Aleo-leo-leo-lää (Inkkari Biisi)

1:14

Tätä biisiä kuunnellessa tullee sellanen fiilis, että olet keskellä saharan aavikko ja yhtäkki sinua ympäröi kokonainen intiaani heimo, päälikkö sanoo sinulle jotai voikkaallaa änellä, haluaisit ymmärtää, mutta et. Kaksi nuora intiaani tyttö tarttuu sina molemmista käsistä ja vie sinut intiaanien leiriin. Siellä sinua ruokitaan kohdellaan hyvin. Illalla sinut viedään metsään jossa on suuri portti ,tämä portti aukeaa, intiaanit hiljenevät, sinä aistit pahaa...
Yhtäkkiä portista tulee vitumoinen king kong ottaa sut mukaansa tunkee kepin sun perseesees ja paistaa sut. Tämä suuri apina on intiaaneille jumala.

Ja jos et ole tiennyt niin kaikki maailman intiaanit ovat samanlaisia niillä n sulkia päässään ja ne palvoo isoo apinaa ja niiil on iha vitun punanen iho (ja ne haisee).

Intiaanit on perinteinen nimitys, jonka alle kootaan suurin osa Amerikan alkuperäisväestöstä eli niistä ihmisryhmistä, jotka elivät kaksoismantereella ennen eurooppalaisten tuloa tai jotka polveutuvat näistä ryhmistä. Amerikan alkuperäisväestöistä eskimot ja aleutit on kuitenkin vakiintuneesti jätetty intiaanit-käsitteen ulkopuolelle. Intiaani-nimitys juontaa juurensa Kolumbukselta, joka Karibian saarille saapuessaan luuli olevansa Intiassa ja siitä syystä kutsui alkuperäisihmisiä nimellä "indios".

Rodullisesti intiaanit ovat lähinnä mongolidien eräs haara. Etnologisesti sitä vastoin ei ole olemassa juuri mitään tekijää, joka yhdistäisi kaikki intiaaniväestöt: intiaanien alkuperäisissä kielissä, kulttuureissa, yhteiskuntajärjestelmissä, elinkeinoissa, uskonnoissa jne. oli hyvin suuria eroja. Amerikan mantereelta löytyi ennen eurooppalaisten tuloa sekä keskitetysti hallittuja imperiumeja että vaeltavien metsästäjä-keräilijöiden pienyhteisöjä. Sellaiset teknologiset innovaatiot kuin rauta, pyörä ja vetoeläimet ilmaantuivat kuitenkin kaikkialle Amerikkaan vasta eurooppalaisten myötä.

SamSam:Laulu, Rummut
Timmy: Laulu
Danny: Laulu

0.00   446 kuuntelua
Linkki: http://www.mikseri.net/playsong.php?id=249896
Vastaanottajat
käyttäjätunnus tai sähköposti, erottele useammat rivinvaihdolla
Viesti
valinnainen
Nimesi
  tai Peruuta

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään