Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Samplereista lisätietoa jos saisin? =)


SolidBass
24 viestiä

#1 kirjoitettu 03.12.2006 22:44

Juu oon kattoni wikin tiedot samplereista jaa muualtakin googlesta, mutta silti jää vaivaamaan.. :(

Teen siis musiikkia tietokoneella, ja ajatellaan hetki että haluaisin esittää kappaleita livenä.

Toimiiko sampleri siis niin että voin vaikka siirtää tietokoneelta samplerin eri patterneille yhelle vaikka rummut, toiselle melodian ja näin edespäin. Eli tiivistettynä:

Teen tietokoneella musiikin. Auttaisiko esim Rolandin Sp-404
(tai 303) musiikin tuomisessa lavalle?

En siis haluaisi mitenkään niin esittää musiikkini että cd:ltä vain soi
biisi, ja oon tekevinäni jotain

Anteeksi tyhmyydestäni ja kiitos jo etukäteen jos joku jaksaa vastata

^ Vastaa Lainaa


Mika Björklund

#2 kirjoitettu 04.12.2006 03:18

SolidBass kirjoitti:
Toimiiko sampleri siis niin että voin vaikka siirtää tietokoneelta samplerin eri patterneille yhelle vaikka rummut, toiselle melodian ja näin edespäin.


En nyt ihan ymmärrä mitä tarkoitat. Sampleriin voit laittaa sampleja eli ääninäytteitä ja soittaa niitä. Ja sitten samplerista riippuen voit iskeä perään efektejä jne.
Mitä tarkoitat patterneilla? Sampleri soittaa sampleja, mutta jos soittaminen tapahtuu jossain tietyssä käyttäjän määrittelemässä järjestyksessä niin sitten on kyseessä sekvensseri. Sekvensserillä voi esimerkiksi ohjata sampleria MIDIn avulla.

Mitä sitten ajattelit esittää livenä, konemusiikki kuitenkin yleensä vaatii sen, että kappale työstetään valmiiksi vaikka se sitten esitettäisiinkin livenä osittain improvisoidusti tai mukaillen. Se voi hoitua vaikka niin, että valmiiden pohjien päälle soitetaan livenä tai valmiita pätkiä musiikkia soitetaan peräkkäin livenä tai vaikka niin, että ääntä moduloidaan livenä.

^ Vastaa Lainaa


Mika Björklund

#3 kirjoitettu 04.12.2006 08:03

Konvert kirjoitti:
Nojoo, esimerkiksi tuossa Rolandin SP-404 on sekvensseri eli käytännössä voi sanoa, että siinä on 'patterneja'; Siinä on x määrä raitoja joissa voi soida joko yksittäinen, vaikkapa rumpusample, tai sitten siinä tosiaan voi soida koko rumpuluuppi jota voi sitten SP:n omilla efekteillä höystää (ja vaikka uudelleensamplata).
Näitä raitoja voi sitten soittaa päällekkäin, vaientaa jne.


Tuo vaiennus ja päällekkäin soitto livenä hoituisi tietokoneellakin. Siis sitä vaan tarkoitan, että jos tuota sampleria ei itsessään tarvitse vaan sekvensserin niin löytyy parempiakin vaihtoehtoja.

^ Vastaa Lainaa


1005
735 viestiä

#4 kirjoitettu 04.12.2006 08:22

Jos olet tottunut käyttämään tietokoneita, niin melkeinpä enemmän suosittelen läppärin ja Ableton Liven käyttöä. samplerien muisti ei todennäköisesti tule riittämään käyttötarkoituksiisi.

Jos silti haluat tutustua, niin esim. yamaha SU700 tai mv8000 saattaisivat toimia, mutta käytettävyys/hinta ei välttämättä tue niiden hankintaa tässä sun tapauksessa...

^ Vastaa Lainaa


KSalmela

#5 kirjoitettu 04.12.2006 20:15

Mike East kirjoitti:
Et Vaan Osaa?

Et Vaan Osaa!

Sori offtopic.

^ Vastaa Lainaa


ShadowWeaver

#6 kirjoitettu 18.12.2006 14:23

Takaisin itse aiheeseen, näiden evo ja bsod läppien jälkeen...

Jollain pienellä työasemasamplerilla pystyt helposti samplaamaan koneelta biisisi loopeiksi ja soittemaan niitä sitten taas livenä uudelleen.

Lähtökohtaisesti pystyt tekemään kaiken jo pelkällä perussamplerilla. Kuten Electribe ES-1 tai Rolandin SP-606 tai Yamahan SU-200. Näissä kaikissa on sisäinen sekvensseri ja kohtuullisesti muistia, jolla pääsee alkuun.

Isoja sampleja kyhätessä tulee juuri tuo muistin määrä ensimmäisenä vastaan. Varsinkin pitkät samplet, joita soitetaan useita päällekkäin vievät tuota muistin rankalla kädellä.

Ableton Liven tai vastaavan softan käyttäminen on sinänsä järkevää, tietokoneessa kun tuota muistia (RAM + HD) on nykyään niin paljon, että rautasamplereita hävettää.

Jos rauta kuitenkin kiinnostaa, niin tutkaileppa näitä vaihtoehtoja alkuun:
- Rolandin SP-303, SP-404, SP-606 tai SP-808
- Korgin Electribe ES-1 (mk1 tai mk2) tai Electribe SX
- Yamaha SU200

Sitten askel eteenpäin näistä olisi työasemasyntetisaattorit, joissa on sampleri ja enemmän tuota muistia. Hinta tietenkin nousee silloin, mutta niin nousee suorituskykykin.
Tarkista vaikka seuraavat alkuun:
- Roland MC-808, MC-909, Fantom sarja.
- Yamaha RS7000, Motif sarja.
- Korg Triton sarja
- Akai Uudet MPC-sarjan koneet, esim: MPC-1000 ja MPC-2000
- Alesis Fusion sarja.

Toinen lähestymistapa tähän liveilyyn voisi myös olla moniraiturin ja mikserin hankkiminen. Sitten vain biisit raiturille ja livenä veivaa ruuveja niin kauheasti, ettei alkuperäistä enää tunnista.

Myös livekäyttöön suunnitellulla efektilaitteella saa maustettua hommaa, vaikka raidat tulisivatkin "pelkältä" CD:ltä. Esim. Korgin kaos pad, rolandin ef-303, pioneerin EFX-500 tai EFX-1000, alesis air-FX tai behringerin DFX69.

Raudan suurin "ongelma" monien mielestä on se, että se maksaa. Yhden työasemasyntetisaattorin hinnalla (fantom, triton, motif) ostaa jo helposti läppärin ja hyvän äänikortin. Se on vain valintakysymys, mihin haluaa panostaa ja mitä arvostaa.

Tuossa on vielä tuollainen linkki SonicStaten sivuille, missä on paljon sampleri-arvosteluja: http://www.sonicstate....

Ehkä tästä oli edes jotain apua näin alkuun.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu