Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Matti Antiikin Kreikassa

Matti on perusmatti. Tai Matti olisi perusmatti jos Matilla ei olisi aika-ammetta. Aika-amme on muuten perusamme, mutta kun siihen istuu, matkustaa ajassa johonkin. Matti istuu aika-ammeeseen ja kääntää hanasta veden valumaan. Mutta vesi onkin aikavirtaa - Matti kylpee vaatteet päällä hopean ja kullan hohteessa kun aika-amme valuu taaksepäin jossakin joka näyttää isolta paikoilleen jähmettyneiden tai hyvin hyvin hitaasti iskevien salamoiden reunustamalta ojalta jonka vesi on valoa. Sitten Matti tömähtää ammeensa kanssa perille. "Antiikin Kreikka! Jippijaijee!" sanoo Matti.

Joku nainen tulee ja sanoo nimekseen Persefone - Pyllypuhelin. Pyllypuhelin ojentaa kuulokkeen Matille ja sanoo Kroisoksen olevan langan päässä. Matti puhuu Pyllypuhelimen kautta Kroisokselle ja saa kuulla Kroisoksen haluavan tavata hänet. Matti perusmatti menee, mutta piilottaa ensin aika-ammeen pusikkoon. Olisi ikävää jos joku hajoittaisi sen tai käyttäisi sitä.

Kroisos on kiva setä. Hänellä on ihan törkeästi rahaa, ja puhtaasta kullasta tehty talo. Kroisos on pyytänyt Matin luokseen koska hän luulee jumalten lähettäneen Matin. Matti juttelee kaikenlaisia tulevaisuusjuttuja Kroisoksen kanssa, kunnes tulee aika lähteä. Kroisos tietää nyt, että tulevaisuudessa eräs Roope Ankka-niminen tyyppi tulee olemaan häntä rikkaampi, ja että hänen nimensä annetaan eräälle Kroisos Pennoselle joka ei oikein koskaan onnistu tulemaan Roopea rikkaammaksi. Kroisosta vituttaa, mutta hän antaa Matille kiitokseksi tästä informaatiosta muutaman kolikon tietämättä että tulevaisuudessa niiden arvo olisi huikeat seitsemän dollaria ja kaksikymmentäviisi senttiä.

Matti valmistautuu kotimatkaan, mutta ensin pitää tavata Zeus. Zeus on ihan kiva ukko, ja ymmärtää paljon Matin aika-ammeen toiminnasta. Zeuksen kanssa onkin mukava juttutuokio, ja tuo veikeä vanha jumalhahmo esittelee hienoja salamanheittelytemppuja. Zeukselta Matti saa lahjaksi hyvän neuvon; älä koskaan erehdy paneskelemaan kuolevaisia jos olet itse jumala, tai jumalia jos olet kuolevainen. Siitä syntyy vain ärsyttävän itsekeskeisiä ja typerästi käyttäytyviä puolijumalia jotka ovat pahempia huomiohuoria kuin filmitähdet. Matti lupaa ottaa neuvosta vaarin.

Kotimatka on ihan hubaa, mutta haikea fiilis siitä kyllä Matille jää. "Antiikin Kreikka määrää!" ajattelee Matti perusmatti, kun aika-amme mätkähtää maahan nykyaikana. Persefone Pyllypuhelinkin oli vähän vitun hot.

Kirjoitettu Thursday 12.02.2009

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: