Pohjola

jrnn | 16.06.2004 | Soundtrack
7:15

Jassoo, 31.07.2008 meni 5000 latauksen raja rikki. Kuka tätä enää kuuntelee?!! Kaikesta huolimatta, teeman sanelemana hiippahatut päähän, simatynnyrit auki, karkeloimaan ja karvatassut tahtia taputtamaan... vielä tämän kerran.
-----
Tehty kaverin leffaprojektia varten, fantasiamaista atmosfääriä tavoitellen. Hajanaisuus johtuu siitä, että kappale on räätälöity elokuvan vauhdilla etenevien tapahtumien mukaiseksi. 100% General MIDI.

8.58   6838 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

pommikaitsu 18.07.2008
tää on miellyttävää.
hieman ehkä ennalta arvattavaa mutta se ei haittaa.
0   +1 +2
 
Michikawa 20.10.2005
Tässä biisissä midisoundit kyllä kuuluvat hieman selkeämmin kun meininki on rauhallisempi ja ei niin dynaaminen. Sävellys on hieno ja musiikillisissa ideoissa ei ole mitään motkottamista, mutta tämä tosiaan kaipaisi taustalle toimivat ja laadukkaat soundit. Siitä ei voi säveltäjää tai biisiä syyttää, toivottavasti joskus sinulle tulee mahdollisuus nostaa tuotannon käytännön laatua uusien vehkeiden tai softien avulla.
0   +1 +2
 
Kuusniemi 06.02.2005
Tästä ihmiset ovatkin huomautelleet soundeista, joten en niistä sen enempää sano, kuin sen, että itseäni eivät niinkään häirinneet vaikka olisin mielellään vaihtanut ne parempiin. Kyllä tälläisesta biisistä idean kuulee huonommillakin soundeilla ja tässä se välittyy eteenpäin. Tuo matala shamaanirumpu on kyllä mielestäni hemmetin hyvän kuuloinen.

Kyllä tästä lapin maisemat tulevat mieleen, tosin jotkin soitin valinnat rikkovat hieman tuota kuvaa (lähinnä cymbaali, mielestäni tämä kappale olisi pärjännyt ilmankin), mutta eivät mitenkään dramaattisesti. Toimiva seikkailullinen ilmapiiri tässä on.

Teemaa olisi voinut kehitellä vielä pidemmälle. Tämän tyyppisessä sävellyksessä teeman tulisi mielestäni olla vahva ja sellainen, että se jää mieleen kappaleen loputtua. Tässä ei mielestäni kumpikaan toteutunut, vaikka hyviä melodioita kappaleesta löytyi.

Tästä voisi työstää vielä vaikka mitä kun jaksaisi viäntää.
0   +1 +2
 
Olavio 17.11.2004
Todella vaikuttavaa jo pelkästään työskentelyn muodon huomioon ottaen. Vaikka unohdetaan nekin ja keskitytään itse musiikkiin niin kyllä vakuuttunut olen. Mielikuvat laukkasivat heti väistämättä jossakin elokuvamaailman keskellä. Soundtrackille (sen alkuperäismerkityksessä) ominaisen kappaleen tästä tekee tämä muovautuva rakenne. Mitään tiettyä kiertoa ei tarvita, kun musiikki elää tavallaan elokuvan mukana. Silti mukavasti sama teema ilmeni aina jollain tavalla koko kappaleen ajan.

Saundeissa oli paljon onnistuneita juttuja ja myös muutamia hieman vähemmän vakuuttavia. Mutta kuinkas monella meistä todella onkaan varaa se sinfoniaorkesteri kustantaa soittelemaan laulujamme. Vaikka sekaan mahtuu jokin vähemmän aito saundi, niin tunnelma ja itse sävellys loppujen lopuksi määrittelevät mikä on lopputulos. Tässä sävellystyö on kiitettävän makea ja tunnelman luominen onnistuu todella hienosti.

Olen vakuuttunut, että tämän tyylisen elokuvamusiikin säveltäminen ja se lopullinen työstäminen ei ole helppoa. Vaatii ison aivokapasiteetin (ja tietty teknisenkin:) käsitellä näin laajaa tekelettä jo pelkästään pituutensa puolesta, mutta myös tämän koko ajan muuttuvan sävellyksen puolesta.

Täytyy taputtaa käsiä ja onnitella mahtavasta kokonaisuudesta. Voutsi!
0   +1 +2
 
9
qerre 09.10.2004
Tästä tykkäsin aika paljonkin. :) Tykkään lähes kaikenlaisista koskettavista ja hitaista kappaleista. Tätä ei ole pilattu ylimääräisillä soundeilla, eikä muillakaan turhuuksilla. Tosi rauhoittava kokonaisuus.
0   +1 +2
 
9
ljubbomir 09.10.2004
Kyllä tätä kuunnellessa jonkunlaiseen atmosfääriin pääsi. Kylmät pohjoiset maisemat tuli mieleen, johtuuko sitte siitä ku ulkona tätä kirjoittaessa vain 1,9 celsiusta. Muijaki taustalta huusi notta tää on hyvä.
0   +1 +2
 
9
zarthas 09.10.2004
Muistaakseni oon kommentoinu pohjolan ennenkin. Ei vissiin ole viesti mennyt perille asti kun en kommenttiani löytänyt. MUTTA muistelen että sanoin biisistä jotain seuraavaa:

Jälki kuulostaa ainakin laadukkaalta, mun mielestä just leffaan sopivaa tunnelmointia. Lappi tulee mieleen väkisinkin, paitsi tuossa keskivaiheilla kun mukaan tulee crashia ja muuta kivaa. Tuo hajanaisuus on hieman niin kuin kirous leffamusiikin kanssa, olen omia tuotoksianikin editoinut lyhäreitä varten. Mutta jos et erikseen olisi maininnut, olisi sekin varmaan jäänyt huomaamatta. Loppuosassa alkaakin olemaan jo sitten ratkaisuhetken meininkiä, ja se on hassua että itse ainakin näen biisin paikka paikoin kuvina ja tapahtumina. Kappaleessa on jonkinlainen draaman kaari, ja niinhän siinä kuuluu ollakin.
0   +1 +2
 
kara 09.10.2004
en nyt oikeen osaa sanoa onko tää hyvä vähä tylsä ainaki mut kyllähän tää niinku leffa musiikiks olis tosi hyvä =)
0   +1 +2
 
8
makes69 09.10.2004
Mitä sinä selität kappaleen hajanaisuudesta, elä pistä tänne jos olet epävarma biisistäsi minä en ainakaan pistäisi. Tämä ainainen suomalainen pahoillaan olo saa loppua. Tämä on hyvä biisi maisemaltaan rauhallinen. Hyvillä saundeilla tehty Genrenä menisi myös varmasti new age-experimental:). Hallittu kokonaisuus.
0   +1 +2
 
8
Soulburn 30.09.2004
Aikamoinen mammutti teos. Ei vaan oikein jaksa yksinään kantaa koko biisin mittaa. Näin pitkään biisiin olisi mahtunut paljon useampiakin tunnetiloja. Nyt siitä ei oikein saanut kunnon otetta, vaikka jo neljättä kertaa kuuntelen. Pitäisi kyllä nähdä se leffa jotta tämä voisi toimia paremmin.

Mutta, mutta. Ei tämä huono ole. Kunnianhimoa, näkemystä ja melodiapäätä sinulta kyllä tuntuu löytyvän. Soundeista minulla ei ole varaa valittaa, eikä niiden muovisuus tai tunkkaisuus minua haittaa jos se muuten kuulostaa hyvältä.

Kyllä tässä mielenkiinto heräsi. Mainosta ihmeessä minulle kun saat seuraavan soundtrack biisisi kasaan.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3 ... 6 7 8

Löytyy soittolistoilta