Pakoon viimeistä räjähdystä

Rami Airola | 27.12.2005 | Synthpop
4:49

Kaikille sankareille, kuten Ritari Jätkälle ja Agentti Tulevaisuudellekin, on tuttua juttua se, että vielä viimeisen vihollisen voitettuakin pitää selviytyä vielä yhdestä haasteesta.

Alkaa kova kamppailu aikaa vastaan, kun päävihollisen rakennuksen, planeetan tms. paikan itsetuhomekanismi käynnistyy. Räjähdys saattaa olla hyvinkin jopa ydinräjähdys, joten pakko on päästä mahdollisimman kauas räjähtävästä paikasta.

Jos hyvin käy, paikasta löytyy uusi ajoneuvo, jolla pääsee nopeasti kauas. Ja tietenkin jos sinne paikkaan on tullut omalla vielä käyttökelposella ajoneuvolla, kannattaa sillä hurauttaa menemään. (Oikein hyvällä tuurilla tuo ajoneuvo on joku aivan hyperhieno vekotin, jota kelpaa ennen pakomatkaa vähän silmilläkin nauttia.)

Todennäköisesti se suuri räjähdys ulottuu melkein sankariin asti, vaikka tämä olisi kuinka kaukana. Silloin täytyy pitää hermot kurissa ja mennä vauhdilla eteenpäin liekkien ja paineaallon nuollessa selkää.

Sankari tietysti selviää täpärästä tilanteesta, mutta kun seikkailu on ohi ja päävihollinen voitettu, ovat menneisyyden muistot vieläkin läsnä. Kaikki paha, mitä päävihollinen sai aikaan, on edelleen näkyvissä sankarin elämässä. Ehkä päävihollinen oli tuhonnut kokonaan jonkun kylän, ehkä hän oli kylmästi tappanut sankarin sisaren tai rakastetun, ehkä koko sankarin perhe oli kuollut päävihollisen aiheuttamassa happikadossa tai ehkä koko maailma on miltei kuoleman kourissa päävihollisen käsittelyn jäljiltä...

Tiettyjä muistoja sankari ei saa koskaan itseltään pois, mutta hän voi olla iloinen siitä, että sai oikeuden toteutumaan ja esti Vastustaja Rantasalon suunnitelman toteutumisen.

9.09   2753 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
accent 21.11.2006
Ei saatana :D siinä viaheessa kun tuo nopea arpeggio tulee ekan kerran mukaan niin ei voi muuta kuin todeta että homma on hallussa. Soita tähtikitaraa! Soita sitä niin perhanasti kun sankari juoksee! Ja sitten tulee hidas kohta. Sekin toimii mutta ei ole biisin parasta antia. 80-luvulla olisit tienannut omaisuuden tämmöisillä biiseillä.
0   +1 +2
 
8
Modnar 18.01.2006
Tästä voi sanoa, että ei ainakaan ideaa puutu. :P Tuon tarinan siivittämänä tämän kuunteleminen on vieläkin mielekkäämpää. Tähän voisi hyvinkin kuvitella jonkinlaisen vanhahtavan räiskintäpelin, jossa räikeä dukenukemi räjäyttää pahiksen tukikohdan palasiksi ja hyppää kyberjeeppiinsä ja ajelee pakoon takaa tulevaa paineaaltoa ja helvetinlieskoja. Itse asiassa tästä tulee sellainen visio, että ko. tarina myös päättyy tähän ja etenee samalla lopputeksteihin. Mahtipontista, vauhdikasta ja saundit ovat hyvät juuri tällaiseen musiikkiin. Hienoa.
0   +1 +2
 
10
Tommy Loose 14.01.2006
Hitto tässä on tehty hieno biisi. Sellaista 80-luvun meininkiä laitettu muottiin jonka vois vetää hard rokkina eetteriin. Hienot kuviot!!
0   +1 +2
 
villeh 12.01.2006
mitähän tähän nyt laittais kun ei tämmöistä tule kuunneltua. tuleee mieleen joku peli
0   +1 +2
 
Juhgu 12.01.2006
Haha, ensimmäinen biisikuvaus, mitä en jaksanut lukea kokonaan loppuun :D ei ehkä niin vakavasti otettavaa, mutta sitäkin hauskempaa syntikkapoppia. Pitää ihan tallentaa koneelle.
0   +1 +2
 
Michikawa 11.01.2006
Onhan tässä mukavan C64 henkinen meininki. Tuon SID genren klassiset kliseet kääntyvät mukavasti tällaiseen modernimpaan meininkiin. Harmonisesti ja musiikillisesti tosi yksinkertainen ja junnaava biisi, mutta niinhän ne aika usein aikoinaan olivatkin.
0   +1 +2
 
Lowmen 09.01.2006
Kaipaisin lisää noita "kyrtyky-kyrtyky" -tomifillejä muutenhan jo pelkät Miami Vice -urut on ihan tarpeeksi jees. Huippua tilua. Ja tarpeeksi huono tarina.
0   +1 +2
 
7
nitrokiss69 09.01.2006
Kyllähän tätä kuuntelee. Tarina kovempi kuin biisi. Kehuit melodian tärkeyttä, mutta odotukset jäi vähän täyttymättä lukuunottamatta tilutusteemaa. Jos sanoisin pahasti, niin sanoisin Hasselhoff. Mutta en sano. :)
0   +1 +2
 
9
dj musical 08.01.2006
Todellakin tulee mieleen joku Agentti/Kovis musa ja omasta mielestäni todella hyvän kuuloista.
Rummut ovat perus 80 lukua ja muutkin elementit.
Synthit ovat todella leijailevan kuuloisia ja vievät mukanaan.
Hyvä biisi
0   +1 +2
 
KurtDragon 07.01.2006
Kommenttirinki pitäisi jakaa genreihin, ei tästä mitään tule, että hevi-äijä arvostelee tällaista...
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta