Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Keikkaraportti: Painobaari

Lauantaiseen Painobaarin keikkaan kohdistuvat ennakko-odotukset olivat huimat. Kyseessä oli ensimmäinen Bluebornin täysipitkä keikka ja todella monta ihmistä oli kutsuttu paikalle. Osaa ei oltu muistettu kutsua, mutta onneksi hekin saapuivat paikalle ja toivat vielä kavereitaan mukanaan! Täpötäysi Painobaari loikin hulppeat puitteet avata Bluebornin reilun kuukauden mittainen keikkakiertue.

Päivä alkoi pikaisilla kenraaliharjoituksilla, joihin kitaristimme Oskari saapui suoraan Ruotsista, johon lentoyhtiö oli hänet sijoittanut kotimaan sijaan. Tukholmalaisessa hotellissa (kaikesta päätellen suihkuttomassa) yönsä viettäneen Oskarin saavuttua paikalle soitimme setit vielä kertaalleen lävitse. Koitti ikiaikaisen rituaalin, roudauksen, aika.

Tavarat saatiin autoihin suhteellisen näppärästi ja pystytyskin sujui vauhdikkaissa, joskin kireissä tunnelmissa lavan ahtauden aiheuttaessa ylimääräistä päänraaputusta. Lopulta saimme vuosien Tetris-kokemuksen avulla tavarat sijoiteltua optimaalisesti pikkuruiselle lavalle mahdollisimman vähin kompromissein. Oma mikrofonini tosin jouduttiin laittamaan lavan taka-alalle sivuttain mutta päätimme väittää asian olevan tietoinen tyylidetaili, joka ilmeisesti menikin aika hyvin läpi.

Keikkaa edeltäneet saunareissu ja pippuripihvi vaikuttivat sen verran rentouttavasti, että kummempia paineita ei lavalle nousua odotellessa ollut. Lukuisan kaverijoukon kanssa jutellessa aika riensikin sellaista vauhtia, että kello 22:15 koittikin aivan yllättäen. Ei muuta kuin kamat niskaan, virrat päälle ja meno käyntiin! Aloitusbiisiksi valittu My Sweet Addiction polkaisi keikan komeasti liikkeelle. Ensimmäisessä setissä tanssilattiaa täytti parhaiten toinen kahdesta coveristamme, Madonnan Like a Virgin, joka oli myös setin lopetusbiisi.

Noin puolen tunnin tauon jälkeen palasimme toisen setin voimin lavalle. Hittihakuisimmat kappaleemme olimme taktisesti sijoitelleen jälkimmäisen setin loppupuolelle, ja niistä tulikin eniten kehuja. Illan toisen coverin, Natalie Imbruglian Torn- kappaleen jälkeen seurannut vyörytys Another Day, Shame on You, I'm Leaving it All ja You Don't Fool Me toimivat hyvänä pohjustuksena viimeiselle biisille, joka oli tietysti jo lähes hittimaineeseen yltänyt Feelin' Fine. Pakolliset encore-biisit oli myös vedettävä, mutta biisien loputtua kesken jouduimme ottamaan uusintapoiminnat edellisistä seteistä, joka kuitenkaan ei tuntunut meininkiä laskevan.

Rankan keikan jälkeen olikin mukava rentoutua oluttuopposten ääreen ja kuunnella kavereiden palautetta keikasta. Painobaarissa viihdyimmekin valomerkkiin asti lukuunottamatta Seitaa, joka oli autolla liikenteessä. Keskuskadun Public Cornerissa maistelimme sitten olutta hänenkin puolestaan. Seuraava etappi onkin sitten Turun keikka 11. maaliskuuta, saa nähdä miten materiaalimme uppoaa tois puol jokke!

Kirjoitettu Monday 23.02.2004

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: