Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Avaimet hukassa

Ei ne auton avaimet olleetkaan takin taskussa. No ei pitänytkään. Niiden paikka on naulassa eteisessä. Tai auton virtalukossa. Ainoastaan silloin, kun siirryn kodin, työpaikan, kaupan tms. ja auton välisen matkan, avaimet ovat vetoketjullisessa takintaskussa. Heti jos avaimet eivät ole virtalukossa, naulassa tai taskussa, on kyseessä poikkeustilanne. Tällainen tuli nyt sitten eteen.

Onneksi on vara-avain, aidosti tallessa ja jopa löytyikin. Auton lukkoa ja käynnistystä voi sillä operoida, tämän testasin välittömästi. Puuttuu siis se toinen avain ja... keskuslukituksen kaukosäädin. Ilman remoteahan ei voi elää kun siihen on tottunut.

Arjen koittaessa soitto merkkihuoltoon. Uusi remote maksaa 158 euroa ja sen koodaus semmoisen satkun. Okei, ajattelin. Taivaallinen tarhuri haluaa opettaa minua pitämään avaimet tallessa maksattamalla 258 ekua merkkihuollolle.

Vitut! Otin ison pahan internetin eteeni ja sain selville että ahah. Avain, kun se ei sisällä mitään ajonestoa tms. eikä ole integroitu remoteen, on uusittavissa vaikka sillä kuuluisalla Citymarketin suutarilla. Muutama kymppi, oletan.

Koodaus. Luulin että avain laitetaan johonkin mustaan boxiin ja hienolla tietokoneohjelmalla (joka löytyy vain huolloista) ajetaan avaimeen koodia niin että silmissä vilisee. Paskan marjat. Netistä löytyy seikkaperäiset ohjeet kuinka pari kertaa täytyy käyttää virtoja päällä ja painella remoten nappeja. Ei todellakaan sen noin satkun homma. Tai jos on niin voin tehdä itse sen kenelle tahansa viidelläkympillä.

Sitten se remote. No ei löydy mistään. Soitin Mikkeliin yhteen firmaan. Ei löydy oikein kuin romuttamoilta ja merkkiliikkeistä. Se remote on muuten uudelleenohjelmoitava, jäi kertomatta. No sitten puhelun aikana kaveri löysikin yhden samannäköisen laatikostaan. Sanoi laittavansa uuden patterin siihen ja lähettävänsä palautusoikeudella minulle. Luonnollisesti ne suomenkieliset koodausohjeet mukana.

Remote maksaa 25 euroa, ohjeet 5e.

Matematiikkaa:

Merkkihuolto 158e + 100e = 258e
pari puhelinsoittoa, internetin selaus 25e + 5e = 30e

258e - 30e = 228e

Eli siis selvää säästöä. Kannattaa vähän ottaa selvää asioista jos on tämmöinen tavaroitaan hävittelevä otus kuten minä. Katotaan miten käy kunhan saan remoten postissa.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ei tullut remote vielä perjantaina postissa mutta sen verran sain selville että avaimessani on sittenkin joku kryptosiru jonka kopioiminen onkin sitten mystiikkaa. Tampereen liikkeet nostivat kädet pystyyn mutta Mikkelin Ykkösmestarit vakuuttavat sivuillaan pystyvän moisen tempun tekemään. Samoin puhelimessa Vantaan Jumbon Suutarikeskus vaikutti vakuuttavalta. Luin jostain että kryptoavaimen kopiointi onnistuu vain kouralliselta yrittäjiä Suomessa.

Sen verran homma eteni että Vantaan suutarin kehoituksesta kyselin huollosta avaimeni pin-koodin sekä jyrsintänumeron. Ne sai Honda-huollosta rekisteriotetta ja henkkareita vastaan veloituksetta. Tämäkin operaatio muuten maksaa viitisenkymppiä joissain huolloissa ainakin aiemmin jos joutuvat kyselemään nämä koodit maahantuojalta. Ai nii juu, uuden avaimen teettäminen Honda-huollossa tulisi maksamaan noin 150e kaikkineen. Katsotaan jos siltä voisi välttyä. Ja miksikö sitten en pärjää yhdellä avaimella nyt läksyni oppineena? No jos sattuu niin että tuo ainoa avain häviää tai muuten tuhoutuu niin sitten sitä hintaa tuleekin. Keskuslukituksen uusiminen autoon maksaa vähintään 2000e joten kävi miten kävi, avaimen uusiminen kannattaa.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No niin, remote tuli postissa. Käytin sitä autossa ja jotain 6 kertaa piti käyttää virtoja päällä sekä painaa jompaa kumpaa remoten nappia. Sitten kuului autuas "klaks". Remote alkoi toimimaan! Kuten edellä totesin, säästin juuri 228 euroa. Oli sen verran hieno juttu että laitan tähänkin mainoksena tuon Mikkelissä toimivan firman nettiosoitteen, nämä kaverit ovat palveluasenteella tekemässä työtään. Eli siis Ykkösmestarit osoitteessa http://www.autonvara-avain.fi
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Soittelin vara-avaimen teetättämisestä Ykkösmestareille. Tähän nyt sitten palaa sitä rahaa mutta siitähän lähdetään että rahaa menee jos autonavaimet hävittää, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Eli he tekevät avaimen oikealla sirulla jyrsimisineen kaikkineen 69 euroon, mikä on vähän päälle kympin halvemmalla kuin Honda-huollossa. Avain on minulla huomenna postilaatikossa joten nopeus+hinta tässä ratkaisee. Huollossa täytyy käydä koodauttamassa avain, ja sehän maksaa jotain 50e.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vara-avain tuli postissa ja hyvin sillä lukot auki saa. Ei muuta kuin varasin huollosta ajan koodaukseen. Huoltomies teki töitä parikymmentä minuuttia, kyllä siinä ihan konepelti oli ylhäällä ja joku näppislaite kiinni joten tätä operaatiota ei ihan helpolla kotikonstein tee. 48 euroa siitä piti kärsiä mutta nyt avain toimii.

Kärsin siis semmoisen 150e opetuksen jotta avaimet on pidettävä 24/7 siellä mistä ne löytää.

Kirjoitettu Thursday 07.01.2010

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: