Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Piiskatykki

Oletko koskaan ajatellut hankkia piiskatykkiä? http://fi.wikipedia.org/wiki/M-32_45_K
Olen. Mutta tietysti tuon kaltaisen ampuma-aseen hankkiminen on hiukan vaivalloista. Ja ampuma-kunnossahan sen pitää olla, eihän se muuten mikään tykki ole!

Mietitäämpäs.. www.poliisi.fi

"Erityisen vaarallisten ampuma-aseiden ja aseen osien hankkiminen on pääsääntöisesti kiellettyä. Poikkeustapauksissa sisäasiainministeriön arpajais- ja asehallintoyksikkö voi antaa hankkimis-, valmistamis- tai rinnakkaisluvan erityisen vaaralliseen ampuma-aseeseen asekokoelmassa säilyttämistä varten taikka näytöstä, kuvausta tai muuta vastaavaa esitystä varten sekä erityisestä syystä myös työperusteella, jos kyseinen ase on työtehtävän takia välttämätön."

Eli siis esimerkiksi perustamalla museon voisin hankkia piiskatykin.. (?) Toinen vaihtoehto on, että tarvitsisin sitä työssäni. Ajattelin, että jos psykiatri kirjoittaisi minulle todistuksen, että piiskatykin hankkimisesta on tullut minulle niin suuri neuroosi, että en voi jatkaa työtehtävissäni, jos en moista saa, niin laskettaisiinko se silloin työtehtäviä katsoen välttämättömäksi esineeksi?
Mutta se museo-idea kuullostaa paremmalta.

Museot.fi: museoasetus:

"1) museon toimialan määrittelyssä sekä tallennus-, tutkimus- ja dokumentointitoiminnassa on otettu huomioon ainakin museon aihepiiri ja maantieteellinen alue;
2) museolla on museonjohtaja ja ainakin yksi muu päätoiminen työntekijä, joista toisella tulee olla ylempi korkeakoulututkinto ja toisella korkeakoulututkinto, ammatillisen korkea-asteen tutkinto tai sitä vastaava aikaisempi opistoasteen tutkinto; lisäksi molemmilta vaaditaan perehtyneisyyttä museon edustamaan toimialaan sekä museologian perusopintoja tai museoalan työkokemusta;
3) museolla on pitkän tähtäimen toiminta- ja taloussuunnitelma, joka sisältää rahoitussuunnitelmien lisäksi suunnitelmat museon tavoitteista ja painopisteistä sekä siitä, kuinka tutkimus ja konservointi sekä kokoelmien esittäminen, tallennus, kartuttaminen ja säilyttäminen on museossa järjestetty."

Tarvin siis työntekijän ja itsellenikin vähintään alemman korkeakoulututkinnon. Eli ihan päivässä en siis piiskatykkiä saa. Muut kohdat kyllä hoituu. Lisäksi voisin saada projektiini (ensimmäinen nimiehdotus: JM:n yksityinen piiskatykkimuseo) rahoitusta opetustoimelta, kulttuuritoimelta tai taidehankerahoitusta.

Lupa aseen hankkimiseen myönnettäisiin siis kerrallaan 30 päiväksi. Sen jälkeen aseen säilyttämiseen täytyy olla erillinen lupa, joka käsittääkseni täytyy uusia aina välillä.
Koska piiskatykin hankkiminenkaan ei ole mitenkään erityisen vaivatonta (katsoin kyllä, mutta edes huuto.net:ssä ei ollut yhtään piiskatykkiä nyt myytävänä), niin ajattelin, että voisin aloittaa piiskatykin ostamiseen tähtäävän toiminnan mahdollisimman pian, koska luultavasti sillä aikaa kun etsin kauppoja, voin hoitaa koulutus- varainhankinta- museonperustamis- ja lupa-asiat kuntoon. Ja tuleehan siinä kiirekkin, jos lupa ostamiseen myönnetään ja sitten 30 päivän sisällä pitäisi löytää jostain myytävänä oleva piiskatykki!

Jatkuu seuraavassa osassa...

Kirjoitettu Wednesday 31.01.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: