Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

1 2 Seuraava >

Kirjoittaja Sulatejuustot & juustot


hapou
21350 viestiä

#1 kirjoitettu 20.05.2007 12:21

Kun tässä keskustelin airolan kanssa jossain vaiheessa juustoista, niin tuli mieleen pidättekö te juustoista tai sulatejuustoista? Minkä välissä/päällä? Vai muuten vain punaviinin kanssa?
Itse pidän voimakkaasta koskenlaskijasta. Nuudeleihin ja lihapullien kanssa se on nannaa. Ja valkosipuli sulatejuusto on aivan mahtavaa vaalean leivän päällä.
Tavallisista juustoista menee Arkijuusto. Vaalean leivän päälle ja mikroon. On muuten hyvää.

^ Vastaa Lainaa


Nevermind
2882 viestiä

#2 kirjoitettu 20.05.2007 12:25

Syön lähes mitä tahansa juustoo. Suolakeksien kanssa ne on yllättävän hyviä, riippuen tietysti juustosta. On yks juusto, joka haisi ja maistu perseelle, mutten enää muista, mit se oli... pieni paketti kumminkin.

novoivittu lisäsi ämmän 12:25 20.05.2007

^ Vastaa Lainaa


hapou
21350 viestiä

#3 kirjoitettu 20.05.2007 12:27

novoivittu kirjoitti:
On yks juusto, joka haisi ja maistu perseelle,


kiitos tiedosta.

Hampurilaisten väliin myös juustoa parit viipaleet. Cheddaria tai tavallista. Nam

^ Vastaa Lainaa


Nevermind
2882 viestiä

#4 kirjoitettu 20.05.2007 12:28

hapou kirjoitti:
novoivittu kirjoitti:
On yks juusto, joka haisi ja maistu perseelle,


kiitos tiedosta.

Hampurilaisten väliin myös juustoa parit viipaleet. Cheddaria tai tavallista. Nam


ei kestä, kiva ku tykkäät. -OFFTOP-

^ Vastaa Lainaa


tinu
2833 viestiä

#5 kirjoitettu 20.05.2007 12:41

Koskenlaskija on aivan taivaallisen hyvää sellaisenaan, taikka keitoissa, kastikkeissa yms. Violan kaikenmoiset tuorejuustot ovat myös varsin herkullisia leivän päällä taikka ruoanlaitossa. Tavallisista juustoista tällä hetkellä koukuttaa kippari ja ihan tavis edam.

^ Vastaa Lainaa


Bablo Diablo
727 viestiä

#6 kirjoitettu 20.05.2007 12:47

Kyllähän juustot on hyviä melkeen missä vaan, päivittäin tulee melkeen vedettyä perus edamia leivän päällä, ja välillä sit sulate- ja tuorejuustoja, kahta jälkimmäistä lajiketta tulee myös käytettyä ruuanlaitossa.

^ Vastaa Lainaa


Maaku
715 viestiä

#7 kirjoitettu 20.05.2007 12:55

Juustoa ja joskus perus sulatejuustoakin syön mielelläni leivän päällä.Tosin minulla on joskus kausia, jolloin en voi sietää lainkaan juustoa.

Aurajuustoa en voi sietää.

^ Vastaa Lainaa


sipulipekka
1367 viestiä

#8 kirjoitettu 20.05.2007 13:02

Juusto on hyvää. Leivälle tykään laittaa joko edamia tai oltermannia. Mut esim johonkin pitsaan tarttee voimakkaamman makuista juustoa. Sulatejuustoista en niin välitä; ehkä joskus toisinaan hapankorpun päällä tykkään ihan perus maustamattomasta sulatejuustosta. Koskenlaskija taasen on herkkua, varsinkin se siinä mustassa paketissa oleva.

^ Vastaa Lainaa


hapou
21350 viestiä

#9 kirjoitettu 20.05.2007 13:35

tinu kirjoitti:
Tavallisista juustoista tällä hetkellä koukuttaa kippari ja ihan tavis edam.


joo kipparin savustettu juusto on mahtavaa ruisleivän päällä. Ja jotain pientä leikkelettä. Voi et o hyvää.

^ Vastaa Lainaa


Krista
4618 viestiä

#10 kirjoitettu 20.05.2007 13:36

Mä en oikeestaan syö juustoa ikinä kiinteenä. Tuorejuustot on hyviä (ai että eilen maistelemani kantarelli-tuorejuusto oli namia!) ja "kiinteetä" juustoa jos käytän niin aina uunin kautta. Eli leivälle en viipaloi juustoa, ellen laita leipää uuniin (mitä teen kyllä paljon). Parasta on laittaa uuniin mozzarellaa Mut kylmänä se ei uppoo.

^ Vastaa Lainaa


sipulipekka
1367 viestiä

#11 kirjoitettu 20.05.2007 13:42

Krista kirjoitti:
Tuorejuustot on hyviä

Arvasin, että unohdin jotain. Tämä se oli. Tuorejuustot tosiaan ovat hyviä.

^ Vastaa Lainaa


hapou
21350 viestiä

#12 kirjoitettu 20.05.2007 13:48

Zen Attitude kirjoitti:
Krista kirjoitti:
Tuorejuustot on hyviä

Arvasin, että unohdin jotain. Tämä se oli. Tuorejuustot tosiaan ovat hyviä.


Varsinkin leipäjuusto on hyvää. Vaikka onkin hieman kumisevan tuntuista.
Raejuusto on myös loistava lisä salaatteihin.

hapou muokkasi viestiä 13:51 20.05.2007
Zen Attitude kirjoitti:
Koskenlaskija taasen on herkkua, varsinkin se siinä mustassa paketissa oleva.


Tämä on muuten tuota voimakasta koskenlaskijaa. Maittavaa ja hyvää liharuokien kanssa.

^ Vastaa Lainaa


rokkineiti

#13 kirjoitettu 20.05.2007 13:58

Suosin lähinnä tuota Aamupalan 5%:n sulatejuustoviipaletta.
Se on ihan maustuvaa leivän päällä.

Joskus tulee ostettua tietty ihan normiakin kevytjuustoa.
Pidän kyllä muistakin juustoista, mutta olen nyt vaan jämähtänyt noihin kevyt juustoihin.

Mikrossa lämmitetyt juustovoileivät on joskus nam.

^ Vastaa Lainaa


Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#14 kirjoitettu 20.05.2007 14:35

Juusto on herkkua!

- Vuohenjuusto on herkkujen herkkua, varsinkin kevyesti paahdettuna. Muodostaa tomaatin kanssa täydellisen makuparin, esim. tuoreen tomaatin kanssa leivän päällä tai tomaattikastikkeen sekaan sulaneena pastan kanssa.

- Mozzarella on ehdoton juusto pizzan päällä. Mozzarellakin toimii tomaatin kanssa: herkkuleipä syntyy valkosipulipatongista, tuoreesta tomaatista ja tuoreesta mozzarellasta. Ja päälle vähän oreganoa, nam.

- Valkohomejuustoa on kiva natustaa suolakeksin ja viinin kera. Tai oikeastaan tykkään vain siitä kypsyneestä kuoresta, siitä kypsymättömästä löllö-sisuksesta en oikein välitä, (ehkäpä sulatejuuston ystävät pitävät siitä) ja jätän sisukset syömättä.

- Sulatejuustoista en oikein välitä, enkä myöskään sinihomejuustosta. Tuorejuustoista menee se tavallinen maustamaton ranskanleivän päällysteenä, mutta muuten en oikein niistäkään välitä.

- Kun olin pieni, meillä ei syöty muuta juustoa kuin oltermannia. Varmaan tästä syystä olen kyllästynyt kermajuustoihin, ne eivät oikein enää maistu.

- Perus edam on ihan jees. Vanhemmatkin ovat nykyisin siirtyneet ostamaan tätä sen iänikuisen kermajuuston sijaan, onneksi.

- Vähän vahvemman makuisetkin keltaiset juustot ovat kivoja, savustettu juusto on hyvää, samoin gouda ja nämä arlan uudet "makujuustot". Ja polaristakin olen oppinut tykkäämään. Keltaista juustoa ruisleivän (tarpeeksi happaman ruisleivän kuten vaasan ruispalat tai ruissydän, en tykkää makeahkoista ruisleivistä) päälle ja uuniin siksi että juusto nousee kivasti kaarelle. Perus iltapalaherkku. Uunissa tulee sata kertaa paremmat juustoleivät kuin mikrossa.

^ Vastaa Lainaa


Goatsemencommando
18200 viestiä

#15 kirjoitettu 20.05.2007 15:07

Sissijuusto ainakin haisee ihan hyvälle, mutten ole vielä tohtinut maistaa.

Goatsemencommando muokkasi viestiä 15:18 20.05.2007


Sanota ny et Koskenlaskija sekä perus-eedami on minulle mieleen.

^ Vastaa Lainaa


JaDubb
Tutkalla
1965 viestiä

#16 kirjoitettu 20.05.2007 16:39

Mozzarella pikkupalloina salaatissa tai siivuina pizzan päällä, parmesania pastan kera, vuohenjuustoa lihan kanssa tai paljailtaan, fetaa salaatissa ja kanamössöissä, emmentalia ruisleivälle ja halumia grillille. Näiden lisäksi pidän myös sulatejuustoista (etenkin jo Tinunkin mainitsema Koskenlaskija on superherkkua), joistain harvoista homejuustoista sekä tuorejuustoista. Violan yrtti-pippuri -tuorejuusto on ykkösoptioni tällä hetkellä.

JaDubb muokkasi viestiä 16:40 20.05.2007

^ Vastaa Lainaa


Jules Varjola
2537 viestiä

#17 kirjoitettu 20.05.2007 16:46

Kyllä. Aika monenmoiset juustot menee. Ja vieläpä vievät kielenkin mennessään.

Sulatejuustoa kastikkeisiin, leivälle, lihapulliin ja melkein mihin tahansa.

Tavallista juustoa uunimakkaroihin, kastikkeisiin, leivälle ja melkein mihin tahansa.

Leipäjuustoa viinin kanssa iltapalaksi. Heerrkkua... *natusnatus*

^ Vastaa Lainaa


iskujuuri
4869 viestiä

#18 kirjoitettu 20.05.2007 17:27

Suurin osa juustoista on kauheata kuraa. Cheddar on ihan jees, sitten homejuustot myös, siniset sellaiset.

Kaikki vitun itkevät, lehmänpaskalta haisevat porvarijuustot saatte syödä ihan ite, kiitosta vaan.

^ Vastaa Lainaa


HW
ärsyttävä
7228 viestiä
Luottokäyttäjä

#19 kirjoitettu 20.05.2007 17:42

Juusto on hyvää. Paitsi homejuustoista en tykkää kun pääni yrittää väittää että jos se on homeessa, sitä ei saa syödä.

Leivän päälle laitan nykyään mieluiten sulatejuustoa, mahdollisimman kevyttä ja valkosipulilla maustettua. Samaa tavaraa voi tunkea kaikkiin mahdollisiin ruokiin.

Tavallisista juustoista suosikkini on edam. Senkin kuuluu olla kevyttä ja sitäkin tulee tungettua ruokiin.

Mikäli en harrastaisi noita suht rasvattomia juustoja, olisin valtaisan lihava.

^ Vastaa Lainaa


Rojola
2394 viestiä

#20 kirjoitettu 20.05.2007 21:31

yleensä paras juusto on rasvasin ja hajuttomin juusto

^ Vastaa Lainaa


hapou
21350 viestiä

#21 kirjoitettu 20.05.2007 22:47

Rojola kirjoitti:
yleensä paras juusto on rasvasin ja hajuttomin juusto


sehä on sit melkein ku pistäis leivän päälle rasvaa.

^ Vastaa Lainaa


Rojola
2394 viestiä

#22 kirjoitettu 20.05.2007 22:50

hapou kirjoitti:
Rojola kirjoitti:
yleensä paras juusto on rasvasin ja hajuttomin juusto


sehä on sit melkein ku pistäis leivän päälle rasvaa.


se o niiko PANIS!

^ Vastaa Lainaa


hapou
21350 viestiä

#23 kirjoitettu 20.05.2007 22:52

Rojola kirjoitti:
hapou kirjoitti:
Rojola kirjoitti:
yleensä paras juusto on rasvasin ja hajuttomin juusto


sehä on sit melkein ku pistäis leivän päälle rasvaa.


se o niiko PANIS!


panis on ihan uusi juusto minulle. Paas kertoen soveltuukose kahvin punaviinin saatika leivän kanssa?

^ Vastaa Lainaa


Rojola
2394 viestiä

#24 kirjoitettu 20.05.2007 22:54

hapou kirjoitti:

panis on ihan uusi juusto minulle. Paas kertoen soveltuukose kahvin punaviinin saatika leivän kanssa?


pane vaa

^ Vastaa Lainaa


hapou
21350 viestiä

#25 kirjoitettu 20.05.2007 23:34

Rojola kirjoitti:
hapou kirjoitti:

panis on ihan uusi juusto minulle. Paas kertoen soveltuukose kahvin punaviinin saatika leivän kanssa?


pane vaa


Täh?

Leipäjusto muuten sopii kahvin kanssa nautittavaksi.
Guatemala kahvi ja leipäjuusto. Kokeilkaa ihmeessä.
Valkosipuli tuorejuusto on muuten himpatin hyvää. Sopii sellaisenaan tai lisukkeena

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#26 kirjoitettu 20.05.2007 23:40

Goatsemencommando kirjoitti:
Sissijuusto ainakin haisee ihan hyvälle, mutten ole vielä tohtinut maistaa.


Ei oman meijerin tuotteita ollenkaan?

Mutta joo, joku "tavallinen" juusto niinku oltermanni-tyylinen tai tavallinen edam menee joskus leivän päällä, samoin ruoissa ja parmesania kevyesti käytettynä pizzoissa ja pastoissa.

Homejuusto(t) on niitä (harvoja) elintarvikkeita, joita en oikein millään pysty suuhuni tunkemaan.

^ Vastaa Lainaa


hapou
21350 viestiä

#27 kirjoitettu 20.05.2007 23:57

JM kirjoitti:
Homejuusto(t) on niitä (harvoja) elintarvikkeita, joita en oikein millään pysty suuhuni tunkemaan.


Etkö pidä edes pizzan päällä homejuustosta?
Suosittelen homejuusto-kinkku-ananas pizzaa. Mukava iltapala.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#28 kirjoitettu 21.05.2007 00:10

hapou kirjoitti:

pidättekö te juustoista


Kyllä.


Tavallisesta arkijuustosta en nyt niinkää. Tokihan se nyt sulaneena menee leivän tai pizzan päällä, mutta siihenkin jotain parmesaania suosisin.

Mutta joo..

Homejuustot. Valkohome juustoista tykkään paljolti. Etenkin väjevämmän makuisista. Oikein kivasti menevät ihan sellaisenaan ilman mitään turhia keksejä. Itseasiassa en tajua miksi jotkut vesittävät hienoja juustojen aromeja joillain turhilla kekseillä. Sama pätee punahome juustoihin ja sinihomejuustoihin. Sinihomejuustoista tykkään vähän miedomman makuisista. Pahaa punahomejuustoa en ole maistanutkaan. Homejuustojen tulee olla kypsiä, pehmeitä ja huoneenlämpöisiä. Tuolla oli lisää tästä aiheesta.

Ai niin.. Aurajuusto on häpeä koko juustojen suvulle. Turkulaiset sietäisivät hävetä kun pilaavat sinihomejuustojen maineta moisella roskalla.

Tuorejuusto nyt on yksinään vähän turha, mutta mainio ruuanlaittoon. Etenkin pippurijuusto variaationa.

Leipäjuusto on mitä ihanin herkku. Helppo ja kiva lämmin jäkiruoka. Iskee vain juuton uuniin, että se löysähtää ja herkku on valmis. Itse en syön ilman hilloa, vaikka se lakkahillo onkin se klassikko tässä.

Homeettomatkin makujuustot sun muut savun makuiset systeemit menevät myös ilolla alas juustotarjottimella. Taaskin jätetään ne keksit pois makuja kaventamasta.

Mozarella on jumalten herkku. Puhvelin maidosta tietty. Menee sellaisenaan salaatin kera tai vaikka sulatettuna (vaikka tuntuukin menevän osittain hukkaan siten).

Sulate-, rae- feta- sun muut turhajuustot jäävät suosiolla kauppaan. Hmm... Tai noh.. Itseasiassa feta on hyvää siten, että sen raastaa ja laittaa esim. patoihin tai jonkun uuniruuan päälle sulamaan. Pitää vain olla kunnon jat/lämpötilat, kun se ei raastenakaan tykkää oikein aina sulaa.

^ Vastaa Lainaa


Goatsemencommando
18200 viestiä

#29 kirjoitettu 21.05.2007 00:32

Joskus otin aina pizzan täytteeksi aurajuustoa, nykyään meinaa tulla jo pelkästä hajustakin oksennus. Taisin saada yliannostuksen.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#30 kirjoitettu 21.05.2007 00:38

hapou kirjoitti:
JM kirjoitti:
Homejuusto(t) on niitä (harvoja) elintarvikkeita, joita en oikein millään pysty suuhuni tunkemaan.


Etkö pidä edes pizzan päällä homejuustosta?

Ei, en pidä homejuustoista missään muodossa mitenkään.
Suosittelen homejuusto-kinkku-ananas pizzaa. Mukava iltapala.


Joskus kauan kauan sitten kun pizzeria syväkangas oli vielä ihan uus paikka, niin jonkun ehkä vuoden ajan tilattiin aina vaan "kinkku-salami-ananas" -pizzaa. Sitten ku kyllästyin tohon niin oon syöny lähinnä mexicanaa valkosipulilla.

Ois aika tolkutonta pilata tollasia ruokakulttuurin helmiä homejuustolla.

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#31 kirjoitettu 21.05.2007 01:35

Juusto on hyvää. En jaksa eritellä. Kevytjuutojen ulkopuolella ei ole montaa juustoa josta en pitäisi. Jotkut, kuten se ranskalainen kirvajuusto ja jotkut italialaiset juustot missä on toukkia yms on ehkä vähän liian extremeä minulle kuitenkin.

^ Vastaa Lainaa


Stittidii

#32 kirjoitettu 21.05.2007 02:01

Juustot on hemmetin hyviä, ei tule yhtäkään mieleen mistä en olisi tykännyt.
mmm homejuusto
mmm tuorejuusto
mmm sulatejuusto
mmm juusto.

Se on kans hyvää, kun laittaa leivän päälle törkeän paljon sulatejuustoa ja sit siihen viel päälle jotain edamia. mmm.

Juusto kuulostaakin hauskalta.

Stittidii muokkasi viestiä 02:02 21.05.2007

No nyt tuli mieleen joku kevytjuusto missä ei ollut melkein yhtään rasvaa. Ei se millekään maistunut, kuin olisi pyyhekumia syönyt.

^ Vastaa Lainaa


HW
ärsyttävä
7228 viestiä
Luottokäyttäjä

#33 kirjoitettu 21.05.2007 10:35

Unohdin sanoa että feta on oikein hyvää kanssa. Salaatissa ja tortilloissa ja oliivien kanssa. Parhaimmillaan se on kuitenkin puoliksi sulaneena, kuten kaikki juustot.

Ruokavinkki a la HW: Paahtoleivän päälle laitetaan juustoa ja mansikkahilloa. Tositosi hyvää.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#34 kirjoitettu 21.05.2007 18:40

Sellainen unohtui sanoa, että friteerattu valkohomejuusto vadelmahillon kera on hyvää. Ideanahan on, että sinä on se rapeahko frittikuori päällä ja se sulanut juusto leviää ulos kun sen rikkoo. Nannaa.

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#35 kirjoitettu 21.05.2007 20:59

Haava kirjoitti:
Sellainen unohtui sanoa, että friteerattu valkohomejuusto vadelmahillon kera on hyvää. Ideanahan on, että sinä on se rapeahko frittikuori päällä ja se sulanut juusto leviää ulos kun sen rikkoo. Nannaa.

Mielenkiintoista.

^ Vastaa Lainaa


hapou
21350 viestiä

#36 kirjoitettu 21.05.2007 22:58

JM kirjoitti:
Ei, en pidä homejuustoista missään muodossa mitenkään.


Kyllä jos sitä syö sormenpään kokoisen palan nii alkaa jo hieman yököttämään se maku. En minäkään pitänyt ollenkaan edes homejuuston hajusta joskus pienenpänä.
Pieninä pisaroina antaa sulaa suussa. Siittä minä ainakin pidän. Tai pieniä paloja ripottelee pitsan päälle.

^ Vastaa Lainaa


rokkineiti

#37 kirjoitettu 23.05.2007 22:18

Ihan unohdin fetajuuston. Niitä paloja voi iskee vaikka mihin,
voi niitä kyllä vetää purkista suoraankin. No mieluiten ehkä kuitenkin salaatin kanssa.

Söin tänään riisiä sulatejuuston kanssa..sitä mitä kaapista löytyy, sitä syödään.
Ja juustoa voi hyötykäyttää vaikka mihin, mutta rajansa kaikella, varsinkin määrällä.

^ Vastaa Lainaa


hapou
21350 viestiä

#38 kirjoitettu 23.05.2007 22:37

Kyls. Pistäkää parit juustonsiivut (12 riittää) Hernekeittoon sinapin sijaan. O makosaa ja paukkuuki mukavasti.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#39 kirjoitettu 23.05.2007 23:59

Haava kirjoitti:
Sellainen unohtui sanoa, että friteerattu valkohomejuusto vadelmahillon kera on hyvää. Ideanahan on, että sinä on se rapeahko frittikuori päällä ja se sulanut juusto leviää ulos kun sen rikkoo. Nannaa.

Otakunst kirjoitti:
Mielenkiintoista.


http://www.cajun-recip...
http://www.virtualciti...
http://www.recipes4us....

Esim. nuo ovat sinnepäin, vaikka en juuri noita ole kokeillutkaan. Ehdottomasti jonkun hyvän hillin kanssa kannattaa tarjoilla. Esim. pakaste marjoista survotun. Ei minkään "esassimausteisenmakuisensokerisiirapin(TM)" jota kutsutaan hilloksi.

^ Vastaa Lainaa


Night Child
1796 viestiä

#40 kirjoitettu 10.06.2007 17:32

Juusto on parempaa kuin sulatejuusto, vaikka sulatejuusto leivän päällä onkin herkullista. Parhaimpia juustoja ovat Salaneuvos-goudajuusto sekä yleisesti Edam. Taidan olla juusto-addikti.

^ Vastaa Lainaa

1 2 Seuraava >

Vastaa Aloita uusi keskustelu