Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Arkisto

Ladataan

Mainiota kotiolutta

Torstaina maistelin kotitekoisia oluita erään tee-se-itse olutharrastajan luona. Aiemminkin olin noihin kotoisiin erikoisuuksiin päässyt tutustumaan, joskin nyt oli tarjolla eri lajikkeita kuin aikaisemmin. Enpä voi kuin ihmetellä, kuinka mainioita ja laadukkaita tuotteita kotipanimosta oli ilmestynyt. Tarjolla oli seuraavia olutlajikkeita:

Munchenin helles
Tsekkipilsner
Weizen
Witbier
Pale ale
Belgialainen luostariolut
Sahti
Vahva skotlantilainen ale
Belgialainen dubbel

Oluet olivat siis käsityönä itse valmistettuja. Ja nuo lajikkeet eivät olleet tuulesta temmattuja, vaan oluet vastasivat juuri noita määritelmiä. Tekijä oli työstänyt oluet määrätietoisesti ja suunnitellen, mikä mahdollisti varsin tarkasti ennustettavan lopputuloksen. Maistelun edetessä monet vastaavat ns. kaupalliset tuotteet kalpenivat. Melkoinen mestari tuo tekijä.

Kotiin palatessa olosuhteet johdattelivat maistamaan vielä yhden oluen paikalliseen. Eikä ollut turha johdatus; tiskiltä sattui heti silmään Sierra Nevada –panimon kausituote Celebration Ale. Kyseisen panimon oluet ovat olleet viime aikojen suosikkejani muutenkin, eikä tullut pettymystä tälläkään kertaa. Itse pidän Sierra Nevadan oluiden vahvasta humaloinnista ja mausteisuudesta, minkä vuoksi ne ovat todella luonteikkaita. Miedompien makujen ystäviä ne saattavat puraista ehkä liikaa makuhermoon, mutta mistään ylimaustetuista oluista ei todellakaan ole kyse. Sierra Nevada –suosikkini on Big Foot, joka sekin jatkaa panimon vahvojen makujen linjalla.

Mainio olutilta oli se, sano.

Kirjoitettu Saturday 22.04.2006

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: