Black Skies Spewed Solid Rain (raakaversio)

Sound God | 24.06.2009 | --
10:09

Toinen raita (miksaamaton)

9.67   681 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
karman hardon 19.08.2009
hyvä draaman kaari! Jos Opethin pojat vetelis Cult Of Lunaa, se kuulostaisi aikalailla tällaiselta :) Jos jotain nillitettävää on, niin ehkä äänimaailma kaipais enemmän koskettimia ja/tai toista kitaraa. Mut helvetin hyvältä kuulostaa kyllä näinkin! Mureaa mörinää, hyvä!
+2   +1 +2
 
10
Olppa 24.06.2009
Korjaus kommenttini neljännen kappaleen alkupuoleen: Tämä riffi paljastuikin sitten biisin viimeiseksi.
+2   +1 +2
 
10
Olppa 24.06.2009
Mielenkiintoinen itämainen aloitus tässä. Särökitaroiden ja niiden jälkeen tulevat synät saivat aikaan aika synkän ja erittäin hienon fiiliksen. Opeth tulee tästäkin kipaleesta mieleen aika paljon monellakin tapaa, eniten kuitenkin osioiden toistoista sekä biisin synkästä yleisvaikutelmasta.

Tuossa pienen tauon jälkeen lähtevässä kitarassa on mielenkiintoinen kulku ja tokalla kerralla tulevat harmoniat täydentävät hienosti. Tuplabasarit kuulostivat hyvältä lisättynä tuon päälle. Hienosti rakennatte laajemmaksi tätä biisiä biisin edetessä.

Oikeestaan tässä biisissä tykkäsin örinöistä kun ne tulivat kehiin. Sopivat todella hienosti biisin tunnelmaan. Myös puhtaat voksut toimivat mainiosti. Tuli joku bändi niistä mieleen, minkä nimeä en kyllä nyt saa päähään.

Radiosaundi laulussa toimi myös hienosti tuossa yhdessä kohdassa. Tämän jälkeen tuleekin aika brutaali riffi josta tykkäsin erityisen paljon. Tämä biisi paljastuikin sitten viimeiseksi. Mulle tuli semmonen olo, että tuota vikaa riffiä oisi voinut kehitellä pikkuhiljaa voimakkaammaksi. Ensin esimerkiksi hiukan rauhallisemmat rummut, jotka sitten vähitelleen muuttuisivat helvetinmoiseksi tuplabasaritykitykseksi. Sen verran kiva outroriffi oli että voisi kyllä todellakin kestää paljon kauemmin kuin mitä nyt. Ja siis juuri tällä kehittelyllä se ei kyllästyttäisi vaikka kestäisi reilun minuutin. Mutta hei, toimi tuo todella hyvin näinkin!

Biisissä on mukavasti käytetty erilaisia tahtilajeja kadottamatta kuitenkaan tarttumapintaa. Itselleni kolahtaa aina tahtilajin vaihdokset ja mielestäni niillä saa oikein käytettynä kuuntelijan keskittymään biisin tarkasti. Näin ainakin minun kohdallani.

Saundeista tykkäsin myös todella paljon. Kitarassa oli suurimmaks osaks sellainen pieni särö, jolla ei tuollaiset soinnulliset kitarakulut mene aivan mössöksi. Tämä siis hyvä asia. Kitaroiden lisäksi myös kaikki muut saundasivat hyvin. Jokainen soitin on hyvin kuultavissa (ainakin minun kajareillani) ja ne sopivat saundeiltaan tosi hyvin yhteen ja loivat jollakin tapaa mielestäni aika persoonallisen saundin.

Kyllä tämä todellakin erottuu Mikserin muusta materiaalista todella paljon juuri tällä persoonallisuudellaan ja sävellystaidolla.

Noh, aikamoisiks kehuiks tämä kommentti nyt meni, mutta olette sen kyllä ansainnut. Äärimmäisen hienoa matskua. Taidanpa nyt tästä samantien faniutuakin ja alan pitämään projektianne silmällä.
+2   +1 +2