksi kappaleen loppuun.
0   +1 +2