Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Askartelua wanhaan malliin

Iski kauhea putkigas, kun sain käsiini vanhan toimivan putkiradion. Alkurakkauden jälkeen kykentäkaaviot alkoivat kiinnostaa radion hankalan kitara- käytettävyyden vuoksi. Aluksi rakentelin tollasen Fenderin putkikaiun, siihen perään putkietuvahvistimen ja valjastin hässäkän putkiradion päätevahvistimen puskettavaksi. Tässä linkkejä ja tarinaa...

http://www.schematicheaven.com/fenderamps/63_reverb_manual.pdf
+
http://diyaudioprojects.com/Tubes/12AX7_Preamp/
+
Philips B4SF84A putkiradion pääteaste

Käytännössä yksinkertaistin fender reverbin kytkistä niin, että sain komponenttien hinnan putoomaan 80 eur kattaen myös etuvahvistimen! Radiosta pölläsin powerin, etu- ja pääteasteputken (EABC80 ja EL84) ja audiomuuntajan virityksineen. Kaikki kasasin vanhaan kombokoppaan, jossa oli kaikujousi ja ostin vielä sinne jensenin 12" elementin.

Tää on todellakin ollut kaikinpuolin mielekäs ja vaativa projekti. Ihan pakko esitellä, sain melkoisen pienellä rahalla aidon kaiullisen täysputkivahvarin, joka taipuu kotioloissa uskomattomiin suorituksiin. Soundit on aivan mahtavat jokaisessa ääripäässä, cleanit, kaiulliset ja säröt! Kombon etupaneli on tyylitelty tuon originaalin fender- reverb 63´ mukaan, nam... valokuva galleriassa!

Kirjoitettu Thursday 06.11.2008

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: