Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

18.3.2009 - Turku Bandstand, välierä

18.3.2009 Turku Bandstand 2009 4. välierä, Vimma w/ Menoplay, Semi OK, Instanssi

Lähdimme välieräkoitokseemme korkein fiiliksin. Biisit kulkivat viimeisissä treeneissä hyvin, saimme jälleen luvan olla illan ensimmäinen bändi, eli pääsisimme tekemään soundcheckin. Tai näin oletimme, kuinka väärässä lopulta olimmekaan.
Paineita voitosta emme ottaneet, sillä olimme järkeilleet ja veikkailleet tästä erästä jatkoon meneväksi Menoplay-yhtyettä, joka lopulta sitten pääsikin jatkoon. Lähdimme siis välieräämme puhtaasti soittamisen riemusta, vaikkei aikaa varttia enempää ollutkaan.
Antti ja Ville saapuivat soittopaikalle ensimmäisinä, puoli viiden aikaan, vain huomatakseen että koko backline rumpusettiä myöten oli purettu lavalle yhteen kasaan. Tästäkös myös riemastui illan miksaaja, joka saapui paikalle joskus viiden jälkeen, koska hänelle oli informoitu että kamat on paikallaan ja valmiita käyttöön. Ja me kun ajattelimme että kerrankin keikka jossa ei tarvitse roudata. Väärin. Kasasimme backlinen miksaajan kiroillessa jatkuvalla syötöllä piuhahelvettiä selvitellessään. Aikaa kokoamiseen ja ylipäänsä jonkinlaisen äänen saamiseen PA-laitteista ulos meni niin paljon aikaa ettei meille suotu ollenkaan kunnollista soundcheckiä. Itseasiassa yleisö istui jo paikoillaan kun miksaajamme vielä selvitti miksei monitoreista kuulunut pihaustakaan. Kumman amatöörimäistä toimintaa järjestäjien taholta, aina tiedonkulusta lähtien.
Kamojen kanssa säätäminen ja soundcheckin puuttuminen söi fiilistä ja ainakin soittajille itselleen jäi jokaiselle hieman huono maku suuhun koko keikasta. Soitto kulki vähän miten sattui, monitorointi oli mitä oli (eli sitä ei käytännössä ollut) ja kaksi soittajaa oli vielä flunssan kourissa.
Kaikki ei sentään mennyt reisille, vaan esimerkiksi valomies hoiti hommansa hyvin, etenkin DNA:n väliosan strobohärdellit osuivat juuri oikeaan kohtaan biisiä. Valoshow onnistui vähän nostamaan soittajien fiilistä. Siinähän tunsi itsensä ihan rokkariksi valojen vilkkuessa ja savun täyttäessä lavan!
Fiilikset heti keikan jälkeen eivät olleet kovin korkealla, mutta olisihan se loppujen lopuksi voinut huonomminkin mennä. Hyvää vastapainoa ja "reality check" todella hyvin menneen alkueräesiintymisen jälkeen. Ja osattiin sitä sekoilla muidenkin illan bändien aikana: Instanssi spiikattiin sisään, vaikka rumpali vielä ruuvaili peltejään paikalleen. Ei näin.
Ja finaaliin tästä välierästä tosiaan selviytyi Menoplay poppirokillaan, niinkuin me ennustimmekin. Kiitoksia kuitenkin niille jotka paikalle meitä varten vaivautuivat!

SETTILISTA:
Ahdas
Deoksiribonukleiinihappo
Seinän takana

Kirjoitettu Thursday 19.03.2009

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: