Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

19.2.2009 - Istu grilliin '09 winter BBQ

19.2.2009 Istu grilliin '09 winter BBQ, Klubi w/ Sortokausi, Blind Stare

Päätimme järjestää jatkoa parin vuoden takaiselle Istu grilliin konsertillemme, tällä kertaa kuitenkin keikkapaikaksi valitsimme Turun Klubin, sillä saimme houkuteltua mukaamme Blind Stare -yhtyeen, jonka vetovoimaan luottaen päätimme ottaa taloudellisen riskin ja vuokrata Klubin Ilta-puolen käyttöömme. Kolmanneksi bändiksi pyysimme mukaan Sortokautta, joka oli mukanamme vuoden takaisella Streetbar 95:sen keikalla. Oli siis mukavaa lähteä keikalle tietäen että hommat sujuvat sekä itseltä että muilta bändeiltä.
Ilmapiiri olikin mukavan rento jo roudausvaiheessa. Backline saatiin jouhevasti kasaan BS:n ja osaavan miksaajan voimin ja sounditkin löytyivät hyvinkin kivuttomasti. Hyvän miksauksen kuitenkin latisti omituisen tehottomat PA:t, sillä äänenvoimakkuus oli ällistyttävän hiljainen. Eikä paikalla ollut edes yleisöä demppaamassa. Lavasounditkin jättivät toivomisen varaa, mutta aina ei voi voittaa. Soundcheckin aikana allekirjoittaneen langaton lähetin piti omituisia ritinöitä joten se sai väistyä perinteisen piuhan tieltä.
Ovien auettua jäi noin tunti aikaa vaihtaa kuulumisia vanhojen tuttujen kanssa ennenkuin Sortokausi aloitti lyhyen settinsä. Olisihan poikien louhintaa kauemminkin voinut kuunnella, mutta ainakin pysyttiin sovituissa aikatauluissa.
Tuli aika oman soitannan. Lavasoundit olivat mitä olivat, eli itse kuulin lähinnä oman soittoni. Lisäksi Villellä tuntui olevan kiire jonnekin, kappaleiden temmot olivat järjestäen melkoista laukkaa ns. "normaaliin" verrattuna. Muutamia pieniä soittovirheitä siellä täällä, ei mitään vakavaa kuitenkaan. Linnunhampaan siirtyminen viimeiseen kertosäkeeseen menee reisille, kuten oli odotettavissa. Vaikka edellisissä treeneissä sen saimmekin jo kulkemaan sujuvasti. Vakiolainakappaleemme Valtakuntakin soitetaan sellaisella vauhdilla että siinä savuaisi jo itse Hynysen partakin. Muuten ihan ok vetäisy, ei parhaimpiamme mutta loppuun päästään kuitenkin kunnialla. Samu hoitaa ensimmäisen kokopitkän keikkansa hyvin kotiin.
Nopea kamojen purku ja Blind Staren jätkät lauteille. Porukkaa on kerääntynyt melko mukava määrä ja laskelmiemme mukaan pääsemme omillemme. Blind Stare taistelee aluksi pienten teknisten ongelmien kanssa, mutta ne saadaan onneksi selätettyä ja keikka pääsee alkamaan. Tuntuu kulkevan.
Omaksi harmikseni joudun poistumaan paikalta hyvin pian BS:n päästyä kunnolla vauhtiin, mutta Turun linja-autojen aikataulut on mitä on ja seuraavan päivän työvuoro ei anna armoa. Yhteenvetona keikasta voin omasta puolestani sanoa, että soitannollisesti olisi voinut mennä paljonkin paremmin, mutta fiilis oli hyvä, muutkin bändit ilmeisesti nauttivat ja viihtyivät ja yleisöä tuli paikalle mukavasti. Emmekä tehneet edes tappiota!
Suuri kiitos Sortokaudelle ja Blind Starelle, sekä niille jotka paikalle itsensä raahasivat. Kenties näette meitä vielä joskus toistekin Klubilla heiluttamassa tukkaa.

SETTILISTA:
Taival
Valtias
Ahdas
---
Linnunhammas (CMX-cover)
20. huhtikuuta
---
Vieraalle rannalle
Seinän takana
valtakunta
---
Yössä
Sähkömeri
Muistojen kuvat

Kirjoitettu Friday 20.02.2009

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: