Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

19.4.2008 - Synkän musiikin live-iltamat

19.4.2008 S-Osis, Tku w/ Sons of Kings, White Mammoth

Parin muualla soitetun keikan jälkeen oli aika palata jälleen kotikentille S-Osikselle, tällä kertaa Synkän Musiikin Live-iltamien merkeissä. Seuraksemme saimme tosiaan synkkää musiikkia Sons of Kingsin drone/doom-pörinän sekä White Mammothin doom/stoner-rockin muodossa.
Roudaus oli sovittu kello viideksi, joten ehdimme vetää treenikämpällä vielä pari biisiä lämmittelynä ennen roudausoperaatiota. Antille oli osunut viikonlopulle aamuvuorot töissä, joten miehelle myönnettiin roudausvapaa. Väsynyt basisti ei olisi kuin tiellä, heh. Ennen pikatreenejä allekirjoittanut ja Jani lämmitteli Guitar Heron merkeissä.
Roudaus sujui kivuttomasti ja s-osiksen päässä meitä vastassa olikin pari mukavassa nousussa ollutta White Mammothin jäsentä. Roudausmusiikit (mm. Mikko Alataloa, M.A.Nummista, MC Hammeria...) soimaan ja kamojenkasailupuuhiin.
White Mammoth sai suorittaa soundien metsästämisen ja oman soundcheckinsä ensin, ollessaan soittojärjestyksessä viimeinen bändi. Siinä jäi hyvin aikaa hoitaa aterionti sekä keikkatunnelman hakeminen. Jostain syystä allekirjoittaneella tuotti vaikeuksia päästä tuohon olotilaan.
Soundcheckimme saimme hoidettua myös omasta mielestämme nopeasti ja vaivattomasti. Checkin loputtua paikalle olikin saapunut jo muutamia kavereita, joten eikun pihalle vaihtamaan kuulumisia, Sons of Kingsin hoitaessa checkinsä. Pojille jäi vain puoli tuntia aikaa hoitaa checkinsä, mutta onneksi Sons of Kings koostuu vain basistista ja rumpalista, joten heillä ei kauaa nokka tuhissut.
Kellon lyödessä yhdeksän vaihtui roudausmusiikki asiaankuuluvammaksi väliaikamusiikiksi ja meikäläinen siirtyi lipunmyyntihommiin. Tästä syystä takahuonesketsit ja tapahtumat menivät ohi suun, vaan eipä tuo haitannut. White Mammoth ystävineen kun oli bäkkärin vallannut kokonaan.
Porukkaa saapui paikalle pikkuhiljaa ja nelisenkymmentä henkeä maksanutta kirjattiin ylös illan aikana. PA-vuokrat saimme siis sillä kuitattua, hyvä. Sons of Kings aloitti puoli yhdentoista maissa infernaalisen pörinänsä, joka pani puntit lepattamaan. Huh, mitä settiä. Soundcheckin aikanakin baarin henkilökunta kävi vähän väliä miksaajalle näyttämässä desibelimittaria, eikä ilmeisesti hyvässä mielessä. Parikin henkeä kyllä kävi tiedustelemassa oliko pojilla mitään äänitettä myynnissä tiskillä. Itse olisin kaivannut jotakin lauluntynkää poikien musiikkiin, mutta muuten melko muikea paketti.
Lipunmyyntinakin vapaaehtoisesti vastaanottaessani missasin siis kaikki baarin puolella tapahtuneet sketsit, mutta kyllä niitä lipunmyynnissäkin riitti, eräänkin erittäin humalaisen miekkosen yrittäessä maksaa itseään visa electronilla sisään. Kattellaan sitten uudestaan kun on hommat isoillaan, vielä pitää pärjätä sillä käteisellä.
Sitten koittikin Alasimen soittoaika. Valomies oli jossakin kahvilla ensimmäisen biisin ajan, joten soitimme täysin pimeällä lavalla. Toisen kappaleen alussa valot saatiinkin taas päälle, mutta miekkonen tyytyi nyt vain laittamaan valot päälle ja lähti taas ilmeisesti kahville ja/tai kaljalle. Sons of Kingsille mies taisi edes jotakin väläytellä ja White Mammothille luonnollisesti, kuuluihan mies heidän "crew'hun". Itse en ollut ihan parhaassa terässä ja soittovirheitä tuli melkoisesti, mutta niitä ei kukaan muu huomaakaan kuin minä itse. Antilla sitten taas oli jotain teknisiä ongelmia basson kanssa, sillä signaali katosi lähes tyystin miehen kävellessä lavan reunalle. Mies joutui siis jättämään taustavokalisoinnit vähiin ja tyytyi hengailemaan Villen seurana rumpujen tuntumassa. Itselläni taas langaton lähetin toimi tällä kertaa mainiosti, viime Klubin keikalla olleita rätinöitä ja pätkimisiä ei tällä kertaa ollut. Pääsin jopa piipahtamaan yleisön puolella soittamassa 20.huhtikuuta kappaleen intron ajan.
Keikka meni perushyvin ja jälkifiilis oli jees. Edellinen keikkamme Streetbarissa oli vielä kaikessa kovuudessaan sen verran mielessä että tästä illasta ei niin kovaa fiilistä pääse syntymään.
Omat kamat nopeasti pois jaloista ja sitten allekirjoittanut takaisin lipunmyyntiin. White Mammoth päätti vielä ennen soittoaan tehdä käytännössä soundcheckin uudelleen, tällä kertaa heidän oman miksaajansa kanssa. Melko hifistelyä, varsinkin kun se kaikki on soittoajasta pois. Mutta kyllä mammutit hyvissä ajoin saivat soittonsa kulkemaan ja ainakin meikäläisen korvaan hyvän keikan vetivät.
Sitten valot päälle ja asiakaskunta pihalle. Lippukassan laskettuamme ja baarin tiskimyynnin jälkeen olimme päässeet nollille, mikä on aivan hyvä lopputulos. Saimme vielä kehuja siististä yleisöstä, ei jäänyt siivoojalle paljoa hommia. No, älkää siinä tapauksessa päästäkö siivoojaa bäkkärille...
Kamat roudasimme pois vasta sunnuntaina kahdentoista maissa. Ilma oli jälleen kuin morsian ja se suorastaan kutsui joko terassikauden tai pussikaljakauden avajaisiin. Koska en saanut muita terassille mukaan, päätin avata pussikaljakauden ja roudauksen päätteeksi hakea muutaman oluen, jotka sitten join ulkona auringonpaisteessa. Sillä hetkellä elämä tuntui oikein kivalta.
Kaikenkaikkiaan oli oikein mukava taas soitella rokkia, muutama uusi korvaparikin keikalla oli kuuntelemassa, toivottavasti myös tykkäsivät. Suuret kiitokset vakiokuuntelijoillemme, muille illan akteille sekä s-osiksen henkilökunnalle, oli oikein mukava olla taas soittamassa. Seuraava keikka onkin jo tiedossa, yritetään saada sinne jotain uutta tarjottavaa.

SETTILISTA:
Taival
Valtias
Rajaton rakkaus (Trio Niskalaukaus-cover)
Ahdas
20.huhtikuuta
Sähkömeri
Nimetön (CMX-cover)
Deoksiribonukleiinihappo
Vieraalle rannalle
Valtakunta (Kotiteollisuus-cover)
Muistojen kuvat

Kirjoitettu Sunday 20.04.2008

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: