Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Pyhän Johannes Edelläkävijän (Johannes Kastajan) mestaus 29.8.

Johannes Kastajan mestaus tapahtui v. 32 jKr. jolloin Herodes Antipas oli teljennyt Johanneksen vankilaan. Johannes Kastaja oli kehdannut arvostella Herodeksen henkilökohtaista elämää ja näin ollen joutui mielipiteidensä takia vangituksi. Herodos oli hylännyt oman vihityn vaimonsa ja elikin nyt veljensä vaimon, Herodiaan kanssa.
Herodeksen viettäessä syntymäpäiväbileitään heitä viihdytti Herodiaan tytär, kaunis Salome. Herodes hurmaantui tästä niin paljon, että lupasi tytölle mitä hän ikinä haluaa. Vaikka puolet valtakuntaansa. Äiti neuvoi tytärtään pyytämään Herodekselta Johannes Kastajan pään hopeatarjottimella. Herodes ei olisi tätä halunnut tehdä, koska kunnioitti Johannesta. Lupaus oli annettu juhlaväen kuullen, joten eipä hän muuta voinut kuin suostua Salomen pyyntöön, tunnetuin seurauksin.

Johannes Edelläkävijän mestauspäivä on vakiintunut Kirkon toimesta muistopäiväksi, jota vietetään 29.8. paastopäivänä ja varsinkin Kreikassa se on ankara paastopäivä. Jopa kieltäytyen täysin ruuasta tai ettei ruokaillessa käytetä lainkaan veistä ja lautasta.

(Lähteet: Pyhä Raamattu ja ortodoksi.net)

Kirjoittanut

Kommentit

Vain ryhmän jäsenet voivat lukea ja kommentoida uutisia.