Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

< Edellinen 1 2 3

Kirjoittaja Lempi juustosi?


Stocco
13143 viestiä

#81 kirjoitettu 12.01.2010 20:19

-iiru- kirjoitti:
Stocco kirjoitti:
Thimns kirjoitti:
Tulipa muuten mieleen että tossa joulua ennen ostin kokeeksi Valion mustaa Salaneuvosta ja se oli aivan tajuttoman loistavaa, mutta nyt kun ostin toisen paketin, se oli oikeastaan ihan saman makuista kun perus Salaneuvos. Tästä päättelin, että niillä perkeleillä on loppunu se pitkään kypsytetty kesken ja ovat laittaneet sitä perussettiä tilalle. Oletteko huomanneet saman? Uskotteko teoriaani?


Jos siin on ollu Jyrki Sukula tai sen kätyrit ni mikä tahansa on mahdollista. Saispa -iiru-n tekemää ruokaa. Aina vaan äitien. Plääh.

Hyvää hyvää atriamummon hampurilaista


Vaikka iiru ammattikokki onkin, suutarin lapsillla ei ole kenkiä


Onneksi et ole äitini, mutta voisin vähän tunkea sinne mistä ne on tullu.

^ Vastaa Lainaa


-iiru-
6162 viestiä

#82 kirjoitettu 12.01.2010 20:20

Stocco kirjoitti:
-iiru- kirjoitti:
Stocco kirjoitti:
Thimns kirjoitti:
Tulipa muuten mieleen että tossa joulua ennen ostin kokeeksi Valion mustaa Salaneuvosta ja se oli aivan tajuttoman loistavaa, mutta nyt kun ostin toisen paketin, se oli oikeastaan ihan saman makuista kun perus Salaneuvos. Tästä päättelin, että niillä perkeleillä on loppunu se pitkään kypsytetty kesken ja ovat laittaneet sitä perussettiä tilalle. Oletteko huomanneet saman? Uskotteko teoriaani?


Jos siin on ollu Jyrki Sukula tai sen kätyrit ni mikä tahansa on mahdollista. Saispa -iiru-n tekemää ruokaa. Aina vaan äitien. Plääh.

Hyvää hyvää atriamummon hampurilaista


Vaikka iiru ammattikokki onkin, suutarin lapsillla ei ole kenkiä


Onneksi et ole äitini, mutta voisin vähän tunkea sinne mistä ne on tullu.


Nimenomaan. Onnekseni en ole äitisi.

^ Vastaa Lainaa


Stocco
13143 viestiä

#83 kirjoitettu 12.01.2010 20:24

Chadonna kirjoitti:
merri- kirjoitti:
Lisäksi sinihomejuusto ja lämmin vuohenjuusto on herkkuja. Vuohenjuusto on loistavaa esim. kasvispihvien päällä grillattuna jonkun lievästi tulisen tomaattipohjasen kastikkeen/dipin kanssa.


Yök vuohenjuusto :( Ainut juusto, joka on oikeesti pahaa.


Komps ja ne reunat? Mikä niitä vaivaa?

^ Vastaa Lainaa


Chadonna
Lesbian Pain
5655 viestiä

#84 kirjoitettu 12.01.2010 21:49

Stocco kirjoitti:
Komps ja ne reunat? Mikä niitä vaivaa?


Niinpä :( Se hajukin on sellanen... juusto voi joo haista pahalle, mut se haisee joltai.. sellaselta et juustonkaa ei pitäis haista siltä..

Sinihomejuusto taas on sitä parempaa mitä hirveemmältä se haisee.

^ Vastaa Lainaa


iskujuuri
4869 viestiä

#85 kirjoitettu 12.01.2010 23:22 Muok:12.01.2010 23:23

Sissijuusto.

Ja kun on ite tekemää, niin sitä makkeempaa.

^ Vastaa Lainaa


Carpathia
311 viestiä

#86 kirjoitettu 12.01.2010 23:30

KIppari on oma suosikki yli muiden. Valkohomejuustot.. menee alas niin helposti minkä kanssa vaan..

^ Vastaa Lainaa


BVR
20337 viestiä

#87 kirjoitettu 14.01.2010 11:02

X-tran "juustosta" tuli lempparini. 3.11 euroa, ja 750 grammaa maitotuotetta. Tosin haluan olla ilman informaatiota juuston valmistusaineista ja alkuperästä.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#88 kirjoitettu 14.01.2010 11:12

BVR kirjoitti:
X-tran "juustosta" tuli lempparini. 3.11 euroa, ja 750 grammaa maitotuotetta.


Mistä niistä? Niitä on ainakin Edamia, Goudaa ja kevyt tuoteet vissiin vielä päälle.

^ Vastaa Lainaa


BVR
20337 viestiä

#89 kirjoitettu 14.01.2010 11:19

Haava kirjoitti:
Mistä niistä? Niitä on ainakin Edamia, Goudaa ja kevyt tuoteet vissiin vielä päälle.

Ei nyt halppis hifijuustoja tuohon hintaan saa, eli Edamiahan tuo on. Kevytversio olisi maksanut 2 euroa lisää, paketti olisi myös ollut pienempi.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#90 kirjoitettu 14.01.2010 11:24 Muok:14.01.2010 11:25

BVR kirjoitti:

Ei nyt halppis hifijuustoja tuohon hintaan saa, eli Edamiahan tuo on.


Joo ei saa. Aika mautonhan tuo on. Kuminen jopa. Ainesosat: pastöroitu maito, suola, hapate, juoksete, väri (E 160a) Pakattu suojakaasuun . Saksassahan ne noita teettää. Mikään mikä tulee saksasta ei voi olla paha!

^ Vastaa Lainaa


BVR
20337 viestiä

#91 kirjoitettu 14.01.2010 11:39

Haava kirjoitti:
Joo ei saa. Aika mautonhan tuo on. Kuminen jopa. Saksassahan ne noita teettää. Mikään mikä tulee saksasta ei voi olla paha!

No juu, ei siinä nyt ihan hirveästi makua ole. Mutta pieksee 10-0 useimmat muut halppisjuustot, sekä ainankin Valion Edamin. Saksasta myös iso plus.

^ Vastaa Lainaa


Andy Livid
1235 viestiä

#92 kirjoitettu 14.01.2010 11:54

Mustaleima -Emmental tai Ritari-juusto.

^ Vastaa Lainaa


Pearlina
284 viestiä

#93 kirjoitettu 14.01.2010 20:51

Ainakin täältä saa Minimanista jotain Välimeren gouda-juustoa, joka on nii jumalaista et voisin syödä sitä vaikka koko juuston kerralla. No joulupäivänä itseasiassa syötiin veljen kaa sellanen puoliks...

^ Vastaa Lainaa


Airola
6416 viestiä

#94 kirjoitettu 14.01.2010 21:33

Mä en tykkää pahemmi mistään erikoissuperjuustoista.

Perusmeininki on parasta. Sellanen, joka ei maistu oikein miltään, mutta josta kuitenki huomaa, jos se puuttuu leivän päältä.

^ Vastaa Lainaa


Myotess
5276 viestiä

#95 kirjoitettu 18.01.2010 19:53

Vaike kysymys, koska niin moni juusto on hyvää. Vuohenjuusto, edam, mozzarella ainakin. Ja salaattijuusto on kanssa.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#96 kirjoitettu 18.01.2010 20:06

Skoonen meijerin juustoja voisin suositella lämpimästi.

^ Vastaa Lainaa


Night Child
1796 viestiä

#97 kirjoitettu 19.01.2010 14:30

Mozzarella, ehdottomasti (esim. Lidlin ja Euroshopper on hyvää).
Edam, (X-tra 15 % ja Pirkka 17 % on parhaita).
Vuohenjuusto.
Salaneuvos -juusto.
Aurinkokuivattu tomaatti-salaattijuustokuutiot.
Juustoleipä eli natkujuusto.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#98 kirjoitettu 20.01.2010 09:50

Night Child kirjoitti:

Mozzarella, ehdottomasti (esim. Lidlin ja Euroshopper on hyvää).


Tässä on muuten yksi erikoinen juttu. Minusta se LIDL:in laihis mozzarella on oikeasti tosi hyvää. Parempaa kuin se LIDL:in "ei-laihis-versio". Eikä maksa paljon mitään. Ei se nyt toki järjettömästi kalliimmalle "mozzarella di bufala":lle pätjää, mutta minsuta paras noista edullisista mozzarelloista.

^ Vastaa Lainaa


pieslice
3287 viestiä

#99 kirjoitettu 20.01.2010 12:35

Salaneuvos ja Arlan Eva

^ Vastaa Lainaa


Night Child
1796 viestiä

#100 kirjoitettu 20.01.2010 15:53

Haava kirjoitti:
Night Child kirjoitti:

Mozzarella, ehdottomasti (esim. Lidlin ja Euroshopper on hyvää).


Tässä on muuten yksi erikoinen juttu. Minusta se LIDL:in laihis mozzarella on oikeasti tosi hyvää. Parempaa kuin se LIDL:in "ei-laihis-versio". Eikä maksa paljon mitään. Ei se nyt toki järjettömästi kalliimmalle "mozzarella di bufala":lle pätjää, mutta minsuta paras noista edullisista mozzarelloista.


Niin on. Kyllä se rasvainenkin menee, mutta juuri tuota kevytversiota on tullut enemmän syötyä.

^ Vastaa Lainaa


Myotess
5276 viestiä

#101 kirjoitettu 21.01.2010 16:42

Chadonna kirjoitti:
mustapekka pippurijuusto


Oivoi, tuo unohtui vallan!

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#102 kirjoitettu 28.01.2010 10:00

jamo89 kirjoitti:
Elikkäs, mikä on lempijuustosi.


Tästä saattaisi tulla sellainen.

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#103 kirjoitettu 28.01.2010 15:53

har kirjoitti:
Pinnaltaan valkohomeinen vuohenjuusto on todella hyvää.


Tämä on varmaankin se oma suosikkini niistä mitä oon ehtiny kokeilla

^ Vastaa Lainaa


Stocco
13143 viestiä

#104 kirjoitettu 02.02.2010 21:45

Uskaltaiskohan noita laihisversioita alkaa kokeilla enemmänki. Toimiiks ne missä juustois ja mis ei?

^ Vastaa Lainaa


K. Vainio
729 viestiä

#105 kirjoitettu 06.02.2010 23:16 Muok:07.02.2010 01:11

Feta

Grana Padano (ei muuta mainittavaa eroa Parmigiano Reggiano-juustoon kuin hinta)

Pecorino Romano

Gouda

^ Vastaa Lainaa


K. Vainio
729 viestiä

#106 kirjoitettu 07.02.2010 02:04

No ainakaan sinihomejuustossa ne ei toimi yhtään.

Eikä edamissa.


Eikä toimi muissakaan...

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#107 kirjoitettu 07.02.2010 13:31

Stocco kirjoitti:
Uskaltaiskohan noita laihisversioita alkaa kokeilla enemmänki. Toimiiks ne missä juustois ja mis ei?


Riippuu paljon juustosta ja käyttötarkoituksesta. Itse tykkään Lidlin laihis mozarellasta kuten tuli sanottua. Ruuan laitossa laihis fetat toimivat myös jotkut ihan hyvin, mutta vähän eritavalla eli suorana korvikkeena ei voi käyttää, vaan joihinkin juttuihin nuo vaan toimivat paremmin. Lisdlin laihis juustoraaste (jossa on useampaa eri väristäkin juustoa siinä pussissa) on todella hyvää.

Mutta joo.. toiset toimivat ja toiset eivät. Useimmat eivät ja aina niitä ei pidä ottaa "korvaavin tuotteina" vaan ihan omina tuotteinaa joilla on omat vahvuutensa.

^ Vastaa Lainaa


Nyhde

Take it sleazy!
3098 viestiä
Ylläpitäjä

#108 kirjoitettu 28.02.2010 00:57

Mmm, juustoa.

Kovista perusjuustoista suosikkini on Kaltbachin luolakypsytetty Gruyere. Mieto mutta täyteläinen maku, miellyttävä koostumus ja ulkonäkö. Oikein, oikein asiallinen juusto. Sopii erinomaisesti niin ruoanlaittoon kuin sellaisenaan nautittavaksikin. Menee Gruyere toki viininkin kanssa, mutta siihen se saattaa olla hitusen turhan mietoa. Mieltymyksistä kiinni.

Mozzarellan, fetan ja parmesanin mainitsen nyt, etteivät vain pääse unohtumaan. Yksikään tuskin kaipaa tämän ihmeempää esittelyä. Perustuttavuuksia paremmasta päästä. Perushuttua parempilaatuisten tapausten löytäminen tuntuu ajoittain olevan pienen työn takana, mutta se tekee siitä sitäkin palkitsevampaa. Täytynee kokeilla tuota Lidl-mozzarellaa, vaikka kieltämättä aivan luokattomasti epäilyttääkin.

Myös jotkin vuohenjuustot toimivat kieltämättä oikein hyvin. Yhteen erinomaiseen reseptiin kuuluu olennaisesti paistettu vuohenjuusto ja siinä se on mielestäni parhaimmillaan.

Leivän päällä syön lähinnä mustaa Salaneuvos-goudaa. Se on mielestäni aika hyvää ja ainakin tavallisista voileipäjuustoista selkeästi maukkainta. Tavallinen Salaneuvos on jokseenkin menettelevää. Myös mustaleimaemmentaali on varsin toimivaa, mutta sitä tulee syötyä nykyään vain harvakseltaan.

Mustapekka on jäänyt lapsuudenherkuksi, jota tulee edelleen syötyä joitain kertoja vuodessa. Kerman kanssa siitä valmistaa helposti kämäisen pikakastikkeen, jos maulla ei ole paljoa väliä.

Erikoisempien juustojen nimiä en juurikaan muista. Esimerkiksi muutamia herkullisia sinihomejuustoja olen saattanut maistaa tasan yhden kerran jossain erityistilaisuudessa, enkä ole sittemmin niihin enää törmännyt. Nimet eivät ole yksinkertaisesti jääneet mieleen. Hakaniemen hallista kyllä löytyy useimmiten jotain hyvää, mutta sinnekin tulee lopulta mentyä aivan liian harvoin. Viimeksi vierailin siellä viime kesänä. Säälittävää, suoraan sanottuna.

Loppuun täytyy sanoa, että hyi vittu joku Edam ja Oltermanni. Flllkf.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#109 kirjoitettu 01.03.2010 12:15

Nyhde kirjoitti:

Täytynee kokeilla tuota Lidl-mozzarellaa, vaikka kieltämättä aivan luokattomasti epäilyttääkin.


Pitää nyt sitten toki muistaa, että eihän se pärjää millekään viisi kertaa kalliimmille mozzarella di bufalalle. Mutta siis joo. On se tosi hyvää ja erinomaista salaateissa ja uunikanan päällä.

Mutta joo.. Sitten tärkeimpääm!

Olin nimittäin unohtanut lempijuustoni kokonaan. Mont d'Or Se on puulaatikossa myytävä pehmeän reippaan makuinen (siis ei läpitunkeva) juusto, joka on sulaa ja pysyy suhteellisen hyvin puolijuokseva. Juutoa valmistetaan ranskassa sweisin vastaisilla vuorilla. Kausituote jota saa vain talvikautena (noin maaliskuusta marraskuuhun). Sitä käytetään vähän fonduen tapaan pistämällä laatikko hetkeksi uuniin ja siitä kauhomalla sitten juustoa erilaisten vihannesten, lihan ja muun annospaloiksi silputtujen pikkusyötävien päälle. Hyvin fonduen/ragletten tapainen juttu, mutta juusto vaan on älyttömän hyvin makuista. Suosittelen lämpimästi.

Sitä saa helsingin kauppahallista ainakin täältä.

Itse tarjosin sen kanssa paistettuna: Sipulia, paprikaa, porsaan sisäfilesuikaleita jne... Keitettynä erilaisia vihanneksia: Parsakaalia, parsaa, ruusukaalia, juureksia jne.. Sitten vielä kaikenlaista muuta sälää, kuten oliiveja, parmankinkkua, enpanjalaistyyppistä sellaista luksus makkaraa/salamia/mitä lie. Paistettua ja keitettyä perunaa vielä lisukkeeksi.

Ylipäänsä kätevä tarjottava. Helpoo valmistaa ja jokainen ruokailija (oli kasvissyöjä, ruokavammainen tai mikä vaan) voi valita omat herkkunsa niistä kaikista.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#110 kirjoitettu 08.03.2010 23:51

Haava kirjoitti:
Nyhde kirjoitti:

Täytynee kokeilla tuota Lidl-mozzarellaa, vaikka kieltämättä aivan luokattomasti epäilyttääkin.


Pitää nyt sitten toki muistaa, että eihän se pärjää millekään viisi kertaa kalliimmille mozzarella di bufalalle. Mutta siis joo. On se tosi hyvää ja erinomaista salaateissa ja uunikanan päällä.

Mutta joo.. Sitten tärkeimpääm!

Olin nimittäin unohtanut lempijuustoni kokonaan. Mont d'Or Se on puulaatikossa myytävä pehmeän reippaan makuinen (siis ei läpitunkeva) juusto, joka on sulaa ja pysyy suhteellisen hyvin puolijuokseva. Juutoa valmistetaan ranskassa sweisin vastaisilla vuorilla. Kausituote jota saa vain talvikautena (noin maaliskuusta marraskuuhun). Sitä käytetään vähän fonduen tapaan pistämällä laatikko hetkeksi uuniin ja siitä kauhomalla sitten juustoa erilaisten vihannesten, lihan ja muun annospaloiksi silputtujen pikkusyötävien päälle. Hyvin fonduen/ragletten tapainen juttu, mutta juusto vaan on älyttömän hyvin makuista. Suosittelen lämpimästi.

Sitä saa helsingin kauppahallista ainakin täältä.

Itse tarjosin sen kanssa paistettuna: Sipulia, paprikaa, porsaan sisäfilesuikaleita jne... Keitettynä erilaisia vihanneksia: Parsakaalia, parsaa, ruusukaalia, juureksia jne.. Sitten vielä kaikenlaista muuta sälää, kuten oliiveja, parmankinkkua, enpanjalaistyyppistä sellaista luksus makkaraa/salamia/mitä lie. Paistettua ja keitettyä perunaa vielä lisukkeeksi.

Ylipäänsä kätevä tarjottava. Helpoo valmistaa ja jokainen ruokailija (oli kasvissyöjä, ruokavammainen tai mikä vaan) voi valita omat herkkunsa niistä kaikista.




Olen kyllä tuota syönyt. Mutta ilman dippaamista. Leivänpäällä. Hieno valkohomejuusto sellaisenaankin. Täytyy kokeilla noita haavan reseptejä!

Mutta löysin melkein uuden lempparijuuston: italialainen, kova Pecorino Romano D.O.P. 8kk kypsennetty ja täysrasvainen lampaanmaitojuusto.
Riittävästi suolaa ja italialaisten aurinkoisten laidunten lämpöä ja lampaanvillanmakua. Varmasti sopisi pitsan päälle, juustotarjottimelle, etelä-italialaisen todella tumman viinin seuraksi ja/tai suolakeksien päälle!

^ Vastaa Lainaa

< Edellinen 1 2 3

Vastaa Aloita uusi keskustelu