Enough emotions

Upea | 31.10.2006 | Trance
7:54

Tunteilua konemaailmoissa. Kuunnelkaa, kommentoikaa ja toivottavasti nauttikaa.

2.12.2006 200 latausta
16.12.2006 300 latausta

7.83   2205 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Dj Hara 12.04.2007
Kun väsyneenä istuu koneen ääressä illalla ja tämä rupeaa soimaan saa hyvän fiilingin! Melodia on mystinen ja trancemainen yksinkertaisuudessaan! Hyvä Biisi! :)
0   +1 +2
 
Valandir 08.03.2007
Jotenkin alusta jo huomaa, ettei äänenlaatu ole ihan kohdallaan. Saundit ovat juustoisia ja muutenkin käytetyn kuuloisia ilman oikeanlaista hiomista. Alkumelodia on jotenkin tylsä, bassorumpu kuulostaa suoraan 80-luvulta repäistyltä samplelta joka on myös liian heikko potkiakseen kunnolla, clappi on pistetty mukaan ilman minkäänlaisia efektejä (paitsi delay) ja siinä se vain on kuulostaen niin perusclappilta kuin clappi voi vain kuulostaa. Hihatit tosin ovat ihan kivoja eivätkä ole niin perussamplea kuin voisi odottaa. 0:42 kohdilla kuulostaa siltä, että olisi jotenkin vähän väärä nuotti joukkoon eksynyt, elikkä sointuvaihdos ei ainakaan omaa korvaani miellytä. Sellaista oikeaa kirkkautta ei tahdo kuulua missään vaiheessa ja biisi on jo puolentoista minuutin kohdilla itseääntoistava ja tylsä. Siinä sitten lähteekin vähän erilaista melodiaa liikenteeseen, joka tosin sekään ei jaksa innostaa, mutta innostaa kuitenkin enemmän kuin alkupään melodiat. Ihan kivasti olet myös tuota synaa vähän pannaillut, eli ihan hyvä juttu, ettei nuo kaikki äänet ovat ihan keskellä. Oikeastaan kaikki synat kuulostavat kehnoilta preseteiltä joita ei ole itse väännellyt ja käännellyt ollenkaan. Biisin rakennekin tuntuisi olevan jotenkin outo, synia tiputetaan ja tuodaan takaisin oudossa tahdissa ja muitakin elementtejä lisäillään silloin tällöin, mutta niitäkin heti tiputellaan samanlaisessa oudossa tahdissa joka antaakin biisille erittäin sekavan tunnelman. Viiden minuutin jälkeen biisin kuunteleminen on suorastaan tuskaa, koska mitään ei oikein tuntuisi tapahtuvan ja biisi vain yksinkertaisesti toistaa itseään ja pahasti. Jotenkin automaatiotkin kuulostavat vain VSTi:den omilta preseteiltä, joihin artisti itse ei ole vaikuttanut. Rumpukuvioihinkin kaipaisi jotain vaihtelua, koska nyt se on jatkunut alusta asti samanlaisena epäinnostavana mössönä ja edes bassorumpu ei tee mitään muuta liikettä kuin tavallista 4/4 tasatahtia. Loppuunkin on vielä kaiken ennalta arvattavuuden kukkaraksi pistetty fade out, mutta enpä nyt keksi mikä muukaan olisi biisille sopinut.

Kokonaisuutena biisi on tylsä, epäinnostava, itseääntoistava, ennalta arvattava, äänenlaadultaan kehno ja muutenkin vain päänsärky lauantaiaamuna. Kappale on mielestäni yksinkertaisesti sanottuna huono, mutta sepä onkin vain oma henkilökohtainen näkemykseni. Ehkä tämä kaikki negatiivinen palaute on hieman liikaa, mutta siitä jos jostain oppii, nimerkillä Kokemusta On. En oikein tiedä mistä voisin aloittaa kertoakseni mitä voisi parantaa, koska biisissä voisi parantaa melkeinpä kaikkea. Anna rummuille, synille ja padeille reeverbiä saavuttaaksesi sellaisen oikean puhtauden. Sitä ei tosin saavuteta sillä pelkällä reeverbillä, koska EQ:n ja kompressorin käyttö on miksauksen kannalta olennaisinta. Jotkut rumpusamplet kuulostavat ikävältä sekaannukselta, sellaiselta pelkältä mössöltä, jonka olisi voinut helposti korjata pienellä EQ:n säädöllä. Hihateista alataajuuksia pois ja ylätaajuuksia lisää, reeverbiä päälle ja bon appetit. Bassorumpu oli heikko; Bassorumpu määrää yllättävän paljon biisissä sitä seikkaa pitääkö biisistä vai ei, elikkä jos bassorumpu kuulostaa surkealta niin on myös yllättävän vaikea pitää koko biisistä. Rakenne on biisissä sekava, mistään ei oikein saa missään vaiheessa minkäänlaista otetta. Palaset loksahtavat kohdalleen, mutta jotenkin vain väärässä järjestyksessä, sekavassa sellaisessa. Voisi verrata vaikka siihen kun kokoaa palapeliä, niin ei etsi sopivia palasia vaan pinoaa palaset päälekkäin ja lopuksi iskee kaikki palaset yhteen epämiellyttävään kasaan josta on enää turha alkaa etsimään oikeita palasia oikeille paikoille. Parantamista siis on, mutta älä lannistu, kaikilla on parantamisen varaa, kaikilla. Väännä ja käännä synia, padeja, bassoja ja kaikkea muuta joka toimii jonkinlaisena linjana ja tee siitä huomattavasti omaperäisemmän kuuloista. Tällä hetkellä biisiä voi lukea kuin avointa kirjaa, joka tässä suhteessa on huono juttu. Itse en tahdo löytää biisistä oikein mitään hyvää sanottavaa, mutta jatka vain niin kyllä sieltä sitä laatutavaraakin joskus tulee. Huomautan vielä, että mielipiteeni perustuvat omiin henkilökohtaisiin mielipiteisiini, joten turha on minulle siitä suuttua. Näin tämä ei vain toimi.
0   +1 +2
 
Jaycob 22.02.2007
Mielenkiintoinen alku. Ensin ajattelin että olisi eJaylla tehty, kun oli soundit niin puhtaat. Ei ole oikein mitään perustaa mistä voisi tarttua kiinni, eli rakenne on aika sekava. En tykkää kikistä, liian iskevä ja tavallinen. Rumpusetti on liian erikoinen tähän kappaleeseen paremmin tähän olisi sopinut kunnon offbeatti vahvalla offbeat bassolla. Vähän pitkävetinen kappale. Soundit ovat melodiainstrumenteiltaan oikein kirkkaat ja kivat. Tosiaan tarvitsee tämä kappale lisää variaatioita ja hienosäätöjä, jotta tästä vielä hyvä voisi tulla.
0   +1 +2
 
9
Redfox 21.02.2007
Melko mainio, biisi. En nyt osaa tätä tarkemmin kommentoida, mutta kivat kilinät ja leadit biisissä. Rummut eivät olleet mitenkään amatöörimäisen, josta iso plussa. Sivu itsessään on muuten suht ruma, tai en innostu turkoosista.
0   +1 +2
 
JaDubb 18.02.2007
Hauskan kumisella bassolinjalla lähdetään liikkelle ja sitä tulee täydentämään mukava tilutus. Tilutuksen nostatus voisi olla pidempikin ja bassolinjaan kaipaisin enemmän rouheutta. Rumpuilu voisi niin ikään startata jonkinmoisen nostatuksen kautta. Basari on ehdottomasti liian "kapea", ei iskisi rintamuksille kiitettävästi kovastakaan PA-järjestelmästä. Arpeggio ja taustan pulinat ovat kenties biisin parasta antia itselleni. Rytmiikkapuolella kaipaisi reilusti enemmän variaatioita rumpuluuppeihin. Näillä elementtien / variaatioiden köyhyydellä kappale ei ole oikein oikeutettu pituuteensa. Tylsäks käyp loppua kohden.

Positiivisina puolina mainittakoon kuitenkin, arpin ja pulinoiden lisäksi, jonkinmoinen rakenteellinen kokonaisuus sekä ihan jeppis ylä- ja keskiosastojen miksaus. Melodiavariaatioilla sekä alaosaston tuhdintamisella tätä voisikin tampata jossakin humppakornerissa.
0   +1 +2
 
8
Holmström 16.12.2006
...työmaailmani antaa äänimaailmassa mahdollisuuksia kaikenlaisiin tilanteisiin ja tapahtumiin ja lähes 2000 esitystä kuultu lyhyessä ajassa lokakuusta lähtien... Onneksi ei tarvinnut tuomita kuka jatkaa ja toisaalta lähetetään kotiin... Helvetillistä äänitarkkailuu tuotantokoneistossa, mutta tähän biisiin sanoisin... "olet jatkossa, tervetuloa seuraavan esityksen kanssa..."

Basarit kuntoon, kick tarvii syvällisyyttä, vältä korkeetaajuutta, paljon kiinnostavia elementtejä, aivan loistavaa hässäkkää joka pitää hieman jatkojalostaa niin kyllä tästä tulee vielä erinomasta... kuten sanottu... "olet jatkossa" :)
0   +1 +2
 
Fleeticer 10.12.2006
Alku ei lupaa hyvää soundien puolesta, lähinnä saa jo tässä vaiheessa kuuntelun kuulostamaan ajanhukalta, mutta rakentava palaute vie kuitenkin eteenpäin, joten heitetään tähän jälleen yksi.

Soundit ensinnäkin kuntoon, basari on liian heikko, hihatteja lisää ja tehokkaammiksi. Clap-soundia tai mitään vastaavaa tässä ei edes tunnu olevan. Rakenteeseen myös tarkkuutta, nyt se ontuu pahasti ja hyppii liikaa osasta toiseen, varsinkin kun kyseessä on n. 8 minuuttia pitkä biisi.

Melodiatkin voisivat olla kiinnostavampia, jotain koukuttavampaa kehiin. Tosin tuosta melodiasta kyllä saisi ihan hyvänkin jos soundit olisivat erinomaista laatua. Suosittelen kuitenkin hoitamaan tuon soundipuolen ensin kuntoon, tottakai ajan mittaan, koska eihän se heti seuraavassa biisissä voi olla loistavaa.

Rakenne ja soundit siis ensisijaisina vinkkeinä meikän suunnalta.
0   +1 +2
 
7
Frozen Motion 05.12.2006
Ei säväyttäny..
0   +1 +2
 
chucky 04.12.2006
Jees...eli empä ole kowin suuri trancen kuuntelia..mutta olen aikalailla samaa mieltä kun 2 ylempää.
0   +1 +2
 
spiritusandasper 04.12.2006
Jeps. Basarista vois lähteä liikkeelle. Elikkä alataajuudet tuntuis olevan ihan hyvin hanskassa, mutta aika lötkö ja vaisu kokonaistuntuma jää käteen. Pikkusen tarvis saada tiukkuutta mukaan. Kokeile istuttaa jotain snarea vaikka tuohon päälle jos saisit sulautettua yhteen ja vaikka sillä tavalla lisää iskevyyttä. Equlla vois myös koittaa vähän saada semmosta yläpää napsua tuohon mukaan. Tuo bassopadi jolla biisi lähtee liikkeelle on myös hieman eloton. Siihen vois jotain henkäystä koittaa jollakin pehmeällä pikkusen suhisevalla yläpadilla puhaltaa ehkä?

Plukisoundi joka tulee mukaan vie ihan mukavaa melodiaa, mutta jotenkin tuntuu kovin irralliselta taustaan nähden. Olisko se vähän kovalla, tai sitten muu on sijoiteltu vain jotenkin niin taakse tuohon nähden. Etäinen fiilis taustassa ja tuo pluki tuntuis olevan niin lähellä. Sanoisin että tuota taustaa kannattais yrittää saada vähän lähemmäs. Reverbit syyniin. Onko jätetty turhille taajuuksille pyörimään? Kannattaa leikellä turhilta alueilta nuo reverbit pois. Tunnelma tässä on paikoitellen erittäin miellyttävä, kuten esim. tuossa 2:50 kohdilta eteenpäin. :) Noista haitsuista (ainakin osasta) voisit koittaa tehdä vähän tiukempia ja lyhkäsempiä. Nyt tuntuvat vähän laahaavilta. Veikkaan että fl studiolla näitä settejä säädät, niin kokeiles lyhentää sieltä channel settingsistä niiden haitsusamplejen kestoa snadisti siitä out-potikasta ja katot reverbien kestot kondikseen. Tossa jotain mitä voisit testailla. Tässä biisissä on hyvää ideaa ja meininkiä ja varsinkin tunnelmaa. Miksaukseen vaan tarkkuutta ja kärsivällisyyttä. :)
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta