Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Paskamainen talvirenkaiden vaihto

Menin sitten itse vaihtamaan talvirenkaat vuodelta -87 olevaan autooni. Takarenkaat olivat tietysti jumissa, koska vanteet ovat eri auton. No, ei muuta kun lekalla paukuttamalla irti. Sain siis vaihdettua suht helposti. Seuraavaksi eturenkaiden vaihto. Kuskin puolella kahden pultin kierteet paskana, sekä vanteiden keskiöt väljät, joten ajattelin kiristää kaksi muuta viimeisen päälle. Naps, ensimmäinen pultti poikki. Naps, toinen pultti poikki ja vielä samalta puolelta (ei edes ristikkäiset). Voi, prkl!

Ei muuta kun pyörän navan ostoon, koska renkaiden katkenneet pultit olisivat tosi tiukassa (katkoin jo pari vastakierretappia niihin). Ajattelin samalla vaihtaa jarrupalat ja levyt, koska vanhat eivät menisi tulevassa katsastuksessa läpi.
Toisella puolen tietysti jarrulevyn kiinnityspultti paskana. No, sitähän ei tarvitse, joten poralla kanta irti ja uudet levyt, sekä palat tilalle.

Kuskin puolella taas jarrusatulan pultin pää paskana, joten satula ei lähde irti. En siis saanut vaihdettua pyörän napaa, enkä jarrulevyä. Mietin että jos ajaisin korjaamolle. Yritin käynnistää auton, mutta se on seisonut pari viikkoa käyttämättömänä (kahdella renkaan pultilla ei ole viitsinyt ajella), joten tietysti akku on tyhjä. Ei muuta kun akkulaturia lainaamaan ja yöksi latautumaan.

No, ens viikolla ajattelin tehdä urat rälläkällä renkaan pulttien päihin ja iskeä lyöntitaltalla pois. Nyt viikonloppuna vois tulla metelistä rivitalonaapureilta valitusta, joten katsotaan mitä viikolla tykkäävät. Vieressä kun on vielä rakennustyömaa josta kuuluu klo 8-16 taustameteliä.

Koko kuukausi huipentui vielä siihen, että upouusi Maxtorin ulkoinen 500Gb kiintolevy hajosi kolmessa päivässä, ilman mitään syytä. Kiintolevyn mukana meni tietysti joitain omia julkaisemattomia biisejä, valokuvia jne..
Pistää taas vituttamaan. Ehkä tästä syntyy jotain uusia vitutus biisejä.

-----------------------
Part II
Äh, luovutin kumminkin. Päätin ajella niillä kahella pyörän pultilla lähimpään korjaamoon. Pikkasen kyllä jännitti kun kaveri houkutteli vielä edellisenä iltana baariin. Olisi ollut poliisilla ihmettelemistä kun kolmipyöräinen auto keskellä kaupunkiin johtavaa tietä ja kuski jos puhaltaisi vielä promilleja :D
No, olisi se rengas näköjään kestänyt pitemmällekin kuin sen 2,5 km. Ei alkanut edes vispaamaan.

Katsoin korjaamolla vierestä kun tyyppi vaihtoi pyörän navan ja laakerin. Hyvä että en itse alkanut parkkipaikalla tekemään. On se sittenkin työläämpi homma. Ottivat tukivarren irti kahdella miehellä. Toinen väänsi rautakammella ja toinen käytti pulttikonetta. Sitten koko iskari paketti irti ja laakeri paketista prässillä irti. Siinä vaiheessa huomasin että uusi laakeri ja napa olivat eri kokoisia kuin vanhat. Voi S**tana!
No, korjaamo tyyppi kävi pikaisesti uudet osat tilalle 80 egellä. Jälkeen päin en tietenkään saanut liikkeessä vaihdettua väärän kokoisia osia pois, koska uudet osat oli jo ostettu ja vielä samasta liikkeestä? Näytin korjaamon kuittia, mutta myyjä alkoi vaan vänkäämään vastaan ja antoi lopulta hyvitys kuitin, jotta saisin käydä 50 egen (käymättömän osan arvo) arvosta osia kun tarvitsisin.
Autoon meni loppujen lopuksi n. 200 egen arvosta työtä ja tavaraa. Kaikki sen takia että en ostanut 4 uutta pyöränpulttia 1,65e/kpl. Sainpahan ainakin uuden navan niin ei mene jatkossa pulteista kierteet.

------------
Pt III
yritin eilen käynnistää auton, muttei inahtanutkaan. Tajusin että autovahvari oli jäänyt pariksi yöksi päälle. Prkl. Ei kun taas akkulaturia lainaamaan. Irrotin akun huolto läpät ja kappas vaan, parissa kennossa oli pinnalla jäähilettä. Annoin akun latautua yön yli, mutta näköjään ei lataa viimeistä viidennestä, joten näköjään syväpurkautunut ja pilalla. Jospa tuolla akulla nyt ajelisi vielä tämän talven. Sen jälkeen koko auto romuttamolle tai vaihtoon :D

Kirjoitettu Saturday 03.11.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: