Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

What If äänitys Toukokuussa 2007

TOB - What If

What If oli ensimmäinen biisi, joka äänitettiin. Pojilla oli sointurunko kasassa jo helmikuussa. Kappale toistaa tiettyä sointukuviota peräkkäin, eikä siinä ole ns. selvää kertosäettä tai A- tai B-osioita. Pääosin duurissa kulkevaan kappaleeseen piti alkaa kehittää jotain sanoituksen poikasta. Pidän kuitenkin enemmän mollisoinnuista ja –melodioista, joten pientä haastetta oli heti ilmassa.

Mieleen tuli idea yksinkertaisesta kysyvästä lauserakenteesta/lyriikasta, jossa käsitellään ihmissuhteen kestävyyttä ja elämän satunnaisuutta. Melodia löytyi helposti muutaman harjoituskerran perusteella ja sanat loksahtelivat paikoilleen pienillä muutoksilla.

Pohjaäänitykset sujuivat nopeasti, jolloin bändi yhdessä soitti kappaleen klikin kanssa ja rummut äänitettiin linjaa myöten sisään. Sen jälkeen Jouko ja Jouni soittivat rytmikitaran ja basson narulle. Sen päivän osalta äänitykset olivat valmiit.

Sen jälkeen alkoi "oma" osuuteni (jonka yleensä haluan tehdä rauhassa ja omissa oloissani). Ideana oli kehittää kasvava teema, jolloin tavaraa hiipii säkeistö säkeistöltä huomaamatta mukaan. Soitin perusraidaksi akustisen kitaran sekä hieman erilailla soitetun toisen akustisen loppusäkeistöön. Lisäksi tein yhden kevyesti phaser-efekti strato-skitan, joka tulee mukaan heti ensimmäisen sointukierron jälkeen.

Lauloin kevyellä otteella, johon tahtomatta tuli yllättävän Cissemäinen saundi. Se vielä korostui sopivalla delayn käytöllä. Aika erikoista kuinka nuoruuden esikuvat saattavat pompata pintaan jossain vaiheessa?

Riittävien tukevien komppi- ja pääraitojen jälkeen oli Joukon vuoro soittaa soolo-osuudet ja ensimmäisen lauluosuuden jälkeen lisätä sopiva kosketinsoitinmatto. Kosketinsaundi oli aika voimakas, mutta se hukkuu massaan mukavasti.Se syntikoiden ulvahdus lopussa on tarkoituksella jätetty sinne! Äänityksen lopussa Jouko ”ulvautti” koskettimia ja se huvitti meitä.

Minulle tuli Joukon kitarasooloista mieleen heti Tabula Rasa/Silvennoinen, jota kukaan ei ainakaan vielä ole nostanut esiin arvosteluissa. Oktaavi-tuplattu-kitara soi kauniin melodisesti läpi koko biisin. Sen jälkeen kappale olikin loppumiksausta vaille.

Kirjoitettu Wednesday 21.11.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: