Sammakko (LIVE)

Fatfinger Acoustic | 08.03.2007 | Pop
3:03

Idea tähän biisiin tuli Vahtolan Maken Kärpänen -biisistä - siis tuo eläin aihe. Ja sen verran kiirus päivä ollu, että piti nakata ihan livenä nopiaa, notta soundit on kyllä kauhiat sitte - ja voi tuota kitaraparkaakin.. sorry! ..niin ja vielä ajattelin, että kun en kerran osaa ja jaksa miksailla näitä juttujani - niin mitä sitä turhaan niitä monehen kertaan soitteloo.. ;D

9.14   1940 kuuntelua

Kappaleen sanat

Sammakko

Se tuli mun suusta.
Miks' ? Tiedä en.
Tai jostain muusta.
Itseeni siedä en…

…ja se oli niin väärin.
Nyt tiedän sen
ja sätkän käärin -
anteeksi pyytelen.

…mut vain mielessäin.
sanoja sovittelen.
ne on mun kielessäin.
mut ne nieleskelen.

Se suuri sammakko.
Rupikonna rumin.
Pöydällä keittiön,
sanoina heittiön.

Voisinko tehdä laulun
tai maalata taulun - susta
Kuuntelisitko sen
kuvan sydämen.

…mut vain mielessäin.
sanoja sovittelen.
ne on mun kielessäin.
mut ne nieleskelen.

Se suuri sammakko.
Rupikonna rumin.
Pöydällä keittiön,
sanoina heittiön.

Se suuri sammakko.
Rupikonna rumin.
Pöydällä meidän keittiön,
sanoina heittiön.

Säv., san. ja sov. PeteQ

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

8
sokle 26.03.2007
oikeastaan kyllä tykkäsin. Laulajan ääni oli persoonallinen ja jakaa varmasti mielipiteet puolesta ja vastaan. sanotus paikkapaikoin hyvä jopa loistava, kun taas jossain kohdin hiukan lapsellinen. Tykkäsin kuitenkin kokonaisuudesta.
0   +1 +2
 
9
rajoite 22.03.2007
Sanathan tässä toimii vahvimpana lenkkinä. Ehkä kypsin sanotus näistä ralleista. Ei kai saundeissa vikaa? Ainoa pikku miinus toteutuksessa, että skitta lievästi epävireessä, mutta oon ehkä vähän jäävi sitä arvostelemaan kun en saa omaani vireeseen hyvällä tahdollakaan :) Tässä on hyvin muuten laulu ja tausta balanssissa. Ei huku sekaan artikulaatio. Bridge ja kertsi sulautuu kivasti yhteen. Itse tuon A-osan melodian sisäistäminen tarvitsee ehkä enemmän kuin yhden kuuntelun allekirjoittaneelle, mutta muuten sävelkulussa on kivasti koukkua ja biisi kestää hyvin kuuntelua. Ei tässä ite biisissä ole kyllä mitään anteeksipyydeltävää.
0   +1 +2
 
10
Janne T 21.03.2007
niiin... missäs kohtaa tässä oli ne huonot saundit?

Tämä on ehkä elämänmakuisin biisi tähän mennessä. Sanoitus on parhaasta päästä ja kokonaisuus pieksee omassa genressään suurimman osan "radiohiteistä". Vaikka tämä onkin hiukan erityylistä, uskon että tässä nyt tavoitettu jotain siitä tuntumasta, mikä saa ihmiset kuuntelemaan esim. Loirin IVALO - levyä.

tämä on ihan oikeasti hyvä biisi.
0   +1 +2
 
9
ktehdas 13.03.2007
Tämä on sanoituksellisesti helmi. Totta joka sana.
0   +1 +2
 
9
keefer07 10.03.2007
Ensinnäkin: sanat ovat monitasoiset ja hyvät. Tämä toimisi vaikka lastenlauluna, mutta aikuinenkin (varsinkin miespuolinen) kuulija pystyy kyllä samastumaan biisin tunnelmaan vaivattomasti. Kun sanat muuttuvat tuntemuksiksi, on kyse yleensä taiteesta. Olen Vahtoman kanssa samaa mieltä, että ei muuta kuin trubaduurikeikka vetämään. Laulu toimii sun musiikissa sisäistyneesti ja hyvin. Ja sulla on oma soundi. Sitä ei kaiken maailman matkijoilla ole. Vahva ysi.
0   +1 +2
 
10
Nonniih, avaan telkkarin ja sieltähän tuleekin luonto-ohjelma:

Ahhh, johan nyt särähtää äänesi niin kuin pitääkin, ehkä se sammakko (vsiki ja sätkät) auttaa sitä ikäänkuin rohisemaan maukkaaasti.
Jumankeuta, tässä on miehellä tunne mukana, sorvaa sanojaan kuin ukko ikiaikainen veneessään.

Joo, nyt tiedän, kuinka sä osaat laulaa, tämä on nyt sitä sun hyvää äänenkäyttöäsi, niin on ääanesi mannaista karhentelua.
0   +1 +2
 
9
vahtoma 08.03.2007
Hyvä biisi, hyvä teksti. Jätkä kyllä vois ihan pokkana vetää trubaduuri -keikkaa ja oisit siinä varmaan hiton hyvä kaiken lisäksi. Karismaattinen ääni ja sanon vielä kerran (monennenkohan kerran) että sun ääni on kyllä lisäksi tosi hieno. Ysin nakkaan tiskiin tästä.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat