Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

MAP - Evening Comes

MAP – Evening Comes

Aloimme Tomin ja Tapsan kanssa työstää EC:tä jo syyskuussa 2006. Ensimmäisiä äänityksiä tehtiin loppusyksystä. Kappaleen kitarat sahasivat hieman itämaisesti ja raskaasti A-osiota. Soolo seikkaili myös samalla epätavanomaisella skaalalla. Biisi muistutti etäisesti Zeppelinin Kashmiria sekä Rainbow Gates of Babylon ja Starzageria.

Kappaleen hämyisen tunnelman vuoksi sekoitin sanoitukseen mukaan symboliikkaa, joka sai tekstin moniselitteiseksi. Oikeastaan EC:n teema käsittelee elämänpolkua ja kiertokulkua.

Äänityksiä teimme Tomin luona, joka myös hyvin pitkälle sovitti kappaleen sekä miksasi eri versiot. Toukokuuhun 2007 mennessä rummut ja kitarat oli soitettu useaan kertaan uusiksi etsiessämme parempia saundeja tai toimivaa versiota.

Ruokahalu kasvoi syödessä ja sen myötä työmäärä. Lopulta toukokuun versioon tuli jykevät rummut, alkuperäisversiosta hieman muuttuneet kitarakuviot, Tapsan kehittämät bassokuviot, vierailevan Hanneksen soittamat käyrätorvimatot sekä akustiset kitarat. Lauloin kappaleen mitä palkeista lähti.

Heinäkuussa tein oman kokeilumiksauksen, johon lisäsin slidekitarat. Se versio on kuultavissa MySpacen MAP-sivuilta. Silti biisi ei hyrähtänyt käyntiin, kuten toivoimme.

Tom otti EC:n vielä kerran työn alle ja tempoa nostettiin. Kitarakuviot laitettiin täysin uusiksi, Tapsan basso kulki aivan eri linjoja kuin aikaisemmassa versiossa ja erottui paremmin. Hanneksen käyrätorvimatot jätettiin pois ja akustinen soolo-osuus äänitettiin kokonaan uudelleen paremmin toimivaksi.
Päävokalistiksi saatiin lohjalainen ”Michael M”, joka lauloi kappaleen A ja B osiot. Hämyinen efektoitu C-osuus jäi meikäläiselle.

”EC part2” oli täysin valmis marraskuussa 2007 eli yli vuosi siitä kun äänitykset aloitettiin. Mutta nyt biisi on Tomin äänittämänä ja miksaamana sellainen, joka mielestämme vihdoin toimii.

Joskus biisit loksahtavat kohdalleen hyvin helposti. EC:n kohdalla Tom teki hitosti töitä, jotta biisi lähtisi rullaamaan. Usein on helpompi luovuttaa kuin jatkaa, mutta ehkä EC on kuitenkin kaiken sen arvoinen.

Kirjoitettu Tuesday 27.11.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: