Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

harrastuksia

On taas kevät ja mieli alkaa piristyä. Pirteä mieli kuitenkin hukkuu turhan nopeasti päivien näennäiseen tyhjyyteen ja tyhjänpäiväisyyteen. Tätä pirteyden hukkaamista voi ehkäistä hankkimalla itselleen uuden mielenkiintoisen harrastuksen.

Koska piiskatykkiprojekti ei tarjoa niinkään päivittäistä askartelua, kuin pitkäaikaisen tavoitteen ja projektin, ajattelin, että voisin hankkia itselleni jonkun uuden harrastuksen. Taiteellisuudesta pitävänä ajattelin, että harrastuksessa pitäisi voida mahdollisimman pitkälle toteuttaa itseään, eikä niinkään seurata orjallisesti minkäänlaisia sääntöjä. Lajissa saisi olla myöskin ripaus liikuntaa, mutta varsinaista urheilulajia en ajatellut, ei kiinnosta.
Tanssi? Niin, sehän siinä jää. Mutta nopeallakin tarkastelulla löytää kymmeniä tai satoja erilaisia tanssityylejä ja lajeja joista toiset kyllä vastaavat tarpeitani paremmin kuin toiset, mutta valikoiminen on vaikeaa. Esimerkiksi ripaska on totta kyllä helvetin hauskaa, mutta turhan rasittavaa fyysisesti - ei sitä kovbin helposti minun kunnolla tanssata ripaskaa iltapäivien täytteeksi. Lisäksi ripaska on hyvä esimerkki jokseenkin rajoittuneesta tanssityylistä.

Sitten keksin. Wikipedia, tuo siunattu ystävä heitti taas ratkaisun kysymyksiini suoraan nenän eteen. Pyörätuolitanssi! (http://fi.wikipedia.org/wiki/Py%C3%B6r%C3%A4tuolitanssi). Fyysisen rasituksen tasoa on helppo säädellä tyyli- ja musiikkivalinnoilla ja erilaisia tekniikoita käyttämällä saa varsinkin keskiruumiille kivasti töitä. Ja taiteellista persoonaansa tässä lajissasaa toteuttaa todella vapaasti. Lisäksi kun lajissa kehittyy, voirohkaista mielensä ja hakeutua ryhmä- tai paritanssien pariin!

Ehdin jo innostua lajista ja hauskoista hetkistä sen parissa, mutta yhtä asiaa en tullut ajatelleeksi. Pyörätuolin hankintaa. Koska en nyt tahdo loukata niitä, jotka joutuvat tuota välinettä käyttämään vasten tahtoaan, en edes vitsaile sillä, että miten saisin ilmaisen pyörätuolin. Pyörätuoli on kallis. Tililläni on nyt noin.. 25e, taskussa 6e. Pyörätuolien hinnat lähtee muistaakseni siitä tonnista ylöspäin. Ja tanssiharrastusta ajatellen ei varmaan ole järkevintä hankkia ihan "jäykintä" mallia vaan mielellään kevyt ja hyvin jousitettu, sujuvasti ohjailtava..

Kattellaan joku toinen päivä uuvvestaan..

Kirjoitettu Sunday 25.02.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: