Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Kahvituntifilosofiaa, osa kaksi

"Jumalauta. Sehä on koht joulu. Ei enää montaakaan kuukautta."
-Ilmeisesti hänen nimesä on Asko. Niin, taitaa se vanhemmiten alkaa aika kuluun nopeemmin, mieshän on jo eläkeiäs käsittääkseni..

Konepajoilla on muuten tiettyjä asioita joita ei löydä:
1. Rautasaha. Vaikka voisi luulla että se olisi yleinen metallialalla, niin ei, ei niitä kukaan enää käytä. Vannesaha ja rälläkkä korvanneet täysin. Tänään tarvitsin yhteen pieneen asiaan, olisihan sen voinut hoitaa millisellä rälläkän katkaisulaikallakin, mutta kun ohjeessa luki että rautasahalla niin tehdään sitten rautasahalla. Piti johtajalta kyssyy et mistähän löytäis, tutkin paikkoja mutta yhtään ei tullut vastaan, ja hän oli vähän ihmeissään "Jaa siis tällasta *tekee käsillään sahausliikettä*?", ja näyttää sellaisen pienen laatikon syrjässä pöydän alla missä makoili kaksi rautasahaa. Jippii, melkein oisin osannutkin tutkia tuota paikkaa.
2. Toimistopöytä ilman pornokalenteria välittömässä läheisyydessä. Ei, ei millään, mahdoton ajatuskin.
3. Tarvittu hienokierrepakka/-tappi. Hieno lista löytyy, missä on mainittu hyllyssä olevat hienokierrepakat ja -tapit (siis sellaset vermeet mil niit kierteytyksii tehään), mutta vaikka se vaikuttaa kattavalta, niin vasta kerran olen törmännyt hienokierteeseen jonka olen voinut tehdä valmiilla laitteella. Sekin tapahtui vasta tänään, yli kuukauden töissä olon jälkeen. Ja niitä hienokierteitä olisi tarvittu jo monta kertaa, mutta ilman pakkaa/tappia ne on tehtävä sorvilla kierresyöttöä käyttäen, ja siihen minulla ei ole koulutusta. Eikä Mika oo tehny niit vaik lupas... Noh, varmaan se sit tekkee ku muistuttaa.
4. Tyhjä puulaatikko. Oikein kätevä jos tekee paljon pieniä kappaleita. Mutta ei, löytyy vain pahvisia, ja nekin lähinnä väärän kokoisia. Kiva kun ne sit repeilee suhteellisen helposti ja muuta. Käytössä olevia puulaatikoita kyllä on, mutta ne ovat käytössä. Tosin nykytilanteesta en ole ihan varma, siellä sorveilla taisi olla nyt parikin tyhjää puulaatikkoa, mutta silloin kun minä olisin tarvinnut sellaista ne olivat käytössä. Käytin varmaan puol tuntii laatikoiden etsimiseen, sitten löysin kaksi ihan pientä, jotka olivat käyttöönotettavissa pienen tyhjennyksen jälkeen.

Tekisi mieli myös mainita jakkarat, mutta pari sellaista löytyy kokoonpanoalueelta, työstöpuolelta niitä on turha etsiä. Ja paikat joissa ei kuule Iskelmäradioo, mutta hitsauspuolella se kuuluu aika huonosti kun se on nii laaja tila ja kaiutin vain toises päässä, ja rälläköidessä siltä välttyy ihan mukavasti. Se vain on valitettavasti poikkeustilanne.

Mut min CNC-taivuttimen pyörityslaite lähestyy valmistumispistettään, jei!

Kirjoitettu Thursday 05.07.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: