Ijon Tichy's Dream

Polonium | 22.04.2013 | Indie
3:54

Bassossa MXR Phase 90.
Vasemmalla Mesa/Boogie Mark III + kaksikaulaisen 12-kielinen + Boss DD5 Digital Delay + Boss CE2 Chorus
Oikealla Sundown A50 + Tom Anderson

7.67   878 kuuntelua

Kappaleen sanat

No human touch and you are far from home
Forerunner in misty planet like nobody else
No looking back it's his new home land
Take this forsaken ground even without the sun


Ijon Tichy's dream did fulfill it's promises
Ijon Tichy's dream became a prophecy

Baikonur was left behind and you waved goodbye
How about a fireside in your cold new world
Life started to grow in this forsaken rock
Four leaf clovers started to wish me luck

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

6
Kerel 01.01.2014
Ensimmäiseksi puutun vokaaleihin, koska ne pisti korvaan. Vokaalit oli ensinnäki aivan liian hiljaisella (lieneekö tarkoitus?). Laulanta oli paikoin todella jäykkää ja vielä osittain ääntäminen mielestäni heikohkoa. Enkä kyllä näin mietittynä lyriikoitakaan oikein tajunnut, lienee sitä taidetta. Melodia oli kiva molemmin puolin, mitä niitä kerkes kuunteleen. Rummutkaan ei mun mielestä laahannu, vaan sopi biisin kokonaiskuvaan. Vokaaleihin painottuen täräytän törkeästi kutosen.
0   +1 +2
 
8
Lassi Heiskanen 30.12.2013
Heti alkusoitossa oli semmosta hapuilua, että oli vähän hankala keskittyä kuunteleen itse biisiä. Jos taas kuuntelee itse biisiä, välittämättä soundista ja yhteensoitto-ongelmista, niin hyvähän tämä on. Vähän munaa lisää ja studiolle paukuttamaan kunnolla narulle, niin tää on hyvä biisi. Tarttuva kitaramelodia ja tarttuva kertsi, säkeistössä jännä sointuvaihto, mikä säväyttää kivasti. Toivon että tää on jonkin sortin treenikämppädemo. Hyvin tuotettuna vois olla kovakin ralli! Jees, 8pts.
0   +1 +2
 
8
vvaurio 28.12.2013
Nojoo. Sävellys oli hyvä, sanat on hyvät, mutta toteutus ontuu vähän.

Rummut ja kitara ei meinaa oikein pysyä tahdissa, ja tuntuu että soitossa on vielä vähän sellaista hapuilua.

Laulajakin haparoi välillä ja sanojen ääntämystä kannattaisi treenata vähän. Huomaa selvästi suomiaksentin joidenkin sanojen kohdalla - tähän kannattaa kiinnittää huomiota, koska englantia lausuessa täytyy pitää niitä suulihaksia ihan eri asennossa kuin suomea. Ääntämys pitäisi olla piirun verran rennompaa, varsinkin kovien konsonanttien kohdalla - niitä ei tarvitse ääntää sillein ihan niin terävästi kuin suomen kielessä on totuttu.

No joo ei siitä sen enempää. Biisi on kuitenkin sävellyksellisesti tosi hyvä, kunhan tuota toteutusta vielä hioisi vähän niin tässä olisi kyllä ainesta. Annan kasin!
0   +1 +2
 
9
Kostiainen 27.12.2013
Treenikämppäpoljento vähän hapuilee, mutta biisi itessään on jees. Kasariysäri britti-indietä. Duran Duranin vokalisti tulee laulajasta mieleen. Sanat viilettävät multa ohi.
0   +1 +2
 
7
R-iQ 27.12.2013
Tää on vedetty ihan päissään varmaan. Kukaan ei meinaa pysyä tahdissa ja jengi soittelee välillä ihan mitäsattuu. Mutta kyllä sieltä erottuu ihan kelpo poppis kappale ja biisin aihe mielyttää vanhaa scifistelijää.
0   +1 +2
 
8
Felix N 27.12.2013
Letkeä meininki ja kelpo biisi. Hyvä ääni myös. Rummut minun mielestä sen sijaan jollain tapaa laahaavat läpi kappaleen, joka laskee numeroa yhdellä.
0   +1 +2
 
polonium 14.05.2013
Akustinen kitara soitettu uudestaan 12.5. 2013.
0   +1 +2
 
polonium 24.04.2013
Mandoliinilta kuulostava on akustinen kitara mutta epätavallisia sointuotteita. Siinä on tosiaan jotain epätarkkuutta soitossa. Soitan akustisen kitaran uudestaan parin viikon päästä.
0   +1 +2
 
9
Kostiainen 24.04.2013
Reipasta indiepoppia. Hittipotentiaalia löytyy ja ammattimaisesti toteutettu. Monipuolinen äänimaailma. Jos jotain huomautettavaa on pakko löytää, niin kuulostaa että toi oikeasta kanavasta kuuluva mandoliini? soisi vähän eri tahdissa muuhun nähden. Rummuissakin menee muutama isku välillä pieleen, esim. 2.28 kohassa filli. Mutta en usko että tommosilla pikkuasioilla on kenellekään mitään merkitystä, ei ainakaan mulle. Huippubiisi genressään.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat