Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Kitaran rakentelua...

Ostin tässä keväällä eräältä mieheltä hänen valmistamansa nelikielisen sikaarilaatikkokitaran (laitan siitä valokuvan tännekin). Siitä intouduin että pitäähän sitä tässä elämässä jotakin soitinta rakennella, joten olen aloittanut oman laatikkokitaran rakentelua. Kyseessä ei ole sikaarilaatikkokitara sillä teen siihen laatikon vesivanerista. Kaulaan käytettävä puu löytyi varastostani, en muista piruksikaan mistä sen olen saanut...

Humbucker + volume + tone on sähköinen puoli ja siitä tulee pelkästään slidella soitettava 6-kielinen kapistus. Metallisia nauhoja en siihen laita vaan merkitsen nauhat pienellä uralla, jonka lakkaan tummalla petsilakalla. Kaulan, joka on lähinnä neliön muotoinen halkaisijaltaan ja normaalia paksumpi, lakkaan sitten kokonaisuudessaan kirkkaalla lakalla. Laatikon päällystän vielä muovimatolla... :-D))

Tänään 29.07. sain lavan muotoiltua, kiinnitettyä virittimet ja laatikon, josta puuttuu vielä päädyt ja pohja. Pohja on kyllä valmiina ja päällystettynä, mutta se kiinnitetään viimeiseksi.

Jos tämä projekti onnistuu, alkaa seuraavaksi kitaroiden rakennussarjojen väsäily... Parasta tässä on ollut se, että minulla ei oikeastaan ole hajuakaan koko kitaran rakennuksesta käytännössä enkä ole laatikkokitaraa edes suunnitellut vaan aloin sitä tekemään... :-D)) Muutamia mittauksia eri kitaroista olen tehnyt ja silleen.

Kirjoitettu Thursday 29.07.2010

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: